(22-09-2016, 14:31)renatoa Wrote: care sette ? [Image: tongue.gif]
...De asta Leica ...
altfel, doar vorbe, vorbim despre toate si toti, din postura cam de bascalie, sorry, de autosuspendat... si fara indicarea nici unui echipament; poti sa pui laica - presupun ca ai - aparatul, nu catelul
[Image: smile.gif]
am renuntat la thread-ul principal cu rasnita in formula de inceput; cum spuneam, nu cred in adevaruri absolute si in cazul Che/Kinu adevarul meu e cu totul altul decat cel al aprobatorului si mereu recunoscatorului forum
[Image: smile.gif]
promit acum ca renunt la orice alta interventie, cel putin in topicuri inrudite Kinu;
mi se pare atipic sa se intample atatea lucruri care mie mi se par strambe si majoritatii, '...ba din contra' !
o fi rezultatul selectiei, sau al bunului simt preponderent - ambele ref la membrii, sau al pozitiei mele prea carcotase?
ce mi se pare
odd, este felul in care in acest thread se face
apologia preciziei in fabricatie si nu o apreciere a
rezultatelor in macinatura, bazata - asta da, ar trebui - pe
metode stiintifice relevante pentru acest caz...
precizia in executie ca promovare de piata?
chiar daca ajungem sa vorbim de precizie in executie si de tolerante stranse - mai bune decat orice altceva pe piata si mult mai ieftine (!) - tot n-am spus
nimic tehnic, nimic stiintific, despre calitatea macinaturii!
nu poti reduce procesul rasnirii cafelei pentru espresso, la precizia cu care faci asta!
precizia a ce? a distributiei statistice a particulelor de macinatura in greutate si volum, a formei acestor particule, insfarsit, a mecanismului de rasnire?
e vreo legatura intre geometria cutitelor si precizia de executie a cilindrului corp de rasnita?
toti cei care au postat mai sus, se ridica direct sau indirect impotriva problemelor ce le-am propus eu spre discutie si raman, tot indirect, sa-si probeze competenta in precizie si toleranta in prelucrarea metalelor!
ironic, dar noi nu punem metal prelucrat in cafea, ci boabe prelucrate de acel mecanism de rasnire aftermarket (Italmill?) despre care s-a vorbit oricum, destul de putin; m-ar fi interesat unde mai e folosit, daca are ceva special, care sa justifice ideea de inovator in domeniu etc.
exploatam doar niste mecanisme de asociere in mintea utilizatorului mediu: rasnita precisa, din metal, nu plastic, si care in consecinta trebuie ca rasneste bine, toti care au incercat-o sau cumparat-o zic asta;
daca nu-ti place, esti liber sa n-o cumperi, nu?
de fapt, o rasnita e atat de buna pe cat stie sa rasneasca, nu pe cat de precisa este!
atentie n-am treaba - cum se spune - cu rasnitele de la Reghin!
poate doar cu reactia lipsita de relief, de asperitati, a forumului...
in viziunea mea, critica este de-a dreptul productiva, mai ales daca se desfasoara in interiorul unei comunitati!
printre produsele din domeniul acesta al cafelei, care intrunesc statistic cele mai multe critici, nu se afla neaparat produsele cele mai proaste ci, din contra, produsele cele mai mult vandute, cele cu o istorie mai lunga in utilizare...
Quote:...In zilele ce urmeaza se va testa un nou sistem de actionare si reglaj, este o modificare de ultim moment care va aduce un plus de performanta rasnitei ...
fara nici o intentie de ironie, mi se pare firesc, inevitabil intr-un proces de lansare in fabricatie; doar limbajul... in contextul a tot ce s-a spus si intamplat, e un limbaj de lemn ;(
in sfarsit, doresc lui Kinu sa aiba o reusita totala comerciala in lume!
(desigur, o reusita datorata fortelor proprii...)
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)