Hello There, Guest! Login Register


Cutitul de brew Kinu

#1
Acum ceva vreme, prin formularul de espressoman, am cerut un preț și disponibilitatea cuțitului de brew.

Astăzi am primit informația ca este disponibil în stoc foarte limitat, nu prin achiziție de grup ("Deoarece momentan productia acestui cutit nu functioneaza la nivelul cantitatilor cerute nu este inca prevazut o comanda de grup, celor ce au întrebat în trecut de acest cuțit.")

Prețul este de 150 de lei cu tva și transport inclus. Mi se pare o idee cam mult, dar având în vedere ca e vorba de o firma locala și de problemele pe care le-au avut anul trecut, am decis să-i sustin. 

O sa pun poze după ce îl primesc.
Strietman CT2 | Niche Zero | M47 brew | Aeropress | V60
 
Reply
#2
Am lansat și eu o precomanda pe site... Poate poate intru pe lista limitată.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: (factory g106), m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#3
Cei care au avut ocazia sa se joace cu cutitul de brew din preproductie, exista o diferenta in numarul de ture folosit cu cutitul de espresso fata de cel de brew?

Adica daca faceati V60 la 4 ture cu cutitul de espresso, ati facut tot la 4 ture cu cel de brew?

Stiu ca e depinde mult de la rasnita la rasnita, dar as fi vrut sa am un reper.
Strietman CT2 | Niche Zero | M47 brew | Aeropress | V60
 
Reply
#4
Eu as pleca de la aceeași setare...
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: (factory g106), m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#5
Zic ca e vorba doar de modul de rasnire, nu de distante.
Reglajul se face cu aceeasi piulita.
Quamar M80DR, M47 Phoenix, ex-M38, ex-PL043MMI, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#6
Pai e vorba de modul de rasnire, dar daca aceeasi setare pe cutinul de espresso produce mai multe particule fine, atunci poate e nevoie sa merg mai fin pe cel de brew pentru o extractie corecta.
Strietman CT2 | Niche Zero | M47 brew | Aeropress | V60
 
Reply
#7
Dar poate aceeasi setare livreaza mai putine particule fine...?
Eu pe asta as paria.
Quamar M80DR, M47 Phoenix, ex-M38, ex-PL043MMI, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#8
Pare ca nici nu ai citit ce am scris, iar daca ai citit, ai decis sa raspunzi complet pe langa... In fine, ma descurc cu cateva ture de proba.
Strietman CT2 | Niche Zero | M47 brew | Aeropress | V60
 
Reply
#9
Eu folosesc cuțitul de brew în forma lui finală de prin aprilie. Trebuie setat un pic mai mic (dacă te uiți la cifre) dar depinde de cafea.

V60 din 20g fac la 4.4-4.7 ture. 4.7 pe modelele noi, la care se ating cuțitele la zero.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator
 
Reply
#10
(04-12-2019, 20:33)rdumitrescu Wrote: Eu folosesc cuțitul de brew în forma lui finală de prin aprilie. Trebuie setat un pic mai mic (dacă te uiți la cifre) dar depinde de cafea.

V60 din 20g fac la 4.4-4.7 ture. 4.7 pe modelele noi, la care se ating cuțitele la zero.

Cand zici ca se ating cutitele la zero, se ating usor, ca si cum ai regla punctul 0 la o rasnita cu cutite plate? Sau sunt blocate complet.

Caci la mine, la unul dintre cele gauri ale rotorului, se produce o atingere usoara la punctul 0, dar la celelalte doua gauri, nu se intampla acest lucru.
Strietman CT2 | Niche Zero | M47 brew | Aeropress | V60
 
Reply
#11
Nu contează atât de mult. Probabil ai un model care e făcut să se oprească chiar înainte de a se atinge.

Încearcă la 4.4 ture pentru V60 din 20 de grame.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator
 
Reply
#12
Prima impresie ar fi ca timpul de rasnire s-a triplat cu cutitul de brew Smile Si parca in gol nu se mai misca manivela asa de fluid.
Strietman CT2 | Niche Zero | M47 brew | Aeropress | V60
 
Reply
#13
Asta e... scapatul de "finetzuri" cere sacrificii Big Grin
O cernere tot cam atat timp iti lua Tongue dar parca ieseai mai ieftin cu o sita...  Confused Huh
 
Reply
#14
A testat cineva daca se poate ajunge pana in zona kiespresso cu noile cutite?
Dalla Corte Studio I Ceado E37S single dose modding I Brewista Smart Scale II I
I Aeropress I Kinu M47 I V60 I Wilfa Uniform I
Ikawa
 
Reply
#15
Parca a mentionat cineva in trecut, ca nu se poate rasni suficient de fin pentru espresso. Sper insa sa nu retin gresit.
Strietman CT2 | Niche Zero | M47 brew | Aeropress | V60
 
Reply
#16
Poate rasni suficient de fin, am facut azi dimineata un ibric la o tura completa, dar e foarte posibil sa nu aiba suficiente particule foarte fine pentru a fi ok pentru espresso dintr-o cafea ceva mai light. Cu o cafea ceva mai prajita s-ar putea sa fie ok.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: (factory g106), m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#17
Cat a durat rasnirea?
Strietman CT2 | Niche Zero | M47 brew | Aeropress | V60
 
Reply
#18
Aproximativ 70 de secunde. Cred ca dublu, comparativ cu cutitul original.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: (factory g106), m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#19
Dacă macini fin, durează foarte mult râșnirea. La dimensiuni de V60, macini 20g în cam 60 de ture. Timpul depinde de cât de rapid ești cu respectivele ture.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator
 
Reply
#20
A venit Moș Nicolae! Mulțumesc Kinu!!![Image: 062509c9faa83a8949d25742e377f553.jpg][Image: 0f481e559d44959e6dd8fe4bb76679e6.jpg][Image: f89bd8e4df46bfddc63b11aa18a8b157.jpg]
[Image: a92df6ae05ae62f3f0d4a8d9d187118a.jpg]

O claritate și un echilibru pe care nu l-am obținut nici rasnind cu Honne. Cred că trec o vreme pe v60.
[Image: b12e3dab93d58424fb6232712f6e5896.jpg]
[Image: 0434371563fbe6d8c4a564ae8c39dc7e.jpg]
Lelit Bianca PL162T, Lelit PL72 William, Honne - first home use version sold on forum, Kinu M47 with classic and brew burr, Gefu hand grinder, Rok espresso maker, Aeropress, Hario V60 setup, Wega HX, LaCimbali Max, Gene CBR 101, Lavazza - espresso pods machine, Electric Handpresso.
 
Reply
#21
(06-12-2019, 15:12)mihneasusan Wrote: O claritate și un echilibru pe care nu l-am obținut nici rasnind cu Honne. Cred că trec o vreme pe v60.

Ce adjustari ai facut retetei (daca ai facut) fata de macinarea cu vechiul cutit ?
Rocket Appartamento || Vario Home, Kinu M47 || Hario V60, Aeropress, Kalita Wave || Accesorii Motta, Concept-Art, Tidaka
 
Reply
#22
Eu râșnesc mai atipic pentru V60. Acum am râșnit la 2.5. Pe cuțitul clasic am studiat plaja de la 3-5 ture dar am preferat mereu rezultatul obținut cu Honne. Kinu mi-a oferit mereu amar și per total o ceașcă mult mai puțin reușită decât o rasnire în zona 6-8 pe Honne. Chiar dacă la 2.5 ture pare să fie destul finess, lucru care m-a cam speriat la analiza vizuală, în ceașcă gustul este peste ceea ce am obținut de dimineață cu același tip de cafea, la aproximativ aceeași granulație râșnit pe Honne. Cum spuneam, eu la 4.5 râșnesc pentru espresso pe Honne și la 6-8 pentru V60 deci în zona medium-fine. Dacă am o cafea proastă, cu defecte de prăjire aleg o rasnire de 12 sau chiar mai sus pe Honne.
Lelit Bianca PL162T, Lelit PL72 William, Honne - first home use version sold on forum, Kinu M47 with classic and brew burr, Gefu hand grinder, Rok espresso maker, Aeropress, Hario V60 setup, Wega HX, LaCimbali Max, Gene CBR 101, Lavazza - espresso pods machine, Electric Handpresso.
 
Reply
#23
Apropo de V60 cu Honne, am tot zis ce impresionat am fost de gustul V60-ului obtinut cu Honne si pe urma am vazut cat de asemanatoare e geometria cutitelor lui Honne si geometria cutitelor plate folosite pentru brew. Doar ca observatie.
OE Apex (de vanzare), Mazzer Mini E + SSP (brew), ECM Classika PID + robinet
 
Reply
#24
Exceptia fiind ca un setup de cutite hibrid, de tip versalab/honne, produce mai mult fines decat o rasnita "unimodala" dedicata brew. 

N-am apucat sa fac un versus intre Atom 75 si Kinu brew dar la prima strigare e mai ok cutitul de brew, pentru brew, decat cel original.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: (factory g106), m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#25
Am testat si eu pentru cateva zile cutitul de brew pe Kinu M47 si nu pot spune ca am obtinut rezultate remarcabile. Macinatura nu mi se pare deloc uniforma, sunt foarte multe particule mari si asta duce la subextractie. Am incercat sa rasnesc si mai fin decat de obicei, dar patul de cafea ramanea mocirlos si gustul nu era ce trebuie. (Toate testele au fost facute cu o Etiopia de la Guido, prajita destul de light)

Pentru cei care au luat cutitul de brew, cum vi se pare fata de cutitul vechi? Mi-ar placea sa aud si alte pareri.
Rocket Appartamento || Vario Home, Kinu M47 || Hario V60, Aeropress, Kalita Wave || Accesorii Motta, Concept-Art, Tidaka
 
Reply
#26
(16-12-2019, 12:30)bemihai Wrote: Am testat si eu pentru cateva zile cutitul de brew pe Kinu M47 si nu pot spune ca am obtinut rezultate remarcabile. Macinatura nu mi se pare deloc uniforma, sunt foarte multe particule mari si asta duce la subextractie. Am incercat sa rasnesc si mai fin decat de obicei, dar patul de cafea ramanea mocirlos si gustul nu era ce trebuie. (Toate testele au fost facute cu o Etiopia de la Guido, prajita destul de light)

Pentru cei care au luat cutitul de brew, cum vi se pare fata de cutitul vechi? Mi-ar placea sa aud si alte pareri.

Ca fapt divers, după cum am zis de la început, măcinătura nu este deloc uniformă. Nu cred că vei obține în veci o măcinătură unimodală cu o râșniță conică. Dar distribuția de dimensiuni produce un gust considerabil mai bun. Ce rețetă ai folosit?
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator
 
Reply
#27
(16-12-2019, 13:02)rdumitrescu Wrote: Ce rețetă ai folosit?

Ceva asemanator cu reteta lui James Hoffmann: https://www.youtube.com/watch?v=AI4ynXzkSQo
Rocket Appartamento || Vario Home, Kinu M47 || Hario V60, Aeropress, Kalita Wave || Accesorii Motta, Concept-Art, Tidaka
 
Reply
#28
(16-12-2019, 12:30)bemihai Wrote: Am testat si eu pentru cateva zile cutitul de brew pe Kinu M47 si nu pot spune ca am obtinut rezultate remarcabile. Macinatura nu mi se pare deloc uniforma, sunt foarte multe particule mari si asta duce la subextractie. Am incercat sa rasnesc si mai fin decat de obicei, dar patul de cafea ramanea mocirlos si gustul nu era ce trebuie. (Toate testele au fost facute cu o Etiopia de la Guido, prajita destul de light)

Pentru cei care au luat cutitul de brew, cum vi se pare fata de cutitul vechi? Mi-ar placea sa aud si alte pareri.

Cutitul nou pare sa taie acel varf tipic de espresso:

[Image: 886EVPE.png]
Rezulatul ar trebui sa echilibreze cumva rezultatul in ceasca dar depinde si de cafeaua folosita, tehnica de preparare, temperatura etc.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: (factory g106), m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#29
La 800-1200 nu e nimic tipic de espresso, nici nu ai putea tampa la granulatia aia.
Eu vad acolo o macinatura de FP, nu de V60.
 
Reply
#30
(16-12-2019, 16:25)dev Wrote: ... dar depinde si de cafeaua folosita, tehnica de preparare, temperatura etc.

Evident ca sunt multi alti parametrii in afara de macinatura. O sa mai incerc si cu alte cafele, eram curios sa aud si alte experiente cu noul cutit. Cert este ca reteta pe care o foloseam cu vechiul cutit trebuie schimbata.
Rocket Appartamento || Vario Home, Kinu M47 || Hario V60, Aeropress, Kalita Wave || Accesorii Motta, Concept-Art, Tidaka
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)