Espressoman infocat
Posts: 21
Joined: Jul 2019
bucuresti
Buna ziua, sunt nou pe forum si vreau sa imi incep calatoria in universul cafelelor proaspat prajite cu o rasnita manuala Hario Skerton Ceramica ce sfaturi aveti pentru aceasta rasnita.
Am auzit ca o poti face stepless,cum pot realiza acest mod?
Inca un lucru imi puteti recomanda cafele proaspat prajite din bucuresti .
espresso aficionado
Posts: 1.541
Joined: Sep 2016
de peste Prut
09-08-2019, 13:40
(This post was last modified: 09-08-2019, 13:41 by maki.)
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
Espressoman infocat
Posts: 4.331
Joined: Jul 2017
Piatra Neamt
Exista cel putin un topic pentru fiecare intrebare...
Espressoman infocat
Posts: 420
Joined: Jun 2017
Arad
In ce fel doresti sa prepari cafeaua? De exemplu Hario nu este prea potrivita pentru espresso.
Bezzera Unica; Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
Espressoman infocat
Posts: 21
Joined: Jul 2019
bucuresti
(09-08-2019, 14:33)Gabi_M Wrote: In ce fel doresti sa prepari cafeaua? De exemplu Hario nu este prea potrivita pentru espresso.
espresso, din ce am mai citit este macinatura iese destul de fina
espresso aficionado
Posts: 1.541
Joined: Sep 2016
de peste Prut
facut cu Hario cafele foarte ok, in espresso.
eu as zice sa incerce cu ce are omul, sa vada daca, la general, espresso e bautura pe care o cauta.
poate vrea brew/moka/aeropress, etc.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
Espressoman infocat
Posts: 21
Joined: Jul 2019
bucuresti
(09-08-2019, 14:40)maki Wrote: facut cu Hario cafele foarte ok, in espresso.
eu as zice sa incerce cu ce are omul, sa vada daca, la general, espresso e bautura pe care o cauta.
poate vrea brew/moka/aeropress, etc.
am facut si cold brew si mi-a placut dar principal espresso pe un poemia modat(i-am scos sistempul de presurizare)
Espressoman infocat
Posts: 420
Joined: Jun 2017
Arad
Daca deja are Hario, sigur ca sa incerce.
In legatura cu cafeaua, ce preferi: prajita mai light sau mediu, gust mai acid sau mai amar, note de ciocolata-caramel sau fructate?
Daca esti din Bucuresti, ai marele avantaj ca ai multe cafenele unde se prepara cafea dupa toate regulile.
Daca nu ai facut lucrul acesta cel mai bine este sa incerci la o cafenea.
Bezzera Unica; Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
Espressoman infocat
Posts: 21
Joined: Jul 2019
bucuresti
(09-08-2019, 14:53)Gabi_M Wrote: Daca deja are Hario, sigur ca sa incerce.
In legatura cu cafeaua, ce preferi: prajita mai light sau mediu, gust mai acid sau mai amar, note de ciocolata-caramel sau fructate?
Daca esti din Bucuresti, ai marele avantaj ca ai multe cafenele unde se prepara cafea dupa toate regulile.
Daca nu ai facut lucrul acesta cel mai bine este sa incerci la o cafenea.
ceva cafenele pe care le recomanzi?
Espressoman infocat
Posts: 420
Joined: Jun 2017
Arad
Cafenele din Bucuresti, nu stiu. Vezi ca exista un thread Cafea - Unde ai baut o cafea buna. Incearca sa te inspiri de acolo.
Bezzera Unica; Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
Espressoman infocat
Posts: 128
Joined: Dec 2018
Bucuresti
Bob, Origo, Claro, F190, Guido, Meron, Beans&Dots, Artichoke, 2 Minutes, Steam, Boiler, M60, Trofic, Orygyns, Drip, intr-o ordine aleatoare, si sigur am uitat destule...
V60, April Brewer, AeroPress, M47 Phoenix brew, 1Zpresso Q, Xeoleo 50
Fără zahăr
Posts: 1.012
Joined: Oct 2019
București
După ce am citit/vizionat câteva review-uri, m-am decis să-mi cumpăr și eu un Skerton în condițiile în care dețin un amărât de DeLonghi 221. M-am gândit că dat fiind că este destul de slab espressorul iar eu nu sunt cine știe ce conaisseur, nu e chiar cazul să investesc într-un Lido, Kinu sau Comandate. Nu știu de voi, dar eu chiar și cu o tampare dintre cele mai fine am înnecat espressorul cu sita monodoză (depresurizată) până pe la setarea trei. Iar la setarea trei râșnița produce bolovani (am comparat cu o Lavazza din comerț).
Poate am prins eu un exemplar slab, dar râșnița mea produce mult praf, chiar dacă râșnesc încet. Presupun că de acolo apare și problema cu înnecatul espressorului.
Se comportă OK însă pentru moka pot, din câte am putut să-mi dau seama.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
Espressoman infocat
Posts: 21
Joined: Jul 2019
bucuresti
(28-10-2019, 13:00)TVTVTV Wrote: După ce am citit/vizionat câteva review-uri, m-am decis să-mi cumpăr și eu un Skerton în condițiile în care dețin un amărât de DeLonghi 221. M-am gândit că dat fiind că este destul de slab espressorul iar eu nu sunt cine știe ce conaisseur, nu e chiar cazul să investesc într-un Lido, Kinu sau Comandate. Nu știu de voi, dar eu chiar și cu o tampare dintre cele mai fine am înnecat espressorul cu sita monodoză (depresurizată) până pe la setarea trei. Iar la setarea trei râșnița produce bolovani (am comparat cu o Lavazza din comerț).
Poate am prins eu un exemplar slab, dar râșnița mea produce mult praf, chiar dacă râșnesc încet. Presupun că de acolo apare și problema cu înnecatul espressorului.
Se comportă OK însă pentru moka pot, din câte am putut să-mi dau seama.
Pentru bolovani eu fac wdt cu o agrafa, eu o am setata pe 3 si merge foarte bine incearca sa pui mai putina cafea sau sa o pui pe 4 cu mai multa, pe scurt compenseaza cu o doza de cafea mai mica sau mai mare
Gaggia Classic 2012 , Lelit PL043MMi
Aeropress , Hario Skerton
Fără zahăr
Posts: 1.012
Joined: Oct 2019
București
Mulțumesc pentru pont, Vlad!
Între timp am pus Hario-ul la vânzare și am comandat un Kinu Phoenix.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
Espressoman infocat
Posts: 234
Joined: Dec 2020
Bukarest
Readuc în actualitate acest dispozitiv.
Deși mecanismul de setare a granulației este acela rudimentar (acea șaibă filetată în formă de stea), am niște probleme cu calitatea râșnirii în sensul că este prea fină. Am blocat un Staresso, un espressor standard și un syphon, plus râșnița în sine.
Voi continua testările mergând progresiv spre coarse, dar pot spune că râșnița nu mi-a lăsat o impresie neapărat negativă (încă). Măcinătura este remarcabil de uniformă. Râșnița e cam bulky și are un aer de ieftinăciune.
Cred că are niște cuțite executate fair, ceea ce nu se poate spune despre Ikea Metallisk. Asta e mai arătoasă, dar cuțitele sunt ovalizate (cauza apariției acelor chunks). Jocul axului este similar.
Sper să trag concluzia că există încă o opțiune de acces în ecosistemul espresso și pentru oamenii muncii de la orașe și sate cu bugete modeste.
Mazzer SJ | Zwänger Favorite Typ0 | Isomac Giada | Promac Lollo | Tecnosystem Blitz | Gaggia Dose