Si eu sunt bucuros ca in Romania se fabrica asemenea aparate.
In contextul in care globalizarea a repozitionat tara noastra pe harta economica a lumii si am devenit economie emergenta ce sustine prin consum productiile din statele mari (care din dezvoltate devin si mai dezvoltate) iata ca romani cu vână creaza, produc si aduc pe piata ceva ce a cam disparut de pe la noi, produse romanesti.
Ce este extraordinar, este faptul ca au fabricat niste aparate de o foarte buna calitate, care se pot masura de la egal la egal cu orie produs “cu pedigree” din aceasta industrie.
Desigur, in ziua de azi este greu sa inovezi 100% si, in orice domeniu, solutiile tehnice inglobate si caracteristicile constructive sunt asemanatoare.
Ca seamana, ca au reprodus....dar cate masini de la producatori diferiti nu au componente produse in aceeasi fabrica, nu au rotile rotunde, volan, pedale, motoare, scaune, toate pozitionate la fel, in aceleasi locuri...si, in final, fac acelasi lucru pentru utilizator.
Cate alte modele de rasnite nu arata la fel, au componente majoritar identice, produse de acelasi fabricant, nu folosesc aceleasi principii de functionare si doar ajung ca sa fie prezentate in alte carcase...
Ca un utilizator casnic am avut multe rasnite si expresoare, am testat si mai multe modele acasa sau pe la evenimente ori in showroom uri, am vazut si mai multe.
Bazandu-ma pe experienta personala de utilizator exclusiv casnic, care a incercat destule echipamente pentru espresso, pot sa spun ca asa cum arata, functioneaza si dau satisfactie ultilizatorului Rasnita Honne si expresorul Bugster, ambele, sunt doua aparate excelente.
Rasnita am cumparat-o din primul lot de un Black Friday, a trecut si trece cu succes testul timpului si s-a dovedit nu doar a fi rezistenta ca un tanc dar si constant stabila, usor de folosit si precisa in macinatura.
Am vazut si care sunt marile avantaje ale unui suport tehnic local. De fiecare data cand rasnita a beneficiat de noi imbunatatiri, am apelat la cei de la firma si in maxim o saptamana am primit rasnita mea inapoi cu update-urile facute (ma intreb cum ar fi daca am incerca asta cu alte rasnite sau expresoare

). Din fericire nu am apelat niciodata pentru vreo defectiune.
Acum rasnita mi se pare a fi un model complet, cu identitate si personalitate proprii, cu un reglaj fin al macinaturii ce elimina complet efortul fizic al utilizatorului, cu solutii inovative in zona retentiei minime si a alimentarii cu boabe (aici este si meritul membrilor forumului espressoman). In opinia mea, varianta actuala a rasnitei nu “canibalizeaza” alte rasnite asemanatoare ci a ajuns, clar, sa le concureze. Raportul pret, calitate, performante fac din rasnita Honne o optiune serioasa care ar fi bine sa intre in calculele oricui se gaseste in etapa de analiza in vederea achizitionarii unei rasnite pentru espresso (nu prepar altfel cafeaua si nu fac alte aprecieri).
Se vede in poze ca am doua rasnite pe masa de lucru; asta deoarece folosesc cafele diferite in aceeasi zi si nu modific reglajele; in plus rasnitele livreaza macinaturi diferite, capabile espresso in plaje mari de prajire, care dau amprente de gust la fel de diferite shoturilor extrase. Uneori prefer cafeau facuta cu EK43, alteori cu Honne...ambele insa sunt parteneri zilnici, de nadejde, in preparare.
Cu expresorul este o alta poveste/experienta frumoasa, insa mai am multe de descoperit la acesta. Este un aparat complex si foarte versatil, care surprinde parmanent prin posibilitatile de preparare pe care le ofera.
Voi impartasi din experiente in sectiunea dedicata.