Welcome Back Log In Create Account

Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE)

Viitorul nu suna bine...

https://www.aliexpress.com/item/1005002989461897.html

Luati cat mai e sub 450...

Reply
Stie cineva cum arata culoarea black chrome? pentru ca nu am cum sa ma inteleg cu fata care lucreaza la cremaperfecta la telefon... nu stie sa-mi spuna daca este versiunea 1 sau 2 (cea cu fontul schimbat), nu poate sa-mi faca poza sa vad culoarea pentru ca sunt sigilate... etc. Pe siteul celor de la probarista (cred ca de acolo sunt rasnitele), pentru variantele de df64 cu cutite titanium coated au variante de culori doar silver sau carbon style. De aceea cred ca este trecut eronat pe site black crome, si este defapt carbon style...

Reply
Aici cred ca sunt aliniate toate:

https://www.carousell.sg/p/single-dose-d...076718731/

As zice ca a doua dupa cea alba. Mai curand un inox decat black chrome adevarat, cum il stiu de la jantele auto :D

Reply
ala este silver :D. m-am lamurit.. nu exista black chrome, este defapt acel carbon

Reply
Am primit si eu acum rasnita si spre suprinderea mea (placuta) vad ca este versiunea a 2-a, cea cu fontul modificat (cei de la cremaperfecta nu stiau ca exista mai multe versiuni). Pe langa asta am verificat unde este punctul de atingere al cutitelor si este fix la 0

https://imgur.com/a/eYtISe0

"The comic sans like font has been updated (hallelujah!) as you can see in the pictures and the declumper has been changed from two 1mm silicone pieces (2mm thick) to one 1.5mm silicone pieces.", deci ar trebui sa nu mai intampin problema de care s-a lovit colegul @coredeviser

Reply
Poți face și un test de aliniere? Poate și aici au schimbat ceva..... S-ar putea sa fi dat o veste buna pentru multă lume cu anunțul tău :)
Bezzera Unica PID | Eureka Atom65 Touch| Kinu Phoenix | Loveramics | VST 

Reply
(04-08-2021, 15:15)RaduNim Wrote: Poți face și un test de aliniere? Poate și aici au schimbat ceva..... S-ar putea sa fi dat o veste buna pentru multă lume cu anunțul tău Smile

o sa incerc :D abia acum am intrat in randul "espressomanior", este prima rasnita

Reply
Chinezu care se crede smecher e cel mai periculos... de asta nu trebuie sa li se dea nas...

https://www.aliexpress.com/item/1005003020384106.html

Reply
Este un store nou, cu 0 produse vandute, 0 reviews. deci nu ar trebui luat in considerare...
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
Nu e singular, sunt cel putin trei si cel mai ieftin o da la 600+100 transport
Nu o mai poti gasi pe Ali la pretul de aici.

Reply
Are cineva un link spre un tutorial de aliniere a cutitelor? (sau e prea complicata alinierea de un noob?) Luni ajunge rasnita si as vrea sa ma documentez pana atunci.
+ are cineva ceva sfaturi legate de ea sau de mods in afara de cele mentionate? (anti-popcorn, mod pt bulgarasi)
Rocket R58 - Flow Control + G-iota DF64 + Eureka Atom 75; 1zpresso K-Max, Kettle Klarstein, Flair Pro

Reply
Daca ti-ai cumparat rasnita noua, sfatul meu prietenesc, este sa o pui la treaba asa cum vine din fabrica. Dupa ce-i faci "rodajul" vezi daca ai vreo nemultumire si abia apoi sa incepi eventuale reglaje (daca sunt strict necesare).
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.

Reply
(12-08-2021, 19:09)Dan_R Wrote: Daca ti-ai cumparat rasnita noua, sfatul meu prietenesc, este sa o pui la treaba asa cum vine din fabrica. Dupa ce-i faci "rodajul" vezi daca ai vreo nemultumire si abia apoi sa incepi eventuale reglaje (daca sunt strict necesare).

Multam. Fac un rodaj de cateva 2-3 Kg si dupa revin cu nemultumiri (daca am)
Rocket R58 - Flow Control + G-iota DF64 + Eureka Atom 75; 1zpresso K-Max, Kettle Klarstein, Flair Pro

Reply
Am cumparat si eu recent SSP HU cu vreo 2 kg de cafea rulate si le-am montat dupa care am mai rulat si eu 2 kg si va atasez rezultatele cu softul de la coffeeadastra: https://coffeeadastra.com/2019/04/07/an-...ibution-2/ (adaugi o imagine cu macinatura imprastiata si iti calculeaza distributia particulelor)

Eu am obtinut un quality score de: 1.52
(posibil sa mai creasca dupa cateva kg rodaj, am rasnit pe 45 cu atingerea la 0)

Creatorul soft-ului a pus cateva scoruri de comparatie gratuit:

A friend’s Mahlkonig EK43* after aligning with shims: 1.45 ± 0.02
Baratza Forté BG*: 1.53 ± 0.01
My EG-1 with SSP burrs before seasoning: 1.59 ± 0.02
An older EK43* model that another friend carefully aligned: 1.61 ± 0.01
My EG-1 with SSP burrs after seasoning: 1.76 ± 0.02
An asterix indicates a grinder with its original stock burrs

Atasez imaginile cu care am rulat eu testul, zona de particulele pe care am selectat-o si rezultatul:
(daca aveti timp incercati si voi softul sa comparam rezultatele.. asa for fun :P)

[Image: rV61AmK.png][Image: Az2rFo9.png][Image: MTpZ5Uw.jpg]
Bianca V3, DF64 + SSP MP

Reply
Azi am desfacut si testat noua G-Iota. Desi momentan nu am scos cele mai bune shoturi (unul prea scurt 23s si al doilea 39s) fata de PL043MMI cu acceasi cafea simt espressoul mai dulce si am scapat de amareala de care mai scriam (probabil consistenta mai buna?). Ori imi joaca papilele feste ori nu :))
Ce-mi place e ca paharul e ca incape si intr-un portafiltru de 57mm si ca au schimbat fontul ala urat

Daca am timp fac si eu testul cu stock burrs nerodata.

Reply
Va rog nu mai faceti citari nejustificate... ca in cazul postului de mai sus, care nu are nici o legatura cu testul lui @coredeviser.
Realemente ingreunati urmarirea firului topicului, iar pe un ecran de telefon nici nu vreau sa ma gandesc ce haos trebuie sa fie...
Moderatorii, daca nu au timp, ar fi cazul sa isi ia ajutoare pentru dat cu matura.

Reply
[Image: ZdgG0o9.jpg]
M-am gandit sa ii fac un base din lemn. Momentan nu am lucrat prea mult la el dar ma gandesc sa fac cu lemn de nuc mai gros (1,8cm) si apoi un suport pentru pahar mai mic (1,2cm) si sa iau bratele pentru pahar jos, gaurile acoperindu-le cu ceva "acoperitor de suruburi" nu-mi vine in minte cum se numesc Smile

Credeti ca ar duce cafele light ransita sau voi avea surpriza sa se arda?

Reply
Foarte misto, pregateste-te de topic propriu pe aria de proiecte :)

Motorul pare destul de solid iar din ce am mai rasnit si eu duce ca un Macap sau chiar mai bine, tinand cont ca pe light-uri si solicitari mai intenese Macap-ul intra in protectie termica pt niste minute bune.
Parca n-am vazut nici pe afara fail-uri ale motorului si nici nu ma astept. 

Pentru aliniere nu va bateti capul caci pe maxim de fin blochezi espressorul cu orice cafea light corect prajita (si nu numai). Doar la trecerea pe SSP vad benefica aceasta aliniere. Pe de alta parte, daca sunteti pasionati de perfectiune orice rasnita indiferent de model merge bibilita, iar daca se schimba cutitele ar fi chiar obligatoriu. Pana la urma 100 lei e un pret decent (la tipul de langa Mega Mall).
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Nu astepta sa se arda, si mai bine pune-i singur o sigurantza termica.
Nu implica pierderea garantiei, daca se poate desface pana la motor fara sa treci de vreun sigiliu.

Reply
Pai se pare ca exista deja protectie termica instalata doar ca nu e asa agresiva ca la Macap, unde ai sanse sa pui rasnita pe pauza destul de rapid daca o chinui cu ligh-uri si macinaturi fine.

(09-03-2021, 01:53)Lyvyoo Wrote: Daca te vede pasionat, dl Ionica de la service o desface, nu se-ncurca. Dar e mai simplu sa scoatem flacari pe aici in loc sa intrebam. Momentan inteleg ca asteapta stocul ce va veni la jumatatea lui martie ca sa se constate mentinerea constructiei bune a motorului. In imagini un modul de protectie a motorului in caz de suprasarcina si ceva din interior:

[Image: ycyl1i8.jpg][Image: TgLPdPP.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Oare un disc NFC ca la Niche ar ajuta la fenomenul de popcorn mai bine decat o palnie printat 3D[Image: alAeEWk.jpg]?

Reply
Asta e foarte bun anti popcorn: https://www.thingiverse.com/thing:4906179
Eu il folosesc, am testat si disc da nu merge pentru ca are mult mai multe turatii ca niche, mi-am printat eu un disc copie dupa cel de la niche si nu a mers, nu e ok cica nici discu ala de fier ce il vand ei pe homebarista.be, zicea un coleg de pe forum. Incearca ce ti-am pus mai sus, vei fi f multumit.
Bianca V3, DF64 + SSP MP

Reply
Salutare,
După încercări repetate însoțite și de eșecuri, am finalizat ceea ce consider personal varianta finala a tuning ului rasnitei. Ce nu se vede în poze este o pâlnie antipopcorning și un dispozitiv anticlumps imperechat cu o singura fâșie de silicon. Retenția este minimă, exchange ul exista însă mai ales în cazul cafelelor extrase după speciale (Adola, de exemplu). Având în vedere că o folosesc deja de 5 luni (peste 1000 de shot uri pana acum) o sa scriu un review detaliat despre rasnita. 
Mulțumesc și pe această cale colegului @alex368, un om foarte amabil, care a avut răbdare și m-a ajutat cu printul 3d chiar dacă uneori am schimbat comanda și de 3 ori într-o zi :) 
O seară bună tuturor!
[Image: bicKr80.jpg][Image: E5zeXKA.jpg][Image: BLuhfOI.jpg][Image: u7U3WV3.jpg]
Sette 270 Wi, ProBarista DF64, Crem ONE Profiler, VST all range, OCD v2, AVX 58.5 mm, VST Tamper, Kazak Tamper 58.4mm, WDT Red Leverer Tool Needle Powder Dispenser

Reply
Ti-a iesit totul foarte bine. Felicitari. Astept cu nerabdare un review obiectiv, cu bune si cu rele.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.

Reply
Mulțumesc de apreciere.
Review ul va fi cu siguranță obiectiv, nu exista nici un motiv sa fie altfel :) 
Toate cele bune!
Sette 270 Wi, ProBarista DF64, Crem ONE Profiler, VST all range, OCD v2, AVX 58.5 mm, VST Tamper, Kazak Tamper 58.4mm, WDT Red Leverer Tool Needle Powder Dispenser

Reply
@sirpet2001 ai putea pune un link cu indicatoru ala de dial? pare interesant
Bianca V3, DF64 + SSP MP

Reply
Este cel de aici:

https://www.thingiverse.com/thing:4932172

Succes!

Reply
sirpet2001 ne pui te rog un video ca sa ne dam seama mai bine cum functioneaza palnia aceea antipopcorning?
Mersi.
ECM Synchronika cu robinet, DF64V + SSP, M47, ECM S-automatik 64
in trecut: df64, K30, Vario Home, Bezzera BB005, si Bezzera Mitica Top

Reply
Salutare, cei care ati schimbat cutitele, cum ati procedat ca sa corelati  marcajul macinaturii cu punctul 0 al cutitelor actuale?

Thx

Reply
(25-08-2021, 08:59)Ciprian75 Wrote: Salutare, cei care ati schimbat cutitele, cum ati procedat ca sa corelati  marcajul macinaturii cu punctul 0 al cutitelor actuale?

Thx

Scria cineva ca a deslipit cu un pistol de aer cald inelul cu numere si l a mutat.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)