Hello There, Guest! Login Register


Rasnita manuala Comandante

#61
Si inca o intrebare de la mine: mai precis ce reteta folosesti pentru preparare si la cate clickuri?
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  multe alte de vanzare 
 
Reply
#62
Am comandat un kettle electric fără reglaj de temperatura cu un termometru inclus ( kettle-ul e de la brewista ), am băut v60 in cam 5 cafenelele diferite, și am băut și cu aceeași cafea cu care prepar acasă, am un punct de reper, până în momentul de fata am făcut cam 150 de v60, acuma că am râșniță noua încă incerc sa caut reglajele potrivite

Rețeta lui Tetsu Kasuya 4:6, torn 50, 70, 60, 60, 60, încă caut reglajul potrivit să ies la 3:30, am incercat cam de la pas 28-37, am cernut cafeaua și în așa fel trebuie sa cobor cred că sub 26, o sa incerc pe 30 fara sa cern sa vad ce iese
Espresso: Lelit PL41TEM + Eureka Mignon Specialita
Brew: Comandante(Red Clix), V60, Aeropress, Moka, Ibric Soy, Chemex, April Brewer
 
Reply
#63
cu cate grame de cafea?
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  multe alte de vanzare 
 
Reply
#64
20g de cafea la 300 ml apă
Espresso: Lelit PL41TEM + Eureka Mignon Specialita
Brew: Comandante(Red Clix), V60, Aeropress, Moka, Ibric Soy, Chemex, April Brewer
 
Reply
#65
As zice ca te duci mult prea mult cu macinatura. Cred ca 26-28 click-uri sunt suficiente pentru o extractie corecta folosind cantitatile precizate mai sus.
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  multe alte de vanzare 
 
Reply
#66
Am făcut niște teste și am constatat că trebuie să merg intre 30-27 ( depinde cum torn apă ), testele le-am făcut pe o cafea foarte ieftina din Kaufland că am rămas fără cafea bună
Espresso: Lelit PL41TEM + Eureka Mignon Specialita
Brew: Comandante(Red Clix), V60, Aeropress, Moka, Ibric Soy, Chemex, April Brewer
 
Reply
#67
Este un review la rasnita Apex facut de un tip din Thailanda tradus cu google translate.

Am ales sa postez review-ul la Comandante pentru ca face o comparatie directa intre Apex si Comandante.

https://translate.google.com/translate?depth=3&nv=1&rurl=translate.google.com&sl=auto&sp=nmt4&tl=en&u=http://www.cikopi.com/2019/01/apex-orphan-espresso/&xid=17259,15700022,15700122,15700124,15700186,15700190,15700201,15700237,15700242,15700248
 
Reply
#68
M-am cam desumflat cu Apex... mai au de imbunatatit la ea...
Cum e acum la fel de bine poti lua o chinezoaica cu ghost burrs de 250$ si tot asa iesi...
 
Reply
#69
Tell me about it. Imi caut rasnita de brew, si era o varianta.

Cu toate ca in capul meu mic si tamp, granule in forma de solzi (mari) vs graunte, castiga solzii daca intelegi ce vreau sa zic. Nu sunt convins ca la macinatura mare, apa extrage si din interior ce trebuie.

Conteaza egalitatea particulelor ca si marime, dar mai conteaza si cum cat de repede trece apa prin cafea si cat de repede devine umed interiorul.

Solzi:
[Image: UBh7gEI.jpg]
 
Reply
#70
Salutare! Începând de azi sunt mândru posesor al minunăției din poza. Având în vedere ca ustensilele de brew le am la birou, voi reveni probabil luni sau marți cu primele impresii legate de măcinare (legat de aspect... nu mai e nimic de zis). Varianta pe negru e noua și, momentan, nu se prea găsește din ce am observat.
   
 
Reply
#71
Salut
Sa o stapanesti sanatos si cu folos!!!
    Daca poti sa spui: De unde ai cumparat "minunatia",cat a costat ,in cat timp a ajuns si ,daca o folosesti pt.espresso?

                                             Multumesc !!!
Forever Young !
 
Reply
#72
Am luat-o de la Dose Caffè, cu 1100. Nu am comandat-o pe net, ci am luat-o direct din cafenea, care e pe Calea Dorobanți.

Inca nu am pus-o la lucru (poate diseară sau mâine), dar oricum nu o voi folosi pt espresso.
Din ce am mai citit despre ea, poate fi folosita și la espresso, însă fiind stepped nu permite reglaje de mare precizie/finețe. Totuși, acest aspect poate fi corectat/compensat prin achiziționarea separata a Red Clix, care practic ii dublează pașii de reglaj pe care ii are în standard (spre exemplu, dacă în mod normal folosești 10 click-uri pt espresso, cu red clix vei avea aceeași macinatura la 20 de pași; asta înseamnă că Red clix îți dă posibilitatea sa reglezi și la jumătate din click-ul standard).
 
Reply
#73
(08-04-2019, 15:58)Oly Wrote: Din ce am mai citit despre ea, poate fi folosita și la espresso ...

+ 1

    ... cu sau fara Red Clix ...
Pavoni | Strega | Bosco | Honne | Olympus | MK III | M47, M68 | Gene ...
 
Reply
#74
E 990 la barshaker, luati cafea proaspata de restul Smile
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#75
Târziu... L-am luat deja.
 
Reply
#76
... si Red Clix , tot acolo ptr. cei interesati ...
Pavoni | Strega | Bosco | Honne | Olympus | MK III | M47, M68 | Gene ...
 
Reply
#77
La 1200 lei pentru espresso nu as ma recomanda varianta clixtorifiata, cand poti lua feldgrind cu 900 lei, sau M47 traveller cu 1000.
Sau astepti Kinu sa reia productia si promotiile de forum.
Oricare dintre variante este superioara acelui nonsens de dublare a click-urilor.
 
Reply
#78
Din ce am înțeles, comandante e mai ok pt brew fata de kinu. Însă cu clix poate face fata cu brio și pt espresso, apropiindu-se f mult de kinu ca și finețe a reglajului. De feldgrind nu am prea citit.
 
Reply
#79
Salutare! Am o intrebare, am preparat la v60 14g cafea la 230 apa la 94 de grade, pas 26 pe comandante mk3 , cafea ethiopia burtukaana de la guido ( o cafea deosebita ), extractia imi iese tot timpul in jur de 3 min si cafeaua iese foarte buna. Pe kenya gatchata de la guido la pas 26 imi iese extractia la 1:40, am zis sa scad rasnirea si am ajuns pe pas 18 si abia am reusit sa scot la 2:25 ( nu a fost buna la gust ), pas 18 fiind indicat pentru bialleti, am modificat doar rasnirea restul am facut indentic ca si la extractia cu burtukaana, aveti idee ce as putea face?
Espresso: Lelit PL41TEM + Eureka Mignon Specialita
Brew: Comandante(Red Clix), V60, Aeropress, Moka, Ibric Soy, Chemex, April Brewer
 
Reply
#80
Pai daca cere cafeaua 15 click-uri, baga 15 click-uri si vezi ce iese, nu vad nici un semn de ingrijorare ca o cafea se extrage pe V60 la setari propuse pt Moka. E drept ca e cam putin, dar nu sta cafeaua cum vrem noi intotdeauna Smile
OE Apex (de vanzare), Mazzer Mini E + SSP (brew)
 
Reply
#81
Am coborât pana pe pas 16 si am obținut o extractie in 3 min,  gust puternic amar, nu e ce trebuie
Espresso: Lelit PL41TEM + Eureka Mignon Specialita
Brew: Comandante(Red Clix), V60, Aeropress, Moka, Ibric Soy, Chemex, April Brewer
 
Reply
#82
Incearca un BR de 1:15 si un debit mai mic la turnare, apa sa nu depaseasca in nici un moment cu mult nivelul cafelei rasnite.
OE Apex (de vanzare), Mazzer Mini E + SSP (brew)
 
Reply
#83
O mica îmbunătățire in gust, la începutul graficului e bloom-ul si dupa am invartit cu lingurița, mai incet de atâta nu pot sa torn[Image: CCVqkbO.jpg]
Espresso: Lelit PL41TEM + Eureka Mignon Specialita
Brew: Comandante(Red Clix), V60, Aeropress, Moka, Ibric Soy, Chemex, April Brewer
 
Reply
#84
Ce cantar e asta?
Strietman CT2 | Niche Zero | M47 brew | Aeropress | V60
 
Reply
#85
Nu imi place ce a iesit, probabil o sa incerc sa torn in reprize cu apa foarte fierbinte sa vad ce iese, pana atunci imi fac o burtukaana. Cantarul este Felicita Parallel, e faina aplicatia ca iti arata cat de constat torni g/s
Espresso: Lelit PL41TEM + Eureka Mignon Specialita
Brew: Comandante(Red Clix), V60, Aeropress, Moka, Ibric Soy, Chemex, April Brewer
 
Reply
#86
Eu am patit similar cu Etiopia de la ei. De la 2.6-2.8 pe M38 am coborat pana la 2.2, unde deja e prea mult. La 2.3 a iesit ceva rezonabil, dar departe de Burtukaana pe care o stiam eu.
Cred ca a fost prajita prea light si nu este foarte solubila.
Quamar M80DR, M47 Phoenix, ex-M38, ex-PL043MMI, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#87
Si eu m-am gandit la asta, la fel e si pe cafeaua de la gardeli guatemala el recuerdo, crezi ca merge sa torn in reprize cu temperatura de 98?

[Image: YatCMuv.jpg][Image: UcJmDeA.jpg]
Espresso: Lelit PL41TEM + Eureka Mignon Specialita
Brew: Comandante(Red Clix), V60, Aeropress, Moka, Ibric Soy, Chemex, April Brewer
 
Reply
#88
Ar fi o idee. Si eu tot in 93-94 am incercat.
Kenya a fost OK insa.
Quamar M80DR, M47 Phoenix, ex-M38, ex-PL043MMI, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#89
Salutare! Mi-am luat red clix si nu mai gasesc pct. 0. Cheia de reglare nu o mai pot intoarce dar manerul daca il tin ta ora 12 cade nu ramane pe loc, ceea ce imi arata ca nu sunt la 0. Careva cu red clix?
Espresso: Lelit PL41TEM + Eureka Mignon Specialita
Brew: Comandante(Red Clix), V60, Aeropress, Moka, Ibric Soy, Chemex, April Brewer
 
Reply
#90
Espresso: Mazzer Kony E, Mazer Major, Expobar Brewtus IV DB, VST / IMS, Acaia Pearl, Fel. Arc, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, Cafflano Kompresso, Aeropress, V60, French Press
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)