In ultimele 5 zile am oscilat intre agonie si extaz. Primele 4 zile am avut extractii reusite, vizibil peste ce obtineam de obicei, dar cu stresul zgomotului facut de rotor care loveste dispozitivul anti-clumping de silicon si cu faptul ca se atingeau cutitele la 12 in loc de zero, in urma unei demontari.
Ieri mi-am cumparat o cheie de 19mm ca sa pot demonta intrerupatorul si am scos una din foliile de silicon. Nu a fost nevoie de distantier, nu au intrat suruburile respective in camera de rasnire, dar am incercat sa am grija si sa nu le strang tare. Rezultatul a fost un dezastru, cafeaua rasnita e incarcata electrostatic. Am folosit cat RDT am putut (cu coada linguritei, chiar as vrea sa iau un pulverizator de undeva) si intr-adevar blowerul a fost mult mai eficient dar sufla niste particule foarte fine. In schimb oricat de fin am rasnit tot a curs prea repede.
Am montat la loc folia de silicon. Din cauza faptului ca nu stau unite, opun mai putina rezistenta decat inainte si e oarecum okay. Ma gandesc sa ma documentez asupra unei folii de 1.5mm de la v2 (eu am v1 desi am ridicat-o luni de la importator) sau poate chiar una pentru Mythos.
Am reusit sa duc atingerea cutitelor de la 12 la 5, inversand pozitia portcutitului de jos pe axul motorului.
![[Image: Pu6gAvw.jpg]](https://i.imgur.com/Pu6gAvw.jpg)
Dupa cum se vede in poza, portcutitul are doua spatii care se aseaza pe niste nuturi de pe ax. De asemenea portcutitul de sus poate fi pus in 3 pozitii pe cele 3 arcuri si astfel cutitele se ating la 5, 7, 12 respectiv 12, 14, 17, in functie de portcutitul de jos. M-am gandit ca orice punct in plus aici ma aduce mai aproape de o aliniere buna fara sa imi bat capul cu marker si staniol sau banda adeziva si smirghel.
La final am rasnit destul de fin astfel incat sa extrag 1:2 in 60s, dupa ce de dimineata nu puteam depasi 14s. Am baut destula cafea azi, va trebui sa reiau procesul de dial-in maine dimineata.
Citind primele pagini ale topicului, as putea spune ca ambele tabere au dreptate. Atat cei care au fost sceptici in privinta calitatii constructiei si a rezultatelor, cat si cei cu asteptari mari in materie de single-dose. Nu este cea mai buna rasnita single-dose, este cea mai ieftina rasnita single-dose.
Eu am cumparat-o cam impulsiv de Black Friday. De 1700 de lei, as fi putut opta pentru Eureka Mignon Specialita 15BL sau Baratza Sette 270. La Eureka ar fi trebuit sa tin boabele in hopper iar partea cu timerul mi se pare complicata. La Sette am fost descurajat de plastic si de zgomot (ieri am rasnit fara sa trezesc copilul). Sper sa ma pot abtine sa nu cumpar cutite SSP pana la urmatorul Black Friday.