(02-05-2022, 14:11)BogdanBC Wrote: (02-05-2022, 14:04)Chiordiacul Wrote: salut, ma bate si pe mine gandul sa trec la cutite SSP dar nu prea gasesc pareri concrete, la tine ce anume au adus in plus in ceasca fata de cutitele standard?
Salut,
Confirm ce a spus @
Darsidius legat de SSP MP, cu restul SSP-urilor nu am avut experienta. Am cochetat cu ideea de a lua SSP HU, dar n-am vrut sa dau banii pe niste cutite apropiate de cele stock, de care am fost multumit, venind dupa Niche. Cand am facut schimbarea, dorinta a fost sa obtin mai multa claritate in aromele din espresso, dar ceva sesizabil. Si am obtinut. Imi plac cafelele fructate, florale, complexe, mai putin ciocolata, zahar caramelizat, etc. Bineinteles ca am incercat si cafele din zona asta, iar in ceasca chiar am simtit ciocolata insa dintr-o tableta cu 80-90% cacao, mai putina dulceata.
Asa cum preciza si Darsidius, e cazul sa uiti de retetele de preparare traditionale, in privinta apei, temperaturii, presiunii la extractie. Da, corpul este mai subtire, dar inca e ok dpmdv, tot iti dai seama ca e espresso. Eu extrag din 19g boabe in sita VST de 20g, RDT, WDT cu ace, apa filtrata sau preparata, temperatura in zona de 88-90 grade, preinfuzie lenta, 1 bar pana la primele picaturi apoi urcat usor pana la 3-4 bari, 5 maxim, ratie 1:2.5 in principiu. Nici nu mai cronometrez shot-ul, ma uit doar la curgere de cand am Flair. Da, e ciudat cand treci la un mod din asta de preparare cand vezi ca mai toata lumea extrage la 93-94 de grade, 9 bari, ratie 1:2.
Eu ti le recomand, daca esti interesat de shoturi cu arome foarte clare si dispus sa faci modificarile sugerate.