Welcome Back Log In Create Account

Rasnita Kinu M47 Classic (ex. prototip Che) - impresii in utilizare

Pentru că?
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Tu nu vezi plasticul crăpat in jurul tuturor magneților?

Și ultima varianta cu magneții îngropați intr-un cerc de plastic fixat în metal...

Reply
Au mai fost discuții și pe Home Barista / Kaffee Netz legat de asta. Primele pahare pe care le-au livrat aveau lăcașul pentru magneți mai mare decât magnetul în sine, iar în timp ajungeau să se înfunde și să forțeze plasticul (probabil găurile sunt un pic conice, nu știu). Eu cred că treaba asta se întâmpla pentru că nu era curățat inelul de cafea, iar când puneai la loc paharul, cafeaua de pe magnet îl împingea un pic înăuntru. Clar nu e ok, dar se pare că e rezolvată problema.

Mai ales că sunt mult mai mulți magneți, dacă au și gaura la fel ca magnetul de adâncă, nu văd ce s-ar putea întâmpla. Plasticul e mai gros și mai are și metal pe interior. Doar nu bați cuie cu paharul ăla. Mai are și 5 ani garanție.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Salutare,

Am completat si eu formularul de pe site pt. a achizitiona un m47, am primit raspuns ca voi fi anuntat cand se vor mai aduna comenzi de la alti utilizatori (fiind o comanda de grup). Mai sunt utilizatori care au completat si ei formularul si asteapta raspuns cand se va livra rasnita? Avetii idee cate cereri trebuie sa se stranga?

Reply
De saptamana viitoare probabil probabil se va sti data urmatoarei achiziții de grup.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Sunt curios, la ultima versiune, cu click, nu se poate intampla ca, in cazul prepararii unui espresso, sa se simta nevoia de a regla rasnita "intre click-uri"?
Profitec Pro 600 | Honne | Bravo tamper & distributor

Reply
Pe scurt, nu.

Ai nevoie de cel putin 2-3 click-uri ca sa obtii o diferenta de la shot la shot, presupunand ca ai preparat pucul destul de similar.

Reply
Kinu M47 pe masa de concurs la 2018 La Pavoni World Championship din Taiwan:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1216226841813259&id=194383680664252
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
(10-04-2018, 22:12)IndreiR Wrote: Mai sunt utilizatori care au completat si ei formularul si asteapta raspuns cand se va livra rasnita? 

Salut, am completat si eu formularul acvum vreo 2-3 saptamani, am primit raspuns foarte prompt, dar legat de data de livrare, inca nu este stabilita. Ma gandesc ca nu va dura foarte mult totusi :)

Reply
(14-04-2018, 12:54)AWE Wrote:
(10-04-2018, 22:12)IndreiR Wrote: Mai sunt utilizatori care au completat si ei formularul si asteapta raspuns cand se va livra rasnita? 

Salut, am completat si eu formularul acvum vreo 2-3 saptamani, am primit raspuns foarte prompt, dar legat de data de livrare, inca nu este stabilita. Ma gandesc ca nu va dura foarte mult totusi :)
Sa speram :D

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Reply
(14-04-2018, 15:59)IndreiR Wrote:

Am dat astazi un reminder la mail-ul pe care l-am primit, am primit raspuns ca saptamana viitoare se va comunica data achizitiei si data limita pt. inscriere.

Reply
(13-04-2018, 23:16)cradun Wrote: Kinu M47 pe masa de concurs la 2018 La Pavoni World Championship din Taiwan:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1216226841813259&id=194383680664252

Interesant ca dupa ce kinu a aparut in Taiwan a aparut acum un chinez cu o rasnita ce pare o clona cam kitsch...

https://www.youtube.com/watch?v=Lk6IZec50EE&sns=em
Expobar Office Leva, Sette 30AP, sita IMS Nanotech, Kinu M47, La Pavoni pre-millennium, V60

Reply
Singura parte originala care se putea pretinde ca ar fi fost clonata era prinderea axului prin frictiune pe con.
Cum axul este prins clasic, prin doua flanse cu spitze, ca la M38, si multe alte rasnite, nu e nimic acolo care sa tzipe a Kinu, decat poate partea superioara evazata ca o palnie.

Reply
Manivela + sistemul de reglaj sunt identice :)

Reply
Era inevitabil sa nu se bage chinezii. Doar sa nu ceri garantie, la fel si in cazul Felgrind probabil.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Și să nu ai pretenția să fie de precizie. Tipul, taiwanez de fapt, nu chinez, Arthur Yang, e cel care a făcut în Taipei o cafenea / muzeu La Pavoni.

Din ce știu, deține o fabrică încare produce o grămadă de lucruri, de la carcase de telefon la, aparent, râșnițe.

Reply
(19-04-2018, 17:35)rdumitrescu Wrote: Manivela + sistemul de reglaj sunt identice Smile

Si mie mi s-a parut ca seamana dar nu l-am contrazis pe @renatoa, stiu ca el a  facut o cercetare extinsa a subiectului/concurentei 
Daca va amintiti de inceputurile lui Kinu si ei invarteau corpul rasnitei tanand de manar, de fapt asta mi-a atras atentia, ca taiwanezul copiaza si buzz marketingul lui kinu
Expobar Office Leva, Sette 30AP, sita IMS Nanotech, Kinu M47, La Pavoni pre-millennium, V60

Reply
O intrebare, fara intentia de a declansa polemici...este M47 peste un Quamar M80 (cutite plane de 64mm). ?
Bezzera MAGICA | TTP Coffee Sensor | Eureka Oro Mignon | Kinu M47 | IMS Nanotech 16/18gr | Motta knock box | Tamper Motta Competition | Pitcher Motta 35cl | Kompresso

Reply
Doar din punct de vedere al zgomotului, retentiei, portabilitatii. Depinde ce asteptari ai de la o rasnita, daca vrei sa faci upgrade kinu m47 nu e solutia ideala de la q80.

Reply
(25-04-2018, 22:09)Denis Wrote: Doar din punct de vedere al zgomotului, retentiei, portabilitatii. Depinde ce asteptari ai de la o rasnita, daca vrei sa faci upgrade kinu m47 nu e solutia ideala de la q80.

Ma refer doar la gust.
Bezzera MAGICA | TTP Coffee Sensor | Eureka Oro Mignon | Kinu M47 | IMS Nanotech 16/18gr | Motta knock box | Tamper Motta Competition | Pitcher Motta 35cl | Kompresso

Reply
Dacă nu ma înșel, cuțite plane vs cuțite conice au un profil diferit de gust. Apoi depinde de dezvoltarea simțurilor tale. Dacă ești începător ca mine este greu sa faci diferența.

Punctele bune lui M47 sunt: portabilitate, retenție, și, adaug eu, stabilitate axiala / preciziei.

Punctele slabe: mai încet decât o rasnita electrica și nevoie de efort fizic.

Apoi depinde mult ce cauți.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
Cred ca s-a mai discutat si despre uniformitatea macinaturii. Electricele furnizand o macinatura mai uniforma avand turatia constanta.

Reply
(17-04-2018, 13:42)IndreiR Wrote:
(14-04-2018, 15:59)IndreiR Wrote:

Am dat astazi un reminder la mail-ul pe care l-am primit, am primit raspuns ca saptamana viitoare se va comunica data achizitiei si data limita pt. inscriere.

Salutare,

A primit cineva vesti legat de urmatoarea achizitie de grup? Saptamana trecuta mi s-a spus ca saptamana aceasta se va comunica data achizitiei, pana acum nici un raspuns de la Kinu...

Reply
Ma puteti ajuta cu o parere de a voastra cam cat timp trebuie sa astept pt. a achizitiona un M47? Am completat formularul acum o luna, am primit mail-ul de confirmare de la fabrica, pana acum nu s-a comunicat data achizitiei. Voi cat timp ati asteptat pana ati primit rasnita?

Reply
Azi se anunta urmatoarea comanda de grup

Reply
Multumesc Liviu pt. vestile bune!

Reply
Se pot comanda din nou rasnite Kinu M47, tot sub forma de group buy, cu termen 3 iunie 2018 si livrare incepand cu 4 iunie. Paharul este cel nou, imbunatatit.

Am actualizat topicul dedicat, cu informatiile primite de la fabrica 

http://www.espressoman.ro/forum/Thread-R...M47-si-M68

Reply
Vreo veste despre cat ar costa un posibil upgrade de la versiunile anterioare la cea curenta?

Reply
Asteptam si lovitura financiara de la noul M68 :)
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
@dev - intreaba asta direct. Userul Kinu (adica fabrica) nu are timp sa stea pe forum din pacate. Probabil nu se poate face buyback dar mai castigat cred ca ai iesi daca o pui pe a ta pe bursa cand se incheie group buy-ul  :) 
Intamplator, fiul familiei Biernatek va veni azi la evenimentul Dalla Corte. Trimite-i lui vladdooo lista  de intrebari :)

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)