Salut @
Eugen16. Am folosit Hario de plastic mărimea 2. Filtre Cafec T-92 (cele galbene “light roast”), de 2-4 cești. Am folosit Cafec și nu Hario pentru că am o curgere mai rapidă. Hario se înfundă pe final, spre deosebire de Cafec la care rămân cu o curgere relativ constantă. Torn relativ ușurel - ~5ml/s.
Pentru toate cafelele am folosit raport de 1:15 cu doză de 20g, apă la 95°C. Rețeta lui Tetsu (5 curgeri de 60g). Am căutat timpul total de extracție să fie 3:00 min la Drima Zede, 3:20 min la El Paraiso și 3:30 min la Negele.
Cafelele sunt destul de solubile și mi se pare mai bună claritatea la V60. Plus nu sunt foarte fan al hârtiei pe care o găsesc pentru Kalita. Măcinătură destul de mare. Acasă nu am prea făcut atât de multe cafele una după cealaltă. Foarte interesantă mi s-a părut cât de mic este sweet spotul și cum schimbă o cafea din bună în excelentă. Toate cafelele au fost suficient de iertătoare încât și extracțiile un pic greșite să fie destul de bune. Avantaj eu
Pe roasteri îi întorceam din drum cu Drima Zede, în general. Dacă deschizi punga, simți mirosul de la câțiva metri. O extacție bună e foarte dulce și fructată, cu acel ferment destul de puternic. Ori îți place, ori nu. Pe toți ceilalți cu El Paraiso.
El Paraiso a venit cu mine ca plasă de siguranță, dar este atât de dulce încât acasă, când am testat, nu am luat decât 2 pungi. În schimb, am avut câteva extracții cu totul speciale la HOST. Una din ele cred că îmi va rămâne mult timp în amintire. Mult mai complexe decât acel dulce de piersică ce iese orice i-ai face.
Am folosit M47 cu cuțitul nou de brew (cel care vine în packagingul de carton). Acum, văzând faptul că Matt Winton a câștigat cu cel standard, în mod cert voi mai experimenta.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator