Hello There, Guest! Login Register


Rasnita Hario Skerton Ceramica

#1
Buna ziua, sunt nou pe forum si vreau sa imi incep calatoria in universul cafelelor proaspat prajite cu o rasnita manuala Hario Skerton Ceramica ce sfaturi aveti pentru aceasta rasnita.
Am auzit ca o poti face stepless,cum pot realiza acest mod?
Inca un lucru imi puteti recomanda cafele proaspat prajite din bucuresti .
 
Reply
#2
http://coffeegeek.com/forums/espresso/grinders/500430

sau https://www.home-barista.com/grinders/ky...21905.html
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
 
Reply
#3
Exista cel putin un topic pentru fiecare intrebare...
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: (factory g106), m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#4
In ce fel doresti sa prepari cafeaua? De exemplu Hario nu este prea potrivita pentru espresso.
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
 
Reply
#5
(09-08-2019, 14:33)Gabi_M Wrote: In ce fel doresti sa prepari cafeaua? De exemplu Hario nu este prea potrivita pentru espresso.

espresso, din ce am mai citit este macinatura iese destul de fina
 
Reply
#6
facut cu Hario cafele foarte ok, in espresso.

eu as zice sa incerce cu ce are omul, sa vada daca, la general, espresso e bautura pe care o cauta.
poate vrea brew/moka/aeropress, etc.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
 
Reply
#7
(09-08-2019, 14:40)maki Wrote: facut cu Hario cafele foarte ok, in espresso.

eu as zice sa incerce cu ce are omul, sa vada daca, la general, espresso e bautura pe care o cauta.
poate vrea brew/moka/aeropress, etc.

am facut si cold brew si mi-a placut dar principal espresso pe un poemia modat(i-am scos sistempul de presurizare)
 
Reply
#8
Daca deja are Hario, sigur ca sa incerce.
In legatura cu cafeaua, ce preferi: prajita mai light sau mediu, gust mai acid sau mai amar, note de ciocolata-caramel sau fructate?
Daca esti din Bucuresti, ai marele avantaj ca ai multe cafenele unde se prepara cafea dupa toate regulile.
Daca nu ai facut lucrul acesta cel mai bine este sa incerci la o cafenea.
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
 
Reply
#9
(09-08-2019, 14:53)Gabi_M Wrote: Daca deja are Hario, sigur ca sa incerce.
In legatura cu cafeaua, ce preferi: prajita mai light sau mediu, gust mai acid sau mai amar, note de ciocolata-caramel sau fructate?
Daca esti din Bucuresti, ai marele avantaj ca ai multe cafenele unde se prepara cafea dupa toate regulile.
Daca nu ai facut lucrul acesta cel mai bine este sa incerci la o cafenea.
ceva cafenele pe care le recomanzi?
 
Reply
#10
Cafenele din Bucuresti, nu stiu. Vezi ca exista un thread Cafea - Unde ai baut o cafea buna. Incearca sa te inspiri de acolo.
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
 
Reply
#11
Bob, Origo, Claro, F190, Guido, Meron, Beans&Dots, Artichoke, 2 Minutes, Steam, Boiler, M60, Trofic, Orygyns, Drip, intr-o ordine aleatoare, si sigur am uitat destule...
Flair Pro, V60, AeroPress, M47 Phoenix, 1Zpresso Q, Xeoleo 50
 
Reply
#12
După ce am citit/vizionat câteva review-uri, m-am decis să-mi cumpăr și eu un Skerton în condițiile în care dețin un amărât de DeLonghi 221. M-am gândit că dat fiind că este destul de slab espressorul iar eu nu sunt cine știe ce conaisseur, nu e chiar cazul să investesc într-un Lido, Kinu sau Comandate. Nu știu de voi, dar eu chiar și cu o tampare dintre cele mai fine am înnecat espressorul cu sita monodoză (depresurizată) până pe la setarea trei. Iar la setarea trei râșnița produce bolovani (am comparat cu o Lavazza din comerț).

Poate am prins eu un exemplar slab, dar râșnița mea produce mult praf, chiar dacă râșnesc încet. Presupun că de acolo apare și problema cu înnecatul espressorului.

Se comportă OK însă pentru moka pot, din câte am putut să-mi dau seama.
Lelit PL41LEM + IMS + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
#13
(28-10-2019, 13:00)TVTVTV Wrote: După ce am citit/vizionat câteva review-uri, m-am decis să-mi cumpăr și eu un Skerton în condițiile în care dețin un amărât de DeLonghi 221. M-am gândit că dat fiind că este destul de slab espressorul iar eu nu sunt cine știe ce conaisseur, nu e chiar cazul să investesc într-un Lido, Kinu sau Comandate. Nu știu de voi, dar eu chiar și cu o tampare dintre cele mai fine am înnecat espressorul cu sita monodoză (depresurizată) până pe la setarea trei. Iar la setarea trei râșnița produce bolovani (am comparat cu o Lavazza din comerț).

Poate am prins eu un exemplar slab, dar râșnița mea produce mult praf, chiar dacă râșnesc încet. Presupun că de acolo apare și problema cu înnecatul espressorului.

Se comportă OK însă pentru moka pot, din câte am putut să-mi dau seama.
Pentru bolovani eu fac wdt cu o agrafa, eu o am setata pe 3 si merge foarte bine incearca sa pui mai putina cafea sau sa o pui pe 4 cu mai multa, pe scurt compenseaza cu o doza de cafea mai mica sau mai mare
Gaggia Classic 2012 , Lelit PL043MMi 
Aeropress , Hario Skerton
 
Reply
#14
Mulțumesc pentru pont, Vlad!

Între timp am pus Hario-ul la vânzare și am comandat un Kinu Phoenix.
Lelit PL41LEM + IMS + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)