Welcome Back Log In Create Account

Rasnite manuale moderne, capabile espresso

Multumesc, @fmmirel, ai fost prea ontopic pentru intrebarea mea!
As fi vrut si un raspuns privind cea mai buna metoda (sigura, ieftina) de a plati pe Aliexpress.
Nu am facut plati online cu cardul iar singurul loc in care accesez online banking (indiferent de banca) este acasa, de pe computer. Mobile banking doar cu Unicredit (numai pentru vizualizarea conturilor) de pe un telefon cu root (majoritatea aplicatiilor "frozen" si cu firewall ).
■  ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
Revolut, card virtual ce îl ții blocat.
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Reply
(04-12-2018, 22:45)lracu Wrote: Intrebarea mea este, cumva, offtopic. Cumva, totusi, are legatura cu ce s-a discutat pe thread, e vorba de 
https://www.aliexpress.com/item/XEOLEO-5...24896.html
si cumparaturi de pe Aliexpress.
Care e cea mai buna (sigura, ieftina) metoda de achizitionare de pe Ali?
Daca exista un thread potrivit pentru mutarea intrebarii mele, ii rog pe moderatori sa o faca.

Nu exista nimic ascuns daca alegi livrare din UE. Doar daca nu trimite chinezul din UE poate ajunge in vama dar si atunci poti cere sa-ti returneze banii pe tva. 

Nu stiu cat te deranjeaza dar e posibil ca toate modelele sa fie stepped.

Reply
=))) sorry, e tarziu, am sa pun raspunsul meu pe seama oboselii. Mi s-a parut putina ciudata intrebarea dar asta nu m-a oprit sa dau un raspuns la fel de ciudat  :D

Eu personal folosesc cardurile virtuale de pe Revolut pentru platile online. Poti seta limite lunare, le poti dezactiva sau chiar sterge dupa o plata. S-au discutat mai multe despre Revolut aici.

@dev a facut o precizare f buna pe care eu am uitat sa o fac si nu vreau sa induc alti useri in eroare. Intr-adevar Xeoleo e stepped si asta e big no no pentru espresso.

Pasii mi se par maricei, nu sunt la fel de mici precum click-urile de pe M47. Deci daca nu poate fi modificata cumva sa fie facuta stepless nu e ideala pentru espresso. Pe Pavoni dezavantajul e mai mic pentru ca mai poti compensa lipsa de reglaj prin variatii ale presiunii aplicate pe levier dar pe aparat clasic cu pompa probabil ca e no go.
Decent DE1Pro, Strietman CT2, Mazzer Philos, Kinu M47

Reply
Dacă te ajuta cu ceva, am luat de aici zilele trecute, dar cu livrare în uk. Pot sa iti confirm ca a ajuns și a fost ok totul, de la plata pana la rasnita

XEOLEO Manual Coffee Grinder Conical Burr Mill Hand Coffee Miller Coffee milling Machine Aluminum (Black, 50mm) https://www.amazon.co.uk/dp/B07GR1W17Z/r...bCbESH80DH

Reply
Exista si o varianta mai "premium", posibil stepless:

https://www.aliexpress.com/item/MYM54-mi...04110.html

Reply
Si eu am testat aceasta rasnita inainte de a da o comanda mai mare :-)

pentru pretul respectiv este un  good choice.
--Only God Can Judge Me--

Reply
Interesant cum se dezasambleaza MYM54 in 3, putandu-se extrage si magazia de boabe... mai ca i-as zice inovativ :)
Din imaginea cu reglajul nu e clar ca ar fi stepless... dar nici contrariul...
Atentie, nu este o rasnita cu cutite de 54, cum pare sa sugereze codul ! diametrul exterior fiind de 46... ;)

@MyR, din care din cele doua modele ai comandat ?

Reply
(04-12-2018, 23:49)MyR Wrote: Si eu am testat aceasta rasnita inainte de a da o comanda mai mare :-)

pentru pretul respectiv este un  good choice.

Sa inteleg din asta ca e posibil sa poata fi gasita pe barshaker, intr-un viitor apropiat?
In acest caz nu ma grabesc...
Oricum nu e graba, incerc sa fac un upgrade de la Porlex.

(04-12-2018, 23:19)fmmirel Wrote: =))) sorry, e tarziu, am sa pun raspunsul meu pe seama oboselii. Mi s-a parut putina ciudata intrebarea dar asta nu m-a oprit sa dau un raspuns la fel de ciudat  :D
...
Nu-i problema. Dimineata nu te-am intrebat despre modul de plata.

(04-12-2018, 23:19)fmmirel Wrote: =)))
...
Eu personal folosesc cardurile virtuale de pe Revolut pentru platile online. Poti seta limite lunare, le poti dezactiva sau chiar sterge dupa o plata. S-au discutat mai multe despre Revolut aici.
...
Asta-i ceea ce voiam, multumesc.
■  ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
Eu am achitat mereu cu cardul personal pe Aliexpress. Cât timp le merge foarte bine nu prea ar fi motive de îngrijorare. Alibaba e grup puternic în Asia.

Xeoleo este o mică vedetă, devine interesantă și pentru "importatori". :D

Se discuta despre reglajul stepped/stepless și mă gândesc că pentru râșnițele stepped ar ajuta destul de mult dacă ar avea măcar pas mai mic al filetului de reglaj. Nu știu dacă s-a discutat acest aspect pe forum, în afară de Kinu despre care parcă rețin că am citit ceva și e evident după cum arată și se reglează.
Din puțina experiență cu Helor, probabil vreo 200-250g cafea măcinată, cu pasul pe care îl are filetul(nu știu valoarea exactă, dar nu e ceva "standard" asta e sigur) nu aș avea nevoie să fie stepless, cel puțin pentru Cafflano Kompresso. Mă mai joc încă cu schimbatul măcinăturii, în general câte o treaptă(din 12), dar și câte o jumătate de treaptă. Nu prea se simte diferența între modificarea treptei cu 1/12 sau cu 0,5/12 și parcă nu văd sensul să încerc să mișc să zicem 0,1/12 sau alte valori sub 0,5/12. Dar încă mai testez. Smile

Reply
Deși majoritatea sunt construite așa, nu prea sunt încântat de prinderea magnetică a manivelei. În timp, pe cafelele "florale", cred că vom cauta alte soluții pe la strungari.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
La Feldgrind, prindere de nici un fel, manivela direct pe ax, ca la porlex, dupa mai mult de un an nu se vad semne care sa ma alarmeze...  Confused
Axul e intact, zgarieturi greu vizibile cu ochiul liber, doar pe manivela se vad cele 4 puncte unde incepe sa se infunde, dar nimic ce sa nu poata fi rezolvat cu o presa sau un ciocan, departe de tot, ani-rasneala :D de a incepe sa se rotunjeasca.
Evident ca daca la x-aoleo :) au folosit la ax otel mamaliga ca la clonele porlex, nu va fi motiv de bucurie... dar metoda de prindere in sine nu poate fi blamata.

(05-12-2018, 00:52)renatoa Wrote: @MyR, care din cele doua modele l-ai comandat ?

Reply
Ia sa-ti treaca de apex. Ia cu paine:

http://www.oehandgrinders.com/Apex-Manua...p_119.html

+ tva+ taxe vamale.

Reply
Pretul sau ce ?
Nu zic ca merita sau ca i-as da... dar daca mi-as dori, i-as da mai cu mai mare placere decat pe oricare alte manuala in aceeasi gama de preturi.
Cel putin de cutitele alea nu poti zice ca sunt facute de italmill ;) si fac macinarea in cel mai corect mod, ca o mestecare, nu zdrobire ca la struguri, nu taiere cu o muchie. Ai vazut cum arata grauntzele ? Parca sunt alese...

Reply
La fel este sistemul pentru manivelă și la Helor 101 sau 108.
Văzându-le inițial doar în prezerntări video la alții și eu eram convins că are ceva magnet. După ce e poziționată manivela pe ax pare că ar fi trasă în jos, dar de fapt doar se așează la locul ei, mi-am dat seama imediat ce am primit-o.
Nici eu nu văd motiv de îngrijorare momentan, la acest sistem. Nu schițează nicio mișcare după ce încep să râșnesc.

Reply
Apex mi se pare rasnita manuala, ce in prezent, inglobeaza cea mai mare cantitate de munca de cercetare si inovatie. Este total diferita de orice alt produs din acest segment. Personal, pretul mi se pare chiar mic, mai ales tinand cont ca este produsa de o manufactura mica, de familie. Cred ca, daca ar fi fost produsa de una din firmele mari la nivel international sau de vreo firma romaneasca cu gandul in special la profit, ar fi avut un pret triplu.
Sunt doar consideratii personale...! Si tare ma mananca mana sa imi comand una, chiar daca nu sunt fan rasnite manuale  Smile
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press

Reply
Unii o pot considera scumpa pentru ca e doar de brew... 

Cat despre inovatie... suna ironic avand in vedere ca stilul ala de cutite este unul istoric asiatic.
http://icup.vn/product/feima-610n-electr...r/?lang=en

[Image: Bộ-đĩa-răng-cưa-của-máy-xay-cà-phê-Feima-610N.jpg]

Reply
Nu ma refer la forma cutitelor, ci la rasnita pe de-ntregul... Eu nu am vazut nimic sa ii semene izbitor, pana acum (asa cum se intampla cu Hario, Porlex, Feld, Kinu, Comandante, etc, etc.). In opinia mea, se vede ca Apex este un produs gandit de la 0 si personal apreciez asta
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press

Reply
Arata Auger-ul de condus boabele catre cutite, o improvizatie facuta dintr-un arc spiralat, la orice om din industrie, si vezi ce parere are.
Au vrut sa faca un surub Arhimede si a iesit o parodie.

Reply
Inovatie? iar imi pun lumea in cap inutil. Nici nu inteleg de ce ma fatai atat.

[Image: 4dElqpF.jpg][Image: KYyQEtz.jpg]

Reply
@Zwanger, eu nu de spirala aia vorbesc, ci de asta:

[Image: 34824_apex-04.jpg]

Reply
renatoa ai dreptate ca acel arc nu arata super profi. Dar poate isi indeplineste rolul cu succes, ramane de vazut... Sigur sunt multe de imbunatatit, ca la orice produs/idee nou(a). De aceea ma si abtin acum, desi mi-as dori o rasnita dedicata exclusiv pt brew, la max. 400-500$, care sa poata livra o macinatura gen ek43 sau poate chiar mai buna. Ma tem ca v2, v3 vor ajunge sa coste de doua ori mai mult. Pentru mine insa, ramane in continuare de apreciat faptul ca cineva a "impachetat" toate ideile astea (noi, vechi, nu conteaza..) intr-o rasnita functionala, altfel decat ce exista in prezent pe piata, la un pret cat de cat decent.
Zwanger, ma refeream la inovatie raportandu-ma la segmentul rasnitelor manuale. Si intr-adevar, poate termenul "inovatie" nu a fost cea mai fericita alegere... Hai sa zicem, asa cum am scris mai sus, punerea tuturor ideilor astea intr-o singura carcasa cu manivela, functionala.

Reply
Macar dau și un tocător in bani? [emoji16]

Reply
O palnie... sa poti face si carnati :D

Reply
Nu e chiar espresso, dar e vorba despre rasnite manuale in voga, si se vorbeste chiar si despre rasnita de la OE Apex, care are chiar si topic pe KN si cineva o testeaza cu rezultate bune.

https://www.kaffee-netz.de/threads/parti...en.119634/

Folositi google translate. Aici tradus in Engleza

Din grafice si rezultate (care pot fi discutabile) putem sa zicem ca Hiku si Kinu au proportii mari mari atat de fines cat si de boulders. Cel mai bine pare a sta Comandante, cu doua grupe de granule bine proportionate si evidente.

Aici aveti topicul de Apex, cu rasniri, poze .
https://www.kaffee-netz.de/threads/oe-ap...st-1600047

Sper ca este permis sa pun linkuri spre un alt forum. Imi cer scuze.

Reply
Scriam mai sus, la începutul lunii despre pasul filetului pentru reglaj la râșnițe manuale. Nu am văzut păreri. Tongue
Mi se pare mie sau la Apollo au uitat să copieze și pasul filetului de la Kinu? :D
https://youtu.be/SCq70DmswF8?t=617 - se poate vedea în video sau în imaginile din review(ax la Apollo, ax la Kinu deși sigur sunt multe poze pentru Kinu am luat una aleatoriu de pe google; cele din review nu au calitate prea bună, print screen-uri dintr-un video cu asamblarea prezentat aici: RASNITELE MANUALE KINU M47 si M68).

În acest caz e posibil să nu fie atât de fin reglajul...

Reply
Cadem in extreme absurde... sa copiezi un pas de filet...  Confused

Nici nu cred ca era necesar sa treaca la 0.5mm, si cu modelele din prima generatie precizia reglajului este suficienta.

Zii mai bine ca te atrage Apollo, si vrei aprobare de la comunitate, ca sa iti calmezi Gollum-ul care nu stie incotro sa traga... Tongue

Reply
Daca era mai ieftină, ziceam ok. Dar cu taxe cred că ajunge mai scump decât Traveler, iar suportul in Taiwan...

Reply
Nu, nu, nu e vorba despre asta. Doar constatam ceva.  Tongue
Îmi plac ambele oricum, ± la fiecare, dar aș avea mai mare încredere în Kinu momentan + preț/garanție/livrare. Și sper să rezist cu Helor o bună perioadă de timp. Eventual poate mai face vreun upgrade și Kinu între timp, dacă va fi să încerc una.

Reply
https://it.aliexpress.com/item/Xeoleo-Co...3c25lX5zgd

O rasnita Xeoleo electrica, pare ciudata, o fi ok?
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)