Welcome Back Log In Create Account

Proprietar cafenea

Daca aia de la romana mai avea sanse sa scoata 1100 euro pe chirie, asta de aici nu prea are. Cafenelele enumerate de tine sunt mult prea departe ca sa te afecteze intr-un fel. Cine sta langa coffee cup nu o sa vina la tine decat daca vei avea o cafea cu mult mai buna sau mai ieftina.
Eu maxim i-as propune achitarea creditului si sa spuna multumesc pentru ca momentan, la incasarile curente, lucreaza in pierdere si ii iei de pe cap o problema. In acelasi timp as incerca diminuarea chiriei pentru ca altfel, cum costurile tale vor fi mai mari decat cele curente, nu vei putea face fata la cheltuieli.
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  Synesso, Mythos 1

Reply
(15-07-2019, 13:54)chitsro Wrote: ... cafeaua e nasoala de la Kimbo, e clar. As trece pe cafea proaspat prajita ...

... k sa ce , k sa nu mai vinzi nimic ? - ptr. 2-3 " cunoscatori " sa ratezi o afacere ? ... Cool ... ( in locul tau as alege o cafea cu renume si traditzie - daca as fi eu pus in situatzia asta - era buna si Kimbo , dar proaspata sa fie ... sorry ).
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
As zice eventual sa faca un studiu pt acea zona, daca sunt atatia clienti care apreciază 3rd wave sau doar liceeni care vor espresso ca e la moda.
Sau eventual sa oferi 2 opțiuni: Kimbo si proaspăt prăjită 3rd wave la pret special:)
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
https://youtu.be/7SM2Jrot-ZM
MK Brasilia ■ MK K22S SSP ■ MK K32SB & Aeropress 

Reply
Am mai analizat lucrurile si incerc sa ma negociez, intr-adevar e un business care nu merge.. vedem ce putem face. Daca nu ma inteleg cu propietarii sunt dispus sa renunt la cumparare.
Lelit PL91T & MahlkonigVario Grinder.

Reply
(16-07-2019, 11:32)chitsro Wrote: Am mai analizat lucrurile si incerc sa ma negociez, intr-adevar e un business care nu merge.. vedem ce putem face. Daca nu ma inteleg cu propietarii sunt dispus sa renunt la cumparare.

... Daca ei au vandut cafea Kimbo , intr-o gama destul de vasta , la oferta afisata pe tabla , cu ambiantza si personalul destul de agreabil ... si nu a mers , oare cum ar fi primita o cafea prajita light ? ... sau proaspat prajita - fara insa , a avea si o prajitorie la vedere ? ... ( zic si eu ... Cool ... )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Citez un comentariu recent... din alta "sport"
Quote:Simteai ca Serena era in lumea ei mica!

La fel si cei cu Kimbo... poate de asta nu merge, s-o mai fi saturat lumea de amarastelile pe care i se servesc "traditional" de atatia ani... traditie pe baza de steroizi ;)

Reply
(16-07-2019, 12:18)renatoa Wrote: Citez un comentariu recent... din alta "sport"
Quote:Simteai ca Serena era in lumea ei mica!

La fel si cei cu Kimbo... poate de asta nu merge, s-o mai fi saturat lumea de amarastelile pe care i se servesc "traditional" de atatia ani... traditie pe baza de steroizi Wink

... O fi si -asa , poate nu mai sunt eu la curent cu evolutzia natziei ... insa , vad ca in " afara " nu s-au saturat de traditzionale ... ba dimpotriva , adica sa fie strainii mai neinstruitzi ? ... :D ...

... si-apoi lui Gabi i-a trebuit mai bine de 1 an ' juma , sa-si fidelizeze o minima clientela stabila ... si avand in spate o varietate rezonabila de cafele ( si blenduri ) cu un nume f.bun ( Hedone ).

Oricum , ideea era sa inceapa cu ceva , un brand destul de bine vazut - dar bun si cu cafea proaspata ... si apoi sa continue cu alternative la  prajirile mai light , autohtone ... si eventual si alte metode de preparare ... k sa poata evalua si cererea in timp util . Cool  ... si dupa ce isi ia mersul , decide el cum va face.

Reply
Ati fi surprinși să vedeți ce coada se face la mine in Pipera la 9-10 la mașinuța ambulanta de care vorbeam in acest thread,care are cafea Lavazza, subextrasa si de proastă calitate încât e si un pic acra si cam amara (Kimbo de max 2-3 luni bine preparat e chiar bun, dar asta e gustul meu subiectiv de iubitor de italiene:). Dar e mai ieftina ca in alte parti si face frumos laptele.
Majoritatea beau cu ceva crema de lapte,deci o cafea light nu ar merge asa bine,s-ar pierde într-un latte mare.
Dacă e apreciat de cunoscători nu inseamna neaparat ca un produs e si bine vandut la masele largi
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)

Reply
Iarăși se enunță axiome pe un topic nepotrivit.

La prânz e o coada la Mac sau KFC de nu poți respira, înseamnă asta că acolo se vinde ceva de calitate?

Până la calitatea cafelei și clienți capabili să discearnă între ars și mai puțin ars, te omoară concurența care vinde cafea preparată din cafea de 20 de lei pe kg, cu un leu mai ieftin decât tine.

Reply
Fix la cappuccinouri / latteuri cred că ai șansa să dai pe spate un nebăutor de cafea de specialitate. Pentru că vei avea o băutură mult mai dulce și mai aromată decât vei avea în veci cu Kimbo și mulți exact asta caută. 

Dacă dai un espresso 3rd wave unui băutor de espresso italian, ai șanse să-ți dea cu el în cap. Dar pentru băuturi pe bază de lapte cred că este exact invers.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
(16-07-2019, 13:21)dev Wrote: Iarăși se enunță axiome pe un topic nepotrivit.

La prânz e o coada la Mac sau KFC de nu poți respira, înseamnă asta că acolo se vinde ceva de calitate?

Până la calitatea cafelei și clienți capabili să discearnă între ars și mai puțin ars, te omoară concurența care vinde cafea preparată din cafea de 20 de lei pe kg, cu un leu mai ieftin decât tine.

Perfect de acord cu tine, vorbeam de profitabilitate, nu de calitate. Ar fi ideal sa ai ambele,dar nu stiu daca e cazul in aceasta piata acum.
Iar pentru un start-up intrebarea nu e daca are profit mare sau mic, ci daca rezistă. Asa cum am propus mai sus, o varianta ar fi sa ofere ambele,la preturi diferite,macar la început, pentru a testa.

Reply
Calitate... industriala

http://thecafe.ro/jacobs-iced-cappuccino...d-caramel/

Reply
Revin cu detalii, din pacate nu m-am inteles cu propietarii cafenelei si a fost inchisa. Au preferat s-o inchida in loc s-o vanda pentru pret prea mic.

Mai cautam Smile Va salut si multumesc pentru sfaturi si pareri.

Reply
Deci poti negocia cu proprietarul o noua si mai mica chirie sau poti incerca la spatiul de langa cel unde a funtionat cafeneaua
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  Synesso, Mythos 1

Reply
Salutare! Ar fi o idee buna sa vănd cafea de specialitate în căminul studențesc ™? Espresso simplu 4, dublu 6, capucino 6 flatwhite 7, v60 9 lei
Bianca V2, DF64 SSP cast, 078 sculptor,  Zp6 special, Kinu m47p, cafelat robot, wilfa, april brewer, b75, v60

Reply
Ideea ar fi buna.
Problema este daca ai clienti... [emoji12]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
problema este daca iti acoperi costurile cu preturile alea....

Reply
Daca face split la un shot si vinde vreo 500 de produse pe zi...

Reply
Asta inseamna ca ii mai trebuie 3 oameni angajati. Si iar s-ar putea sa nu fie pe plus.

Reply
M-am gândit la Brazilia de la guido, îmi iese cu reducere de espressomani 30 lei/ 250g, eu folosesc la un espresso dublu 18g, deci cam dintr-o punga pot face cam 13 espresso dublu, 13*6=78 de lei, teoretic ar trebui sa ies pe plus, le-am dat la mai multe persoane sa guste flatwhite și espresso dublu și reacția a fost foarte pozitivă, m-am gândit la cămin sa fac raport de 1:2.5, acasă îl fac la 1:2 dar daca nu ești obișnuit cu așa ceva e ani complicat
Bianca V2, DF64 SSP cast, 078 sculptor,  Zp6 special, Kinu m47p, cafelat robot, wilfa, april brewer, b75, v60

Reply
chirie platesti? utilitati? angajati?

Reply
(02-09-2019, 13:03)Tiranator Wrote: îmi iese cu reducere de espressomani

teoretic, daca te apuci de business, ai avea o necesitate mai mare de boabe, decat un espressoman, si poti negocia un discount mai 'privat'. etc.

dar nu uita, electricitate, apa, pahare, zahar, amortizarea utilajului, etc.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Deci, in cămin alții care au mașina de spălat spala o tură cu 5 lei, alte persoane fac manichiura, alții îți repară calculatorul, cum pe mine mă pasionează chestia asta cu cafeaua m-am gândit să vănd și eu în programul liber, nu am nevoie de un loc special, chirie plătesc oricum și dacă vând cafea și dacă nu, e chiria pe luna care o plătește studentul, noi avem un grup pe fb al căminului și cine vrea îmi scrie și îi fac cafea. Oricum îmi duc espressorul la cămin când începe anul universitar, deci nu am nimic de pierdut. In viitorul apropiat îmi deschid o cafenea dar trebuie sa termin facultatea că îmi ocupă foarte mult din timp

Reply
In cazul asta, practic nu faci un business. Nu ai impozite, angajati...
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Asa a inceput si Ghita AseSoftul :)
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
asa pusa problema, poti sa o faci fara probleme. Nu e ca si cand faci mari investitii pentru asta. Daca merge, merge, daca nu, bei doar tu si colegii de camera cafea.

Reply
De fapt iti mai reduci din costuri.

Reply
(06-06-2019, 09:52)chitsro Wrote: "Salut din nou, aventura continua:

Intre timp am facut si cursul Barista foundation cu Sebastian Farcas si s-au mai asezat cunostintele. Am avut noroc sa fim doar 2 oameni la curs si am am exersat foarte mult pe un espresor profesional, am si acreditare SCA acum . Smile 
Problema spatiului ramane, nu gasesc nici un spatiu sa-mi placa si sa fie pozitionat ok. Ma batea sa iau spatiul de la Unirii unde era Teto dar nu este prea grozav, este relativ ascuns, chiria e cam 500 euro si spatiul este deja amenajat.

https://goo.gl/maps/xzzwa93zf3Wo9xUn9

Vanzari faceau cam 400-500 ron  pe zi, nici bine nici foarte rau, au tinut deschis cam 4 luni. Ma tenteaza un pic, posibil sa mai creasca spre 1000 ron in timp.

Regret un pic ca nu am luat spatiul de la Romana, era un trafic foarte  mare in zona, m-a speriat chiria de 1200 euro...am trecut in weekend pe acolo, se numeste acum Cuba Caffe si parea chiar animat...

Am mai discutat si cu cativa propietari de cafenele, mi-am facut o idee dupa ce sa ma orientez:
-trafic pietonal mare
-firme/companii/cladiri de birouri  in zona
-apropiat de institutii/spitale/licee.
-sa nu fie foarte multe cafenele in zona.
Mai cautam."
salut,
am urmarit cu interes postarile recente si mi-a placut ca e un forum mai deosebit, in special prin lipsa arogantei si a injuriilor, lucru foarte rar pe forumurile noastre. 
Revenind la postarea de mai sus - Cuba este de vanzare. Se pare ca ceva e gresit la concept/abordare/.. cel putin in zona pentru ca nu rezista nimeni acolo mai mult de 6-7 luni. Si e pacat, ma surprinde intotdeauna placut sa vad designul si inventivitatea celor care fac cafenele in spatii mici. Nu imi dau seama ce naume nu functioneaza, probabil chiriile prea mari din zonele centrale omoara businessurile de nisa cu vanzari de volum mic si multi angajati. De aici poate si mesajul de vanzare al celor de la Cuba care vand "o afacere de familie". Speculez ca in spatele multor astfel de esecuri a stat mai mult entuziasmul si pasiunea pentru cafea decat un business plan bine fundamentat. 
Pe Calea Rahovei pe la nr 321 am dat peste o cafenea foarte faina, amenajata modern si cu bun gust si cu sortimente bogate la vanzare. Nu sunt un mare cafegiu si habar nu am ce sortiment pune in cana dar legat strict de business cred ca vinde in jur de 30-40 pe zi. Poate mai mult, acum in Ianuarie e o luna cu bugete de cheltuieli mai reduse. Posibil insa sa supravietuiasca mai mult decat Cuba la o chirie mult mai mica in zona. Eu le doresc succes, a venit momentul sa avem si altceva decat Farmacii si Betting in cartierele dormitor. 
Last but not least - succes tuturor in viitoarele investitii in cafenele.

Reply
Da, am vazut si eu ca este de vanzare. Chiria nu e asa mare pentru zona, posibil sa nu fie asa buna locatia, ar mai si cafeaua mediocra si lipsa de cunostinte in materie de business si cafea. O cafenea (de specialitate) nu cred ca e o afacere ideala daca vrei sa faci profit, dureaza un pic pana te cunoaste lumea si te recunoaste ca si cafea de specialitate. Apoi mai este si pretul cafelei, eu nu as da mai mult de 5-7 ron pe zi pe o cafea, daca inmultesti cu 20 de zile.. se aduna ceva banuti. 100-140 ron, la 10-12 ron = 200-240 ron pe luna.

Cel mai bine merg cele la 5 ron cele de tip franciza, au marketing in spate si un brand cunoscut, chiar daca au cafea slaba.

https://www.olx.ro/oferta/cafenea-afacer...d8Feo.html

Ps: mie imi cereau 7k euro vanzatorii initiali.

Eu inca nu am renuntat la idee, doar am pus-o in hold momentan, in cel mai rau caz ramane un vis pentru pensionare. :)

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)