Pai e rezolvata "problema". Si de fapt nu era o problema in sine ci pur si simplu Mahlkonig iti lasa posibilitatea (la fel cum face cumparatorul patentului in State, Baratza,
care iti si furnizeaza o surubelnita), sa ti-o calibrezi cum vrei tu. La scoala de barista a lui Flori si Paul, precum si la scoala SCAE Romania sau in alte locuri exista cate un Vario folosit pe brewing. Deci sunt si oameni, mai ales in afara, care isi permit sa dea 400E pentru brew... Mie nu prea imi plac V60/Aeropress etc. si nu as da atatia bani pe o rasnita doar pentru ele, urmand sfatul lui G.Serban cu manualitatea ieftina sau cel mult un Lelit non stepless.
Dar pentru ca la nivel european au fost probleme de la apropierea cutitelor, nemtii au decis sa regleze ei rasnita din fabrica si sa puna acel sigiliu pe gaura de reglaj, pentru a nu se apropia cutitele decat cu pierderea garantiei, lucru care a scazut drastic cererile de garantie, din cate am auzit.
Chiar si asa, avand in vedere ca ultima treapta macro genereaza faina inutilizabila in espresso, eu as fi reglata-o in locul lor cum mi-am facut-o pe a mea, adica pe ultima treapta macro si antepenultima micro, cu o cafea al naibii si putin oxidata sa obtii o curgere de 25 de secunde, iar pe ultima sa fie aprox. 30 la un dublu.
Daca te referi la specificarea cererii reglajului de espressso din
tabloul de reduceri, atunci e alta treaba. Practic eliminasem pasajul, dar dupa ce CosminP a scris pe forum ca totusi exemplarul sau nu era calibrat de espresso, atunci am reiterat precizarea pentru ca userii sa ceara expres asta importatorului, pentru a se asigura ca nu vor exista costuri de transport in sarcina lor, daca sunt din alta localitate si se mai intampla sa primeasca exemplare necalibrate. E drept, parca nu am mai auzit de atunci plangeri in acest sens.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper