@
tektbar ca sa intelegi rasnita trebuie sa faci niste ajustari.
Una ar fi la apa, pentru mine pe cutite ssp a fost nevoie sa vin cu o apa soft de 20-50TDS dar pt bentwood am avut rezultate mai bune la brew cu 70-100pm iar la espresso 100-140 ppm. Rasnita exceleaza prin prezentarea soft/tandra a aromelor, o prezentare aerisita, juicy fara chestii care sa te plesneasca in fata. De asta e indicat sa folosesti o apa mai dura.
Apoi temperatura, la cutitele ssp (64mm brew, 64mm mp, 98mm hu, 98 pre 2015) temperatura a fost mereu mai joasa atat pe espresso cat si pe brew, dar pe bentwood a fost nevoie sa urc 2-4C mai mult. Brew faceam pe ssp la 88-92C dar pe bentwood direct 95-98C.
Apoi rasnita vine decent aliniata din fabrica, dar cutitele nu sunt perfect drepte (piesele din rasnita/suprafetele sunt drepte si aliniate- cutitele sunt cele care au abateri mai mari (la fel e si la ek43 la cutitele stock) asa ca iti sugerez cand ai timp, curaj si sa nu ai doua mini stangi sa incerci sa aliniezi macar cutitul mobil cu folie de aluminiu si marker.
La brew am fost si la 650-750 microni dar si la 400-450 microni si sincer zona mea favorita a fost pe la 400-450 microni, bloom+ 1 sau 2 turnari. 5 turnari au fost inferioare si cred ca cele 5 turnari sunt pt rasnite care fac mult fines, sa le dai grosier. La bentwood din contra, e o rasnita soft care nu iti face mult fines deci trebuie sa rasnesti mai fin.
La espresso daca iti plac notele direct in fata, o sa castige SSP mereu, pentru ca bentwood nu prezinta notele asa ci le prezinta exandat, rand pe rand, nu toate odata in fata ca un pumn.