13-03-2018, 14:16
exista ceva marcaj (numere, etc) pe langa sau pe rotiza de reglaj?
Acasa: Lelit Bianca, G-IOTA DF 83 v2
Birou: La Marzocco Linea Mini, Mazzer LuxD
Birou: La Marzocco Linea Mini, Mazzer LuxD
Rasnita Lelit PL72 - cutite plate 64mm
|
(25-10-2018, 16:39)mihneasusan Wrote: un gust foarte plăcut și echilibrat
(25-10-2018, 17:01)Lyvyoo Wrote: Intrebare:Reglajul este extrem de fin. Nu am testat diferența în curgere intre 3 și 2.5 dar nu am simțit nevoia de trepte intermediare. La început am avut senzația că există mai multe nivele de reglaj intre numere dar la 0.5 abia se mișcă rotița care modifică reglajul măcinăturii. Sunt sigur că există diferențe mai mari decât la un stepless dar deocamdată nu le-am sesizat. Ar trebui sa fac un test de curgere pe diferite granulații la aceeași cafea pe același interval de timp fara preinfuzie și profilare de presiune dar nu am suficientă cafea de test...
Reglajul nu este chiar stepless, gen melc, desi micrometric as aprecia, o roata antrenand-o pe cealalta, care la randul ei antreneaza alti zimti... Astfel, fiecare click inseamna o miscare a cutitului superior cu 15 microni. Cum vi se pare din experienta voastra aceasta distanta de 15 microni? Se simte nevoia unui click intermediar sau 15 microni sunt o treapta relativ suficienta?
(09-01-2019, 13:10)Lyvyoo Wrote: O problema ar fi doar daca la 3 nu poti face espresso, spre exemplu, iar la 2.5 sau 2 se ating cutitele.
(09-01-2019, 13:15)cradun Wrote: E posibil sa se intample asta daca folosesti rasnita single dose. Daca acesta e cazul, solutia e rasnirea cu boabe in hopper.