Espressoman infocat
București
Inox scrie pe site.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator
Espressoman infocat
Bucuresti
Inox
Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk
Now: DC Studio / DC Mini, Weber EG-1 v2, Compak F8, Bravo Tools, Airscape
Past: Lelit, Compak E8, Kinu M47
Espressoman infocat
Tg. Mures
Nu mi s-a parut diferit de varianta cu filet. Dar daca zice inox, asa este

.
Lelit Bianca V3 | Niche Zero | Kinu M47 | Kalita Wave | Commandante C40 mk4
Ex: Expobar Brewtus | Lelit PL43
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Pai și la varianta cu filet, nu prima, tot inox e.
Chestia aia neagra ce o vedeti se numeste eloxare, si se aplica pe aluminiu. De fapt este o oxidare a aluminiului cu o grosime de 1 sutime (0.01) foarte rezistenta la zgarieturi, deoarece patrunde in material, pe cand vopseaua adera doar la suprafata.
Daca aveti negru, e cel mai probabil aluminiu, insa din poze se pare ca paharul este din inox in interior, si vine acoperit cu o bucata de aluminiu eloxat negru (se poate eloxa in orice culoare, inclusiv roz) pentru design si pentru contrast. Rasnita da bine cu partile negre in contrast cu inoxul.
Din ce cunosc eu, inoxul nu se poate eloxa, deci ce este negru nu are cum sa fie inox.
O zi faina.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Black oxide or blackening is a conversion coating for ferrous materials, stainless steel, copper and copper based alloys, zinc, powdered metals, and silver solder.
It is used to add mild corrosion resistance, for appearance and to minimize light reflection.
Poate sa fie ce au pus si pe cutite ;)
Am mai invatat ceva, multumesc.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
A patit cineva sa se dezlipeasca magnetii de pe pahar? Oare cu ce sa ii lipesc?
Echipament actual: Lelit Bianca V3, Timemore 078S
Echipamentul vechi: Lelit PL92T, Lelit PL81T, Gaggia Baby, Saeco Poemia cu PF naked facut la strung, Niche Zero, Kinu M47, Lelit PL043MMI, Hario Skerton
Espressoman Administrator
Bucuresti
L-ai scapat pe gresie presupun caci altfel par bine incastrati...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
București
(09-03-2018, 10:53)lorisl Wrote: A patit cineva sa se dezlipeasca magnetii de pe pahar? Oare cu ce sa ii lipesc?
Cel mai bine dă un mail / telefon celor de la Kinu.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
09-03-2018, 11:03
(Edited 09-03-2018, 11:04 by lorisl.)
(09-03-2018, 10:56)Lyvyoo Wrote: L-ai scapat pe gresie presupun caci altfel par bine incastrati...
Nu l-am scapat:). Daca il scapam specificam asta. Rasnita nu a suferit nici un soc, in afara loviturilor de coada de ciocan sa iasa axul, care au fost facute, binenteles, fara paharul atasat.
Totusi putina prezumtie de nevinovatie si pe partea cumparatorului nu? Nu de alta dar am observat ca daca ceva nu e ok sigur cumparatul e de vina.
Echipamentul vechi: Lelit PL92T, Lelit PL81T, Gaggia Baby, Saeco Poemia cu PF naked facut la strung, Niche Zero, Kinu M47, Lelit PL043MMI, Hario Skerton
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
09-03-2018, 11:17
(Edited 09-03-2018, 11:25 by renatoa.)
Lipeste-i cu cianoacrilat (Picatura, Superglue, genul asta), cu asta lipim magneti in modelism.
Inainte de lipire verifica totusi suprafata, daca nu este lucioasa/nichelata, ci s-a desprins o pelicula si se vede "interiorul" magnetului, gri inchis ca un praf, atunci e un magnet compromis, nu va mai tine, in timp se va macina singur devenind o pulbere.
In cazul asta poti scrie la Kinu.
Bucuresti
Nu era nimic straniu in a scapa pe jos un pahar. Eu l-am scapat pe cel din modelele vechi de multe ori.
Am dat un search pe google si mai era cineva (am inchis pagina un mai am link) ce a rezolvat cu Loctite. Dar apeleaza bineinteles la fabrica, sunt foarte ok oamenii acolo.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Tg. Mures
Prinderea cu magneti mi se pare o solutie "cool". Arata bine dar nu stiu cat va rezista in timp. Tot mai bun este filetul.
Espressoman infocat
București
(09-03-2018, 12:01)Lucian. Wrote: Prinderea cu magneti mi se pare o solutie "cool". Arata bine dar nu stiu cat va rezista in timp. Tot mai bun este filetul. 
La mine ține din noiembrie și nu pare că are ce să cedeze. Dacă există câteva exemplare cu problemă, pe care le rezolvă producătorul, nu cred că e un cap de țară.
Din punct de vedere al utilizării mi se pare foarte ok. Civilizat, mereu curat, și
curăță și partea de jos a cuțitului exterior.
Espressoman infocat
Arad
@lorist Vad ca ai si ai avut mai multe probleme:
- Invirtirea cu greutate in gol
- Scoatea dificila a axului
- Desprinderea magnetilor
Singura concluzie logica este ca a suferit un soc destul de puternic. Nu spun ca tu ai scapat-o pe jos. Poate s-a intimplat ceva la transport. Ar trebui sa vorbesti cu producatorul si sa o trimiti pentru verificari.
Bezzera Unica; Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
Espressoman infocat
Bucuresti
Eu am scapat-o pe a mea pe gresie fara pahar si i-am indoit buza inferioara. Am rezolvat-o cu un patent si putina forta aplicata. La inceput intra paharul mai greu insa in timp si-a revenit si merge fara probleme.
Ce vreau sa zic e ca ar trebui sa fie destul de rezistente, modelul meu are aproape 2 ani, e cel cu pahar cu O-ring si inca nu am schimbat nimic la ea.
Expobar Brewtus IV, Honne Home, Cafflano Kompresso, Kinu M47, Hario V60 Drip Scale
Espressoman infocat
Tg. Mures
09-03-2018, 13:10
(Edited 09-03-2018, 13:11 by Lucian..)
Eu zic ca si filetul este civilizat. Dar din punct de vedere al designului, da, este mai prezentabil paharul cu magneti. Cum curata aceasta solutie partea de jos a cutitului exterior?! Atrag magnetii cafeaua ramasa pe cutit? :)
Eu la filet curat partea respectiva cu o pensula cu par natural.
Espressoman infocat
Bucuresti
Magnetii atrag cafeaua dar nu te astepa sa faca minuni, in continuare o sa ai nevoie de pensula. Atasez o poza dupa ce am rasnit 30g de cafea.
Dar, daca rasnesti aproximativ capacitatea maxima a recipientului (40g) cumva, cutitul era curat impecabil :))
Espressoman infocat
Tg. Mures
Realizezi ca era o gluma, nu? Sigur magnetii nu atrag cafeaua. Daca vrei sa scapi de cafeaua ramasa, obligatoriu trebuie sa folosesti o pensula. Din ce vad la tine in poza mi se pare ca a ramas cam multa cafea pe partea inferioara a cutitului. Folosesti RDT?
Espressoman infocat
București
13-03-2018, 19:49
(Edited 13-03-2018, 19:51 by rdumitrescu.)
(13-03-2018, 18:36)kirov Wrote: Magnetii atrag cafeaua dar nu te astepa sa faca minuni, in continuare o sa ai nevoie de pensula. Atasez o poza dupa ce am rasnit 30g de cafea.
Dar, daca rasnesti aproximativ capacitatea maxima a recipientului (40g) cumva, cutitul era curat impecabil :))

Eu ziceam altceva legat de magneți. După ce ai măcinat, rotește 1/2 de tură paharul. Fără să-l depărtezi de corp, doar îl rotești. Inelul cu magneți va mătura efectiv o mare parte din cafeaua de pe cuțit. Rămâne un inel de sub 1mm cu cafea.
Restul de măcinătură și pleavă care se vede în poza ta poate fi îndepărtat ori prin rdt, ori poți încerca să ridici brusc râșnița, având paharul fix pe masă, pt a crea vacuum.
Macini, pui râșnița pe masă și ții de pahar, apoi ridici brusc corpul (paharul rămânând pe masă).
Espressoman infocat
Tg. Mures
@
rdumitrescu de ce propui solutii asa de complicate? RDT si o pensula mica de pictura cu par natural rezolva problema mult mai usor. Este parerea mea bazata pe practica.
Bucuresti
De obicei sunt suficiente invartirea paharului dupa ce ai terminat de rasnit, doua "poduri de palma parintesti" aplicate sub pahar si se poate scoate...
Espressoman infocat
Tg. Mures
13-03-2018, 23:55
(Edited 13-03-2018, 23:58 by Lucian..)
Pai și cade tot? Nu mai rămâne cafea deloc pe cuțit? Eu folosesc o pensula și mă asigur că nu mai rămâne cafea pe partea vizibilă a cutitului. Poate sunt eu prea exigent

.
Si la fel curat și paharul.
Espressoman de import
București
La mine este asa: când rasnesc, dacă nu fac RDT, se întâmplă să rămână niște cafea pe cuțitul inferior. Pt a rezolva acest problema rotesc paharul o tura și apoi dau doua lovituri ușoare pe corpul rasnitei.
In acest mod rămâne foarte puține cafea pe cuțite.
Mai greu este sa scoți toată cafea din paharul cu magneți. Este o problema care nu ma afectează foarte mult și m-ar părea rău să se renunțe la magneți din cauza asta.
Cred ca, într-o iterația viitoare, se va găsi o soluție la aceasta problema. Poate este doar nevoie de o "panta" mai lunga la suport de plastic care ține magneți pe paharul.
Asta este singurul minus pe care l-am găsit pana acum.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
Bucuresti
Nu sunt chiar asa exigent cu fiecare firicel :)
Espressoman infocat
Bucuresti
Ca un feedback pentru cei de la Kinu (daca citesc forumul), am patit si eu sa mi se dezlipeasca un magnet (dupa maxim 10 folosiri a cate 18g). Nu o vad ca pe o problema majora, eu unul sunt chiar incantat de sistemul pe magneti. Am sa ma duc sa il lipesc cu ceva Superglue cred.
Lelit Bianca | Eureka Mignon Specialita | Kinu M47 + brew upgrade | IMS Competition
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Must...not...joke...
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Asta cu magneții intră la ”solution looking for a problem”.
Espressoman infocat
București
(15-03-2018, 11:01)dev Wrote: Asta cu magneții intră la ”solution looking for a problem”.
Clar. Nu contează că e chiar plăcut în utilizare.
Ca fapt divers, cafeaua în sine este “a solution looking for a problem”. Nu ai nicio necesitate pentru a bea cafea, cu atât mai mult pentru a bea espresso.