M am tot gandit si cred ca ce as vrea eu de la a doua rasnita este defapt...sa fie refacuta / upgradata prima sau macar sa ni se ofere niste solutii, ca am cam ramas unii in pom.
Unu, din auzite si eu, inteleg ca avem in ele niste cutite destul de slabe / ieftine.
Desigur ca poate Hedone va posta aici realitatea si ne vor arata defapt ce cutite au folosit / ma vor contrazice, ceea ce ar fi super pentru noi, userii, sa aflam faptul ca sunt defapt macar medium quality.
Unghiul / profilul lamelor minuscule precum si CNC -ul special cu care sunt facute cutitele este FFF important.
De aici si importanta majora a cutitelor intr-o rasnita.
De cand am construit un prototip de rasnita manuala si pe care le-am testat worldwide (aproximativ 6 bucati cred), si de cand ne-am uitat la cutite de rasnita conice efectiv la microscop, ca sa ne dam seama de ce un set de cutite e cam praf pentru espresso si altul este top, cred ca imi ofera o oarecare pozitie de a cere o poza cu profilul cutitelor sau modelul.
Cutitele nu sunt facute in-house iar se pare ca modelul rasnitei va fi in curand unul discountinued (daca deja vorbim de un al doilea model), deci nu cred ca ar fi o problema sa vedem ce avem in ele.
Doi, motorul este de toata jena, intrucat desigur si din cate stiti toti, nu duce un light roast.
DEFAPT, eu sunt pe MEDIUM roast demult si am aceiasi problema, uneori blocaje si de 5 ori LA O SINGURA RASNIRE.
Chiar cineva de la ei mi-a spus telefonic (n am obiceiul de a inregistra apelurile

ca este motorul prea slab.
Deci va multumim si pentru asta.
Nu am postat nicaieri experienta mea cand am trimis pt prima data rasnita la ei.
Exact asa cum am trimis-o si dupa vreo 2 sau 3 saptamani, asa si s-a intors.
Singurul lucru nou, din cate am avut impresia, a fost o noua curea, dar problema era si mai accentuata.
Pana la urma ne-au trimis celor din Zalau mai multe curele, 2 mai slabe si 2 din ele fiind acelea super strong.
Una mi-a fost data mie si de acolo lucrurile au mers parca mai ok.
Desigur dupa ce s-a slabit si aceasta, am revenit la NORMAL, adica blocaje mult prea dese cu medium roast all day long.
Hedone au istoricul comenzilor mele si pot confirma ca defapt povestea blocajelor nici macar nu este despre light roast-uri.
Blocajele au legatura cu cutitele precum si cu un motor prea slab pentru ce trebuia sa faca rasnita asta.
Deci, pana la al doilea model, ce ziceti asa?
Noi, "soriceii" cu Slim primul model, sa avem macar niste cutite mai bune si un motor decent si uite asa, poate tin inca multi ani de acum incolo tancul.
Setul de SSP-uri rezolva problema 100% cu blocajul si o face bine, de aici si stresul meu cu cutitele originale folosite, care cred ca nu sunt nici macar cu un coating pe ele.
Coatingul chiar ajuta si la uzura, dar si la efectiv procesul de rasnire, ajutand pe cat se poate unblocking-ul.
In cazul in care cutitele nu sunt nici macar medium quality, un coating ar fi dus la o experienta mai ok de-al lungul anilor.
Interesant la mine ca 2 ani nu am avut probleme cu rasnita dupa care a inceput un efectiv mic dezastru.
Deci s-ar explica faptul ca avem cutite slabe si poate chiar si o problema cu alignament.
Un motor mai puternic nu am fi rezolvat direct problema cutitelor desigur, dar ar fi "ajutat" situatia.
Sa fim atenti la ce costuri se pot face aceste upgrade-uri si posibil Hedone sa ne ceara si o manopora.
Iarasi, pot interveni oricand si sa ne contrazica.
Intre timp am comandat si eu vestita curea si rola TPU si sa vedem ce minuni vor face.
Sunt deja in drum spre mine.
Dar astea sunt carpeli romanesti.
As dori sa mi se ofere sansa repararii sau unor upgrade-uri, intrucat, sa recunoastem, a costat ceva cazanul.
La multi ani si postez impresiile cu acel set de curea si rola.
May God be with us.