Welcome Back Log In Create Account

Rasnita Kinu M38 (prototip Che) - impresii in utilizare

Si ce simplu e la Porlex... :)
Nici nu cade in timpul rasnirii, si un copil il scoate cu 2 degete.

Reply
Eu nu as subestima puterea greutatii. Si nici nu e lustruita M38 ca Porlex pentru ca nu se bazeaza pe prinderea pe manson de cauciuc... Nu mai zic insa de calitatea macinaturii. [emoji3]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Ma refeream strict la cosul de colectare.
In topicul Porlex nu s-a plans nimeni ca ii cade, sau ca trebuie sa rezolve sisteme de parghii ca sa il scoata...
Si e o imbinarea foarte simpla, metal pe metal, fara nici un ring de cauciuc, elasticitatea cosului ajunge.

Reply
Eu nu le-as incadra in aceeasi categorie. Chiar daca sunt manuale amandoua.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Mihai, uite, am facut si desen... vorbesc de cosuri, nu de rasnite... ce clasa, ce...

[attachment=4514]

Cos metalic la rasnita metalica ar declasa-o in vreun fel? As zice ca asa trebuia sa fie din start, standard.
Nu adu vorba de costuri, ca ala de inox este mai ieftin de comandat din China decat sa faci aici cel de plastic.
Aici faci parte de inteligenta, aia patentata, accesoriile comune, manivela, maner, cos colector, le aduci de unde iti iese mai ieftin.
Si, ca sa revin la ideea initiala, mergi si ia un porlex in mana sa il vezi cum se simte... cosul, nu rasnita !
O zgaltai cat vrei tu, nu cade. Il scoti cu doua degete, prin orice miscare ai chef. Simpla frecare metal elastic pe metal solid, nici un cauciuc.
Chiar asa de simplu... sper ca am fost clar acum.

Reply
Am avut 3 ani un Porlex, deci cred ca si eu stiu despre ce vorbim.  [Image: biggrin.gif]
E simpla, ingenioasa, fiabila, usoara. Usor de reglat, usor de curatat, se spala complet. Nimic de reprosat in afara calitatii macinaturii (comparata cu un M38). Si solutia de prindere a manerului, unde e de inteles ca au vrut ceva portabil cu adevarat si usor de asamblat/demontat.

Sa nu uitam insa solutia de la care s-a plecat: Porlex e din tabla subtire. Acelasi diametru la ambele parti, cu recipientul de jos usor largit. Ambele elemente usor elastice.
La M38 e alta poveste si nu cred ca era fezabila o asemenea solutie.

Reply
Are cineva vreo veste despre varianta low cost a M38-ului (despre care ne spunea ceva @Lyvyoo ) pe cand apare si la ce pret?
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.

Reply
Probabil trebuie sa treaca fierberea asta cu M68 si lansarea ei efectiva...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
si eu astept M38 LC (low cost). Sper sa ma pot abtine si sa nu-mi iau actualul M38 pana atunci.
Cafengeala placuta!
Kinu M38, Aeropress, V60, Brewista Smart Pour Digital Kettle 1.2l

Reply
iti acordam suport moral. [Image: smile.gif]

am feeling-ul ca low-costul va fi o afacere f. buna pt cei care conteaza diferenta de pret intre ea si cea normala.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
(23-09-2016, 10:50)Lyvyoo Wrote: Probabil trebuie sa treaca fierberea asta cu M68 si lansarea ei efectiva...
Ce mă Kinu ea.........Rasnita

Reply
Azi a sosit M38. Nu am mai rezistat până se lansa "low cost". Într-adevăr o bijuterie. Mâine dimineata o testăm.

Reply
Trei litere
UAU

Reply
(06-10-2016, 06:30)cyrusct82 Wrote: Trei litere
UAU

Nici eu n-am mai rezistat si am comandat-o azi.
Abia astept!
Kinu M38, Aeropress, V60, Brewista Smart Pour Digital Kettle 1.2l

Reply
Am si eu o intrebare: merita sa fac upgrade de la Porlex Tall strict pentru Aeropress?
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibrik Soy C4G

Reply
(06-10-2016, 15:47)mishu3113 Wrote: Am si eu o intrebare: merita sa fac upgrade de la Porlex Tall strict pentru Aeropress?

Ce de intrebari Kinu-itoare!
Si eu ca si cafeaua pt. espresso, tot macinat.
Nu pot sa ma hotarasc cu trecerea (cineva zicea ca nu prea e upgrade de la manuala la manuala !)
O fi diferenta clara, perceptibila, intre cele Hario si M(38-47) ?
Gaggia Evolution&PID+Eureka Mignon Specialita 16CR+tamper bronz homemade

Reply
Pentru mine ar conta foarte mult si diferenta de timp la macinare deoarece folosesc Aeropress-ul la birou si mi se pare ca dureaza aproape 2 min cu Porlex pentru 17g de cafea. Plus ca sustin inventatorii/producatorii romani [emoji846]
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibrik Soy C4G

Reply
Daca sunt discutii apropo de diferenta de calitate a macinaturii atunci cand se vorbeste de o rasnita cu 0.03mm abatere fata de una cu 0.00mm, in cazul constructiei haotice a unui Hario sau Porlex nu cred ca incape indoiala ca nu va fi totul reflectat si in macinatura si apoi in gust, iar diferentele fata de o rasnita de precizie vor fi clare. Jocurile axului sunt imens de mari pe cele doua, mai ales la macinatura mai grunjoasa. Mai departe totul se reflecta in distributia marimii particulelor in macinatura, unde neavand cifre nu putem vorbi de date precise dar e clar ca o toleranta de 0.03mm pe Kinu va produce o distributie mult mai buna fata de "fara numar" mm in cazul Hario / Porlex. Sunt convins ca exista utilizatori care au facut pasul si pot adauga comentariile lor proprii, venite din experienta.

Plus timpul de macinare, scurtat de 3 ori probabil.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Timpul de macinare se reduce la aprox 30-40 secunde de la 2-3 minute, deci chiar de 4 ori, si asta e valabila la orice rasnita cu cutite metalice, pur si simplu au alta "muscatura".
Desfaceti un Hario si comparati cu asta...

[Image: lrnbvwjwrq0hrsi1aiyo.jpg]

Dar cum nimic nu vine pe gratis, si efortul creste proportional ;)

Doar pentru aeropress insa, as zice ca puteti avea toate acestea la un sfert din pretul M38, cu o rasnita vintage la sub 150 lei, care va poate aduce cutite metalice si precizie mai buna ca un hario, chiar daca nu de nivelul unui Kin.

Reply
Eu am avut 2 vintage cutite conice din oțel (ultima era nefolosita). Timpul pentru un dublu era de 2 minute poate chiar mai mult. Numărul de ture era de 180-200 ture in tot acest timp.
Azi dimineata Kinu a terminat asa repede incat in prima faza am crezut ca sa rupt ceva in ea. Cand m-am uitat in interior, ce sa vezi, nu mai erau boabe.
Singurul dezavantaj e ca acum trebuie un pic mai multa forta la raşnire. Probabil deoarece acum intră mult mai multe boabe in malaxor.

Reply
Ma mira ce aud, poate ar fi bine sa postezi in topicul de rasnite vintage modelelel, sa stim ce sa ocolim... :s
Cu Dienes-ul meu 18 grame dureaza 30-40 secunde, tot atatea turatii, m-am invatat sa rasnesc dupa ceas, la secunda.
Senzatia/efortul si durata fiind similare cu Che 47 care l-am avut in teste.

Sa o folosesti cu placere !

Reply
Nu ati amintit nimic de fiabilitate. Kinu sunt practic indestructibile.

Reply
Eu folosesc și acum Dienes pentru Aeropress și mi se pare excelent. În 30s râșnesc 20g.

Kinu este imposibil de comparat cu Hario / Porlex. Cred că are 1-1.5mm joc Hario-ul. Porlex nu am, dar cred că e similar. Îmi era practic imposibil să fac espresso. Setări identice, o extracție ieșea, 8 nu ieșeau.

Hario dura 4 minute pentru espresso. Pentru aeropress, 1:30 - 2 minute.

Eu aș lua ori Dienes (520 poate și espresso), ori Kinu (care este excelent; față de Dienes este o schimbare notabilă la gust).
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
(06-10-2016, 18:57)rdumitrescu Wrote: Hario dura 4 minute pentru espresso.

Exista varianta ptr aceasta rasnita sa termini in mai putin de 20 de secunde macinarea ptr espresso. [Image: smile.gif]

Reply
(06-10-2016, 18:38)renatoa Wrote: Ma mira ce aud, poate ar fi bine sa postezi in topicul de rasnite vintage modelelel, sa stim ce sa ocolim... :s
Cu Dienes-ul meu 18 grame dureaza 30-40 secunde, tot atatea turatii, m-am invatat sa rasnesc dupa ceas, la secunda.
Senzatia/efortul si durata fiind similare cu Che 47 care l-am avut in teste.

Sa o folosesti cu placere !
Nu stiu numele lor prima era cu borcan sub i-ar a doua era din alamă cilindrică înaltă ~ cat KINU. Ambele erau din familie, nu cumpărate.

Reply
A doua este de macinat pentru ibric stil turcesc, are cutite le fel de anemice ca Hario, ca trebuie sa o faca pudra fina, mai mult o freaca decat o zdrobeste, de aia dureaza 2 minute si mai bine. Si oricum ce iese nu e bun de aeropress.

Cu borcan eu nu stiu nici o rasnita vintage, doar de lemn, vezi topicul dedicat.

Reply
Pt cei care vor să știe timpul necesar exact pt rasnire cu KINU M38:
21g = 32s > 65-68 ture
timpul e relativ, deoarece depinde foarte mult de cat de repede dai la manivelă.

Reply
(07-10-2016, 06:30)cyrusct82 Wrote: Pt cei care vor să știe timpul necesar exact pt rasnire cu KINU M38:
21g = 32s > 65-68 ture
timpul e relativ, deoarece depinde foarte mult de cat de repede dai la manivelă.
... si de cum e prajita cafeaua. La una mai light, daca dai cu viteza, 2 minute aduni boabe de pe jos plus un efort sporit.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
De la Hario/Porlex la Kinu e upgrade. Merita cu siguranta.

Reply
Doar pentru Aeropress as astepta varianta low cost, nu ca aia nu ar fi capabila de macinat espresso.

Pur si simplu mi se pare un dezechilibru prea mare de clasa de scula intre rasnita de 500 lei si "espressor" de 130... parerea mea, in toate domeniile incerc sa cuplez echipamentele din clase apropiate ca pret si capabilitati.

De asta am facut si incursiunea putin off topic cu rasnita vintage.
Pana nu apare LC-ul, o consider mai potrivita pentru Aeropress, doar daca... nu exista cea mai mica intentie de espresso in viitor.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)