Welcome Back Log In Create Account

Rasnita Niche Zero

(15-09-2018, 19:40)DanJBS Wrote: £35 e transportul pentru Romania.

Cautam ieri o rasnita electrica pt uz casnic si dupa ce m-am ametit bine cu multele modele profesionale disponibile pe piata (incepator in domeniu) am dat peste cineva care sugera Niche Grinder. Cutitele conice de 63 si estimated delivery October m-au convins rapid sa fac o comanda. Am prins ultimul model alb (nu ma intereseaza culoarea prea tare) la £440. Sper sa si ajunga in Octombrie.

Felicitrări!
Aștept cu interes un review.
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 

Reply
Felicitări! Și eu m-am gândit să mai aștept un review. Era cât pe ce sa o comand dar tentația de a incerca Lelit PL 72 William a fost prea mare cu atât mai mare cu cât am comandat varianta cu carcasa crom, ca espressorul. Oricum, Niche rămâne pe lista de achiziție pentru Crăciun [emoji16].
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO

Reply
De ceva vreme ma tot gadila microbul sa mai fac un upgrade la acest hobby. Deja ma gandeam la lelit bianca si am zis sa opresc delirul si sa ma "multunesc" cu un gamble pe niche.Stiu, puteam sa mai astept 2 luni sa vad cum se comporta in teren, dar e mai sanatos asa pentru portofel, era prea mare riscu sa fac un impulse buy la bianca.
Echipament actual: Lelit Bianca V3, Timemore 078S
Echipamentul vechi: Lelit PL92T, Lelit PL81T, Gaggia Baby, Saeco Poemia cu PF naked facut la strung, Niche Zero, Kinu M47, Lelit PL043MMI, Hario Skerton 

Reply
Nu a ajuns niciun niche?
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 

Reply
Producătorul zice că așteaptă recipientele în care cade cafeaua râșnită. Primul lot avea ceva probleme și a trebuit refăcut iar acum e "pe avion". Să speram că nu l-au greșit și de data asta.

Tot producătorul a anunțat că au montat deja 520 de râșnițe și că vor începe să le trimită când sosesc recipientele refăcute.
Expobar Brewtus IV+pulsor, Niche Zero, VST 18/20g, Bravo Tamper & Distribution Tool, Felicita Arc Scale
Gaggia Baby Millennium+PID, Kinu M47, site IMS, nivelator Motta 58.5, Espro Calibrated Tamper 58.35

Reply
Și eu aș vrea.. dar aștept un review.
Prea mi se pare prea bun ca să și fie așa.

Reply
Vedem când vine. Dacă sunt doritori poate organizăm o întâlnire, poate și o "luptă" cu Honne sau alte râșnițe.
Expobar Brewtus IV+pulsor, Niche Zero, VST 18/20g, Bravo Tamper & Distribution Tool, Felicita Arc Scale
Gaggia Baby Millennium+PID, Kinu M47, site IMS, nivelator Motta 58.5, Espro Calibrated Tamper 58.35

Reply
Abia aștept! Va rog să mă treceți si pe mine pe o listă de participare. Nu am Honne dar putem vedea cum se poziționează fata de Lelit William.[emoji16]
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO

Reply
Nu vreau sa cobesc dar presimt ceva probleme la intalnirea dintre Niche si ceva cafea prajita ultra light. Stiu ca "review-ul", am folosit ghilimele fiindca ceea ce scrie DaveC intra mai mult la advertoriale, lui DaveC a testat si ceva cafea light dar e posibil ca "lightul" englezesc sa fie mai brunet de "lightul" romanesc. 

Daca o sa fie in schimb o lansare fara evenimente neplacute, s-ar putea sa produca destul de mult "scandal" in zona rasnitelor de casa.

Reply
Are motor mai puternic decat Honne, s-a discutat in pagina 2 deja despre el, deci nu vad motivul sa nu faca fata la prajirile unora lasate neterminate...  Tongue

Reply
De ce se aude acel sunet sacadat la invartirea in gol a cutitelor (min. 0.54) - https://youtu.be/CTmUw5IFAyU?t=54s
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Tipul e cam pe langa. Imi miroase a marketing, pentru ca prezinta punctele forte iar pe cele slabe nici nu le mentioneaza.

De exemplu, vad ca este foarte precis in a preciza ca rasnita nu are retentie, sau are o retentie neglijabila. Rasnita scoate sunetele alea de la rulmenti, ori de la cureaua care antreneaza axul, oricum nu e de bine.

In plus daca faci comparatie intre puterea motorului intre cele doua rasnite, sa nu uitam ca nu e tot una sa macini cu un singur set de cutite conice macinatura pulbere, sau sa o macini cu macinatura grosiera si apoi sa o introduci intre cutitele plane. Ca sa macini fin cu niste cutite conice iti trebuie putere mare, si cuplu. Honne nu are nevoie de asta deoarece macina grosier cu conicele, si finalizeaza macinatura cu cutitele plane.

Tipul vorbeste despre calitatea macinaturii, dar nici nu se complica cu o distributie mai minutioasa in portafiltru, folosind scuza ca mai simplu e mai bine, ceea ce e cam eronat. Nu are filmari cu pf naked de sub, are filmari in care doar vezi curgerea. De asemenea nu vezi gramajul la cantar cand curge ca sa vezi daca apar nereguli.

E un proiect ambitios, cu un pret bun, compacta, insa nu sunt sigur ca va fi ceea ce se asteapta. O sa-si demonstreze fiabilitatea in timp. Ca producator de rasnite, primul lucru care ar trebui sa-l faci este sa prezinti o schema cu componentele, principiul de functionare (pe curea, pe ax) si o masuratoare a abaterilor, care joaca un rol important. Daca rasnita prezinta abateri serioase, nu va fi diferenta mare intre niche si kinu (kinu scoate fines din cauza ca se rasneste manual cu ea la rotatii putine, iar boabele petrec o perioada mai mare intre cutite). Productia de fines vine de obicei din cauza ca rasnite are jocuri si are o abatere mare (5 sutimi+) sau din cauza ca boabele nu sunt evacuate suficient de rapid dintre cutite si petrec o perioada mai mare acolo, astfel la fiecare spargere/rasnire se creaza pulbere fina.

Are cineva o schema a rasnitei?

Reply
(25-09-2018, 13:07)Zwanger Wrote: ...Ca sa macini fin cu niste cutite conice iti trebuie putere mare, si cuplu.
...
Are cineva o schema a rasnitei?

Si le are pe ambele... motor de CC, mult mai eficient, nu de AC cam ca majoritatea de pe piata.
Si reductor, care ii creste cuplul de 4x.

Pe la pagina 2 este o trimitere la un review mai detaliat, cu rasnita desfacuta.

Reply
@Zwanger, daca e adevarata, afirmatia asta "din cauza ca boabele nu sunt evacuate suficient de rapid dintre cutite si petrec o perioada mai mare acolo, astfel la fiecare spargere/rasnire se creaza pulbere fina" ar putea insemna ca, pentru Honne, ar fi foarte utila sania facuta de Kamasi, pentru ca, teoretic, ar ajuta boabele sa petreaca mai putin timp acolo. Interesant.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Si afirmatia cu manualele si turatia mica care ar produce fines o gasesc chestionabila... si e simplu de demontat, macinand cu kinu antrenata electric la doua turatii diferite.

Reply
(25-09-2018, 13:07)Zwanger Wrote:  Daca rasnita prezinta abateri serioase, nu va fi diferenta mare intre niche si kinu (kinu scoate fines din cauza ca se rasneste manual cu ea la rotatii putine, iar boabele petrec o perioada mai mare intre cutite).

Sunt curios cat de mult se modifica macinatura cu Kinu, sau Niche, daca se umple rasnita cu boabe si apoi se macina, cronometrat, doar cantitatea necesara.

Reply
(25-09-2018, 14:42)dev Wrote:
(25-09-2018, 13:07)Zwanger Wrote:  Daca rasnita prezinta abateri serioase, nu va fi diferenta mare intre niche si kinu (kinu scoate fines din cauza ca se rasneste manual cu ea la rotatii putine, iar boabele petrec o perioada mai mare intre cutite).

Sunt curios cat de mult se modifica macinatura cu Kinu, sau Niche, daca se umple rasnita cu boabe si apoi se macina, cronometrat, doar cantitatea necesara.

Kinu nu scoate fines din cauza ca se rasneste manual cu ea la rotatii putine, in general rasnitul la turatii mari genereaza mai mult fines (a se vedea graficul din link).

Ci la Kinu e posibil ca distributia sa fie afectata (totusi mai buna decat la unele rasnite electrice) din cauza variatiei de viteza rezultate din rasnirea manuala.

Aici e un grafic despre cum viteze diferite de rasnire produc cantitati diferite de fines si distributii diferite:

https://www.home-barista.com/grinders/bu...29969.html
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Totusi vorbim de diferente de la 1% la 1.5% la fines, nu este de loc ceva care sa constituie criteriu de judecata, ba chiar relativ normal, in limitele de eroare ale masuratorii, putea fi invers la fel de bine... Lumea se ingrijoreaza de fines cand sunt de la 10% in sus, nu la sub 2%...
Despre care metoda de masurare a distributiei nu se spune nimic... 

Discutie tipica de oameni plictisiti care nu mai au rabdare sa vina odata ora de plecare acasa... cel putin in cazul meu :P

Reply
(25-09-2018, 15:15)renatoa Wrote: Discutie tipica de oameni plictisiti care nu mai au rabdare sa vina odata ora de plecare acasa... cel putin in cazul meu Tongue

That's like, forums in a nutshell.

Reply
Azi au anunțat că au început să expedieze râșnițele.

Reply
Asa sunt de nerăbdător! Parca as fi comandat. [emoji847]

Aștept review.

Reply
[emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Și, cu toții împreună cântăm:
https://youtu.be/-bIMJBQ8FTo

Reply
Un tip din australia zice ca a primit rasnita. S-ar putea sa citim aici primele impresii: https://coffeesnobs.com.au/grinders/4753...der-3.html
Echipamentul vechi: Lelit PL92T, Lelit PL81T, Gaggia Baby, Saeco Poemia cu PF naked facut la strung, Niche Zero, Kinu M47, Lelit PL043MMI, Hario Skerton 

Reply
Primii or sa primeasca cei din UK, saptamana viitoare. Impresii aici:

https://coffeeforums.co.uk/showthread.php?39577-Niche-Grinder&p=626965#post626965

Cine e pe lista in primii 500 e foarte probabil sa o primeasca in urmatoarele 2 saptamani.

Reply
Pe forumul postat de dev au inceput sa apara primele livrari si primele poze cu rasnita.

Reply
Si primele impresii par destul de bune! Sa vedem cat rezista, cat impresii atat si rasnita  :D
Lelit Bianca, Bentwood, Macap MXD Xtreme Chrome, Niche Zero, Comandante C40 MK4 Nitro Blade, Aergrind, Aeropress, V60 02
Aillio Bullet R1 V2, Ikawa Home v1

Reply
Cineva a conectat invers conectorii și motorul se învârte counterclockwise.
Daca te uiți cu un pic de atenție la șurubul din mijloc o sa vezi ceva.
Sunetul produs in primele secunde zice altceva.
O râșniță de 5-7 kg nu va putea face ce face una de 17-20 kg.
https://youtu.be/D1iP2kHkQGw

Reply
La 500+ rasnite asamblate manual e bine daca doar una are un defect. Ideal era sa fie toate testate inainte de livrare.

S-ar parea ca foloseste aceelasi cutite ca Mazzer Kony.

Reply
(04-10-2018, 08:00)Zwanger Wrote: Cineva a conectat invers conectorii și motorul se învârte counterclockwise.
Daca te uiți cu un pic de atenție la șurubul din mijloc o sa vezi ceva.
Sunetul produs in primele secunde zice altceva.
O râșniță de 5-7 kg nu va putea face ce face una de 17-20 kg.
https://youtu.be/D1iP2kHkQGw

"Cineva a conectat invers conectorii și motorul se învârte counterclockwise."
Super, omul are chef de experimente sau nu se pricepe deloc

"Daca te uiți cu un pic de atenție la șurubul din mijloc o sa vezi ceva."
Sunt curios, tu ce ai vazut?

"Sunetul produs in primele secunde zice altceva."
"Altceva" fatza de ce?

"O râșniță de 5-7 kg nu va putea face ce face una de 17-20 kg."
Care este greutatea optima pt. o rasnitza de cafea?
Profitec Pro 600 | Honne | Bravo tamper & distributor

Reply
Greutatea e de fapt 4.1kg. Nu inteleg nici eu relevanta greutatii la o rasnita casnica.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)