Welcome Back Log In Create Account

Rasnita Niche Zero

Ce spui tu intră la categoria "una poate espresso alta sigur nu"....

Reply
Exista si ibric, si brew... Nu numai espresso. [emoji12]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Clar Niche nu e neaparat cea mai ideala varianta, dar pentru single dose acasa nu am vazut variante. Pur si simplu este o gaura in piata asta pe segmentul single dose, o gaura pe care diversi producatori incearca sa o umple cu diverse adaptari. Am vazut de ex un CEADO single dose care mi se pare prea urat si prea mare, un Honne care mie imi aduce a strung... Plus ca mai trebuie lucrat mult pe partea de product design si aici a castigat Niche piata, un mix de produs ok + great product design... parerea mea :)
Gaggia Classic 2007 + PID / Niche Zero

Reply
Single dose, in formă asta haotică a-la Niche, nu e un avantaj. Există un motiv pentru care orice râșniță capabilă single dose, și in practică, are un sistem de feed controlat pentru boabe.

Până și mărețul monolith conical a adoptat, la ultima iterație, o soluție cu pre-spargere care să asigure un feed controlat către cuțitele conice.

Ceea aș vrea eu să spun, este că există o diferență între "merge și așa" și un produs făcut cu cap. Dincolo de dizain și marketing agresiv.

Reply
(09-02-2021, 15:14)dev Wrote: Single dose, in formă asta haotică a-la Niche, nu e un avantaj. Există un motiv pentru care orice râșniță capabilă single dose, și in practică, are un sistem de feed controlat pentru boabe.

Până și mărețul monolith conical a adoptat, la ultima iterație, o soluție cu pre-spargere care să asigure un feed controlat către cuțitele conice.

Ceea aș vrea eu să spun, este că există o diferență între "merge și așa" și un produs făcut cu cap. Dincolo de dizain și marketing agresiv.

Clar, dar care sunt alternativele alea cu feed controlat si la ce preturi sunt? chiar nu stiu si intreb.

Reply
Cea mai accesibilă e aia de arată ca un strung... Vestea și mai proastă, ar fi că e printre cele mai bune râșnițe pe zona espresso tradițional până la ceva prăjit artizanal pentru espresso.

Dar așa e în viața, dacă nu înveți din greșelile altora....

Reply
Vine Arco electrificată din urmă și Niche va fi istorie!  :D
Pentru restul există Sette. :D :D
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1

Reply
Arco electrificata in cel mai bun caz va avea amprenta de gust de conica mica. Ce zicea Schulman despre asta aici: "The 47 is an impressive burr set, and looks better now than it did ten years ago, since it does very good fine espresso grinds for lighter roasts. Where you can tell the differrence, IMO, is in coarser espresso grinds and medium or darker roasts, where the larger conicals and flats give a better mouthfeel."

Sunt dintre cei care considera ca diferenta dintre Niche si Kinu e extrem de mare, desi am vrut foarte mult sa imi placa Kinu (prima incercare prin 2016 si a doua anul trecut). Intram intr-o zona subiectiva de preferinte dpdv al gustului, dar ce pot spune e ca am avut Honne si am vandut-o, am avut Niche si l-am vandut, acum m-am intors la Niche, nu la Honne. Dc gustul la Honne ar fi fost peste Niche, m-as fi intors la Honne, dar, pt mine, nu a fost cazul.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
(09-02-2021, 15:14)dev Wrote: Single dose, in formă asta haotică a-la Niche, nu e un avantaj. Există un motiv pentru care orice râșniță capabilă single dose, și in practică, are un sistem de feed controlat pentru boabe.

Eu, ca utilizaror al acestei rasnite chiar nu inteleg afirmatia de mai sus pe ce se bazeaza? In conditiile in care sunt colegi vechi , care au facut teste intre Niche, Honne si inca una, afirmand clar ca are consistenta in rasnire (aici las deoparte parerea asupra gustului care stim ca poate fi puțin subiectiva). Nu vreau sa mai scot in evidență ca daca te uiti la începutul acestui topic chiar tu afirmai ca te primeste sotia cu asa ceva pe blat si erai foarte entuziasmat de rasnita.
Sa inteleg ca acum ti-ai schimbat parerea chiar daca aceasta rasnita si-a dovedit fiabilitatea si usurinta utilizării in timp?

Dizainul face parte si el dintr-un produs, asta nu înseamnă ca daca are dizain este si prost conceput, nu? Ce ma uimeste este faptul ca noua G-iota este asemănătoare ca design precum Niche, se vede clar ca o copiaza dar nimeni nu zice nimic ca e urata. Nu am nimic cu G-iota si Arco, dar de când cu abordarea asta gresita cu taxele a lui Niche si cu aparitia celor 2 rasnite, tot ceea ce a dovedit Niche pana acum s-a șters cu buretele [emoji2].

Colegul Dev, cred ca ridici prea in slavi Honne, pana la urma diferența aceea de care zici tu de inca 1800 de lei pana la Honne este undeva la 17% din cost total, ceea ce nu este putin deloc pentru unele persoane. E posibil ca unii sa nu isi mai permita acea diferenta si atunci Niche inca ramane o varianta foarte ok in single dose. In ceea ce privește afirmația cu prețul la jumătate acum 2 ani cred ca induci lumea in eroare, poate te referi la prețul de acum de aproximativ 750€ cu taxe comparativ cu primele exemplare luate cu 350 lire [emoji846]. Pana la urma hai sa vedem ce dovedesc cele 2 rasnite de mai sus in timp si apoi putem sa tragem concluzii destul de clare. Extractii reusite sa avem!
La Pavoni Professional fully upgraded/Niche Zero/Cafflano Kompresso/
Past: Lelit PL41TEM

Reply
Mai sus avem un exemplu de postare varza... in care se amesteca citate din @dev cu paragrafe @IonutMihail, care ar trebui sa fie raspunsuri la unele afirmatii ale lui #dev, intr-un mod asa haotic incat nu se intelege nimic.
Rog un moderator sa il stearga si daca reposteaza, sa o faca cu un pic mai mult de simtz al raspunderii...

Reply
@IonutMihail nu știu dacă am indus pe cineva în eroare, dar e clar că s-au schimbat datele achiziției râșniței din topic.

Dacă trăiești într-un cerc foarte strâmt, înconjurat doar de persoane care îți validează alegerile, e foarte posibil să crezi că un obiect e cumva superior atunci când, de fapt, nu e.

Niche a beneficiat de un hype generos, justificat până la un punct, dar e departe de a fi vreo râșniță supremă sau bună la toate. Faptul că se pliază pe gusturile tradiționale, conservatoare o face contraindicată în alte direcții. Dar toate descoperirile astea cer timp, cafea de bună calitate, experimente dincolo de zona de confort etc.

Reply
(09-02-2021, 20:27)renatoa Wrote: Mai sus avem un exemplu de postare varza... in care se amesteca citate din @dev cu paragrafe @IonutMihail, care ar trebui sa fie raspunsuri la unele afirmatii ale lui #dev, intr-un mod asa haotic incat nu se intelege nimic.
Rog un moderator sa il stearga si daca reposteaza, sa o faca cu un pic mai mult de simtz al raspunderii...
Inca nu am gasit solutia in Tapatalk sa raspund direct la citate, aici ma refer la varianta standard, nu VIP, desi am avut-o si nici acolo nu am gasit, poate exista si ma ajuta un coleg binevoitor. In loc sa ma ataci a doua oara asupra acestor detalii nesemnificative (si atunci ti-am explicat acelasi lucru) ,poate imi dai tu o mana de ajutor? Ca sa judecam suntem buni toti, dar sa participam cu ceva concret prea putin. Eu unul sunt on-topic, tu nu esti deloc, deci postarea ta trebuie ștearsă in prealabil [emoji6].

(09-02-2021, 21:09)dev Wrote: @IonutMihail nu știu dacă am indus pe cineva în eroare, dar e clar că s-au schimbat datele achiziției râșniței din topic.

Dacă trăiești într-un cerc foarte strâmt, înconjurat doar de persoane care îți validează alegerile, e foarte posibil să crezi că un obiect e cumva superior atunci când, de fapt, nu e.

Niche a beneficiat de un hype generos, justificat până la un punct, dar e departe de a fi vreo râșniță supremă sau bună la toate. Faptul că se pliază pe gusturile tradiționale, conservatoare o face contraindicată în alte direcții. Dar toate descoperirile astea cer timp, cafea de bună calitate, experimente dincolo de zona de confort etc.

Poate am fost înțeles greșit, nici eu nu cred ca este rasnita suprema, dar aici stii foarte bine ca limita e cerul, depinde cum privești lucrurile in functie de nevoile fiecăruia. Dar ce pot sa-ti spun sigur din umila mea experiență cu Macap M2M cutite plate 50 si Niche este ca la ultima, gusturile cafelelor s-au schimbat in bine. Eu de 8 luni de cand o am beau doar espresso pentru ca mie, personal, mi-a deschis noi orizonturi in privinta gustului. Nu doar gustul fata de Macap dar si felul cum se descurca in rasnire cu orice fel de cafea prajita light, unde la Macap cu unele cafele "mai dificile" nu reuseam indiferent ce aplicam ulterior WDT, RDT etc. Eu personal am facut ceva efort financiar sa mi-o permit, nu regret absolut deloc. Ma bucur ca sunt competitori si pentru Kinu si pentru Niche, asta este bine pentru noi, dar înainte de toate hai sa treaca putin timpul sa vedem cum se descurca competiția la modul general. Extractii reusite! [emoji477][emoji846]
La Pavoni Professional fully upgraded/Niche Zero/Cafflano Kompresso/
Past: Lelit PL41TEM

Reply
Cred ca problema aici e o problema generala atunci cand tinzi za ajungi la un rezultat perfect. Pentru fiecare % de extra performanta peste un anumit punct, ajungi sa platesti de 2-3 ori pretul. Depinde de fiecare cat de departe vrea sa mearga in "rabbit hole". La final, cu aproape orice rasnita decenta de aprox 1500 RON si cu o cafea buna scoti ceva cu mult peste cam tot ce bei prin oras, si asta inclusiv in asa numite cafenele de specialitate. 

Clar, noi aici cautam perfectiunea dar fiecare are o definitie diferita a ei sau cat de departe vrea sa mearga pentru a ajunge in acel punct unde zice, OK... e perfect pentru moment, sunt multumit. 

Angel

Reply
(04-02-2021, 18:41)cmihut Wrote: Tocmai am primit mail de la DPD ca trebuie platite taxe vamale + tva in valoare de 145 EURO. Asta pentru cei care asteapta comenzi de la Niche si au plasat comanda anul trecut, asa cum am facut si eu Smile sau care se gandesc sa comande. Din ce am vazut e cam standard taxa in toate tarile EU in care ajunge.

[Image: N6BAG0e.jpg]

Mersi. Am anulat comanda, chiar am primit înapoi cu 60 Lei in plus.
VBM Domobar Super Electronic, Bentwood Vertical, Matrix Shower, 18g VST, Normcore Tamper, Felicita Arc

Reply
(09-02-2021, 11:34)cmihut Wrote:
(08-02-2021, 20:32)andymatei Wrote: Pentru Austria, taxa totala a fost 151 EUR. 120 TVA, restul taxele vamale si taxele DPD ca ti-au facut vama iar livrarea a fost 20 EUR. Nu prea inteleg de ce e dublu transportul pentru RO. In fine...

Au fost foarte  aiurea cei de la Niche, inflexibili in comunicare, etc. I-am intrebat daca nu pot schimba culorile avand in vedere ca vor fi unii care renunta la comanda. Au zis ca nu, sa anulez si sa fac alta comanda cu urmatoarea tura.

20 EUR a fost peste cei 151 EUR, nu? ca taxa de livrare a fost platit in momentul plasarii comenzii iar taxele vamale de 151 EUR au fost platit acum. Legat de culoare, nici eu nu am reusit sa schimb culoarea, am primit acelasi raspuns, sa anulez comanda si sa plasesc una noua, am zis pas Tongue

Scuze, a fost 20 de lire Smile Ai dreptate, i-am platit cand am comandat la sfarsitul lui Noiembrie. Din pacate, la mine, se pare ca a ratacit DPD comanda. S-a blocat fix dupa achitarea TVA-ului si taxelor :))
Eu am luat culoarea neagra.

Reply
(12-02-2021, 02:21)andymatei Wrote:
(09-02-2021, 11:34)cmihut Wrote:
(08-02-2021, 20:32)andymatei Wrote: Pentru Austria, taxa totala a fost 151 EUR. 120 TVA, restul taxele vamale si taxele DPD ca ti-au facut vama iar livrarea a fost 20 EUR. Nu prea inteleg de ce e dublu transportul pentru RO. In fine...

Au fost foarte  aiurea cei de la Niche, inflexibili in comunicare, etc. I-am intrebat daca nu pot schimba culorile avand in vedere ca vor fi unii care renunta la comanda. Au zis ca nu, sa anulez si sa fac alta comanda cu urmatoarea tura.

20 EUR a fost peste cei 151 EUR, nu? ca taxa de livrare a fost platit in momentul plasarii comenzii iar taxele vamale de 151 EUR au fost platit acum. Legat de culoare, nici eu nu am reusit sa schimb culoarea, am primit acelasi raspuns, sa anulez comanda si sa plasesc una noua, am zis pas Tongue

Scuze, a fost 20 de lire Smile Ai dreptate, i-am platit cand am comandat la sfarsitul lui Noiembrie. Din pacate, la mine, se pare ca a ratacit DPD comanda. S-a blocat fix dupa achitarea TVA-ului si taxelor :))
Eu am luat culoarea neagra.

Vezi ca si eu am asteptat cam 1 saptamana dupa ce am platit taxa, a stat prin franta cateva zile bune. Astazi a ajuns pachetul.

@andymatei cam asta a fost traseul ca si timp si popasuri, daca ajuta :) 

[Image: YmZCLrn.jpg]

Reply
Am facut plata in 5 feb, deja e 12 azi, in Franta nu se munceste in weekend deci inca 2 zile degeaba :))
Dupa 3 luni de asteptare, chiar nu mai am rabdare. Vad ca le-am prins pe toate, asteptare 2 luni jumate, TVA si taxe, transport ingreunat din cauza vremii in Europa. Vedem ce mai urmeaza.

In alta ordine de idei, ma bucur ca ti-a ajuns, cum e? Sa o folosesti sanatos si sa te bucuri de cafea buna! :)
Profitec PRO 300 | Niche Zero | Bravo tools

Reply
(12-02-2021, 21:46)andymatei Wrote: Am facut plata in 5 feb, deja e 12 azi, in Franta nu se munceste in weekend deci inca 2 zile degeaba :))
Dupa 3 luni de asteptare, chiar nu mai am rabdare. Vad ca le-am prins pe toate, asteptare 2 luni jumate, TVA si taxe, transport ingreunat din cauza vremii in Europa. Vedem ce mai urmeaza.

In alta ordine de idei, ma bucur ca ti-a ajuns, cum e? Sa o folosesti sanatos si sa te bucuri de cafea buna! Smile

Cum sa fie, am nimerit reglajul dupa cateva cafele, merge perfect. Mai mica in realitate dar foarte bine construita, nu am ce sa reprosez. Putin cam mare la pretul final cu toate taxele aparute recent insa nu am vazut alternative in pretul asta (usurinta in utilizare, marime, single dose...) Plus, daca te hotarasti sa o vinzi sunt convins ca o sa iti recuperezi mare parte din investitia initiala sau cel putin pierzi mai putin decat la alte rasnite.

Sa o stapanesti sanatos! si la cat mai multe cafele reusite!

Reply
Nu mai bateți monedă că nu există alternative,. Spun eu la jumate de preț: Sette 270.
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1

Reply
(16-02-2021, 09:36)coffeemilk Wrote: Nu mai bateți monedă că nu există alternative,. Spun eu la jumate de preț: Sette 270.

Acuma și tu... nu stii ca o râșnița mai veche nu poate fi considerată alternativa la una mai noua și mai scumpă :)
Bugster+Honne, Kinu

Reply
Daca nu se da la 1200 cat e acum pe bursa, e clar cum e perceputa "valoarea ei"...

Adica gresit !

Reply
Le-am avut pe ambele pe blat cateva saptamani. Sette e o rasnita excelenta si, probabil, "mai single dose" decat Niche. Dar, ca gust, am preferat Niche.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
(16-02-2021, 11:20)renatoa Wrote: Daca nu se da la 1200 cat e acum pe bursa, e clar cum e perceputa "valoarea ei"...

Adica gresit !

Niche inca se bucura de entuziasmul simplitatii si al recomandarilor neobosite in cercurile de pasionati, acelasi care motiveaza, in continuare, vanzarile de rasnite manuale. 

Sette in schimb, a avut o copilarie ceva mai tulburata si a ramas cu sechele in randul pasionatilor. 

On a side note, e unul din motivele pentru care am preferat un mixer de "fier" englezesc, cu vreo 20 de primaveri in spate, in detrimentul unuia nou din plastic chinezesc.

Reply
(05-10-2020, 11:34)TVTVTV Wrote: Și eu am aceeași întrebare. M-am decis să trec pe electrică și...

Salut, vinzi kinu? (in caz ca ai trecut pe electrica)

Reply
Salut!

Nu m-am încumetat să iau Niche și cum nu am o altă variantă solidă* single dose m-am decis să păstrez Kinu. Te anunț dacă o vând.

*Și la preț accesibil.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
oricum momentan nu prea ai de unde sa iei niche.
sa speram ca vor veni cu un nou lot

Reply
E simpatic cum au inceput acum sa apara motivatii de temporizare a achizitiei unei Niche... care de fapt sunt de asteptare ca sa apara chinezaria cealalalta, cu 64 flate... :D

Reply
Dacă zici de mine, Renato, eu oricum nu eram prea decis să trec pe electrică. Sunt încă relativ tânăr și nu-mi cade mâna să dau la pompă alea 4 minute pe zi cât îmi ia cu Kinu să macin 65 de grame de cafea. Dar da, cam vreau să fac upgrade atât la espressor cât și la râșniță iar dacă ar fi să aleg între Niche și 64-ul cu plate, clar pe 64 aș merge din rațiuni de bang for buck + cuțite plate (am conice pă Kinu).

Dacă e să fiu sincer cu mine, de fapt nu simt nevoia de nici un upgrade, da' m-am molipsit și eu de boala aia de la străini, cred că upgradită îi zice. Ș-acuma na, dacă un an am sărit peste concediu, e păcat să stau cu banii-n cont...
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
da..dar din ce am vazut ca scriu oamenii pe aici problema la cutitele plate este ajustarea continua a nivelului de macinare...deci cafea pierduta...pe cand niche avand cutite conice e mai iertatoare...nu trebuie sa fii expert ca sa iasa o cafea buna
Totoda din ce am citit nu se compara conicele de 63 (niche)  cu cele de 47(cat are kinu)...de aia ar fi asa populara niche
nu aruncati cu pietre...e ceea ce am citit pe forum...nu ma dau expert :)))))

Reply
La comparatia Kinu 47 cu Kinu 68 nu au iesit floricele destul de convingatoare ca sa justifice cutitele mari...
O conta si viteza de rotatie, mai stii... atunci hai sa electrificam Kinu pana nu vine Arco :)

Reply

Forum Jump:

Browsing: 3 Guest(s)