Welcome Back Log In Create Account

Rasnita de cafea Honne by Hedone

Ca actual user de V1 si inca având câteva frustrări pe care producătorul nu le a rezolvat între timp cu add ons sau upgrades, as dori rău de tot: sa scăpăm de blocaj, să avem un mod mai plăcut de dozaj cu boabe în interior (fără acel oribil funnel de plastic), motor evident cu totul altă generație și potent, un buton on off pus pe lateral și nu sub release funnel, să fie evident mai silențioasă precum și poate o metodă de curățare a release funnel sau măcar posibilitatea de a dăuna în blower pe lateral. Cam multe, știu, dar sunt deja pe piață râșnite pentru inspirație.
May God be with us.

Reply
Eu as veni cu urmatoarele propuneri: 

1. Un mod de feed civilizat, fara funnel, ceva dragut. Imi place spre exemplu ce au facut cei de la Kopi Deva ca inspiratie. 
2. Curea dintata cu motor mai puternic ca sa nu existe nici risc de blocaj si nici de alunecare. 
3. Design all-black. As elimina detaliile argintii si as face una full-black. Nimic lucios. Poate doar 'ciuperca' sa fie aurie, ceva subtil, si atat. 
4. Buton de on-off pe lateral, sustin aceasta idee. As face ceva in stilul EK43, un buton de On, unul de Off pentru durabilitate. 
5. Cifrele pentru granulatie sa fie gravate in metal, nu lipite ca sticker care are aspect ieftin. 
6. Intoarcerea plug-ului din spate ca sa nu vina in jos, ci in sus. 

Cam atat am eu pentru moment.

Reply
(07-11-2023, 14:23)Take5 Wrote: un buton de On, unul de Off pentru durabilitate.

Cifrele pentru granulatie sa fie gravate in metal, nu lipite ca sticker care are aspect ieftin.

Cum doua butoane in loc de unul inseamna durabilitate, cand fiecare face ceva diferit?

Cifrele pe inelul de rasnire la E65 cred ca sunt facute cu laser. Dar E65 cred ca se vand 10 pe zi, versus 1 la luna pentru Honne.

Ideea rasnitei cred ca era sa fie accesibila si sa ofere ceva special in comparatie cu restul. Daca ajunge la pret de utopii de 4K euro, mai bine iau ceva consacrat in mediul comercial, unde nu-i sare cureaua

Reply
Nu cred ca ideea rasnitei noi va fi "orice pentru a fi accesibila ca pret", mai ales ca au ceva vechime in piata si s-au dezvoltat binisor pe extern. Cand vrei sa faci totul si mai bine, cu alte piese si mai performante, alt design, plus alte conditii de piata, preturi etc foarte probabil va fi un salt de pret. Intrebarea producatorului probabil ca este cat de mare sa fie saltul raportat la noile costuri, in conditii de productie artizanala practic?! Greu de zis, mai ales la momentul actual cand nici nu s-au finalizat toate specificatiile.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply
Eu cred ca ar fi 2 directii pe care necesita imbunatatire:
1. Pretul o pozitioneaza in categoria premium, drept urmare utilizatorii se asteapta la o experienta corespunzatoare. Aici intra:
- gasirea unei solutii elegante pentru palnia printata 3D, care nu are ce cauta pe o astfel de rasnita
- sticker-ul cu gradatiile
- buton-ul on/off
- tavita de inox care pare adaugata ulterior
2. Functionale:
- rezolvarea blocajelor/alunecari/ruperi curea
- rpm reglabil
- imbunatatirea zgomotului/vibratiilor
- acces mai usor la cutite (pentru cei care vor sa le inlocuiasca)
- includerea unui pahar de dozare (magnetic) pentru cine nu rasneste direct in portafiltru
Timemore Sculptor 078~Kinu M47 Phoenix + OreaV3~V60~Clever~Aeropress~Picopresso

Reply
Adaug si eu - eliminarea penitei
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply
Fara penita creste retentia probabil.
Dar se poate copia de la Sculptor [emoji846]
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Bentwood V63, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo scale
Brew: Tsumabe/CT62/Orea porcelain + Timemore Sculptor 078, Pearl 2021
Travel: Outin Nano + Kinu M47

Reply
(07-11-2023, 16:19)Lyvyoo Wrote: Adaug si eu - eliminarea penitei

Penita ajuta probabil ca mai multe din fines-uri sa ajunga in portafiltru. Electrizarea e maricica si fines-urile se depun pe traseu. In lipsa penitei, repetabilitatea shot-urilor va fi mult mai mica, pentru ca se aduna mult fines de la rasniri consecutive, care cade brusc la un moment dat. Rotirea in sens invers nu stiu daca rezolva problema asta, ca nu am lucrat pe Honne cu modulul asta.

Ce nu inteleg e de ce sa mearga spre dimensiunea de 83...

Ok, inteleg ca un motor mai mare are nevoie de o carcasa mai mare si, atunci, daca tot creste dimensiunea carcasei, niste cutite mai mari ar veni sa echilibreze partea estetica.

Totusi, niste cutite mai mari par mai dificil de aliniat si alinierea era unul din lucrurile faine la Honne, ca se facea foarte bine din fabrica, nu stateam noi sa ne jucam cu foite de aluminiu.

Pentru mine, Honne e destul de perfecta asa cum e. Daca ar fi sa schimb ceva, as micsora dimensiunea cutitelor plate la 64, ca sa putem testa variante diferite de cutite. De exemplu, as fi curios cum ar fi cutitele Lab Sweet pe Honne, am obtinut shot-uri in espresso extrem de faine cu aceste cutite cu Ode (care nici macar nu e o rasnita de espresso).

Cred ca ce ar trebui schimbat la Honne ar fi nu atat partea tehnica, cat educarea consumatorilor, care IMHO nu isi dau seama cat de pretios este (in espresso) sa ai cutitul conic pe post de feeder pentru cutitele plate, care e efectul acestora asupra espresso-ului, asupra gustului si asupra repetabilitatii.

De asemenea, RPM variabil - din nou ar fi o adaugare interesanta, daca se poate face bine din punct de vedere tehnic.

Dimensiunea particulelor mari la Honne e foarte constanta si, cu o sita Kruwe (pentru indepartarea pe cat posibil a fines-urilor), face un brew foarte bun. Astfel, nu pot sa nu ma gandesc cum ar iesi macinatura daca am reusi sa scadem viteza de rotatie astfel incat sa scadem cantitatea de fines.
Honne, DC Studio, Wilfa Uniform, Aergrind, Outin

Reply
Pentru ca 83mm sunt cutite destul de mari fata de 64mm. 83mm are foarte multe cutite, ai cutite de mazzer vreo 3+4 feluri, cutite de ditting vreo 3 feluri, vreo 4 cutite ssp.

Altfel de ce ai face o rasnita de 64mm pe care sa ceri 1500-2000euro?  uita-te la cazul Zerno nu le merge asa de bine cum ai crede si au facut o rasnita beton de 64mm, deja vor sa faca una de 83mm pt ca 64mm este piata plina de buget inca.

Este foarte foarte greu sa mai faci ceva cand din China sunt produse la pret de nimic. Daca faci o rasnita de 83mm cu turatie variabila, retentie mica, compacta, silentioasa, si ceri 1500-2000euro pe ea,,, cati o sa cumpere? cativa pasionati cum e si cu bentwood.

Marea masa o sa cumpere df83 la 700-800euro cu declumper smart cum e la uscatorul de par, elimina electrizarea. 

Cam asta este problema, tu cand incerci sa faci o rasnita si iei piesele separat, pui manopera, materialele nu ai cum sa te bagi cu chinezii. Si deja produsele lor sunt de o calitate mare, nu mai vorbim ca nu scot produse calitative.

Ca sa iesi ieftin, iti trebuie o constructie cat mai simpla, unde sa nu prelucrezi mult materialele, unde sa ai piese cat mai putine, si piese simple.

Gen: rasnita cu corp de teava pe care doar o prelucrezi la strung un pic, ii faci un filet, ii bagi o flansa pt axul motorului DC cu turatie variabila, sau o cutie de viteze integrala cum e la lagom p100 (sau la kitchenaid) si un sistem smart sa nu iti ramana boabe cand le bagi in rasnita (unghi mari la palnie) si un sistem sa scoata usor macinatura afara.

Deci, daca face toate astea, 83mm cutite ssp sau top, motor dc cutie de viteze 400-600W DC, turatie variabila, compacta, silentioasa, si 1500-1800euro, cati dintre voi cumpara? 2-3-5? pt atatia nu merita facuta rasnita. Daca 2 unitati pe luna nu merita. Asta e realitatea.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
Absolut corect ! Pt pasionați e aur, daca se întâmplă așa cum spui tu, pentru Hedone că și business o să fie greu.
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome

Reply
Hedonne la fel ca si cei de la Niche au pierdut un tempo de 2 ani in opinia mea. In 2021 sau chiar in 2022 ar fi fost ceva special o râșnita cu cuțite "duble" de 83.

In momentul pe piață exista deja modele care oferă cuțite de 83 chiar daca nu in modul dual. Cuțitele SSP chiar si cele de 64  oferă un gust specific care poate ușor identificat. După cum au spus si colegii de mai sus, nu sunt multe persoane in Romania care sa plătească 1600-2000 de euro pe o râșniță cu cuțite de 83 când cu 2650 $ iti poți achiziționa o râșnita consacrata cu cuțite de 98(LAGOM 01).

Astfel ca daca este costisitor sa inovezi, ar putea sa vina cu o râșnita tot cu cuțite de 98, f. bine aliniate la un preț de 2000 euro, cu turație variabila, un workflow ușor si o curățare facila a cuțitelor. Astfel se vor putea adresa si pieței externe, de aici rezultând si un ceva mai mic.
Ulterior isi pot dezvolta propriile cuțite. 

Honne s-a lansat intr-un moment favorabil când nu existau multe alternative. Personal nu am avut nici una dintre problemele cu care s-au confruntat unii dintre colegii mei deși folosesc boabe prajite omni-light si o măcinătura f. fina necesara sitelor pesado he[%], eu fiind mulțumit de acesta râșnita.

Intre timp însă piața râșnitelor SD a evoluat f. mult in favoarea noastră a espressomanilor si avem de unde alege cu atât mai mult cu cat pentru achiziționarea ei  va fi necesar sa se scota o suma mai mare de bani.
Kafatek Monolith Flat Max 2, Kopi Deva-SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.

Reply
Honne nu si-a propus niciodata sa fie un player pe piata rasnitelor, si sa isi bata capul cu hachitzele unora dintre noi, am mai scris in urma in topic.
Nu avea cum sa se lanseze, cand ei produceau Honne de cativa ani buni la momentul inceperii topicului.
Pur si simplu au creat-o pentru consum intern, sa sprijine modelul de afaceri al firmei, focalizat pe altceva.

Reply
Ciao,
Eu de ceva timp folosesc rasnita Honne (cu cutitele SSP si cu turatia redusa la 350 RPM ) doar pentru filtru cu rezultate excelente.
De cand am desfacut-o am observat si eu acelasi lucru si mai ales claritatea ridicata din brews. Nu incerc sa creez vreo controversa doar poate ajuta si pe altii sa foloseasca rasnita in alt mod.
"The Versalabs and DRMs I tried had conicals that were too widely spaced to break beans. Used without the flats burrs, the beans just fell through them whole. The conicals act to force the beans into the flat burrs, which on the DRMs have no coarse grind section of their own." by another_jim
Roaster

Reply
M am tot gandit si cred ca ce as vrea eu de la a doua rasnita este defapt...sa fie refacuta / upgradata prima sau macar sa ni se ofere niste solutii, ca am cam ramas unii in pom.

Unu, din auzite si eu, inteleg ca avem in ele niste cutite destul de slabe / ieftine.
Desigur ca poate Hedone va posta aici realitatea si ne vor arata defapt ce cutite au folosit / ma vor contrazice, ceea ce ar fi super pentru noi, userii, sa aflam faptul ca sunt defapt macar medium quality.
Unghiul / profilul lamelor minuscule precum si CNC -ul special cu care sunt facute cutitele este FFF important.
De aici si importanta majora a cutitelor intr-o rasnita.
De cand am construit un prototip de rasnita manuala si pe care le-am testat worldwide (aproximativ 6 bucati cred), si de cand ne-am uitat la cutite de rasnita conice efectiv la microscop, ca sa ne dam seama de ce un set de cutite e cam praf pentru espresso si altul este top, cred ca imi ofera o oarecare pozitie de a cere o poza cu profilul cutitelor sau modelul.

Cutitele nu sunt facute in-house iar se pare ca modelul rasnitei va fi in curand unul discountinued (daca deja vorbim de un al doilea model), deci nu cred ca ar fi o problema sa vedem ce avem in ele.

Doi, motorul este de toata jena, intrucat desigur si din cate stiti toti, nu duce un light roast.
DEFAPT, eu sunt pe MEDIUM roast demult si am aceiasi problema, uneori blocaje si de 5 ori LA O SINGURA RASNIRE.

Chiar cineva de la ei mi-a spus telefonic (n am obiceiul de a inregistra apelurile Smile ca este motorul prea slab.
Deci va multumim si pentru asta.

Nu am postat nicaieri experienta mea cand am trimis pt prima data rasnita la ei.
Exact asa cum am trimis-o si dupa vreo 2 sau 3 saptamani, asa si s-a intors.
Singurul lucru nou, din cate am avut impresia, a fost o noua curea, dar problema era si mai accentuata.
Pana la urma ne-au trimis celor din Zalau mai multe curele, 2 mai slabe si 2 din ele fiind acelea super strong.
Una mi-a fost data mie si de acolo lucrurile au mers parca mai ok.
Desigur dupa ce s-a slabit si aceasta, am revenit la NORMAL, adica blocaje mult prea dese cu medium roast all day long.

Hedone au istoricul comenzilor mele si pot confirma ca defapt povestea blocajelor nici macar nu este despre light roast-uri.
Blocajele au legatura cu cutitele precum si cu un motor prea slab pentru ce trebuia sa faca rasnita asta.

Deci, pana la al doilea model, ce ziceti asa?
Noi, "soriceii" cu Slim primul model, sa avem macar niste cutite mai bune si un motor decent si uite asa, poate tin inca multi ani de acum incolo tancul.

Setul de SSP-uri rezolva problema 100% cu blocajul si o face bine, de aici si stresul meu cu cutitele originale folosite, care cred ca nu sunt nici macar cu un coating pe ele.
Coatingul chiar ajuta si la uzura, dar si la efectiv procesul de rasnire, ajutand pe cat se poate unblocking-ul.

In cazul in care cutitele nu sunt nici macar medium quality, un coating ar fi dus la o experienta mai ok de-al lungul anilor.
Interesant la mine ca 2 ani nu am avut probleme cu rasnita dupa care a inceput un efectiv mic dezastru.
Deci s-ar explica faptul ca avem cutite slabe si poate chiar si o problema cu alignament.
Un motor mai puternic nu am fi rezolvat direct problema cutitelor desigur, dar ar fi "ajutat" situatia.

Sa fim atenti la ce costuri se pot face aceste upgrade-uri si posibil Hedone sa ne ceara si o manopora.
Iarasi, pot interveni oricand si sa ne contrazica.

Intre timp am comandat si eu vestita curea si rola TPU si sa vedem ce minuni vor face.
Sunt deja in drum spre mine.

Dar astea sunt carpeli romanesti.
As dori sa mi se ofere sansa repararii sau unor upgrade-uri, intrucat, sa recunoastem, a costat ceva cazanul.

La multi ani si postez impresiile cu acel set de curea si rola.
May God be with us.

Reply
Apparent sunt al doilea utilizator care a inlocuit platele originale non-coated cu ssp coated. De mentionat ca userul de la care am cumparat rasnita nu a intampinat blocaje in primii 2 ani de utilizare.
Si pentru mine a functionat inlocuirea cutitelor, astazi am blocat espressorul si nu rasnita folosind gesha acea omniroast care mi-a facut probleme in trecut.
In general a fost nevoie sa rasnesc cu 3-4 trepte mai grosier (punctul zero a ramas acelasi) si parca si zgomotul a devenit mai putin sacaitor.
Deci pentru cei care intampina blocaje este o varianta de luat in considerare daca nu doriti sa schimbati doza sau sa folositi boabe prajite medium-dark.
Nu imi pot da cu parerea in legatura cu diferentele de gust fata de cutitele originale fara sa fac o comparatie cu un alt exemplar care inca le mai are instalate.
Legat de aspectele mentionate de colegul TudorP mai sus (tehnice / work ethic / aftersales support / politica de afaceri) nu sunt in masura sa am o parere, voi lasa userii cu mai multa vechime / experienta si care lucreaza in domenii inrudite sa se pronunte.
Elektra MCAL. Hario Switch || Atom 75. Ex.: Bianca. Honne. Brewtus IV. MaraX. PL92T. Pavoni Pro. Flair 58. Niche. Eureka SD, XL, Specialita. Sculptor 064s, 078s

Reply
(06-01-2024, 07:10)TudorP Wrote: Intre timp am comandat si eu vestita curea si rola TPU si sa vedem ce minuni vor face.
Sunt deja in drum spre mine.

Dar astea sunt carpeli romanesti.

Tudor, carpeala asta romaneasca am pus-o la dispozitie gratuit desi am petrecut destul de mult timp la proiectarea si punerea ei in realitate. Ce zici, daca ceream bani mai era o carpeala?
Roaster

Reply
Este un workaround dacă ți e mai ok așa. Ai extras din tot mesajul meu doar un cuvânt și te ai mâhnit. Că supărat ar fi mult spus și nu cred că ai tu timp de așa ceva pe forumul asta. 

Cârpeală este când te uiți dinspre producător la toată povestea, care nu are nici măcar un punct de vedere ref la mărirea suprafeței de contact între rola și curea și oferirea unui așa numit upgrade ce ar putea rezolva oarecum problema. 

Nu trebuia tu sa faci nimic, nici rola sau curea, insa să găsească Hedone soluții după atâtea probleme semnalate și aici în thread. 

Mențiunea mea a fost strict legata de acest aspect și nu de bunătatea ta și ingeniozitatea de care ai dar dovadă și ai tot respectul meu. Mai ales că este for free. 

Întrucât este design ul tau, puteai cere și bani și era la latitudinea oamenilor daca ar fi dat sau nu. 
Prețul cerut este pentru timpul tău și încă o dată, ingeniozitatea ta.
May God be with us.

Reply
(20-10-2022, 18:36)sorinetta Wrote:
(20-10-2022, 17:09)renatoa Wrote: curea dintata, roata dintata pe motor, plus rola intinzatoare, care este solutia cea mai rationala tehnic, folosita aproape exclusiv in multe alte domenii.
+1

Apropo, daca doreste cineva un cover simplu anti popcorn il poate printa de aici. Eu l-am proiectat si printat pentru rasnita mea modelul nou. Cred ca primele versiuni ale rasnitei au diametrul mai mare dar nu sunt sigur. Modelul se poate modifica usor.

[Image: Pz8hGHE.jpg]

Multumim pentru solutiile gasite care au fost puse la dispozitie gratuit pe forum (inclusiv pentru cover-ul acesta si pentru ca ai fost primul care s-a hazardat sa cumpere ssp-uri fara a avea vreo certitudine ca vor functiona) dar care din pacate nu au promovate corespunzator.
Elektra MCAL. Hario Switch || Atom 75. Ex.: Bianca. Honne. Brewtus IV. MaraX. PL92T. Pavoni Pro. Flair 58. Niche. Eureka SD, XL, Specialita. Sculptor 064s, 078s

Reply
Evident că la asta mă refeream Vlad, când dai suma care ai dat o și te trezești fix la ieșirea din garanție cu problemele prezentate aici și nu găsești soluții, apelam la "cârpeli".
Eu personal mă așteptam după acești ani la posibilitatea reparării / upgrade urilor care sa vina evident din partea producătorului.
Coroborat cu discuțiile telefonice avute cu ei și altele private cu multi useri de Slim, de aici și atitudinea mea personala fata de situație. 
Pt curiosi, vedeți elementar de unde provine exact design ul de funnel care se găsește pe rasnite. Ei l au făcut sau un user de aici (grup de useri) și ulterior brusc, cu brand Hedone pe el și oferit pe toate rasnitele vândute?
Eu despre asta vorbesc. 
Sa nu uitam că s a adoptat și legea europeană privind obligația reparării. Respectiv sa avem acces la piese și servicii de manoperă pentru a nu ajunge și aceste rasnite obiecte de muzeu. Dar asta este altă discutie. 
Încă o dată respect pt comunitate și ce oferă (in locul producătorului).
May God be with us.

Reply
Cureaua si volanta proiectate sa ofere o turatie mica si un cuplu mare au evoluat ca un mod, upgrade gandit sa functioneze impreuna cu sistemul de slow feeding pe care il foloseam cu piesa printata 3D. Slow feeding-ul mi-a oferit inca de la inceput un gust mai curat si separari pe layere. Vorbesc de prajiri light, filtru.
Cumva tot raul a fost spre bine pentru mine, acum am o rasnita de filtru single dose extraordinara care ofera "suc cu pulpa" pe langa claritate. Inca o data, slow feeding-ul e important. Cupola datorita electrizarii pastreaza mare parte din pleava care apoi poate fi curatata usor.
Roaster

Reply
Cu siguranță ca aceste ultime postări sunt citite și de persoane care nu au o vechime prea mare pe acest forum sau nu au avut răbdare ca să citească tot ce s-a postat despre această râșniță, Honne Slim.
Acestia pot, cu ușurință, să tragă concluzia ca acest model, apărut cu mulți ani în urmă, nu a beneficiat de nicio îmbunătățire sau upgrade, ca are un procent mare de exemplare cu probleme de funcționare și ca producătorul craiovean nu a fost interesat de îmbunătățirea produsului lor.

Eu am cumpărat această râșniță încă de la data apariției ei pe piața, într-o achiziție de grup pe la sfârșitul lui 2016 sau început de 2017.
Modelul de atunci nu mai este același cu ceea ce folosesc astăzi și asta deoarece am văzut cum, în timp, noi upgrade-uri apăreau la râșnițele vândute. 
Un mare salt a fost acela al reglajului macinaturii cu șurub melcat și blocaj pentru gradul ales.
La fel de mare a fost și introducerea modulului anti retenție, care a eliminat neajunsul blocării unei cantități semnificative de macinatura sub lamela de curățare a conului pe unde cafeaua ajunge în portfiltru.
De mare ajutor a fost și repoziționarea în față a butonului de pornire a măcinării.
Finisajele modelului actual sunt diferite de ale celui iniția.
Simplitatea în utilizare și în întreținere o fac cam cea mai ușor de folosit râșniță pentru acasă.
Calitatea macinaturii și stabilitatea reglajului o poziționează în fața multor râșnițe mult mai scumpe și, pentru unii, doar aspectul general, cu o construcție cu aspect mai industrial, au generat altă decizie de achiziție. 
Pentru mine nu este de neglijat suportul tehnic oferit de producătorul local, asta după ce am întâmpinat diverse probleme și cu râșnite și espressoare produse pe afară, iar reparațiile au fost de durată și cu emoții până la soluționare.

Spre deosebire de userii care au întâmpinat probleme în utilizare, în special cu blocarea motorului  în timpul rasnirii, eu fac parte din categoria celor care nu au avut asemenea probleme deși folosesc majoritar boabe prăjite light, a căror duritate, de multe ori, nu este foarte departe de cea a boabelor verzi.

Pentru mine si acum, dupa atâția ani și multe râșnite schimbate și testate, această râșniță face parte dintre cele preferate și a rămas și va mai rămâne mult timp pe blatul meu de lucru. 
Poate, la un moment dat, o voi schimba cu un nou model scos de cei de la Craiova, dacă acela se va dovedi la fel de ușor de utilizat, de întreținut și va livra aceleași rezultate bune în ceașca.

Asta nu înseamnă ca problemele semnalate de alți utilizatori nu sunt reale și ca nu ar trebui să fie în atenția producătorului.
Probabil ca soluționarea acestora va veni odată cu un nou produs, cine știe! Eu nu am cunoștință ca s-ar pregăti un nou model; poate ne anunță cineva de la producător despre așa ceva.

Deci, cei care am cumpărat această râșniță mai la începuturi, prin 2016-2017, am putut vedea evoluția în timp a acestui model, de la așa ceva:

[Image: N6TQR5E.jpg]
….la așa ceva: 

[Image: dAvbHoj.jpg]
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
In v2 I would like the following improvements:

- less retention/static, maybe a well-placed plasma generator?
- less noise
- better positioning of the on/off switch
- no belt?
- less/no chrome (prone to scratching)
- better dosing funnel

Reply
Mechanical work without static can't exist. Zero retention is just a marketing hype, as is single dosing too.
Retention due to static is not evil, learn stop worrying and start love it.
Static retains especially the parts that you don't want in your cup anyway, fines and chaff.

Reply
Salut,

Am avut răbdarea să citesc toate părerile, sugestiile, și sfaturile voastre legate de aceasta rasnita autohtonă. De ce ? Bineînțeles cu gândul de a cumpăra una de la membri, mai ales ca de când cu zvonurile de V2, acestea incep sa apară pe market, la prețuri accesibile.

Ajuns la sfarsitul postărilor, pot spune ca sentimentele mele sunt împărțite , legat de ea, și ca de la 2 pași înainte, am ajuns sa dau 3 înapoi .

Ce ar trebui sa înțeleagă un pasionat de espresso, din multitudinea asta de informatii contradictorii ? Nu ma declar un cunoscător, insa se fac aproape 10 ani de cand am inceput sa inteleg ce presupune o cafea de calitate superioară, și sa ma joc in propria bucătărie, cu diferite râșnițe și espressoare, pentru a obține cel mai bun gust, subiectiv vorbind bineinteles.

Face espresso bun? Sau nu face ? Merită? Sau merită așteptarea pt versiunea noua?

Înțeleg ca atunci cand merge, gustul e delicios … ati regăsit acest gust și în alte aparate? Altele decât sa iti vinzi casa si-un rinichi, pentru achiziție home use .

Reply
Si eu ma declar nelamurit, daca merita sa dau banii de curiozitate

Reply
Aș fi foarte curios să aflu cam câte râșnițe au fost vândute din fabrică, de la data lansării până în prezent. 
Acum vreo 2 ani, când am făcut ultimul upgrade la râșnița mea, îmi spuneau cei de la fabrică despre câteva sute de unități vândute, spre o mie, cele mai multe însă afară, din Australia până în SUA

Am mai întrebat și cum rezolvă eventualele problemele de funcționare apărute la utilizatori și, răspunsul a fost ca nu au avut solicitări pentru tipul de probleme semnalate la noi, blocaje.
Cel mult înlocuiri de curea sau câte un curios care a desfăcut ansamblul și a avut probleme la reasamblare.

Nu am fost nici curios și nici interesat să număr cam câte râșnițe folosite de membrii ai forumului au avut acest tip de problemă, dar rețin ca situația apărută s-a cam repetat la aceleași persoane. Poate de asta numărul râșnițelor care s-au blocat pare mai mare.

Intreb, a avut cineva răbdare să numere câți utilizatori de Honne, au trimis râșnița la fabrică pentru a remedia acest aspect, blocarea ansamblului de cuțite în timpul măcinării?
Are cineva idee cam câți utilizatori de Honne sunt la noi? 
Asa am putea avea o imagine asupra ratei incidentei acestei probleme.

Cu referire la dilema apărută, dacă râșnița merită sau nu prețurile accesibile din ofertele de pe forum, ca utilizator care nu a avut nicio problemă de la achiziție (Black Friday Dec.2017) până în prezent, aș zice DA.
(mai ales ca volatilitatea fiscalității de la noi,  creșterile generalizate de prețuri, de taxe, salarizări îmbunătățite ….ar putea duce și la creșterea prețului de producție la fabrică :18: ​).

Probabil ca majoritatea celor care nu au avut probleme ar da același răspuns.
Cei care au avut incidente, probabil vor spune nu.
Cati ar răspunde afirmativ și câți negativ?
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Am achizitionat si eu un Honne de pe forum, de la Cristian88 si tin sa mentionez ca am rasnit pana acum cafea prajita light, turnata toata odata, cu reglajul rasniteti la 1 sau daca nu ma insel sub 1, si nu s a blocat deloc, nu a dat semn de blocaj, nu a incetinit rotatia, nimic. Sunt super multumit de ea cu un mic amendament ca, in functie de cafea, am un chaneling de toata frumusetea pe care il reglez din cantitate[Image: RDqGt6G.jpg]

Reply
chaneling-ul l-am rezolvat cu sita celor de la pe pesado HE și cu puck-ul luat tot de la ei. Doar că sitele HE sunt exact opusul la ce îmi este necesar la noua râșniță. Acum le folosesc doar pentru teste.
Eu sunt unul dintre utilizatori mulțumiți atât de rasnita in sine cât și de comunicarea și atitudinea celor de la Craiova.

Mi-aș fi dorit in perioada in care am detinut-o sa fi adus și alte modificări cum ar fi : posibilitatea ajustării vitezei de râșnire, posibilitatea montării de cuțite SSP sau de la alți producători și o soluție mai bună pentru alimentarea cu boabe. Noi pasionații schimbam rasnita de multe ori din dorința de a experimenta și altceva dar marea majoritate nu avem spațiul oarinpartea financiara pentru a deține două trei râșnițe care sa ofere profile diferite de tăiere.
Kafatek Monolith Flat Max 2, Kopi Deva-SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.

Reply
Eu nu am experimentat vreodată channeling exagerat nici când se bloca cu omniroast.
Blocajele nu au mai aparut de când am schimbat cuțitele uzate cu cele SSP Red Speed si plaja de reglaj s-a mărit considerabil (inainte rasneam in 2 și 4 setări de la atingerea cuțitelor pentru cafele prăjite de la omniroast la espresso modern/medium, acum rasnesc între 6 și 8 trepte de la punctul zero pentru aceleași cafele.
Gustul nu mi se pare modificat în vreun fel dar ca bonus acum la treapta 1 pot rasni și eu Turkish.
Nu am reușit să le montez singur, a fost necesară o noua vizita la service pentru acest lucru și pentru recalibrare.

Reply
Fiecare rasnita are o plaja de utilizare in general (pot aparea si exceptii cand folosim site high flow de ex- adica un wafo sau un sworkz necesita rasnire mai fina pt 25-30 sec shot, si atunci sa zici ca rasnesti mult mai fin) dar in general ca sa-ti dai seama ca e o problema daca pe mai multe cafele tu esti pe la 1-2 ca macinatura si multi is la 3-4 incepi sa-ti pui semne de intrebare.

Prima data verifici daca se ating cutitele la zero, ca la restul. Apoi daca da, inseamna ca e rasnita dezaliniata, ori patineaza ori e alta problema. In general, daca se tocesc cutitele, ele produs mai mult fines, si macini mai grosier nu mai fin, deci eu pun problema pe dezaliniere.

Cu ek43 dupa ce l-am aliniat, am urcat in macinara peste 1.5 si inainte era la 0 sau aproape de 0. channeling masiv poate fi si din cauza unei alinieri proaste, ori patineaza generand o macinatura anapoda.
O alta varianta este sa mergi la cineva care are aceasi rasnita, cu rasnita ta si sa compari. Verificati punctul 0 sa se atinga la fel cutitele si apoi trageti cafea. Daca sunt diferente masive este din aliniat, ori patinat.

La Bentwood inainte sa aliniez rasnita pe decent rasneam la 50-75 microni distanta cutitelor de la atingerea lor in mers (nu de la cum vine din fabrica- ea vine din fabrica unde se blocheaza cutitele cu rasnita oprita la zero). Dupa ce am aliniat rasnita am mai castigat 30-35 microni, deci rasneam la 80-110. In general cam la toate rasnitele de espresso, o unitate de numere este intre 50 si 75 microni, pe rasnite cu fines mult sau bimodale ranesti espresso pe la 200 microni distanta intre cutite de 3-4 numere, pe o rasnita unimodala sau cu macinatura mai uniforma ranesti espresso pe la 30-70 microni (lagon p64 cu cutite ssp mp sau brew). Pe unele rasnite cu pre-breaker poti sa rasnesti si mai fin (ek43 cu titus pre-breaker) faci espresso pe la 1.5 la 2.2 pe dial (cutite ssp HU 98mm) 50-70 microni. Pe o sita normala ims sau vst de 18g.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply

Forum Jump:

Browsing: 3 Guest(s)