04-02-2021, 12:58 (Edited 04-02-2021, 12:58 by cradun.)
Nu as evalua Niche pe baza gustului oferit de o conica manuala, cum e Kinu. In ultima vreme, am ajuns sa apreciez Niche - asa cum e ea, de nota 6, data de Hoffman :), dar nu m-as mai intoarce la Kinu (desi mi-am dorit mult sa imi placa Kinu). Insa, probabil ca Niche nu mai e o optiune de cand cu TVA-ul si cu aparitia DF64.
Du-te la Mabo caci Raducanu e disponibil mereu, cand are timp, de preferat dupa 12-1 cand se mai elibereaza. Pentru espressomani se mai rupe din ale lui si e mereu amabil. Oricum sunt destul de extreme comparatiile astea (cutite plate 98 - conice 47).
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Mersi mult, voi incerca la Mabo.
In principiu as fi vrut sa gasesc o conica electrica, cumva sper ca vor fi diferente de gust si corp intre Kinu si electrica
Diferentele inte, de ex., Kinu si EK43 o sa fie extreme, fiind doua rasnite foarte diferite. Dar iti poate da o idea despre abordare diferita intre aceste rasnite (Niche este si ea diferit de Kinu, dar tot o conica este).
Tine aminte ca EK43 o sa fie bine pus la punct dar Kinu probabil va avea nevoie de 2-3 incercari pentru a obtine rezultatul cel mai bun.
Spor si așteptam impresiile tale.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
(04-02-2021, 13:32)incult Wrote: Mersi mult, voi incerca la Mabo.
In principiu as fi vrut sa gasesc o conica electrica, cumva sper ca vor fi diferente de gust si corp intre Kinu si electrica
Știu ca râșnița o vrei pentru espresso, însă am o sugestie, încearcă la Mabo și un V60, Kinu vs EK. Rezultatele o sa te surprindă :D
Cand te uiti la niste grafice din astea, incepi sa te intrebi daca nu cumva totul este doar in mintile, sau papilele, sau de ce nu inchipuirea unora, pentru ca nu imi pot imagina cum pot sa produca diferente in gust niste proportii asa apropiate in distributie...
04-02-2021, 15:12 (Edited 04-02-2021, 15:12 by vlaicu.)
@renatoa cu atat mai mult cu cat au si cutite diferite (conice vs plate). Poate conteaza forma geometrica a particulei. banuiesc ca una cat mai compacta e mai ok decat aschii de dimensiuni, oarecum la fel.
Greu de zis...
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita: Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1
04-02-2021, 18:41 (Edited 04-02-2021, 18:54 by cmihut.)
Tocmai am primit mail de la DPD ca trebuie platite taxe vamale + tva in valoare de 145 EURO. Asta pentru cei care asteapta comenzi de la Niche si au plasat comanda anul trecut, asa cum am facut si eu sau care se gandesc sa comande. Din ce am vazut e cam standard taxa in toate tarile EU in care ajunge.
04-02-2021, 19:16 (Edited 04-02-2021, 19:19 by cmihut.)
(04-02-2021, 19:09)dev Wrote: Ajunge cu totul la 700 de euro sau mai mult?
Pai cam asa, pretul la comanda ramane acelasi, adica nu au schimbat nimic 499 LIRE la care se adauga 145 EURO taxele aici. Ahh si plus shipping de 40 LIRE
(04-02-2021, 19:09)dev Wrote: Ajunge cu totul la 700 de euro sau mai mult?
Pai cam asa, pretul la comanda ramane acelasi, adica nu au schimbat nimic 499 LIRE la care se adauga 145 EURO taxele aici. Ahh si plus shipping de 40 LIRE
750€ cat ajunge acum mai bine strangi puțin la ciorap si iei Honne, eu cel puțin asa as face... Oricum, nasoala situatie pentru cei care au prins treaba asta, practic trebuie sa mai bage mana in buzunar fara sa aibe vreo vina!
La Pavoni Professional fully upgraded/Niche Zero/Cafflano Kompresso/
Past: Lelit PL41TEM
Asa e, sunt multi care au anulat si au cerut refund. Eu am mers mai departe. Dar e bine de stiut pentru oameni care sunt acum costurile mai ales ca apar si alte variante mici pentru single dose, gen G-iota DF64
Asa se fac cam toate analizele astea, altfel zona de espresso ar fi prea inghesuita.
Nu am vazut un asemenea grafic folosind o scara liniara pentru dimensiunea particulei.
Diferentele de fapt sunt si nu sunt, chiar de loc, si asta e partea cea mai trista care demonstreaza inutilitatea acestor grafice... ca nu se spune si nu se stie la ce reglaj s-a trasat graficul, si nici nu putem avea certitudinea ca autorul a ales setarea corecta.
Maximul oricareia dintre curbe poate fi adus in linie cu celelalte doar cu un click. Si click-ul ala poate avea consecinte mult mai radicale decat lasa sa se vada un singur astfel de grafic. Fara sa trasezi o familie de minim 3-4 grafice in jurul celui considerat optim, cu maximul la 6-800, nu ai date necesare ca sa poti trage o concluzie.
La Feldgrind pentru brew exista o pozitie prag critic, undeva intre 2.4 si 2.6, la care are loc un salt radical de fines de la 20% la 8%, pe sita de 500 microni. Variatia asta de fines cu sigurantza are importanta mai mare si influentza in gust decat un maxim deplasat cu 100 de microni stanga sau dreapta in graficul de mai sus.
De asta as incuraja toti cei care cauta absolutul in brew sa se doteze cu o sita de 4-500 microni si sa caute punctul G al rasnitei lor.
Chiar sunt curios daca si la alte conice fenomenul asta de salt al % de fines este reproductibil.
Am avut cazuri in care boabele se spargeau si rezulta mult praf (pe Kinu). Prajire pentru espresso in general.
Singura solutie de uniformizare era doar scaderea marimii macinaturii, dar pentru brew (V60) nu mai era de folos...
Pentru Austria, taxa totala a fost 151 EUR. 120 TVA, restul taxele vamale si taxele DPD ca ti-au facut vama iar livrarea a fost 20 EUR. Nu prea inteleg de ce e dublu transportul pentru RO. In fine...
Au fost foarte aiurea cei de la Niche, inflexibili in comunicare, etc. I-am intrebat daca nu pot schimba culorile avand in vedere ca vor fi unii care renunta la comanda. Au zis ca nu, sa anulez si sa fac alta comanda cu urmatoarea tura.
(08-02-2021, 20:32)andymatei Wrote: Pentru Austria, taxa totala a fost 151 EUR. 120 TVA, restul taxele vamale si taxele DPD ca ti-au facut vama iar livrarea a fost 20 EUR. Nu prea inteleg de ce e dublu transportul pentru RO. In fine...
Au fost foarte aiurea cei de la Niche, inflexibili in comunicare, etc. I-am intrebat daca nu pot schimba culorile avand in vedere ca vor fi unii care renunta la comanda. Au zis ca nu, sa anulez si sa fac alta comanda cu urmatoarea tura.
20 EUR a fost peste cei 151 EUR, nu? ca taxa de livrare a fost platit in momentul plasarii comenzii iar taxele vamale de 151 EUR au fost platit acum. Legat de culoare, nici eu nu am reusit sa schimb culoarea, am primit acelasi raspuns, sa anulez comanda si sa plasesc una noua, am zis pas :P
09-02-2021, 12:12 (Edited 09-02-2021, 12:12 by N3cks.)
(09-02-2021, 11:34)cmihut Wrote:
(08-02-2021, 20:32)andymatei Wrote: Pentru Austria, taxa totala a fost 151 EUR. 120 TVA, restul taxele vamale si taxele DPD ca ti-au facut vama iar livrarea a fost 20 EUR. Nu prea inteleg de ce e dublu transportul pentru RO. In fine...
20 EUR a fost peste cei 151 EUR, nu? ca taxa de livrare a fost platit in momentul plasarii comenzii iar taxele vamale de 151 EUR au fost platit acum. Legat de culoare, nici eu nu am reusit sa schimb culoarea, am primit acelasi raspuns, sa anulez comanda si sa plasesc una noua, am zis pas :P
Poate schimbați între voi. [emoji2957]
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47 ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche ► 2019.09 Dalla Corte S + u ⋑ ı o, Niche
09-02-2021, 12:15 (Edited 09-02-2021, 12:15 by cradun.)
Felicitari pentru perseverenta si pentru asumarea TVA-ului, eu cred ca Niche e inca cea mai buna optiune single dose la banii astia pt ca, pur si simplu, cred ca o conica se preteaza mai bine la single dose decat o rasnita cu cutite plate. Probabil vom vedea in curand un test Niche vs DF64, de abia astept
Dar nu cred ca e valabila afirmatia ta, uite de ce zic. Daca shot-urile la DF64 ies cu mai mult corp decat shot-urile in single dose la rasnite cu cutite de 64 cu cutite asezate orizontal, atunci da, Niche nu mai merita.
Dar, din experienta mea, single dose cu cutite plate (nu ma refer la Honne) e cam neplacut la gust, ma refer la corp.
Din punctul asta de vedere, merita 1800 de lei dati in plus pt Niche si pt o rasnire mai ok.
Mai sus, la Honne, apare preferinta cutite plate/cutite conice. Am scris deja ca shot-urile din rasnite plate folosite cu boabe in hopper mi s-au parut "flat", banale, iar shot-urile cu Niche mi s-au parut "pline de viata".
(09-02-2021, 12:20)dev Wrote: Conteaza mai putin credintele daca una e aproape de doua ori mai scumpa...
Decat sa cumperi Niche la pretul actual e mult mai indicat sa economisesti pana la un Honne.
Aici, desi am Niche si sunt foarte mulțumit de ea, eu unul asa as proceda. Honne chiar e o rasnita buna, lasand deoparte si unele "atuuri" post-vanzare care pe unii ii îngrijoreaza la Niche, ex garantia (nu ca ar fi fost vreodată o problema cu rasnita) [emoji2]
La Pavoni Professional fully upgraded/Niche Zero/Cafflano Kompresso/
Past: Lelit PL41TEM
Eu as prefera sa nu ma pierd in teorii care exclud cafeaua folosita, experienta utilizatorului, aparatul folosit etc.
Pentru cine vrea o rasnita cu cutite conice, exista probabil vreo 30 de Arco manuale disponibile, la un pret imbatabil. Este Niche de 6 ori mai buna? Hell no.
Iar pentru cine bea doar cafea de specialitate, prajita mai contemporan, Niche sau orice alta conica, ar trebui nici sa nu intre in discutie, dupa parerea mea. Prea mult "corp" lucreaza in detrimentul claritatii si e pacat sa dai sute de lei pe kg de boabe si ai in ceasca aceleasi lucru, stiu ca exagerez but that's the gist of it.
(09-02-2021, 12:57)dev Wrote: Pentru cine vrea o rasnita cu cutite conice, exista probabil vreo 30 de Arco manuale disponibile, la un pret imbatabil. Este Niche de 6 ori mai buna? Hell no.
...
In zona asta de hobby nu exista proportionalitate... :D
Dar ar trebui sa existe un "bun simt" practic, care sa te traga de maneca si sa iti spuna ca nu are rost cumperi ceva ce costa, in urma cu 2 ani, jumatate din cat costa acum.
Cu foarte putine exceptii, nu a raportat nimeni un salt colosal de la o manuala conica la o electrica conica.
(09-02-2021, 13:25)dev Wrote: ...
Cu foarte putine exceptii, nu a raportat nimeni un salt colosal de la o manuala conica la o electrica conica.
Asta pentru ca la noi standardele incep cu Kinu/Comandante.
Nu vrei sa stii cati prieteni au facut ochii mari cand le-am spus cat costa o rasnita manuala decenta, cand ei vedeau rasnita de cafea cu lame mult sub 100 lei... E Phoenix chiar de 7 ori mai buna? Nu as zice.