Espressoman infocat
Piatra Neamt
Dincolo de microni, contează rigiditatea carrierului și construcția acestuia, designul cuțitelor, poziția cuțitelor, cum se realizează feedul boabelor, viteza de rotație, pentru că toate afectează semnificativ rezultatul măcinării.
Espressoman infocat
Corbu
(15-11-2020, 16:26)dev Wrote: Dincolo de microni, contează rigiditatea carrierului și construcția acestuia, designul cuțitelor, poziția cuțitelor, cum se realizează feedul boabelor, viteza de rotație, pentru că toate afectează semnificativ rezultatul măcinării.
Complet de acord.
Tocmai de aceea e interesant faptul ca cei de la Ozik abordeaza un mod diferit de fixare a cutitelor renuntand la suruburi care inerent implica a marja de toleranta in functie de forta de strangere, plus viteza variabila, echipare stock cu cutite SSP, carrier aluminiu anodizat.
Cat despre Monolith, cu toate ca arata precizia de prelucrare CNC a componentelor, nu mentioneaza explicit ca aceea ar fi toleranta de aliniere a cutitelor - in general toleranta maxima a unui ansamblu e undeva la suma tolerntei componentelor. Si Lagoom si Ozik se refera explicit la toleranta de aliniere a cutitelor.
In concluzie acestea pot fi game-changer chiar si numai din motivul ca producatorii traditionali vor trebui sa acorde mai multa atentie acestui parametru.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Daca va bazati aceste presuneri exclusiv pe discutiile de pe HB, inseamna ca nu v-ati lamurit ca acolo totul e dictat de cativa postaci care decid ce produs sa salte sau sa ingroape.
E amuzant, daca n-ar fi ridicol, cu ce argumente absurde apara produse care le au in agenda, chiar in fata unor demonstratii evidente ca produsul este defect sau prost conceput.
Singurele review-uri utile de acolo sunt cele care prezinta sau testeaza ceva cat mai obiectiv, si nu trag nici o concluzie.
Espressoman infocat
Bucuresti
Ne-am cam lamurit cu lobby-urile de pe HB.
Uite asa am ajuns sa am Bentwood Vertical 63 pe care o gasesc mai buna cam cu toate cafelele incercat in ultima decat EK pe care l-am bibilit in ultimile 3 ani. Oricat ai incerca EK tot o rasnita de tocat cantitati ramane...
Cat despre EG 1 si tolerante:
https://youtu.be/5DI4Ax7OBak
Espressoman infocat
Lyon
Eu stiu ca tie nu-ti place EG-1 pe cat de mult iti place EK-ul, dar macar incearca sa fii obiectiv.
Filmul ala e la fel de inselator precum linkul aruncat de tine fara nicio explicatie, cu scopul de a induce in eroare pe orice se uita doar la cum misca acul...
Pana nu faci masuratoarea in modul in care trebuie sa functioneze rasnita, adica cu rotorul montat si cu suportul acestuia strans in piulite si aliniat (da, cu mana, desi stiu ca nu-ti place nici acest aspect), nu putem decat sa ne minunam la cum se misca acul si sa presupunem ca alinierea axiala e varza.
Sa-l rugam pe nenea din film sa refaca masuratoarea axiala cu toate componentele montate.
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic
Espressoman infocat
Bucuresti
Cumpara rasnita si arat-ne tu!
Espressoman infocat
Lyon
:ag:
N-am ceas comparator.
Espressoman infocat
Bucuresti
And by the way I really hate the EK.It sucks hard. Si maniera in care se face valva pe forumuri e aiurea.
Cand vezi pledoarii si exercitii de retorica pt atat de putin.It's really frustrating.
Espressoman infocat
Lyon
Da, pacat de efortul pe care l-ai depus sa o aduci la perfectie. Sau tot nu ai fost multumit de rezultat?
Espressoman infocat
Bucuresti
Pai nu trebuie sa masori tu.Tu doar cumperi si esti fericit.
Espressoman infocat
Lyon
15-11-2020, 22:01
(Edited 15-11-2020, 22:02 by Laddu.)
retras
Espressoman infocat
Bucuresti
15-11-2020, 22:01
(Edited 15-11-2020, 22:10 by CatalinH.)
Nu as zice ca nu sunt multumit de rezultat.
Dar am vazut ca e loc de mai bine.
E foarte inselator si greu sa alegi informat.
Cine se astepta ca o rasnita cu cutite de 63 sa fie peste EK cu SSP HU? Mai les ca mai si avea bad press pe HB
Pt acelasi EY pe Bentwood e mult mai putin amar si mai bright. Pe EK e mai inchis si amarui. Setarile de granulatie sunt acolo. Pe EK-ul meu in sita de 18g la 1 am gap intre cutite de approx 60microni; inter 60 si 70 pe Bentwood;same EY dar diferenta e asa cum am descris,cu toate cafelele testate. EK castiga un pic la textura in espresso but it's not enough to be a challenge.
Espressoman infocat
Lyon
(15-11-2020, 21:50)CatalinH Wrote: And by the way I really hate the EK.It sucks hard. Si maniera in care se face valva pe forumuri e aiurea.
Cand vezi pledoarii si exercitii de retorica pt atat de putin.It's really frustrating.
(15-11-2020, 22:01)CatalinH Wrote: Nu as zice ca nu sunt multumit de rezultat.
Atunci trebuia sa fi vorbit si despre aceste aspecte pe topicul dedicat la fel de des cum ai facut-o atunci cand iti satisfacea nevoile.
Lasand lucrurile asa, ai contribuit la promovarea (valva) pentru folosirea in mediul casnic a unei "rasnite de tocat cantitati"
Espressoman infocat
Bucuresti
15-11-2020, 22:18
(Edited 15-11-2020, 22:21 by CatalinH.)
Nu aveam alternativa cand am luat EK.
Nu exista Bentwood.
Si daca ai inteles ca eu promoveaza EK inseamna ca ai ceva cu mine.
Si recunosc ca m-am treznit de 3 ori to snach a Monolith inainte sa ma apuc de EK.
Espressoman Administrator
Bucuresti
Laddu, totusi tonul de cateva postari e cam de interogatoriu si destul de incruntat. Hai sa discutam mai relaxat putin, nu e cazul. Fiecare face ce alegeri vrea pe banii lui.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Lyon
Departe de mine intentia de a posta interogatoriu sau incruntat. Am pus intrebari si voi continua sa pun atunci cand mesajul este evaziv.
Eu nu contest dreptul fiecaruia de a alege, ba din contra. Avem dreptul sa fim partinitori, dar atunci cand o facem sa incercam in masura in care se poate sa fim obiectivi. Sau daca nu suntem obiectivi, macar sa argumentam si sa-l lasam pe interlocutor sa deduca ...
Si mi-ar placea totusi ca atunci cand se folosesc anumiti termeni (game changer, jackpot, best buy, etc.) sa fie explicati corespunzator, sau cand se pune un film care intentioneaza a defaima o rasnita, sa se explice de ce.
Asta pentru a intelege cu totii ce anume s-a vrut a zice. Altfel o pot lua si eu subiectiv si sa cred ca cineva are ceva cu mine pentru ca-mi place mie EG-1 mai mult decat EK.
Espressoman
Bucuresti
Mi se pare foarte fain ca avem aici useri care testeaza rasnite din categoria "rasnita suprema" si ca se merge dincolo de EK, multumiri lui Catalin ca scrie aici.
Dincolo de asta, apropo de "game changers", mie Niche chiar mi se pare ca poate purta aceasta denumire, pt ca e cea mai ieftina rasnita single dosing cu macinatura buna.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino
Espressoman infocat
Bucuresti
Laddu am eu ceva cu tine:Nu te plac!. Si percep ca sentimentul este reciproc.
Nu ma intereseaza sa defaimez nimic.Atat stiu despre tolerante la EG1 de la useri care au masurat-o.
Te-as respecta mai mult(nu ca te incalzeste prea tare) daca ai avea rasnita aia si ai fi masurat-o,si ai zice ca exemplarul tau se comporta diferit.
E foarte usor sa ceri argumente, be a step above and show what you know,what you've been experiencing and not judge other people for misrepresenting a goddamn coffee grinder.
Te astept la user experience on EG1.Ca vad ca iti place discursul si dezbaterea scrisa.
Espressoman infocat
Deva
@
CatalinH cam la ce suma se ridica bentwood? Și ce cafele bei de obicei și cu ce rație?
multumesc
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60
Espressoman infocat
Bucuresti
16-11-2020, 00:48
(Edited 16-11-2020, 00:49 by CatalinH.)
Tot in zona de pret a EK este.
In general caut cafele light(intre 4,5-6,5% moisture in roasted beans-cat timp dupa crack sau alte detalii nu stiu sa iti zic,secretul prajitorului.)
Ca si ratii tot cam in zona EK o folosesc 1:2 catre 1:2,5. De obicei iese 1:2 cu cafele naturale,fermentate anaerob ,sau cafele low moist,low dens.
Pentru spalata dense si light(6% moist and more) ma duc spre 1:2,5 rar 1:3.
Macinatura e mai patratoasa vs flakes cum e EK cu SSP HU.
Ca si referinta de gust,pt oamenii ce stiu EK fie stock fie SSP Bentwood is even more on the acidic side(uneori ajung sa extrag cu 2C fata de EK) . Partea socanta e lipsa amarului, si asta comparand cu EK.
Are 22kg si e foarte solida si rigida in mers(fara trepidatii) zgomotul provine din vibratia exit chute(e reglabila ca intensitate-dar daca vrei retentie 0 fara efort setezi vibratia restul de tare).
Espressoman infocat
Piatra Neamt
(15-11-2020, 22:13)Laddu Wrote: (15-11-2020, 21:50)CatalinH Wrote: And by the way I really hate the EK.It sucks hard. Si maniera in care se face valva pe forumuri e aiurea.
(15-11-2020, 22:01)CatalinH Wrote: Nu as zice ca nu sunt multumit de rezultat.
Atunci trebuia sa fi vorbit si despre aceste aspecte pe topicul dedicat la fel de des cum ai facut-o atunci cand iti satisfacea nevoile.
Lasand lucrurile asa, ai contribuit la promovarea (valva) pentru folosirea in mediul casnic a unei "rasnite de tocat cantitati"
S-ar putea sa fie chiar pe dos: cine a urmarit caznele prin care a trecut Catalin trebuia sa inteleaga ca nu e o rasnita ok pentru acasa.
Sunt altii mult mai "vinovati" de promovarea EK43 la rang de suprema: Perger, Frank Durra si destule soparle pe forumurile de afara. Imi imaginez ca toti au incasat cate ceva pentru "eforturi".
Aparitia Lagom, Bentwood, Ozik etc e o revenire la normalitate, adica produse care pot fi folosite stoc.
Espressoman infocat
Corbu
In sfarsit incepem sa fim mai "open-minded" - "there are must be life after EK43 or Honne", cele doua favorite pe forumul nostru.
Espressoman Administrator
Bucuresti
Ek43 e departe de a fi favorită, nu cred ca o au 10 useri..
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Corbu
Ma refeream la favorita in discutii
Espressoman de import
București
Dacă ajută la discuții, este fi favorita mea... Și nici măcar am nevoie so am in casa.... [emoji3]
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
Craiova
Daca e pe favoritisme... ma mir doar ca nu a fost comentata deloc acum cateva luni la prima prezentare...
https://manument.com/en/preorder
... probabil ca pretul nu se ridica la inaltimea asteptarilor :D
Espressoman infocat
Corbu
(16-11-2020, 20:06)renatoa Wrote: Daca e pe favoritisme... ma mir doar ca nu a fost comentata deloc acum cateva luni la prima prezentare...
... probabil ca pretul nu se ridica la inaltimea asteptarilor :D
Ciudat ca ironia vine de la posesor de Gagia si Feldring...
Espressoman infocat
Bucuresti
(16-11-2020, 20:06)renatoa Wrote: Daca e pe favoritisme... ma mir doar ca nu a fost comentata deloc acum cateva luni la prima prezentare...
... probabil ca pretul nu se ridica la inaltimea asteptarilor
Eu stiu ca Manumet e un espressor fancy cu lever.
Craiova
Putea fi si rasnita cu un pic de imaginatie... tot la fel de fancy...
Se poate fi la fel de ironic pe cat par de seriosi unii care sigur nu vor cumpara niciodata o rasnita de banii astia, dar le place sa comenteze...
Espressoman
Bucuresti
17-11-2020, 11:55
(Edited 17-11-2020, 11:56 by cradun.)
(17-11-2020, 11:34)renatoa Wrote: sigur nu vor cumpara niciodata o rasnita de banii astia, dar le place sa comenteze...
@
renatoa, s-ar putea sa gresesti aici. Unii vor cumpara sigur de banii astia si adevarata ironie e ca vor fi extrem de multumiti de ce au cumparat. Ba, chiar vor sublinia faptul ca altii nu au dreptul sa isi exprime opinia pentru ca acestia din urma au echipamente mai ieftine, un argument foarte puternic, evident. Unii sunt plini de certitudini dupa cateva ore petrecute cu un echipament, in timp ce altii descopera lucruri noi dupa ani de experienta cu echipamentul respectiv (pt ca cei din urma nu sunt open minded, de aia, evident).
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino