(20-11-2016, 01:36)Lyvyoo Wrote: .........
Alte informatii poate mai aflam de la Radu, caci el s-a jucat mai mult cu M68.
Aceasta rasnita mi-a stârnit atât de tare interesul încât, am făcut pasul si am cumpărat-o.
De ce?
Deoarece eram curios sa aflu in ce măsura, o râșnița cu cuțite conice, livrează o macinatura diferită fata de o râșnița echipata cu cuțite plate iar rezultatul din ceașca are nuante diferite de gust.
Am primit modelul fără arc interior si care se livrează, in acest moment, pe piața germana.
Acum, nu doresc sa ma pronunț in niciun fel in legătura cu satisfacția pe care o oferă, in exploatare, aceasta râșnița . Are plusuri si minusuri pe care le evaluez încă.
Pot doar sa afirm că, am certitudinea că, macinatura lui Kinu M68, livrează un profil de gust al extractiei diferit de cel realizat cu macinatura provenita de la K30 . Dacă acest rezultat se poate extinde si la alte râșnite, nu știu.
Am realizat extracții in aceeași parametri de aspect vizual al curgerii, gramaj, temperatura, timp... iar gusturile, deși diferite, nu pot sa le clasific in termeni de mai bun sau mai rău ci doar sa le caracterizez ca fiind foarte bune, ambele, dar diferite.
Aceasta constatare reprezintă si răspunsul pe care mi-l doream la întrebarea de mai jos.
Livrează cele doua râșnite, cu profile de cuțite diferite, plan si conic, macinaturi cu caracteristici diferite care sa genereze, in ceașca, extracții cu profile de gust diferite?
Pana acum răspunsul este clar, da!
Pana acum însă.
Nu doresc sa trag concluzii pripite si nu vreau sa induc așteptări eronate sau exagerate in legătura cu aceasta râșnița.
Un lucru imi este clar. A început sa îmi placa sa o folosesc, iar K30-ul cam șomează. :)
Repet, am cumpărat aceasta râșnița folosind formularul de pe forum, am plătit-o si, nu am niciun alt interes prin comentariile mele, in afara aceluia de a satisface curiozitatea celor care ar dori sa afle mai multe despre acest produs, prin intermediul unui utilizator,care își face propriile sale evaluari.
In opinia mea, Kinu M68 este o râșnița solida, cu un reglaj stabil (chiar si fără arc; in final i-am montat unul, cu scopul de a simți mai bine roata de reglaj si bila care marcheaza pașii reglajului) care ofera posibilitatea realizarii unor grade de măcinare dar si a unei calități a macinaturii,capabile sa asigure niște curgeri frumoase (vizibile pe naked), comparabile ca aspect cu curgerile realizate cu macinaturi provenind de la o râșnița consacrata, K30, pe care o folosesc in prezent.
Am făcut niște observații pe care le-am adus la cunoștința producătorului, in cadrul întâlnirii la care a făcut referire Lyvyoo.
Dacă va dori sau nu sa țină cont de acestea, este doar o opțiune a acestuia.
Am remarcat însă, cu placere, receptivitatea acestuia, deschiderea totala si interesul fata de reacțiile, observațiile si propunerile clienților, ale pieței in final.
Pe de alta parte, nu pot sa fac niciun fel de referire asupra calității macinaturii, in termeni de raport intre fractia fina si cea mare din macinatura realizată de Kinu M68.
Nu am dotarea necesară in acest sens.
Am realizat curgeri cu același gramaj, in același timp si cu același aspect frumos cu macinaturi provenind de la M68 si de la K30. Gustul extracțiilor reușite avea nuanțe diferite, de fiecare data.
Observ si analizez aceasta râșnița ca un utilizator obișnuit, care are doar așteptări si dorește sa găsească satisfacție in produsul pe care l-a cumpărat.