23-11-2021, 13:49
Mulțumesc @sochaux
Sette 270 Wi, ProBarista DF64, Crem ONE Profiler, VST all range, OCD v2, AVX 58.5 mm, VST Tamper, Kazak Tamper 58.4mm, WDT Red Leverer Tool Needle Powder Dispenser
|
Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE)
|
(24-11-2021, 09:16)Darsidius Wrote: Totusi nu zice nimeni ca seassoningul este necesar cutitelor cu coating de la SSP? acolo trebuie 10-20 kg ca sa vezi diferente mari. Dupa 3-5 kg se schimba un pic.
La cutitele stock din otel nu ai nevoie de cantitatea de la SSP, e okay 1-2kg daca chiar vrei.
(24-11-2021, 11:36)Darsidius Wrote: Hai sa iti zic ceva, si sa nu o iei cu rautate. Este bine sa ne informam mai ales cand vine vorba de o achizitie costisitoare.Merci, nici vorba de suparare, doar sunt un pic contrariat de raspunsurile primite, la fel sper sa nu fie cu suparare, dar mai pe sleau interpretez cam asa: vreau sa achizitionez rasnita, a fost analizata/disecata aici in 23 de pagini de catre voi mai experimentati si gasite cateva lucruri "scapate" la controlul calitatii din fabrica, care pot fi verificate si rezolvate de la inceput, asadar v-am cerut ajutorul ce sa verific si la ce sa fiu atent cand vine rasnita si eventual cum sa rezolv, iar raspunsurile primite au fost de genul: "pune-te tu si invata sa faci espresso, nu verifica nimic, da-i sa rasneasca, n-ai tu treaba daca iti vine rasnita descentrata, ca oricum esti incepator in espresso" (interpretarea mea). Asta nu mi se pare tocmai ok, fiind primul meu setup de espresso, citesc si incerc sa aflu cat mai multe despre rasnita si espressorul pe care le voi cumpara, cum sa le verific, folosesc si intretin cat mai corect, bineinteles si cum sa prepar espresso, ce cafea sa folosesc, etc. Poate am interpretat eu gresit raspunsurile voastre si sper sa nu mi-o luati in nume de rau, chiar am intrat pe acest forum sa invat de la voi si apoi cand o sa am experienta sa ofer si altora la inceput ceva sfaturi care i-ar putea ajuta. Este ok, nu mai are rost sa poluez topicul (pot fi sterse postarile mele daca sunt considerate deplasate) m-am lamurit acum, si apropos de seasoning, multumesc!
Insa in loc sa iti consumi timpul, energia pe chestii de genul, mai bine te focusezi pe informatii utile care sa te ajute sa prepari un espresso mai bun. Asta inseamna tehnici de preparare, asjutarea dozelor, a ratiilor, a temperaturii si a prepararii pucului.
(24-11-2021, 15:23)Darsidius Wrote: Nu te pune nimeni sa desfaci nici o rasnita, ci indreapta-ti atentia spre ce conteaza la inceput de drum. Sa-ti iei echipament, sa te bucuri de progressul de a face cafea. Ai timp de upgrade, desfacut si modificat dupa o vreme.
Daca tu te apuci de nebun sa-ti modifici toate sculele, ca asa ai citit pe forum atunci de unde o sa-ti dai seama daca problema cu care te confrunti este la rasnita ca ai desfacut-o, la espressor ca i-ai montat ceva, sau la tine pentru ca nu prepari cum trebuie pucul?
Multumesc, case closed
(24-11-2021, 15:11)claw Wrote: Merci, nici vorba de suparare, doar sunt un pic contrariat de raspunsurile primite, la fel sper sa nu fie cu suparare, dar mai pe sleau interpretez cam asa: vreau sa achizitionez rasnita, a fost analizata/disecata aici in 23 de pagini de catre voi mai experimentati si gasite cateva lucruri "scapate" la controlul calitatii din fabrica, care pot fi verificate si rezolvate de la inceput, asadar v-am cerut ajutorul ce sa verific si la ce sa fiu atent cand vine rasnita si eventual cum sa rezolv