Espressoman infocat
Slobozia
nu pare ca s-ar atinge nicaieri... si nu cred ca au cum sa fie in asa hal de nealiniate, pentru ca shoturile ies bune
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro
Espressoman infocat
Turda, Cluj
Totusi, undeva se atinge ceva pe acolo din moment ce suna cand apropii. Eu sunt de parere ca nu se ating cutitele pe partea unde ai facut cu markerul, ar fi trebuit sa se duca culoarea.
Home: Lelit Bianca V2; Kinu Phoenix; NAVIGATOR F74; Eureka SD
Past: Lelit 41TEM, Eureka Libra 65 All Purpose
Work: LaMarzocco LineaPB, Mahlkonig e65GBW
Past: Lelit PL41TEM
Espressoman infocat
Slobozia
o sa incerc cu marker de whiteboard..
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Espressoman infocat
Slobozia
Cu marker de whitboard merge.. cutitul de jos este foarte bine aliniat.
cel de sus not so much. Dintre cele 3 pozitii in care poate fi montat cutitul de sus, acesta din poza a fost cel mai bun rezultat:
Acum as spune ca trebuie sa bag foita de aluminiu alimentar indoit in 2, in aceste puncte?
Aero...
Bucuresti
As fi curios cum ai ajuns la concluzia ca cel de jos e foarte bine aliniat…
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Espressoman infocat
Slobozia
pentru ca e sters tot markerul?
Aero...
Bucuresti
Trebuie sa ai o baza la care te raportezi.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Espressoman infocat
Bucharest
16-01-2022, 13:43
(Edited 16-01-2022, 13:43 by marst.)
Raționamentul e foarte bun, cutitul de jos e aliniat. Se raportează la cea mai joasa muchie a cuțitului superior.
@
RazvaNNN continua cu adăugarea de foite de aluminiu în punctele indicate, preferabil de ambele părți ale șuruburilor
Lelit Bianca, Atom 75, Niche, Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso, Aeropress, Hario V60, Bonavita, Felicita Arc
Aero...
Bucuresti
Sunt doua aspecte aici:
- perpendicularitatea axului motorul pe planele celor doua cutite
- paralelismul dintre cele doua cutite
Espressoman infocat
Slobozia
16-01-2022, 14:24
(Edited 16-01-2022, 14:36 by RazvaNNN.)
am desfacut putin suruburile, si am bagat foita de aluminiu. dupa ce am vazut ca nu s-a modificat nimic in testul cu markerul, am desfacut suruburile de tot sa scot foitele si sa bag altele mai groase... dar surpriza: m-as fi asteptat ca sub cutite sa fie metal... dar este gaura.. pai si cum pun aluminiu ca sa se departeze cutitul? sa il pun fix pe surub si sa dau o gaura in aluminiu prin care sa treaca surubul? sau pun doar putin putin aluminiu pe buza interioara?
Adica eu ma asteptam sa arate asa:
Espressoman infocat
Turda, Cluj
(16-01-2022, 14:24)RazvaNNN Wrote: ![[Image: mGtWguP.jpg]](https://i.imgur.com/mGtWguP.jpg)
Se pare ca esti limitat putin, pune aluminiu doar acolo la surub. Din ce vad eu ar trebui impaturat in vreo 4 straturi, dar mergi treptat, pune in 2, apoi in 4, in 5 daca trebuie, etc. Apoi urmaresti progresul in functie de cum arata markerul pe cutite
Espressoman infocat
Slobozia
Am pus foita in 4 in zona celor 2 suruburi si acum pare ca atinge aproape peste tot. Sunt curios daca o sa simt o diferenta in gust sau nu
Espressoman infocat
Bucharest
Gj, spor la extracții!
Lelit Bianca, Atom 75, Niche, Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso, Aeropress, Hario V60, Bonavita, Felicita Arc
MarSv
Suceava
Tu încearcă prin adăugarea foliei al. dar la cat filet are carrierul de G-iota, se vor modifica des punctele de atingere și ai să ajungi sa bagi folie in a. si b. .. apoi sa scoți folie din a. sa bagi in c. și tot așa ....
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu.
Espressoman infocat
Slobozia
Nu simt nicio diferenta in gust (cafeaua era buna si inainte, si acum). Nu claritate mai multa sau arome in plus
Espressoman infocat
Turda, Cluj
nici la curgere nu vezi diferenta?
Espressoman infocat
Slobozia
pai curgea foarte bine inainte.. nu aveam nicio problema
Espressoman infocat
Bucuresti
S-a mutat punctul de atingere a cuțitelor?
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
Espressoman infocat
Slobozia
nu, a ramas in acelasi punct
Espressoman infocat
Târgu-Mureș
Espressoman infocat
Cluj
Espressoman infocat
Slobozia
daca te uiti mai sus cu 4-5 postari vezi ca am scris eu ce marker trebuie folosit (cel de whiteboard. cu altul nu merge). channelingul nu este din cauza rasnitei si faptul ca te-ai apucat sa scoti chestii din ea inainte sa te familiarizezi cu ea din nou cred ca este o greseala
Espressoman infocat
Bucuresti
Ai Lelit PL41 parcă. Ce sită folosești și cât pui în ea?
După culoare, cafeaua pare bună. Poți face o poză cu cafeaua râșnită așa cum a căzut în portafiltru sau în pahar?
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
Espressoman infocat
Deva
Dacă era prost aliniata eu zic ca se atingeau cuțitele înainte de gradația 0, nu după 0.
Dacă macini ceva mau grosier curge prea repede? Când granulația e prea fina se crapă pucul în extracție și acesta ar putea fi unul din motivele pt care ai channeling.
Sent from my SM-G996B using Tapatalk
Espressoman infocat
Cluj
30-01-2022, 19:31
(Edited 30-01-2022, 19:38 by Alex112.)
declumperul l-am scos pentru ca nu stiam de ce ramane asa multa cafea in rasnita. Folosesc sita Ascaso si pun 18 grame in ea. Incerc maine si cu un marker pentru whiteboard.
(30-01-2022, 19:28)IndreiR Wrote: Dacă era prost aliniata eu zic ca se atingeau cuțitele înainte de gradația 0, nu după 0.
Dacă macini ceva mau grosier curge prea repede? Când granulația e prea fina se crapă pucul în extracție și acesta ar putea fi unul din motivele pt care ai channeling.
Sa incerc pe la un 10 oare? am incercat de mai multe ori la setarea din poza si exact aceeasi problema de fiecare data, as fii zis ca e prea mare chiar, dar experienta nu ma ajuta ce-i drept
Espressoman infocat
Deva
Nu sari direct la 10 (probabil la tine la 10 iesi din zona de espresso), de unde ești acum mărește puțin granulatia și vezi cum îți curge. Mergi din aproape în aproape. Nu ai pf naked sa vezi cum e curgerea, dacă e uniforma sau e cu channeling?
Espressoman infocat
Cluj
30-01-2022, 20:14
(Edited 30-01-2022, 20:17 by Alex112.)
am incercat la 0 si nu a iesit prea bine:
https://youtu.be/MbhbtfHhtYg
Nu stiu daca are rost sa incerc mai mare
Edit: roata se poate invarti si pana aproape de 90 cand e oprita fara prea mult efort. Dar zgomotele incep sa se auda de unde se vede in poza.
Espressoman infocat
Deva
Ce cafea folosești?
La cum curge pare ca e grosier măcinată. Dacă dai mai fin la jumătatea distantei dintre 0 și punctul în care se ating cuțitele cum e? Incearca asa.
Espressoman infocat
Cluj
30-01-2022, 20:53
(Edited 30-01-2022, 20:54 by Alex112.)
(30-01-2022, 20:30)IndreiR Wrote: Ce cafea folosești?
La cum curge pare ca e grosier măcinată. Dacă dai mai fin la jumătatea distantei dintre 0 și punctul în care se ating cuțitele cum e? Incearca asa.
am incercat cam pe la jumatate si se apropie de ce trebuie dar tot nu are un gust prea bun-e apoasa si destul de amara, chiar daca se simte si o oarecare aciditate. Cred ca a iesit totusi prea repede. Este ok sa ma apropiu mai tare de locul unde se ating?
https://youtu.be/qetxmPiI_pQ
asta e cafeaua, de la sloane:
Espressoman infocat
Deva
Acum pare ca ești în zona potrivita ca și granulație dar nu e bine pregătit pucul (ai channeling). Încearcă sa te perfecționezi pe partea aceasta, sunt multe sfaturi utile în forum sau videouri pe YouTube.