Welcome Back Log In Create Account

Rasnita Kinu M47 Classic (ex. prototip Che) - impresii in utilizare

Totusi, nu cred ca e atat de subtire. Se vede si din foto ca e mai gros de atat peretele. Inseamna ca Phoenix are tabla de 0.4 mm. Smile
Ceea ce nu e exclus...  Rolleyes
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF

Reply
M-ati facut curios si am masurat la M38.
Diametrul sus la palnie este de 50 mm, jos la imbinarea cu paharul este de 52mm, are o usoara evazare, care se si vede.
Grosimea peretelui jos este de 2.2 mm, cum puteti vedea in imaginea atasata.
Sus nu pot masura... pana nu imi sare si mie gulerul :)

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
Asa mai merge. Cool
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60

Reply
Pai masoara si aplica socoteala mea...
Daca are 50 mm si sus si jos, cum scrie la brosura, atunci ar insemna 1.5mm, inca e bine, aproape cat Feldgrind, doar ca inox vs dural.

Reply
... cand va ajunge curierul. Smile

L.E.
M-am uitat acum in specificatiile Phoenix, scrie ca are 52 mm diam. corpului. Ceea ce ar insemna ca (52-47)/2=2.5 mm.
Mmm, ceva nu e in regula. Cam mult.

Reply
Măsurat cu subler: 2,1 mm, sus și jos.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
Da, similar cu ce a masurat @renatoa pe M38.

Ce nu inteleg eu este de ce Phoenix are diametrul mai mare decat M47, respectiv 52 vs. 50 mm, ca sigur tabla nu e mai groasa, nici macar egala nu poate fi.

Singura explicatie logica, daca nu e o greseala de redactare, ar fi inserarea unui material suplimentar intre perete si cutitul fix, aparent plastic. Mi s-ar parea... ilogic.

Iar divagam pe topicul nepotrivit.  Dodgy Sorry!

Reply
(04-03-2020, 13:37)micrenda Wrote: ...si se poate folosi in continuare (chiar daca fără acel suport pentru deget-ul, efortul este mult mai mare!)

Iti recomanda sa cauti un manson de cauciuc, din pacate deocamdata singurele testate si confirmate sunt din surse externe, dar macar ai de inspiratie:
https://www.hasbean.co.uk/products/porlex-rubber-sleeve
https://www.flairespresso.com/product-pa...one-sleeve

La noi poate o bratara din silicon, un model mai lat, sa se apropie de ideea de mai sus.

Orice ar fi, eficienta apucarii este imbunatatita major.

Reply
(04-03-2020, 20:48)adif Wrote: [...]Singura explicatie logica, daca nu e o greseala de redactare, ar fi inserarea unui material suplimentar intre perete si cutitul fix, aparent plastic. Mi s-ar parea... ilogic.[...]

Exact despre asta pare a fi vorba e vorba: la Phoenix, cuțitul fix nu pare a fi presat direct în corpul râșniței ci într-un manșon intermediar din plastic. Practic, râșnița este formată din 3 componente mari:

1) Elementul superior (plastic), care are în componență pâlnia și spițele care fixează rulmentul din partea de sus a râșniței;
2) Elementul inferior (plastic), care are în componență spițele care fixează rulmentul din partea de jos a râșniței + un manșon în care este presat cuțitul fix și în care culisează și cutia de colectare a pudrei de cafea;
3) Corpul râșniței (inox), în care sunt presate cele două elemente din plastic.

Există o șansă ca elementul inferior să fie de fapt alcătuit din 3 piese separate presate pe rând în corp (spițe, cuțit fix, manșon de culisare), însă nu văd logica.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
In acest caz, daca mai exista exista si un manson intre corp si cutitul fix, Phoenix nu este M47, ci altceva... Confused suna identic ca la M38, unde mansonul se justifica, deoarece cutitul fix are diametrul exterior de 38.
Dar ar fi cazul ca discutia despre Phoenix sa fie mutata in topicul aferent.

Reply
Uite o poză cu partea de jos a râșniței, unde se vede manșonul din plastic în care culisează cutia de colectare și în care pare a fi presat și cuțitul fix.

Attached Files Thumbnail(s)

Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
Inselatoare... mansonul ala poate fi pus peste cutit, nu intre cutit si perete.

Reply
Maine imi ajunge si mie inculpata si voi vedea ce si cum. In ce ma priveste, abia aici as vedea o dezamagire. Sper sa nu fie cazul, dar cifrele nu mint. Sad Oricum, altceva mai bun nu exista in piata, din pacate. Si e a "noastra" in fond, trebuie sa o sustinem. Smile 

Ce mi se pare curios insa, din atatia useri ce o folosesc, cum de nu a remarcat nimeni aspectul acesta, important zic eu, in special cei care au facut numeroase teste si au participat la prezentari in colaborare cu producatorul?

In alta ordine de idei, avand in vedere relatia stransa a comunitatii cu fabrica, de ce este nevoie sa ne dam noi cu parerea si sa ghicim din poze, cand ar trebui sa avem specificatii clare chiar din partea acesteia?
Spunem ca e similara ca performante si aliniere cu M47. A vazut cineva un clip in care se executa masuratori, cum s-a facut la M47?

Clar trebuie mutata conversatia in topicul dedicat, rugam adminii.

Reply
Cuțitul exterior pare fixat de corp cu un fel de epoxi neagra. Nu e fixat nici cu morse nici cu imbus cum e la Feldgrind.

Sent from my Redmi 4A using Tapatalk
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
(05-03-2020, 20:56)adif Wrote: In alta ordine de idei, avand in vedere relatia stransa a comunitatii cu fabrica, de ce este nevoie sa ne dam noi cu parerea si sa ghicim din poze, cand ar trebui sa avem specificatii clare chiar din partea acesteia?

Doar de curiozitate întreb. Ar trebui ca producătorul să ne pună la dispoziție desenele tehnice? Eventual prototipurile și explicațiie pentru care au ajuns la o anumită soluție? Îi batem obrazul dacă metoda lui nu rezonează cu modul în care noi credem că ar trebui construite?

Eu sunt de părere că ne dăm cu părerea nu pentru că nu avem suficiente detalii de la producători, ci pentru că ne place să ne batem capul cu lucruri total nerelevante.

Mai era cineva pe aici care era scandalizat că a pus un ceas comparator un M38 și că "e prost". Fără să realizeze că a montat prost axul și ceasul comparator. Dar a tras concluzii că axul "bate" cu niște sutimi de milimetru și gata, râșnița e proastă. 

Acum să luăm la puricat construcția, aparent presupunănd că dacă fixăm cuțitul exterior cu un imbus ar fi mai bine? 

Știu că pare un pic agresiv, dar mi se pare că irosim multe pagini în direcții total nefolositoare. 

Off topic: @Zaheyu, de curiozitate (căci nu mi-am pus niciodată problema asta), cum arată morse cu care se fixează cuțitul de la M47? E ca o clemă? Sau tot un fel de șurub?
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Nu, nu trebuie sa ne prezinte prototipurile, insa desenele tehnice cu varianta finala da. De ce nu? In special atunci cand produsul e dezvoltat cu ajutorul comunitatii.

Nu trebuie sa ne explice de ce a ales o solutie in defavoarea alteia, suntem convinsi ca a avut motive intemeiate.
Si nu ii batem obrazul daca nu corespunde asteptarilor noastre, dar daca nu prezinta solutia transparent pentru a selecta noi, conform asteptarilor noastre... cam da!

Si, daca tot nu ti-ai pus niciodata problema detaliilor tehnice, nefiind interesat de ele, cum se face ca incerci  sa combati, citez, "agresiv" orice indoiala tocmai fara... argumente tehnice? Crede si nu cerceta? 

Iar in final, te rog sa nu ma compari cu alti useri care nu stiu ce au afirmat. Eu doar am intrebat! Crezi ca pot face asta pe banii mei? Intrebare retorica, bineinteles.

P.S. Ma duc sa fac teste ca mi-a venit rasnita. ;)

Reply
@rdumitrescu
M47 foloseste principiul “Conul lui Morse” pentru centrare, e unul din atuurile rasnitei. Tu nu stiai asta?
Eu nu am judecat constructia Pheonix, nu sunt in masura, doar am prezentat ce vad eu pentru cei interesati.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
Nu este con morse adevarat, si, in opinia mea este elementul cel mai indoielnic de design in constructia rasnitei.
Inca un exemplu de preluare si raspandire a unui material de marketing, fara intelegere deplina si in profunzime a principiului mecanic care pretinde ca il implementeaza.
Asa cum e realizat acum nu face nici o centrare, ba din contra, pot demonstra ca iti montez un M47 descentrat.
Exista deja rapoarte aici din partea unor colegi care nu au mai reusit sa o monteze corect, si au trimis-o la service.
De asta am preferat M38, si prefer Phoenix.

Reply
(28-04-2020, 19:19)Kosti Wrote: Eu am comandat-o la pretul de 1655 lei.

1655 prin formular?
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2

Reply
Am facut un topic separat pentru capac pe aria de proiecte DIY
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(30-04-2020, 00:00)slavic1983 Wrote:
(28-04-2020, 19:19)Kosti Wrote: Eu am comandat-o la pretul de 1655 lei.

1655 prin formular?

Nu. Am cumparat o din alta parte .
Pot sa pun locul fara sa se creada ca fac publicitate?
Bianca V3 Black <> FlairPro3 <> Ikape58<>EurekaSD <> BravoTools <> KinuM47Clasic <> FellowStaggEKG <> HarioSwitch <> Paragon Nucleus <> Refractometru <> Prajitor Nucleus Link
Past : Mara X

Reply
Pune-l in spatele unui embeded link
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2

Reply
Salut
Am cumparat o de aici.
Si astazi sper sa o primesc. Smile

Deocamdata am sa o folosesc pentru o French press. Pana o sa pot cumpara un lelit P81 T.

Ce reglaj folositi  pentru Kinu M47 clasic la French press. Merita sa cumpar si cutitele de brew?

Multumesc
Bianca V3 Black <> FlairPro3 <> Ikape58<>EurekaSD <> BravoTools <> KinuM47Clasic <> FellowStaggEKG <> HarioSwitch <> Paragon Nucleus <> Refractometru <> Prajitor Nucleus Link
Past : Mara X

Reply
Salutare! Am achiziționat și eu de curând un Kinu M47. Îmi puteți da niște sfaturi legate de întreținere? Cam la ce interval o curățați si ce soluție se folosește pentru cuțite?
AVX DB1 X 2025, DF64V Gen.2 - SSP Cast V2(Silver Knight), WDT, Nivelator, Tamper dinamometric.

Reply
O curat daca sta mult timp nefolosita. Pensula si maxim o laveta e tot ce folosesc.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
(05-05-2020, 21:56)baloozzy Wrote: O curat daca sta mult timp nefolosita. Pensula si maxim o laveta e tot ce folosesc.

Să înțeleg că producătorul nu recomandă neapărat soluții speciale? Întreb deoarece aș vrea să știu că întrețin cuțitele astfel încât să favorizez durata lor de viață aproximată de către producător.
AVX DB1 X 2025, DF64V Gen.2 - SSP Cast V2(Silver Knight), WDT, Nivelator, Tamper dinamometric.

Reply
Iti faci prea multe probleme. Chiar nu e nevoie de intretinere decat in nu stiu ce cazuri speciale (ai rasnit un an doar cafea de supermarket si rasnita are o duhoare de uleiuri rancezite). Chiar si atunci eu as baga granule speciale de curatare si gata. Altfel, rasnita nu are nevoie sa fie desfacuta, periata si alintata. Durata cutitelor este practic lifetime in conditii de utilizare casnica si nu depinde de intretinere ci de cantitatea de cafea trecuta prin ele.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Am desfacut eu un Kinu M47 cam dupa 1 an de folosire zilnica. Surpriza....era impecabil in interior, doar ceva praf foarte fin de cafea, pe care l-am indepartat printr-o periere usoara. Tinand cont ca acum este pe post de rasnita secundara, mi-am propus sa nu o mai desfac decat la prima "duhoare".
Lelit Victoria PL91T, Kinu M47, Eureka Mignon Specialita 17NX - Red

Reply
Mulțumesc mult pentru răspunsuri! În acest caz voi merge pe varianta sugerată de Lyvyoo (cu granule) și numai când va fi cazul și voi simți acel miros de uleiuri rancezite.

Reply
Stie cineva ceva tips/tricks la M47 sa nu mai sara boabele din ea? Cu anumite sortimente de cafea culeg de pe jos 3-4 boabe in medie (daca le mai gasesc, unele parca prind aripi si ajung in te miri ce colturi inaccesibile). Am incercat diferite viteze, tehnici, degeaba, sar boabele ca popcornul (cateodata si suna ca popcornul in timp ce rasnesc).
Lelit Mara X, Kinu M47, Ascaso i-mini i1, Cafflano Kompresso, Bialetti Moka /w IMS.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)