Banned
Bucuresti
pai da..dar la ei e misto ca primesc acasa si nu trebuie sa caute variante ajutatoare cu Ungaria :P
Espressoman infocat
Târgu-Mureș
Să întrerupem visurile. :D Au modificat prețurile și opțiunile de cumpărare pe Alibaba.
2 - 29 Pieces: $420.00
>=30 Pieces: $400.00
Or fi primit prea multe solicitări. Sau chiar se gândesc că merită mai mult produsul.
Acum, întrebarea ar fi, dacă chiar acela e producătorul unic în China și prețurile sunt cu adevărat crescute, ce se va întâmpla cu prețurile pentru râșnița adusă "oficial" de cei din Belgia(prin care presupun că ajunge și la noi în RO)? Să vedem cum va evolua prețul în acest caz!?!
Banned
Bucuresti
magarii si porcii :)))) cand ne pregateam si noi sa facem o treaba
Banned
Bucuresti
23-02-2021, 21:31
(Edited 23-02-2021, 22:21 by distrugatorul.)
(23-02-2021, 16:44)sochaux_ Wrote: Să întrerupem visurile. :D Au modificat prețurile și opțiunile de cumpărare pe Alibaba.
Or fi primit prea multe solicitări. Sau chiar se gândesc că merită mai mult produsul. 
Acum, întrebarea ar fi, dacă chiar acela e producătorul unic în China și prețurile sunt cu adevărat crescute, ce se va întâmpla cu prețurile pentru râșnița adusă "oficial" de cei din Belgia(prin care presupun că ajunge și la noi în RO)? Să vedem cum va evolua prețul în acest caz!?! 
stai lin nu iti face griji...daca le mareste pretul nu le mai ia nici sulea spatarul :))) doar nu le-o aduce la acelasi nivel de pret cu un brand consacrat
a aparut video de prezentare pe home barista
Espressoman infocat
Odorheiu Secuiesc
(23-02-2021, 21:31)distrugatorul Wrote: (23-02-2021, 16:44)sochaux_ Wrote: Să întrerupem visurile. :D Au modificat prețurile și opțiunile de cumpărare pe Alibaba.
stai lin nu iti face griji...daca le mareste pretul nu le mai ia nici sulea spatarul :))) doar nu le-o aduce la acelasi nivel de pret cu un brand consacrat
https://www.youtube.com/watch?v=fRvrQsl_tJ4
a aparut video de prezentare pe home barista
Sigur n-au marit pretul si acum asteapta sa vada ce se intampla; de fapt, e doar modul in care se formeaza preturile, creste cererea, creste automat si pretul.
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s
Espressoman Administrator
Bucuresti
Am intrebat la importator si intr-adevar pentru lotul din aprilie nu are nicio garantie (din Belgia) asupra mentinerii pretului, dar lotul de martie sigur va ramane asa cum e acum...1890. Ceva s-a intamplat intre timp, probabil cererea...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Banned
Bucuresti
23-02-2021, 23:43
(Edited 23-02-2021, 23:44 by distrugatorul.)
eiiii...acum ce puteau sa spuna si ei ca sa impulsioneze cumparatorii :))))
eu unul nu vad cine ar mai da banii pe chinezarie cand ar ajunge in teritoriul de pret al altor rasnite cu cutite tot de 64 ca Eureka mignon XL..ceado e5p..doar pt ca ai un burduf deasupra si ii zice single dose
Espressoman infocat
Bucuresti
(23-02-2021, 23:35)Lyvyoo Wrote: Am intrebat la importator si intr-adevar pentru lotul din aprilie nu are nicio garantie asupra mentinerii pretului, dar lotul de martie sigur va ramane asa cum e acum...1890. Ceva s-a intamplat intre timp, probabil cererea...
Vreo mentiune cu data la care ajung cele din martie?
Bucuresti
Depinde de belgieni, dar inteleg ca in prima treime a lui martie.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
24-02-2021, 13:26
(Edited 24-02-2021, 13:27 by renatoa.)
(23-02-2021, 21:31)distrugatorul Wrote: a aparut video de prezentare pe home barista
Daca au curajul sa o stampileze ca si profesional usage... sper ca cine a etichetat asa stie ce inseamna asta... peste suta de rasniri pe zi, minim 2-3 ani garantie... adica o viatza, in regim de espressoman.
Banned
Bucuresti
05-03-2021, 20:26
(Edited 05-03-2021, 20:27 by distrugatorul.)
punctele negative identificate de cei din Polonia (tradus cu google translate):
- A fairly inaccurate scale for espresso and close to the contact point of the burrs for a dose of 15 g.
- Significant changes in the grinding thickness and espresso extraction with a charge greater than one dose.
- Tendency to scatter coffee when using a accordion blower.
- Grind slightly uneven.
- Clear "popcorning".
I hope that it was possible to show the features of the grinder quite clearly and how it works, to help you make a more informed decision about its choice.
https://forum.wszystkookawie.pl/index.ph...#msg227535
Slatina
Quote:- Significant changes in the grinding thickness
- Grind slightly uneven
Burr carrier din plastilina, tolerante axiale de ordinul zecimilor sau ambele ?
Espressoman infocat
Bucuresti
Am inteles eu bine ca rasnita asta are 1400rpm? Ca daca da, nu inteleg interesul pentru ea, in afara de baza inclinata care permite mai putina retentie pe "tunel" nu iese in evidenta prin nimic.
Crem One LFPP, e37s
Sibiu
(06-03-2021, 01:33)Alex_A Wrote: Am inteles eu bine ca rasnita asta are 1400rpm? Ca daca da, nu inteleg interesul pentru ea, in afara de baza inclinata care permite mai putina retentie pe "tunel" nu iese in evidenta prin nimic.
Nu am inteles ce vrei sa spui. ek43 are 1450 rpm, e37s are 1480 rpm si exemplele pot continua.
Espressoman infocat
Bucuresti
1400rpm este mult, in special la o rasnita care are cutite relativ mici si plate. In afara de baza inclinata nu vad ce aduce in plus rasnita asta. In sensul ca vad ca are topicul 8 pagini, adica pare sa existe interes dar mi se pare neclar ce anume l-a starnit?
Nici pretul nu e cine stie ce, nu mai stiu cat e DIP DKS-65 dar parca se invartea pe la 2000 de lei. Deci care e appeal-ul G-iota la 1890?
Espressoman infocat
Piatra Neamt
"Appeal-ul" vine de la faptul că nu arata ca o râșniță de aprozar/cafenea/bar etc. E același care a vândut și încă vinde Niche.
Turația e în corelație directă cu puterea motorului. Nu te oprește nimeni să o cumperi iar apoi sa bricolezi un potențiometru dacă ești curios.
Crem One LFPP, e37s
Sibiu
06-03-2021, 10:51
(Edited 06-03-2021, 10:56 by bogy.)
Si cum apreciezi tu ca 1400 rpm este mult? Care sunt criteriile?
(06-03-2021, 06:06)Alex_A Wrote: Deci care e appeal-ul G-iota la 1890?
Ai spus-o chiar tu: pretul. Nu are nimic deosebit, in afara de faptul ca este cea mai ieftina in categoria ei.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
06-03-2021, 11:05
(Edited 06-03-2021, 11:06 by renatoa.)
La motorul asincron turatia este data de frecventa retelei si de numarul de poli, foarte putin de sarcina, scade foarte putin in sarcina grea si cand nu mai poate se opreste brusc si de tot.
Ca sa o modifici trebuie convertor de frecventa, ca sa o alimentezi cu 30-80 Hz in loc de 50. Nu este o piesa chiar asa ieftina, la putere de sute de watti. Cine se gandeste sa o puna pe un dimmer, nu are decat sa incerce. Doar sa stie diferenta intre unul de A/C si unul PWM de LED-uri ;)
In concluzie, greu de bricolat ceva, dar si mofturile astea ca 1400 rpm e mult sunt... ca sa fie...
Espressoman infocat
Sibiu
06-03-2021, 11:49
(Edited 06-03-2021, 12:02 by allex06.)
E single dose cu forma si inclinatia unor rasnite care sunt apreciate, se pot pune cutite ssp, se pare ca are o constructie metalica decenta, nu e plasticoasa, are burduf pentru eliminarea cafelei din camera de rasnire.
Impresiile lui Liviu, care a si folosit-o, sunt pozitive - s-a dovedit in atatia ani ca nu e de incredere? sau nu are experienta cu rasnitele? sau nu poate aprecia destul de bine gustul in espresso?
Mai mult, Romania e printre putinele tari in care poate fi comandata direct de la distribuitor, cu garantie si la un pret corect - adica acelasi din toata lumea.
Exista motive pentru care trebui sa fie un eveniment pozitiv pentru comunitatea de espressomani pentru ca chiar daca nu va fi rasnita "mesianica" cel putin va fi inca un pas spre accesibilizarea rasnitelor sd. Probabil va putea fi modificata, probabil vor exista versiuni 2-3-4 mai bune etc.
Efectele pozitive pot fi si indirecte, poate creeaza presiune pe alte rasNiche care se vor ieftinii pe termen mediu.
Mai mult entuziasm, mai putina hatereala! :06:
ECM Synchronika cu robinet, DF64V + SSP, M47, ECM S-automatik 64
in trecut: df64, K30, Vario Home, Bezzera BB005, si Bezzera Mitica Top
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Sau, mai putin marketing si mai multa informare?
Daca pun un dop de pluta in spatele unui Mignon fara hopper, e rasnita single dose?
Espressoman infocat
Sibiu
06-03-2021, 12:53
(Edited 06-03-2021, 12:59 by allex06.)
Ce e de fapt o rasnita sd
dev?
cu siguranta ca ai putea sa ajuti cativa colegi mai putin educati cu niste lamuriri. comunicarea simpla si directa va fi intotdeauna mai eficienta!
O definitie ar putea fi o rasnita care poate performa cu o singura doza de cafea fara a pastra o retentie mare - sunt sigur ca definitia poate fi completata.
Eu observ ca la G-iota "feeder-ul" pentru boabe lipseste, deci nu va fi o rasnita sd PERFECTA. Popcorning-ul va exista dar sper ca inclinatia constructiei si a cutitelor vor fi o imbunatatire.
.............................................................................................................
Ma intreb oare un kit de genul asta ar putea fi o imbunatatire teoretica pe viitor? ma refer la posibilitatea asezarii unei greutati deasupra boabelor care sa coboare pe masura ce se rasneste si sa opreasca boabele sa sara ...
https://www.orphanespresso.com/OE-Short-..._5598.html
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Cine are timp sa citeasca ce s-a discutat anterior sau sa filtreze informatia, cand se pot repeta la infinit aceleasi "adevaruri"....
O rasnita single dose, nu doar cu numele, este facuta astfel incat rezultatul macinaturii, sa nu depinda de o coloana de boabe, turatie, putere, cutite etc. Adica trebuie sa existe o solutie care sa asigure alimentarea constanta cu boabe inspre cutite, indifirent de cantitatea de cafea care se foloseste.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
06-03-2021, 14:07
(Edited 06-03-2021, 14:12 by DanCo.)
Am văzut mai multe clipuri pe YouTube si se auzeau boabele sărind in hopper. Datorita construcției nici nu are cum sa nu se întâmple asta la G-iota. Din acest motiv am scos-o din calcule ca opțiune când ma gândesc la a doua rasnita. Ca nu are retenție sau ca ii foarte mica aici mai sunt variante si când spun asta ma gândesc la o Eureka Minion XL care vine de la un producător mare si unde problemele de fiabilitate cred ca sunt mult mai mici dar faptul ca au retenție mica nu inseamna ca sunt si potrivite single doseing. Celelalte probleme cum ar fi faptul ca boabele sar în hopper o sa afecteze indiscutabil gustul din ceasca. Eu la Eureka Minion pe care o am ma gândesc la un sistem cu un piston cu o greutate inauntru care sa coboare odată cu boabele dar la partea de capăt care împinge boabele sa aiba un profil care sa ii dea voie sa coboare pana undeva la un milimetru deasupra cuțitelor. Asa rezolv problema cu săritul boabelor dar tot nu face rasnita ideala single dose pentru ca ea are retenție. Greu de găsit o soluție care sa rezolve problema single dose si sa rămână la un preț decent.
[font][font]Kinu m47, Staresso Mirage Pro SP 300, Presso Q2 1Z, oală Moka, V60[/font][/font]
Espressoman infocat
Sibiu
Espressoman infocat
Piatra Neamt
...fix asa.
Cine ar fi zis, in urma cu cateva luni, ca o rasnita cu specificatiile de mai jos va distruge mitul cutitelor mari, fara sa fie fabricata sau gandita in coreea, sua sau alta locatie exotica:
Quote:Technical Specifications
Idle Speed: 1400 rpm
Burr Diameter: 63mm
Burr Material: Steel
Max. Nominal Power: 660 W
Espressoman
Bucuresti
06-03-2021, 14:49
(Edited 06-03-2021, 15:00 by cradun.)
(06-03-2021, 14:07)DanCo Wrote: Eu la Eureka Minion pe care o am ma gândesc la un sistem cu un piston cu o greutate inauntru care sa coboare odată cu boabele dar la partea de capăt care împinge boabele sa aiba un profil care sa ii dea voie sa coboare pana undeva la un milimetru deasupra cuțitelor.
Cred ca e o solutie foarte buna de compromis. Eu folosesc un Aeropress pus invers pentru asta, cu garnitura pistonului indepartata. Si pentru ca diametrul Aeropress-ului e mai mare decat diametrul gatului rasnitei, folosesc o garnitura pentru a tine Aeropress-ul fixat, dar mai caut solutii.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino
Espressoman infocat
Bucuresti
06-03-2021, 14:50
(Edited 06-03-2021, 14:56 by Alex_A.)
(06-03-2021, 08:06)dev Wrote: "Appeal-ul" vine de la faptul că nu arata ca o râșniță de aprozar/cafenea/bar etc. E același care a vândut și încă vinde Niche.
Turația e în corelație directă cu puterea motorului. Nu te oprește nimeni să o cumperi iar apoi sa bricolezi un potențiometru dacă ești curios.
Wait, what?

Adica un motor de 660W nu ar putea rasni 14-18g de cafea si la 3-4-500 rpm? Nu e nici o corelatie, s-a folosit un motor foarte ieftin, asta-i tot. Intre timp vad ca ti-a raspuns altcineva la chestia cu "potentiometrul", nu are rost sa mai elaborez.
OK, partea cu aspectul tine de gusturile fiecaruia, am vazut femei care si-au luat o anumita masina "pentru ca e asa rotunjoara si rosie" . Nu ma bag la o discutie pe teme de cum arata rasnita, pur si simplu am vazut 8 pagini de topic m-am uitat la specificatii si am crezut ca imi scapa mie vreo chestie.
(06-03-2021, 11:49)allex06 Wrote: Mai mult, Romania e printre putinele tari in care poate fi comandata direct de la distribuitor, cu garantie si la un pret corect - adica acelasi din toata lumea.
Exista motive pentru care trebui sa fie un eveniment pozitiv pentru comunitatea de espressomani pentru ca chiar daca nu va fi rasnita "mesianica" cel putin va fi inca un pas spre accesibilizarea rasnitelor sd. Probabil va putea fi modificata, probabil vor exista versiuni 2-3-4 mai bune etc.
Efectele pozitive pot fi si indirecte, poate creeaza presiune pe alte rasNiche care se vor ieftinii pe termen mediu.
Mai mult entuziasm, mai putina hatereala! :06:
Nu e vorba de hatereala aici, eu pur si simplu nu inteleg entuziasmul pentru o rasnita facuta in China de un comerciant din Belgia, asta in conditiile in care noi avem in Bucuresti producator de rasnite care vinde in toata lumea si care are un produs similar la pret similar.
OK, nu e nici DKS-65 chiar rasnita geto-daca, dar fiind mai nou pe forumul asta am zis sa caut inainte sa ma minunez si dupa vreo 15 minute de search am gasit doar asta
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...-65?page=3 plus cateva topicuri mici in care cate un user intreba punctual despre ea.
Clar imi scapa mie ceva, intrebarea este ce anume?
Bucuresti
Dip nu era stepless (nu stiu daca au rezolvat), avea retentie măricică, iar aparenta era de tanc nu de rasnita dr casa. In plus nu avem informații clare nici acolo ca motorul e european. Per total e ok si Dip dar e alta categorie.
Espressoman infocat
Bucuresti
Comunicarea nu e punctul forte la DIP, asta e clar

. Dar cu retentia parca ziceau ca e semnificativa doar la prima macinare si apoi se duce spre zero, vazusem rasnita la un eveniment acum cativa ani si am stat de vorba cu reprezentantul producatorului. Acum na, sigur ca afirmatiile de genul asta necesita verificari serioase.
Partea cu reglajul e intr-adevat bizara, mai ales ca rasnitele lor "clasice" de magazin au reglaj stepless foarte bun.
Dar una peste alta eu ma miram de interesul asta pentru G-iota si pentru ca mi s-ar parea normal ca la un pret similar si specificatii similare sa fie sustinut producatorul local. Pana la urma la un DIP poti cumpara orice reper, poti duce rasnita chiar in fabrica pentru service etc. Astea-s chestii care valoreaza foarte mult la un obiect de utiliare indelungata.
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Tu esti revanzator DIP? Intreb pentru un prieten...
Stiu ca pare greu de crezut dar, in lumea espresomanului de casa, e mai important sa nu arunci 50g de cafea, dintr-o punga de 250, decat sa folosesti o rasnita adecvata.
E faina asta cu retentia asta care "dispare" dupa prima macinare si ma gandesc ca o fi un patent DIP...