Welcome Back Log In Create Account

Rasnita de cafea Hedone Honne v1

(12-02-2020, 17:03)dev Wrote: Una e o hibridă conica-plata, unae o conica manuala iar una e o plata on demand cu burduf. În principiu, oferă măcinături foarte diferite.

Pe mine nu ma interesează ce cutite folosesc. Desi Honne o consider ca mergand pe cutite plate, cele conice doar sparg boabele.
Ma intereseaza macinatura(microni, cat mare cat mic) si evident GUSTUL! Vorba aia, nu interesează pe nimeni ce ai băgat in sarmale ci dacă ele sunt gustoase.

La 3 ani eu fac upgrade de rasnita, cel putin pana cand ma stabilesc la una.
Ma intereseaza ceado e37sd si ceado hero e37z. De HG-1 eram doar curios  :D

Liviu, poate am așteptări mari de la o rasnita de 3500 euro? 
Ma gandesc ca in situațiile celor doua Ceado, e37sd si  e37z(in special ultima) au fost adaptate sau construite special pentru acel burduf. VEZI Si da, ma gandesc ca ultimul upgrade la rasnita va fi la "Hero".  Rolleyes
Kafatek Monolith Flat Max 2, Kopi Deva-SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.

Reply
Ceado (E37) a fost o mare dezamagire in forum, din pacate. Eram si eu pe punctul de a-mi lua, fiind entuziasmat de cutitele mari la pret mic. Totusi nu ma grabeam pt ca aveam K30. Apoi a venit valul de revanzari pe bursa de E37S. O parte dintre impresii s-au scris si public, altele au ramas in privat.  Toate au avut ca punct comun insconsistenta macinaturii, greutatea de a scoate cateva cafele identice, curgeri bune urmate de curgeri haotice. La 500E merge. La 1200E nu prea mai merge. 

In opinia mea, poate influentata de dragostea unor colegi pt aceasta rasnita, daca vrei o schimbare clara de la Honne (care mie unul imi asigura shot-uri de vis) si daca ai un buget pregatit, studiaza aventura EK43 :) Am baut shot Honne vs EK43 si clar cel de pe EK era mai clar si mai fructat. Insa atentie, este o aventura pe care trebuie sa ti-o asumi. Daca vrei EK43(S, caci e mai mica) atunci esti dator sa te informezi ce inseamna asta - cutite SSP, aliniere, eventuale accesorii. Deci te costa rasnita vrei 10.500lei daca nu ma insel, apoi cutitele SSP vreo 250$, pt aliniere Mahlkonig se lauda cu un tool relativ nou sau cauti un mester in RO sau dai de baut vreunui posesor de EK priceput.  Pe topicul rasnitei gasesti o multime de informatii, poate mai greu de digerat dar extrem de utile. Repet, este o aventura asumata dar rezultatele sunt sigure daca urmaresti valorile de EY ale multor cafele mai light trecute prin EK-uri aliniate.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Și după ce ai râșnița supremă începe căutarea cafelei supreme...

Reply
O sa sune ciudat ce spun, insa ca si in hifi (e doar un exemplu) si in setupul pe care îl avem pentru cafea, trebuie sa existe un anume echilibru. De obicei componenta cea mai slaba setează standardul de gust. Ai un super espresor însă răcnești cafeaua cu râșnița de zahăr sau cântarul măsoară inconsistent cantitatea (caz real - am aruncat un Hario din cauza asta ) și exemplele pot continua.
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome

Reply
(12-02-2020, 18:07)Lyvyoo Wrote: Ceado (E37) a fost o mare dezamagire in forum, din pacate. Eram si eu pe punctul de a-mi lua, fiind entuziasmat de cutitele mari la pret mic. Totusi nu ma grabeam pt ca aveam K30. Apoi a venit valul de revanzari pe bursa de E37S. O parte dintre impresii s-au scris si public, altele au ramas in privat.  Toate au avut ca punct comun insconsistenta macinaturii, greutatea de a scoate cateva cafele identice, curgeri bune urmate de curgeri haotice. La 500E merge. La 1200E nu prea mai merge. 

Ceado E37s a fost o dezamagire doar pentru cei ce-si doresc utilizarea single dose. Pentru toti ceilalti este o rasnita excelenta. Macinatura, cu boabe in hopper, este una foarte buna si nu se pune problema inconsistentei. Parerea mea Exclamation

Reply
(12-02-2020, 18:07)Lyvyoo Wrote: Ceado (E37) a fost o mare dezamagire in forum, din pacate. Eram si eu pe punctul de a-mi lua, fiind entuziasmat de cutitele mari la pret mic. Totusi nu ma grabeam pt ca aveam K30. Apoi a venit valul de revanzari pe bursa de E37S. O parte dintre impresii s-au scris si public, altele au ramas in privat.  Toate au avut ca punct comun insconsistenta macinaturii, greutatea de a scoate cateva cafele identice, curgeri bune urmate de curgeri haotice. La 500E merge. La 1200E nu prea mai merge. 

In opinia mea, poate influentata de dragostea unor colegi pt aceasta rasnita, daca vrei o schimbare clara de la Honne (care mie unul imi asigura shot-uri de vis) si daca ai un buget pregatit, studiaza aventura EK43 Smile Am baut shot Honne vs EK43 si clar cel de pe EK era mai clar si mai fructat. Insa atentie, este o aventura pe care trebuie sa ti-o asumi. Daca vrei EK43(S, caci e mai mica) atunci esti dator sa te informezi ce inseamna asta - cutite SSP, aliniere, eventuale accesorii. Deci te costa rasnita vrei 10.500lei daca nu ma insel, apoi cutitele SSP vreo 250$, pt aliniere Mahlkonig se lauda cu un tool relativ nou sau cauti un mester in RO sau dai de baut vreunui posesor de EK priceput.  Pe topicul rasnitei gasesti o multime de informatii, poate mai greu de digerat dar extrem de utile. Repet, este o aventura asumata dar rezultatele sunt sigure daca urmaresti valorile de EY ale multor cafele mai light trecute prin EK-uri aliniate.

Liviu, ma refeream la versiunea SD nu la s...deși s-ar putea sa fie același lucru. Dar de Ceado E37Z-Hero ce spui??
Am văzut teste cu ea(pe youtube :( doar) in care faptul ca ai posibilitatea sa reglezi turatia la care se invart cutitele schimba in mod clar gustul.

Cei de la WLL, spun ca ar fi cea mai buna. Ce pot sa spun este ca mie imi place foarte tare. Poate o sa o aduca cineva si prin tara noastra sa o vedem la treba pe viu.   Smile
Kafatek Monolith Flat Max 2, Kopi Deva-SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.

Reply
Adică oamenii care o vând, împreună cu cei care o fabrică, spun că e cea mai bună... Seems legit.

Daca aș fi în locul tău, aș vedea două opțiuni de "supreme": te înscrii pe lista de Monolith sau comanzi EG-1. Sunt modele cu ceva vechime pe piață și suficiente marturii ale posesorilor care au acordat încredere cu portofelul. Asta daca nu vrei sa bricolezi un EK43.

Reply
(12-02-2020, 20:38)cristian88 Wrote: Am văzut teste cu ea(pe youtube Sad doar) in care faptul ca ai posibilitatea sa reglezi turatia la care se invart cutitele schimba in mod clar gustul.

Pe ce te bazezi cand afirmi asta ? Pe parerea lor, a celor care o vand ?
Si accepti asa senin, nu suna pe nicaieri nici un clopotzel de fake ? 
De ce nu e plina piata de acest feature Huh costa sub 5$ sa variezi turatia unui motor... :s

Reply
(12-02-2020, 21:43)renatoa Wrote:
(12-02-2020, 20:38)cristian88 Wrote: Am văzut teste cu ea(pe youtube Sad doar) in care faptul ca ai posibilitatea sa reglezi turatia la care se invart cutitele schimba in mod clar gustul.

De ce nu e plina piata de acest feature Huh costa sub 5$ sa variezi turatia unui motor... Confused
Eu am spus ca sunt spusele lor. Tocmai din acest motiv am întrebat dacă a făcut cineva comparatie intre Honne si aceste rasnite.
Honne, nu oferă doar un raport preț/calitate excepțional dar si o calitate mult peste prețul ei.
Dar asta nu înseamnă sa nu o compari, sa vezi plusuri și minusuri.

Dacă ar fi sa compar cu lumea mașinilor(poate exagerat), Honne seamănă cu  McLaren F1 iar Ceado e37z Hero ar fi Pagani Huayra-Roadster-bc .

Reply
(12-02-2020, 20:38)cristian88 Wrote: Am văzut teste cu ea (pe youtube doar) in care faptul ca ai posibilitatea sa reglezi turatia la care se invart cutitele schimba in mod clar gustul.
De ce nu e plina piata de acest feature Huh costa sub 5$ sa variezi turatia unui motor... Confused

vin si eu cu intrebarea pusa altfel: 'in mod clar' asta, de unde l-ai scos!?
pentru ca daca e adevarat ce tu 'citezi', atunci 'dai' (lovesti) in cei cu religia comutata pe rasnite manuale Smile
la rasnitele manuale viteza nu poate fi constanta si deci si granulatia. rezultatele etc.!

dar a raspunde la ceva ce critici, cu o aceeasi moneda, mi se pare a duce la rezultate nule, ca efect... moral!
adica, daca unul zice ca variatia turatiei unui motor de rasnita 'schimba in mod clar gustul' !(?), si o zice fara sa dea nici o referinta, adica un minim de argumentatie intru credibilitate!
atunci, dece trebuie crezut altul, care-l admonesteaza pe primul si zice ca poti cu 5$ sa variezi turatia unui motor!
care motor, care 5$, manopera cat costa etc.!
da, exista destule modele de rasnite cu turatia reglabila, dar folosesc de regula motoare in CC si controlul electronic (sper ca nu ne gandim doar la un dimmer, cum am eu pe pompa de la strega) e si el cu de toate intru siguranta si foolproof; si daca toata bucataria respectiva costa numai cu 5$ mai scump decat un motor banal AC, atunci merita un minim de argumentatie, surse, sau ceva din putzul cunoasterii celui ce o da cu critica!
sorry, e totul offtopic, adica n-am nimic - nici nu cunosc - rasnita Hedone!
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply

Eu spun doar ca s testa si daca-mi place mai mult ca gust si am bani, o cumpar. Simplu, unii investesc in undite doar pentru design, eu consider ca Ceado Hero oferă mai mult decat un design spectaculos.

Reply
(12-02-2020, 23:21)cristian88 Wrote:
(12-02-2020, 20:38)cristian88 Wrote:  
Honne, nu oferă doar un raport preț/calitate excepțional dar si o calitate mult peste prețul ei.

Dacă ar fi sa compar cu lumea mașinilor(poate exagerat), Honne seamănă cu  McLaren F1 iar Ceado e37z Hero ar fi Pagani Huayra-Roadster-bc .

Test facut de colegi vs Ceado E5P. Concluzia: diferente foarte greu de gasit. Avantajul enorm vine din posibilitatea folosirii single dose. Altfel, pentru hyper-rasnite si hyper-gusturi, cred ca trebuie sa ne uitam la EK-uri tunate.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
(12-02-2020, 23:21)cristian88 Wrote:

Eu am spus ca sunt spusele lor. Tocmai din acest motiv am întrebat dacă a făcut cineva comparatie intre Honne si aceste rasnite.

Mai usor cu pianul pe scari

Reply
(12-02-2020, 23:27)cristian88 Wrote: Eu spun doar ca s testa si daca-mi place mai mult ca gust si am bani, o cumpar. Simplu, unii investesc in undite doar pentru design, eu consider ca Ceado Hero oferă mai mult decat un design spectaculos.

Mda... ce mai e azi valoarea... a banilor, a (ne)muncii, a ... vorbelor.

Reply
(13-02-2020, 10:57)renatoa Wrote:
(12-02-2020, 23:27)cristian88 Wrote: Eu spun doar ca as testa si daca-mi place mai mult ca gust si am bani, o cumpar. Simplu, unii investesc in undite doar pentru design, eu consider ca Ceado Hero oferă mai mult decat un design spectaculos.

Mda... ce mai e azi valoarea... a banilor, a (ne)muncii, a ... vorbelor.

Banii nu au valoare, obiectele/persoanele investite cu afectivitate, alaturi de care te leaga anumite emotii au valoare.  Ps. eu gandesc nu muncesc  Wink

Reply
Sorry for Eng again. 
Currently I have Honne and E37S(used w hopper). I definitely prefer using and taste when I use Honne. Actually after buying HH I sold my Niche and now I am about to sell Ceado. 

Best regards,
V
Coffee machine: ACS Vesuvius, La Pavoni 
Grinder: Monolith Max, G-Iota

Reply
(13-02-2020, 15:14)Coffeeforums.bg Wrote: Sorry for Eng again. 
Currently I have Honne and E37S(used w hopper). I definitely prefer using and taste when I use Honne. Actually after buying HH I sold my Niche and now I am about to sell Ceado. 

Best regards,
V
Thank you.
This kind of information is very useful.
Kind regards,

Reply
Ar fi utila informatia daca ati consuma aceeasi cafea, ati avea aceeasi experienta, ati folosi aceeasi apa etc. 

Altfel, discutia seamana cu un forum de fotografie unde se discuta despre echipamente si spre deloc fotografie.

Reply
Si dc testul ar fi blind.

Reply
(12-02-2020, 20:38)cristian88 Wrote:

In opinia mea, poate influentata de dragostea unor colegi pt aceasta rasnita, daca vrei o schimbare clara de la Honne (care mie unul imi asigura shot-uri de vis) si daca ai un buget pregatit, studiaza aventura EK43 Smile Am baut shot Honne vs EK43 si clar cel de pe EK era mai clar si mai fructat. Insa atentie, este o aventura pe care trebuie sa ti-o asumi. Daca vrei EK43(S, caci e mai mica) atunci esti dator sa te informezi ce inseamna asta - cutite SSP, aliniere, eventuale accesorii. Deci te costa rasnita vrei 10.500lei daca nu ma insel, apoi cutitele SSP vreo 250$, pt aliniere Mahlkonig se lauda cu un tool relativ nou sau cauti un mester in RO sau dai de baut vreunui posesor de EK priceput.  Pe topicul rasnitei gasesti o multime de informatii, poate mai greu de digerat dar extrem de utile. Repet, este o aventura asumata dar rezultatele sunt sigure daca urmaresti valorile de EY ale multor cafele mai light trecute prin EK-uri aliniate.

Liviu, ma refeream la versiunea SD nu la s...deși s-ar putea sa fie același lucru. Dar de Ceado E37Z-Hero ce spui??
Am văzut teste cu ea(pe youtube Sad doar) in care faptul ca ai posibilitatea sa reglezi turatia la care se invart cutitele schimba in mod clar gustul.

Cei de la WLL, spun ca ar fi cea mai buna. Ce pot sa spun este ca mie imi place foarte tare. Poate o sa o aduca cineva si prin tara noastra sa o vedem la treba pe viu.   Smile

Una e realizarea tehnica si de design, alta e gustul oferit in ceasca. Eu nu pot spune mai mult decat am zis pt ca m-am exprimat pe ce am degustat si masurat ca EY. Asa, clipuri pe net gasesti multe, care de care mai ademenitoare. 

Am avut si eu candva impulsul asta sa schimb K30-ul de la vremea respectiva, sa ma iau dupa ce vad in clipuri si mergand pe un fir descoperit pe home barista am schimbat cutitele originale cu unele acoperite cu Titanium parca, unimodale (SSP), care ar fi livrat pe K30 macinatura cea mai apropiata de EK43, din spusele lui Titus (Frank Durra, celebrul modificator german). Cand le-am instalat nu pot sa spun cei 250E platiti s-au regasit in ceasca, ba mai mult, pe cafele light nu mai reuseam espresso corect pt ca nu aveam suficient de mult fines-uri. Cred ca pasul urmator era o aliniera foarte buna dar am cedat nervos si am vandut cutitele acestea suflate cu titan si am revenit la cele originale. Dupa un timp m-am hotarat la Honne si am ramas asa pana azi pt ca pot jongla cu absolut orice cafea, chiar daca e prajita mai light

Vreau sa spun ca entuziasmul unor imagini si al unor videoclipuri atent facute, poate fi atenuat brusc pana la sufocare de realitate, in momentul cand incepi sa lucrezi pe respectiva rasnita. 

Un upgrade sau poate din contra, un partener de viata pentru Honne, cred ca se va simi cel mai mult daca vine din zona unimodala, perfect aliniata, discuri de macinare foarte mari. Eu din ce am gustat pana acum, cele mai clare diferente de gust intre rasnite le-am constatat atunci cand s-a trecut la unimodalitate, in speta EK-ul. Mai ales ca te indrepti spre profilare cu espressorul cel nou, extractii cu alt gust decat Honne pot veni doar atunci cand elimini fines-urile din ecuatie la macinatura foarte fina, adica unimodalitatea. Altfel, te plimbi in lateral. De aceea si eu ezit sa schimb cutitele de pe Honne cu altele SSP, pentru ca nu voi aduce mai nimic in plus.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Speaking out of curiosity how much would cost SSP DRM burr set, the producer hasn't reply on my email. Probably they are produced by requst only from Titus, Versalab? Of course I don't expect improvement in the cup after this upgrade Smile

Reply
From reply:

"it costs 170 usd ( non coated) , 220 USD (Red speed coate) including Fedex delivery fee.
Paypal payment is possible.
Thank you,
HANSUNG LEE.
Sent: Tuesday, June 19, 2018 12:05 PM
lhs1859@hotmail.com"

Reply
Thank you!

Reply
(13-02-2020, 15:40)dev Wrote: Altfel, discutia seamana cu un forum de fotografie unde se discuta despre echipamente si spre deloc fotografie.

Scuze de off : despre ce forum este vorba?
Gaggia Classic 2013, Eureka Mignon Specialita 15BL, Cafflano Kompresso, Aeropress

Reply
Toate :)
Singurul unde se discuta despre fotografia s-a inchis pentru ca si acolo au dat-o in tehnicale...

Reply
Fotografia,... alta boala grea, incurabila de fapt. ?
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.

Reply
(13-02-2020, 21:02)Coffeeforums.bg Wrote: Thank you!

https://www.wholelattelove.com/products/...ding-burrs

185USD, SSP Red Speed Coated 64mm Grinding Burrs.
If you decide to buy this burrs, can u review them vs standard burs?

Reply
(19-02-2020, 05:18)cristian88 Wrote:
(13-02-2020, 21:02)Coffeeforums.bg Wrote: Thank you!

https://www.wholelattelove.com/products/...ding-burrs

185USD, SSP Red Speed Coated 64mm Grinding Burrs.
If you decide to buy this burrs, can u review them vs standard burs?

Acestea nu sunt cutite DRM, ca cele folosite de Honne si Versalab. SSP fac cutite aftermarket imbunatatite dpdv al geometriei si al coating-ului, dar fac pentru mai multe tipuri de rasnite, cele din link-ul tau cred ca sunt pt Mazzer SJ.

Reply
Cradun, acolo scrie ca sunt de 64 mmm așa cum sunt si la Honne dar m-am uitat pe site-ul lor si am observat ca sunt împărțite pe mai multe mărci.  AICI

Reply
La Honne sunt de 68.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 3 Guest(s)