Cred ca te-ar ajuta sa folosesti momentan rasnita in single dose pt a nu te crampona de retentie. Asadar scoate toata cafeaua din rasnita, eventual baga si aspiratorul pe evacuare si alimentare. Apoi rasneste 10g sau cat vrei pe 5 asa cum erai in poza ta, reprodusa de mine mai jos. Spre fin sa te duci INTOTDEAUNA cu motorul in mers.
Acum, pentru a modifica gradul de rasnire bazeaza-te pe sageata de sens, nu te mai gandi la 10..9... Ce ne spune sagetica desenata sub roata? Ca invartind in sens invers orar ne ducem spre coarse (grosier). Deci daca reglezi roata de la 5 la 6 sau 7 si pui acum iar 10g in rasnita goala, vei constata ca macinatura ta e mai grunjoasa decat la 5. Daca dai si mai mult, spre 8...9...deja e ca sarea grunjoasa. Deci totul se intampla exact cum indica sageata.
Invers, daca te iei dupa sagetica FINE, ce te indeamna sa invarti roata in sensul acelor de ceasornic, la 4 vei avea o macinatura mai fina fata de 5, iar la 3 mult mai fina.
Ce este posibil sa se intample si sa te deruteze la inceput este ca mergand spre fin in continuare, de la 3 la 2 la 1 sa ajungi la 10 sau 9 si sa scoti o pudra. Asta nu inseamna ca e ceva in neregula ci doar faptul ca s-au terminat gradatiile pe o tura. Puteau foarte bine (ca la lansare) sa nu puna niciun numar si atunci chiar faceai abstractie de cifre, asa cum am prins-o eu cand i-am facut un minireview pe inceput de topic
Important este sa constientizezi sensul spre care faci modificarile fin / grosier si amploarea modificarilor generate in ceasca de espresso de fiecare numar de click-uri.