Welcome Back Log In Create Account

Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE)

Ce înseamna "timp" ?

E foarte posibil să cedeze prima data cuțitele, dacă e folosită cu cafea foarte light. Și nu cred că au avut fabricanții timp și knowhow, ca sa ajungă la planned obsolescence si alte tertipuri de genul.

Reply
Pai... timp este asa, cam 40.000 ore :D
Care nimeni nu s-a obosit sa calculeze in cate vietii si tone de cafea ai ajunge sa uzezi motorul ala...

Reply
(12-02-2021, 10:59)renatoa Wrote: Pai... timp este asa, cam 40.000 ore :D
Care nimeni nu s-a obosit sa calculeze in cate vietii si tone de cafea ai ajunge sa uzezi motorul ala...

Discutia era despre cutite si suport. Care daca se duc dupa 1kg cafea light nu prea te mai intereseaza celelalte 39.999 ore decat daca il legi la un ventilator, ceva.  Tongue
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Ramane sa vedem teste viitoare cu aceasta rasnita, cum se comporta cutitele originale si SSP-uri sau alte informatii concrete, masurabile, caci sa fim seriosi, niciun producator nu am vazut sa publice informatii despre compozitia aluminiului din care este facut portcutitul...  V-am mai povestit eu cum un inginer de la brand-ul X spunea ca brand-ul Y isi aduce tabla de inox pentru boilere din China. Deci sa nu ne grabim nici cu entuziasmari nici cu desconsiderari. 

Cert este ca la "prima strigare", pe masurate, am scos din cafea un TDS aproape identic cu Honne si EK, iar asta poate testa oricine, ceea ce nu inseamna ca e la acelasi nivel cu acestea (evident) dar inseamna ca macinatura e in parametri normali, fara dezechilibre de distributie a particulelor.

Pe mine unul m-ar mai interesa sa aiba o protectie electronica pe motor, astfel incat in caz de fortare cu vreo piatra sau o suprasarcina sa nu crape motorul sau vreo rotita interioara (cum era la Ascaso i2, PL43MMI) ci o placuta sa comande ca la Macap oprirea motorului si intrarea in reapaus o perioada.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
" am scos din cafea un TDS aproape identic cu Honne si EK,"

1. cand a ajuns Honne sa scoata ca "aproape identic" cu EK-ul ? si daca este asa cred ca mai este de lucru la EK-ul ala, parerea mea...

2. "Pe masurate" sunt diferente clare,  "aproape identic" este "same same but different".

A se observa ca cutitele de 64mm plasate vertical a celor de la Bentwood au produs un impact semnificativ la suprematia EK-ului pe piata si a SSP-ului dar cine stie.... urmatoarea surpriza este G-iota.

Urmaresc discutia de la inceputul ei... si observ marketul agresiv bazat pe entuziasmul forumistilor care vad un holy grail in ceva pe care inca nu au pus mana si mai ales testat. Sunt sigur ca ceva livreaza... mai bine ca honne sau apropiat? poate .... mai bine sau apropiat ca un EK stoc ? poate desi cu noile modele am dubii serioase sa faci o afrmatie de genul asta...  apropiat de un EK facut corespunzator... depinde ce intelegeti prin apropiat: 26 e apropiat de 28, 22 e apropiat de 26 si 18 de 22 Smile Si ma intorc la Bentwood care scoate "chiar apropiat" de EK in materie de cifre, dar in materie de claritate si separare a nuantelor e cu totul altceva... 

Daca sunt disponibile masuratori ar fi dragut sa le vedem sau sa impartasiti mai multe detalii.

Toate cele bune.

Attached Files Thumbnail(s)

MK Brasilia ■ MK K22S SSP ■ MK K32SB & Aeropress 

Reply
Quote:Cert este ca la "prima strigare", pe masurate, am scos din cafea un TDS aproape identic cu Honne si EK, iar asta poate testa oricine, ceea ce nu inseamna ca e la acelasi nivel cu acestea (evident) dar inseamna ca macinatura e in parametri normali, fara dezechilibre de distributie a particulelor.
Asta am scris mai sus. Nu inteleg de ce rastalmacim niste cuvinte si extrapolam comparatii?!

Ce sa fac eu daca asa au dat masuratorile?! Chiar i le-am comunicat imediat si lui CatalinH la acea vreme caci eram mirat si eu. Da, sunt de acord ca exista o multime de posibilitati de a lucra mai bine cu EK-ul..

Rostul afirmatiei mele in bold era sa precizez clar ca niste masuratori egale nu inseamna ca rasnitele sunt egale ca performante ci ca macinatura din DF64 nu are out of the box dezechilibre majore, altfel nu ar fi scos acel TSD si brix-ul aferent.

Iar rostul acestei rasnite in piata cred ca va fi acela de a aduce o platforma modificabila SSP, single dose, cu discuri oblice, si in mana omului fara buget. Mi se pare important ca pasionat sa iti deschizi pofta spre modificari si sa le intelegi rostul, ca mai apoi sa migrezi catre zona de sus a rasnitelor, cu ceva pregatire la bord.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(12-02-2021, 13:28)Lyvyoo Wrote:
Quote:Cert este ca la "prima strigare", pe masurate, am scos din cafea un TDS aproape identic cu Honne si EK, iar asta poate testa oricine, ceea ce nu inseamna ca e la acelasi nivel cu acestea (evident) dar inseamna ca macinatura e in parametri normali, fara dezechilibre de distributie a particulelor.
Asta am scris mai sus. Nu inteleg de ce rastalmacim niste cuvinte si extrapolam comparatii?!

Ce sa fac eu daca asa au dat masuratorile?! Chiar i le-am comunicat imediat si lui CatalinH la acea vreme caci eram mirat si eu. Da, sunt de acord ca exista o multime de posibilitati de a lucra mai bine cu EK-ul..

Rostul afirmatiei mele in bold era sa precizez clar ca niste masuratori egale nu inseamna ca rasnitele sunt egale ca performante ci ca macinatura din DF64 nu are out of the box dezechilibre majore, altfel nu ar fi scos acel TSD si brix-ul aferent.

Iar rostul acestei rasnite in piata cred ca va fi acela de a aduce o platforma modificabila SSP, single dose, cu discuri oblice, si in mana omului fara buget. Mi se pare important ca pasionat sa iti deschizi pofta spre modificari si sa le intelegi rostul, ca mai apoi sa migrezi catre zona de sus a rasnitelor, cu ceva pregatire la bord.

"Iar rostul acestei rasnite in piata cred ca va fi acela de a aduce o platforma modificabila SSP, single dose, cu discuri oblice, si in mana omului fara buget. Mi se pare important ca pasionat sa iti deschizi pofta spre modificari si sa le intelegi rostul, ca mai apoi sa migrezi catre zona de sus a rasnitelor, cu ceva pregatire la bord."

Asa da, +1

(12-02-2021, 13:48)gorexxx Wrote:
(12-02-2021, 13:28)Lyvyoo Wrote:

"Iar rostul acestei rasnite in piata cred ca va fi acela de a aduce o platforma modificabila SSP, single dose, cu discuri oblice, si in mana omului fara buget. Mi se pare important ca pasionat sa iti deschizi pofta spre modificari si sa le intelegi rostul, ca mai apoi sa migrezi catre zona de sus a rasnitelor, cu ceva pregatire la bord."

Asa da, +1

Dpmdv va fi o rasnita care prin pretul ei va pune in dificultate multe surate. Tot ce trebuie este ca motorul sa traga, lucru care il vad realizabil prin folosire single dose.(vedem la cafele mai verzi cum se comporta).
Un aspect important este rigiditatea ei overall combinata cu reglajul ei (in sensul sa-l pastreze). Ramane de vazut, si sunt sigur ca vor fi surprize.
MK Brasilia ■ MK K22S SSP ■ MK K32SB & Aeropress 

Reply
eu privesc lucrurile si altfel....initial am plecat de la un Bezeera BB005 cu cutite conice de 48 la 1400 lei...si ceva plastic pe la interior
asa ca nu ma deranjează daca primesc metal tot pt 500 lei in plus si cutite de 64

Reply
Nu e relevant, pentru ca nu cumperi la kilogram.
Practic e ca la o cursa de cai. Avem toti concurentii plasati corespunzator, caii au rezultate publice. Si brusc, se aude ca vine alt cal care ar putea trece in frunte. Fara rezultate insa, necunoscut publicului, doar dupa parerea proprietarului (si el un ilustru necunoscut). Si tu bagi toti banii pe acest cal. [emoji23]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
lasa-ma ca am pierdut 600$ la bursa cu AMC-ul vietii...calul balan ce venea din urma...

Reply
(12-02-2021, 18:48)Mihai L Wrote: Nu e relevant, pentru ca nu cumperi la kilogram.
Practic e ca la o cursa de cai. Avem toti concurentii plasati corespunzator, caii au rezultate publice. Si brusc, se aude ca vine alt cal care ar putea trece in frunte. Fara rezultate insa, necunoscut publicului, doar dupa parerea proprietarului (si el un ilustru necunoscut). Si tu bagi toti banii pe acest cal. [emoji23]

:)))))) buna asta da...era motivational..ma motivam singur sa il cumpar :D Tongue
sincer chiar nu stiu pe ce sa dau banii...pe chinezaria asta noua sau pe un ceado sau ecm (fara riscuri dar mai scumpe) cu boabe in hopper

Reply
(12-02-2021, 18:55)Lyvyoo Wrote: lasa-ma ca am pierdut 600$ la bursa cu AMC-ul vietii...calul balan ce venea din urma...

Bine că n-ai cumpărat GME! :D
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
(12-02-2021, 18:55)Lyvyoo Wrote: lasa-ma ca am pierdut 600$ la bursa cu AMC-ul vietii...calul balan ce venea din urma...

La ce preț ai intrat. GME nu?
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply
Facem topic de bursa separat :))) AMC am luat nu GME, cu 15$  Confused

Reply
Ați văzut dacă nu ați cumpărat bitcoini, aveați un profit de 60% de la începutul anului, cumpărați un tir de G-iota din profit.  Biggrin

Nici acum nu e târziu, mai ales că a intrat și Tesla pe 'fir'. :)
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1

Reply
Au mai luat unii acum un an si intr-o luna erau la jumate... [emoji23]

Reply
asta ma si gandeam... la cum au crescut in ultima vreme parca as merita un Monolith. :p
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
(12-02-2021, 21:32)vlaicu Wrote: asta ma si gandeam... la cum au crescut in ultima vreme parca as merita un Monolith. :p

Da weber ce-are? cutite prea mici? :))
Lelit PL41TEM, Lelit PL043MMI, Tamper Lelit 57.35, Nivelator Motta 57, Sita Ascaso

Reply
Ca informație destul de utilă cred eu(în primul rând pentru cei care vor cumpăra râșnița și doar apoi pentru cârcotași Tongue): cum cuțitul superior e împreună cu pâlnia/hopper-ul(pe care se așează acea continuare de hopper-blower), iar tot acest ansamblu "stă" pe acele 3 arcuri de la interior(care țin cuțitul superior distanțat față de cel inferior în funcție de reglajul făcut), e posibil că dacă se lovește cu o forță prea mare blower-ul/pâlnia să existe riscul să se atingă cuțitele. Era confirmat de cineva de pe home-barista, de săptămâna trecută. Până acum am urmărit discuțiile despre râșniță pe unde am găsit.

Și încă o chestie legată de cuțitul superior. Alinierea cuțitului superior e influențată de aceste arcuri în acest caz? Dacă e doar după arcuri, ce le oprește să nu se uzeze în același timp și să încline foarte puțin cuțitul în zona arcului mai slab? Huh Sau "perpendicularitatea" cuțitului/ansamblului cuțitului superior față de de cel inferior e dată și de pâlnia + capacul cu filet(dacă pâlnia trece suficient de fix prin gaura capacului cu filet care face reglajul, ar trebui să ajute)?

Reply
Stiu ca dupa infiletare era teapan suportul, chiar am filmat si chestia asta

Reply
cred ca e gresit spus ca sta pe arcuri :))) arcurile au ca scop sa rigidizeze astfel incat sa nu se miste nimic...zic eu

Reply
(13-02-2021, 13:18)distrugatorul Wrote: cred ca e gresit spus ca sta pe arcuri :))) arcurile au ca scop sa rigidizeze astfel incat sa nu se miste nimic...zic eu

Arcurile nu rigidizeaza... Dimpotriva, ele preiau niste forte.
Gandeste-te doar la arcurile de la suspensia masinii: daca ar fi rigida, nu cred ca ai mai merge cu masina... [emoji12]

Reply
Arcurile nu rigidizeaza ci doar pretensioneaza cutitul fix cu scopul de a-l mentine paralel indiferent de gradul de uzura a filetului sau de diferentele de presiune exercitate pe suprafata cutitelor.
In timpul rasnirii arcurile nu lucreaza deloc.

Reply
scuze...m-am exprimat gresit...pretensioneaza.. nu cred ca e acelasi principiu ca la arcurile de la masina...
angrenajul este rigid dupa cum se vede in video...colegul cred ca a zis bine ca pretensioneaza

dehh....nu am avut niciodata note mari la fizica:))) si uite cum exprim opinii:P

Reply
M-am uitat la video...
Rolul acelor arcuri este sa impinga cutitul.
1) sa nu vina cutitele in contact la montaj
2) fara ele nu poate fi reglat cutitul superior, pentru ca sunt doua piese disticte (suportul cutitului fix/cutitul si piulita de reglare)
La Quamar de pilda sunt acelasi ansamblu, rigid.

Ce ma gandesc acum este ce se intampla daca unul din cele trei arcuri este slabit sau chiar rupt...? Pai foarte probabil intre cele doua cutite apare un unghi.

Reply
[Image: qPpqB3G.jpg]

din poza asta pare ca si niche are aceleasi arcuri :)))

are cineva idee cand mai apar loturi de niche zero?

Reply
[Image: rz0jr4M.jpg]Și mazzer super jolly are :)
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
deci furtuna in paharul cu apa cu arcurile:))))
nush de ce am impresia ca va fi o rasnita f ok
probleme ar putea aparea doar la cunoscatori  strict legat de utilizarea dose to dose cum spunea cradun

au copiat si ei de unde au putut :))) cam seamana cu mazzer

Reply
Unele comentarii sunt spectaculoase, de-a dreptul, sunt fan! :)
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply
(13-02-2021, 17:43)tecsi78 Wrote: Unele comentarii sunt spectaculoase, de-a dreptul, sunt fan! Smile

+1
...si "foarte bine" documentate ori bazate pe o "buna" cunoastere si "proprie" expertiza  Smile
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)