Welcome Back Log In Create Account

Rasnita Kinu M47 Classic (ex. prototip Che) - impresii in utilizare

Se ridica corpul cu totul, ajunge o rotire de surub ca sa il elibereze din jugul ala.

24 Nm are un motor de stergator, asa mai merge... cred ca macina si grau :D

Reply
[Image: lH4AUnp.jpg][Image: bl14vDE.jpg]

Nu este nevoie sa scot rasnita afara, desurubez paharul fara nici un fel de probleme.
Rancilio Silvia E,  PID Toho Electronics Inc., Rancilio naked PF, IMS RA 200 IM Flat Shower Screen, IMS & VST Filter Baskets, motorized Kinu Classic M47 + Pour-Over Burr, motorized Kinu M47 Simplicity, Hario V60, Hario Cold Brew, Bodum French Press.

Reply
Pare un Honne in miniatura!
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
Și ai observat ceva diferența între manual și automat? :D
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
Da, gustul cafelei difera. Probabil datorita faptului ca rasnirea se face la turatie constanta.
Rancilio Silvia E,  PID Toho Electronics Inc., Rancilio naked PF, IMS RA 200 IM Flat Shower Screen, IMS & VST Filter Baskets, motorized Kinu Classic M47 + Pour-Over Burr, motorized Kinu M47 Simplicity, Hario V60, Hario Cold Brew, Bodum French Press.

Reply
Exact la pahar m-am gandit si eu cand am ales mecanismul motor pe orizontala pentru a reduce inaltimea ansamblului si a putea monta KINU mai sus. In felul acesta am acces la pahar fara sa demontez rasnita.
Felicitari pentru realizarea ! Ceva asemanator am si eu in cap, dar pe un profil de aluminiu eloxat.
Lelit Victoria PL91T, Kinu M47, Eureka Mignon Specialita 17NX - Red

Reply
(06-11-2019, 18:12)micrenda Wrote: ...

Singur lucru care nu îmi este clar este: se poate scoate paharul fara demonta Kinu-l?

Sub pahar pare a fi loc suficient pentru extragere pahar. E doar o presupunere, mesterul va confirma sau infirma ...
LE: Scuze, n-am vazut ca mai este o pagina!
■  ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
Aloooo...
Vorbim aici de o rasnita manuala, portabila, de capacitate mica, cutite mici...???
La cat se ridica investitia? Plus locul ocupat... [emoji23][emoji23][emoji23]
Eu am dat 1000 lei pe Quamar, SH, cutite plane de 63-64mm. Duce 3kg de cafea pe zi.

Ma astept in ritmul asta sa vad un espressor construit in jurul unui ibric transformat in boiler. [emoji23]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Da, am văzut. Cred ca cu toți (kinuisti) ne am gândit la asa ceva. Implementarea a ieșit foarte bine.

Nu știu dacă ar putea sa fie comercializata o soluție de genu asta cu părțile in mișcare care pot sa fie atinse usor.

Soluția asta are foarte mulți plusuri: retenția aproape zero, curățare ușoară, măcinarea Kinu, single dose, si, gata de plecare în concediu [emoji3]

Reply
Eu am folosit un motor cu reductor "France Crouzet 80835002" pe care il achizitionasem de la Farnell pentru alt proiect.
Deoarece se comporta excelent in aceasta aplicatie va ramane definitiv pentru rasnita manuala.
Motorul folosit este acesta: https://www.newark.com/crouzet-automation/80835002/geared-dc-motor-27-w-73-rpm-5/dp/19J6501?mckv=Mb6i3pv4_dc|pcrid|76690988514461|plid|{placement}|kword|80835002|match|bp|slid||&msclkid=96bdab87b46f10de3d1ef6455e8686b2&CMP=KNC-BUSA-SKU-MDC.
Raportul de demultiplicare al reductorului este 24,5, turatia pentru 24Vcc alimentare este 73 rpm. La o tensiune mai mica scade turatia. Pentru pastrarea cuplului se recomanda o sursa cu variatia tensiunii, analogica, nu in impulsuri.
Momentan la Farnell se gaseste un motor echivalent, dar cu raportul mai mic si turatia de 147 rpm. Este vorba de "Crouzet 80835004" : https://ro.farnell.com/crouzet-motors/80...dp/3089812.
Pretul acestui tip de motor este relativ mare dar rezultatele sunt pe masura. Este un motor folosit in automatizari industriale.

In mod sigur o astfel de realizare este nerentabila pentru cineva care nu lucreaza in domeniul automatizarilor. Numai pretul motorului este mai mare decat pretul rasnitei, nu mai vorbim de restul plus manopera. Se poate insa experimenta cu motoreductoare mai ieftine cu rezultate asemanatoare.

Reply
M-am chinuit eu sa gasesc niste solutii, dar tu ai si reusit sa le inplementezi. Bravo!

Acum, daca ai timp si dorinta sa ne inpartasesti cateca detalii si poza, ar fi minunat :)

(07-11-2019, 17:47)slavic1983 Wrote: M-am chinuit eu sa gasesc niste solutii, dar tu ai si reusit sa le inplementezi. Bravo!

Acum, daca ai timp si dorinta sa ne inpartasesti cateca detalii si poza, ar fi minunat :)

Pana am terminat eu de scris, au si aparut detaliile.

Multam
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2

Reply
Nu stiu daca a mai fost postat, dar mi se pare interesanta si abordarea "din celalalt capat".

https://www.youtube.com/watch?v=Y3cvYk5RS1w
Lelit Victoria PL91T, Kinu M47, Eureka Mignon Specialita 17NX - Red

Reply
Poate ne zice cineva cu mai multa experienta daca e vreo diferenta in macinatura dintre rotirea cutitului stator fata de cutitul conic.
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply
Este exact zicala cu capul de piatra vs piatra de cap... [emoji12]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(07-11-2019, 18:33)kimosabe Wrote: Nu stiu daca a mai fost postat, dar mi se pare interesanta si abordarea "din celalalt capat".

https://www.youtube.com/watch?v=Y3cvYk5RS1w
Din câte știu, domnul "kazak" are in lucru o electrica conica cu cuțite de 68mm... Partea proastă ar fi că la cum se mișcă s-ar putea să apară kinu ăla electric, promis de vreo 3 ani, înainte...

Reply
Pentru colegii interesati pun poze si din interior.[Image: cUk21xs.jpg][Image: w9zvj3N.jpg][Image: QBX8vqs.jpg]

Reply
O ocazie de pus mana pe o motorizare capabila, la pret bun:
https://www.lidl.ro/ro/p/acumuleaza-unel...tor/p29843

28Nm ar trebui sa macine si cea mai light cafea, desi unii zic ca 40Nm este mai safe.
Si nu prea gasesti 28Nm nici la pret dublu...

Reply
Despre cutitul de brew discutam aici
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(02-12-2019, 21:27)renatoa Wrote: O ocazie de pus mana pe o motorizare capabila, la pret bun:
https://www.lidl.ro/ro/p/acumuleaza-unel...tor/p29843

28Nm ar trebui sa macine si cea mai light cafea, desi unii zic ca 40Nm este mai safe.
Si nu prea gasesti 28Nm nici la pret dublu...

Am luat masina si apreciez ca e o afacerea buna.
Macina espresso o prajire medium fara sa para ca ar avea probleme, 10-25 secunde 16 grame, pe o treapta medie de demultiplicare, la 8 din 19.
Trebuie doar sa tii Kinu zdravan... Smile poate fi operata de o singura persoana, o mana pe Kinu, una pe masina.
Turatia o apreciez ca fiind la aprox 150 RPM, e apropiata de Honne la 140. Maxim ar fi 350 RPM, dar cuplul ar fi mai mic.
Am cuplat-o direct pe ax, mandrina a avut de unde sa apuce, axul avand tesituri.
Din masuratorile efectuate, apreciez ca se poate modifica usor un bit standard ca sa intre pe ax corect, fara joc. Trebuie frezat hexagonul intern doar 0.2 mm din doua parti diametral opuse, cu o freza de 4-5 mm

Din poza atasata puteti aprecia dimensiunile fata de Kinu.

Pe langa o antrenare directa, de sus, cum am efectuat testul, s-ar putea monta cele doua paralel, ca in imagine, intr-un jug de MDF, facut la un atelier de mobilier, si cuplate la partea superioara cu doua roti dintate si curea.
In ambele cazuri masina nu se modifica si ramane disponibila pentru utilizarea initiala.

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
Salut @vidax. Doream sa ți dau un pm dar cred că ai dezactivată mesageria. Dacă dorești da mi un semn pls, as dori sa cer un sfat pentru un proiect actual. Mersi mult.
May God be with us.

Reply
(14-12-2019, 17:01)TudorP Wrote: Salut @vidax. Doream sa ți dau un pm dar cred că ai dezactivată mesageria. Dacă dorești da mi un semn pls, as dori sa cer un sfat pentru un proiect actual. Mersi mult.
Aveam 84 % mesageria poate de aia , insa am primit mesaje , vezi sa nu fie de la tine , zi frumoasa
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex . 

Reply
Salut,
Mesageria mea nu a fost dezactivata niciodata!

Reply
Nu am optiunea sa ți dau un PM.
Dacă ești interesat de o colaborare cu Coffee Sensor, da mi te rog un mesaj privat ca sa pot da un reply.
Cu stima.
May God be with us.

Reply
Astazi am facut si eu rost de un M47, cred ca este printre primele modele ca are borcanul fara magneti, si cu toate ca nu o folosesc la espresso, pot sa spun ca e intr-adevar o minunatie in folosire.
Comparata cu un Encore, ca build quality este clar in alta liga, iar la un aeropress facut in graba diferenta e imensa.
Sunt foarte curios insa daca diferenta pe care o simt la gust este intr-adevar de la diferenta de calitate a rasnelii sau doar datorita entuziasmului de a pune mana pe Kinu, insa nu regret deloc achizitia.
Modded Gaggia Classic 2015, Kinu M47, V60, Aeropress, Brewista Smart Scale v1

Reply
Ambele au cutite conice, Baratza 40mm vs 47 mm Kinu. prea mica diferenta, pe care o dantura optimizata o poate anula usor.
Electrica se roteste mai rapid si uniform, 450 RPM, fata de 60 in medie un bratz nehranit zilnic cu spanac.
In final e posibil sa ai macinaturi foarte apropiate.
Probleme cu retentia, zgomotul si curatirea sunt toate minusuri pentru electrica, asa ca pana la urma conteaza ce vrei, zen sau...

Reply
Zgomotul e intr-adevar principalul motiv pentru care renunt la electrica, cel putin Encore-ul huruie destul de tare si intr-un apartament mic se aude deranjant prin pereti.
Sper sa ramana totusi entuziasmul in folosire si dupa ce trece bucuria ca am facut upgrade... :D
Modded Gaggia Classic 2015, Kinu M47, V60, Aeropress, Brewista Smart Scale v1

Reply
Un Kinu fără cap :-)

(acident de munca a fost!)
[Image: 38034fb7038a61380554ee500e1e0f2b.jpg][Image: 78df80bf9f8aa47ae40cd994f3cdd854.jpg]

Reply
Fara guler mai curand...
Este mai frecventa decat ai crede, s-a intamplat la unii doar din transport.
Superglue si o pui la loc.

Reply
In cazul meu a fost o căzătura de la înălțime. Din păcate inelul din stânga intra foarte greu in inelul din dreapta. Cred ca va fi nevoie de o presa sau ceva similar sa intre la loc.

Partea buna este ca râșnița in sine nu a pățit nimic si se poate folosi in continuare (chiar daca fără acel suport pentru deget-ul, efortul este mult mai mare!)

In schimb, ceva care m-a surprins in mod pozitiv, este mărimea peretelui care este cam de 1 mm (nu am măsurat, daca cineva este curios pot sa masor) care face râșnița foarte solida.

Reply
1 mm nu e mult, pe mine ma surprinde ca e asa putin...
Ma asteptam la 2.5mm, rezultati din calculul (52 - 47)/2, unde 52 este diametrul, din brosura Kinu, iar 47 este diametrul cutitului stator.
S-a discutat si in topicul de phoenix, acum o saptamana, cat o fi peretele... surprize, surprize... :)

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)