Espressoman infocat
Cluj-Napoca
(05-12-2018, 20:46)Mariano Wrote: ma uitai si eu pe You Tube la Niche....vad ca sar boabele intr-o veselie, la ce se foloseste single dose? La espresso in niciun caz....
Cred ca doar Honne, si alte rasnite cu cutite duale au rezolvat aceasta problema. Alti bani, alta distractie.
Echipament actual: Lelit Bianca V3, Timemore 078S
Echipamentul vechi: Lelit PL92T, Lelit PL81T, Gaggia Baby, Saeco Poemia cu PF naked facut la strung, Niche Zero, Kinu M47, Lelit PL043MMI, Hario Skerton
Espressoman infocat
Bucuresti
Nici macar:
Cred ca doar la cutitele verticale se mai rezolva.
Brewtus IV | Niche Zero
Espressoman infocat
Odorheiu Secuiesc
La Sette nu sar in halul asta. :)
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s
Espressoman infocat
Piatra Neamt
La Sette se invarte altceva cu alta viteza. :D
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
(05-12-2018, 22:52)dev Wrote: La Sette se invarte altceva cu alta viteza. :D
De aia ar fii interesanta o comparatie sette vs niche cu site kruve la purtator. Intr-un final cam aste e concurenta lui niche, sette, mignon etc ca doar nu pretinde nimeni ca niche e rasnita suprema la 500 de lire...
Echipamentul vechi: Lelit PL92T, Lelit PL81T, Gaggia Baby, Saeco Poemia cu PF naked facut la strung, Niche Zero, Kinu M47, Lelit PL043MMI, Hario Skerton
espressoman amator
TIMISOARA
Deci așteptăm alta descoperire tehnica....
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Din pacate nu par sa se ieftineasca monstruozitatile cu cutite verticale sau cele orizonatele cu cutite peste 100mm...
Solutia de compromis pare sa fie o rasnita on-demand folosita on-demand, cu compormisurile aferente. Asta pentru cine vrea consistenta de la un shot la altul, chiar daca se mai iroseste cafea.
Espressoman infocat
Constanta
05-12-2018, 23:10
(Edited 05-12-2018, 23:14 by Mariano.)
atunci ramane tot cu hopper-ul de la jumatate in sus cu boabe....si periuta impotriva retentiei.
Un Sette cu hopper, la 2000lei este cea mai comoda operatiune, pentru 0.4g retentie.
Bezzera Magica, Quamar Q13E/75mm.
Espressoman Administrator
Bucuresti
Daca cei de la Kinu reusesc sa electrifice M47 in 2019, cum au in plan, iar device-ul sa fie compatibil cu orice model de pana acum, si eventual daca lucreaza apoi la variante diverse de cutite de 47, de la diversi producatori, cu diverse acoperiri si profiluri de taiere... Cam multi de daca, intr-adevar...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Constanta
05-12-2018, 23:22
(Edited 05-12-2018, 23:28 by Mariano.)
Un Honne cu volanta mare in loc de motor....
https://www.youtube.com/watch?v=0flu0NZW_eI parca nu sare?
Espressoman infocat
Constanta
Eu din ce am vazut la Niche boabele sar putin la sfarsit, cand mini rezervorul se goleste. Chestia e ca a venit cu cateva zile inainte sa plec in voiaj si nu prea am avut timp de ea.
Per total pe mine m-a multumit la o prima vedere, cine e din Constanta/Navodari si e interesat sa o cumpere, din ianuarie il pot ajuta sa o vada live si ce poate.
Lelit Bianca V3, Flair 58, Niche Zero, Kinu M47, Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II
Espressoman infocat
Constanta
05-12-2018, 23:30
(Edited 05-12-2018, 23:34 by Mariano.)
primul pentru vizitare.....vreau sa scap de magaoaie
Espressoman infocat
Piatra Neamt
(05-12-2018, 23:22)Mariano Wrote: Un Honne cu volanta mare in loc de motor....
https://www.youtube.com/watch?v=0flu0NZW_eI parca nu sare?
Viteza mica, cafea prajita bine ( intra mai cuminte la cutite), cutite mai mari, cupa in care intra boabele mai adanca....
Nu e nicio inovatie dincolo de marketing.
⛵ Espressomanˍierat
Cluj
Offtopic un pic:
Cât a durat să ajungă Niche la voi din momentul în care ați primit mail cu confirmare de dpd?
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47 ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche ► 2019.09 Dalla Corte S + u ⋑ ı o, Niche
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
(10-12-2018, 17:42)N3cks Wrote: Offtopic un pic:
Cât a durat să ajungă Niche la voi din momentul în care ați primit mail cu confirmare de dpd?
6 zile.
⛵ Espressomanˍierat
Cluj
Multumesc!
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47 ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche ► 2019.09 Dalla Corte S + u ⋑ ı o, Niche
⛵ Espressomanˍierat
Cluj
A sosit ieri Niche şi cu zăpada din Cluj doar azi dimineaţă am reuşit să o folosesc.
.I-am găsit foarte repede setarea propice.
.Silenţioasă - dar conform soţiei râşniţa se aude în dormitor, espresorul nu;
.Aceeaşi cafea are cu Niche alt gust: mai bogat, cremă mai multă şi corp. Cu siguranţă NU sunt cel mai fin degustător de cafea, dar pare că măcinătura Niche, cel puţin la cafeaua care o am eu (Hot Pipes Medium roast aş zice), dă în ceaşcă un rezultat mai bun. Acum se poate să fie şi mirajul, graba de dimineaţă şi dezăpezirea manuală de o oră anterioară cafelei de dimineaţă etc.
.nu am văzut bulgări deloc în măcinătură
Espressoman infocat
Tg. Mures
Sa o stapanesti sanatos. O astept si eu. Cum sta cu electrizarea? Folosesti WDT? Am citit ca multi doar scutura putin paharul si cafeaua se aseaza foarte bine in portafiltru. Chiar sunt curios sa vad cum o sa mi se para gustul in comparatie cu Kinu.
Lelit Bianca V3 | Niche Zero | Kinu M47 | Kalita Wave | Commandante C40 mk4
Ex: Expobar Brewtus | Lelit PL43
⛵ Espressomanˍierat
Cluj
18-12-2018, 22:25
(Edited 18-12-2018, 22:32 by N3cks.)
Cum ți se va părea gustul sunt și eu curios!
Wdt nu folosesc. Prea mult timp... tocmai de aceea am trecut pe electric sa mai scurte diminețile.
Am scris in ceva post referitor la Kinu, căci din pahar îl întorc in portfiltru și in timp ce îl rotesc pe marginea interioara a portfiltrului îl ridic treptat și așa obțin o dispersie buna. La varianta Kinu cu filet era chiar optim căci pereții paharului erau mai subțiri și dispersia era mai uniformă (Din acest punct de vedere prefer versiunea aceea). Apoi nivelator motta și tampare.
La Niche nu apar bulgari deloc (la Kinu 2-3 maxim).
la Niche macinatura e pufoasa. Se zice ca pui portfiltru peste pahar și apoi întorci. Apoi bati... ei nu se aseaza chiar bine. Chiar dacă ridici paharul vertical (mie cel puțin) îmi rămâne un “turnuleț” pe o parte care e peste marginea portfiltrului. Astfel, când pui nivelatorul ai șanse mari sa cada pe lângă. Încă nu am găsit o jmecherie* in acest sens.
Nu as putea susține ca se electrizează. Rămâne un pic in pahar... dar as zice ca nesemnificativ.
Din momentul când te anunța ai cam o săptămâna pana ajunge râșnița (cel puțin la cluj Așa a ajuns). Ciudat ca de la dpd uk (awb primit) la intrare in țara la Oradea te trimite pe site la FanCurier (sau parca primisem sms când a fost preluat) și apoi acolo pe site la fan tot verificam statusul, care Numa nu se schimba. Cu toate astea a fost adus de DPD, adică un agent dpd m-a sunat, chiar dacă awb de fan zicea ca e in Drum spre hubul cluj . Ciudat...
De calibrat nu va trebui nimic. Doar sa găsești setarea pentru cafeaua ta. Vine fixat pe 20. Eu am ajuns undeva la 23 parca. (Învârti doar de inelul argintiu).
Cât despre retenție. Am verificat de câteva ori. Abateri mici, ca la Kinu.
Încă încerc sa îmi dau seama dacă gustul chiar diferă...
Ma bucur de faptul ca economisesc timp. Kinu va merge la birou, probabil cu Nomad. Nu am văzut pe aici niciun comentariu, dar as vrea sa încerc...
Ziceau ca au trimis toate râșnițele pentru Decembrie, deci ar trebui sa ajungă. Ii faci la moșul un espresso sa fie fresh ca o zambilă.
*Jmecherie
Din seria “doar o vorba sa-ți mai spun”, vine din cuvântul “schmecker” din limba germana.
In perioada imperiului austro ungar, vinul din Moldova era căutat. Ca sa obțină maxim din “cost-beneficiu”, moldovenii au început sa lungească vinul.
Așa ca cei din imperiu când mergeau sa cumpere luau un “schmecker” cu ei, cuvânt care înseamnă degustător.
Și uite așa s-a ajuns la vorba: nu mai merge sa lungești vinul ca: vin cu jmecher, s-au jmecherit etc.
Mi s-a părut interesant sa va apun aceasta scurta poveste. ;)
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Eu am pf de 57 deci nu imi intra paharul.
Asa ca pun inelul gen tidaka pe pf, rastorn paharul, nu il lovesc sau nu fac alte magii. Nu ramane absolut nimic in pahar sau pe peretii lui, mi-am facut un wdt tool dintr-un dop de vin si 3 scobitori, fac rapid wdt, nivelez cu inelu, tampez si gata. Super rapid si consistent.
Espressoman infocat
Cârcea- Dolj
19-12-2018, 15:18
(Edited 19-12-2018, 15:46 by sebas.)
OFF topic!!!
@
Honoriu
E pe jumătate adevărat ce spui . Adică , da : “der schmecker “ însemnă și “ degustător “ în germana sau “ om cu gusturi fine “ dar nu moldovenii ci oltenii din zona Drăgășani le vindeau sașilor din Siebenbrugen ( Sibiu, Sighisoara, Sebes...... ) vin bun la testare și poșircă în butoaie ..... :D
http://vorbindinliniste.blogspot.com/201...mania.html
Si nu ma pot abține - sunt oltean- scuze:
Cat privește etimologia cuvântului “ fraier” tot de la oltenași provine ....

In scurta perioada cat au stăpânit Oltenia ( după tratatul de la Pojarevac ) , habsburgii ( austriecii ) au impus noi taxe , au încercat să facă un recensământ și sa cadastreze cumva pământurile măcar în intravilan ( de atunci a rămas în vorbirea curentă la țară cuvântul platz , mă rog , se mai spune și pleatz ) . Tot atunci , unei categorii de nobili mai săraci din Imperiu li s-au dat pământuri în Oltenia , ca la ei acasă nu mai aveau de unde sa le dea , s -a făcut un soi de colonizare . Acești baroni , mai săraci , purtau titlul de “ Freiherr” . Ei au venit în Oltenia, au delimitat pământurile , le au cultivat după metode mai evoluate , dar după 21 de ani , în 1739, s -a semnat un nou tratat și au fost obligați sa plece la ei acasă, evident fără pământuri care au rămas localnicilor , gata desțelenite...Acestori austrieci le-au spus oltenii, atât de simplu : fraieri . Cuvântul a străbătut secolele cu brio și nu și-a pierdut înțelesul inițial , dimpotrivă... :D :D :D
ꟼₚᵣₒ ₈₀₀/ VOSTOK 1Gr/ Hoᴎᴎɘ Ꙅlim // Atom W65 //ꙄɘTTɘ WI //M47 Titan ₘₐₙ ₐₜ wₒᵣₖ
⛵ Espressomanˍierat
Cluj
(19-12-2018, 15:18)sebas Wrote: OFF topic!!!
Si nu ma pot abține - sunt oltean- scuze:
Cat privește etimologia cuvântului “ fraier” tot de la oltenași provine ....
In scurta perioada cat au stăpânit Oltenia ( după tratatul de la Pojarevac ) , habsburgii ( austriecii ) au impus noi taxe , au încercat să facă un recensământ și sa cadastreze cumva pământurile măcar în intravilan ( de atunci a rămas în vorbirea curentă la țară cuvântul platz , mă rog , se mai spune și pleatz ) . Tot atunci , unei categorii de nobili mai săraci din Imperiu li s-au dat pământuri în Oltenia , ca la ei acasă nu mai aveau de unde sa le dea , s -a făcut un soi de colonizare . Acești baroni , mai săraci , purtau titlul de “ Freiherr” . Ei au venit în Oltenia, au delimitat pământurile , le au cultivat după metode mai evoluate , dar după 21 de ani , în 1739, s -a semnat un nou tratat și au fost obligați sa plece la ei acasă, evident fără pământuri care au rămas localnicilor , gata desțelenite...Acestori austrieci le-au spus oltenii, atât de simplu : fraieri . Cuvântul a străbătut secolele cu brio și nu și-a pierdut înțelesul inițial , dimpotrivă... :D :D :D
Cred ca mai bine facem un alt topic ;).
Etimologia acestui cuvânt o căutam de ceva vreme, adică o aveam așa in gând cu mine. Mersi!
Eu tindeam in gluma la ideea de “freier” ce merge la bordel, ca nu e in stare sa cunoască și el o femeie. Așa se numesc clienții damelor ușoare.
Mda... OffTopic
Banned
Viena
De ce traiam cu impresia ca rasnita asta are cutitele de Mazzer Kony? produse de Mazzer?
Din ultimele discutii pe 2 forumuri se pare ca nu ar fi cutitele de Mazzer. Cand au fost intrebati (cei care se ocupa de marketingul rasnitei=Dave) a dat un raspuns dodgy si nu a confirmat ca ar avea cutite Mazzer. Pentru mine e important producatorul cutitelor pentru ca e o diferenta de calitate a muchiilor foarte mare intre Mazzer sau Italmill.
Raspunsul lui Dave de azi:
" Sometimes it is better to put away the charts, the computers, the opinions of people who do not have the grinder. Simply use the grinder, see if you like the taste, the way it works and how easy it is to use. This is all that matters. Most owners of the grinder seem very happy for the money they paid.. "
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
He, he... vorba Dancilului...
Espressoman traditionalist
ro
... pupa-l-ar tata , pe dintzisorii lui de velociraptor ... :D ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Espressoman infocat
Lyon
Pai si n-are dreptate? Daca iti place gustul, mai conteaza ce brand e stantat pe cutit?
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic
Espressoman infocat
Bucuresti
@
Zwanger, faptul că Dave nu a confirmat explicit producătorul nu înseamnă că nu sunt cuțite produse de Mazzer. Când am desfăcut râșnița pentru curățare, seria marcată pe cuțite indica faptul că sunt Mazzer Kony.
Sper că nu s-au țigănit și au pus altceva la râșnițele mai noi.
Expobar Brewtus IV+pulsor, Niche Zero, VST 18/20g, Bravo Tamper & Distribution Tool, Felicita Arc Scale
Gaggia Baby Millennium+PID, Kinu M47, site IMS, nivelator Motta 58.5, Espro Calibrated Tamper 58.35
Banned
Viena
06-01-2019, 18:16
(Edited 06-01-2019, 18:18 by Zwanger.)
Cum sa nu conteze brandul pe cutite?
![[Image: 36pUJ55.jpg]](https://i.imgur.com/36pUJ55.jpg)
In stanga ai cutite Mazzer in dreapta ai cutite Italmill. Sunt noi amandoua. Nu vezi nici o diferenta?
Era bine sa fie cutite mazzer, stantate mazzer pentru ca atunci aveai certitudinea ca macinatura este foarte buna. Daca inainte scria ca folosesc cutite Mazzer, am cautat acum si nici macar in pdf-ul de prezentare nu mai zice nimic de Mazzer. Sa o luam logic, dar ar folosi cutite mazzer atunci ar plati pt asta si ar putea sa o prezinte ca un plus, foarte apreciat.
Exista calitate si mai buna decat Mazzer, dar deja ajungem la alte sume. Rasnita oricum are un pret bun pentru ce ofera, marime, retentie, posibilitate utilizare single dose.
Eu nu vad nimic stantat aici ca fiind Mazzer asa cum e scris pe toate cutitele lor:
https://www.youtube.com/watch?v=4OSl5iy0kRg
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Sincer, eu vad potential de fines mai mare la Mazzer...

Sigur, macinatura depinde si de dantura, cum e frezata, ca ascutite nu sunt nici unele, dar strict legat de fines eu as alege Italmill.
Espressoman infocat
Lyon
Eu cred ca nu ai vrut sa intelegi intrebarea mea. Atat timp cat iti place ce iese, de ce conteaza ce brand sunt cutitele?
Diferentele vizuale nu sunt egal cu diferentele de gust.
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic