Hello There, Guest! Login Register


Prajitoria Sloane Specialty Coffee Roastery (Bucuresti)

Voi ajunge si eu prin zona Sloane si ma opresc special sa iau un sample din acea Brazilia. Chiar sunt curios cum se comporta aceste cafele, pentru o mai buna calibrare a gustului cu cei care nu sunt neaparat incantati de curgere.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
Curgerea nu ar fi o problemă dacă gustul ar fi ok. Oricum, am lăsat-o în pace si o mai incerc în weekend când va depăși 14zile de la prăjite. 
De când folosesc kinu si implicit râșnire manuală, am observat că unele boabe care sunt mai dure sunt mai dificil de extras sau dacă obțin o curgere in parametri, greu mă împac cu gustul iar când rasnesc aceste boabe aproape că zici ca-s pietre Smile
In general, nu m-am înțeles mai deloc cu cafelele din Brazilia dar pe asta am cumpărat-o pt ca m-a încântat descrierea si faptul ca tot de la Sloane am cumpărat acum ceva timp o Brazilia demențială si am zis ca merită încercată si asta.
Bezzera Unica PID | Niche Zero | CS-001 | Eureka XL | Kinu Phoenix | Hario V60 | AeroPress | Klarstein Kettle | KRIBLI-GRABLI | Loveramics | VST 
 
Reply
(05-10-2021, 10:59)Oana_Sloane Wrote: Dragi espressomani,

Am pregatit inca o data, in exclusivitate pentru voi, o oferta pe care am putea-o numi pre-Black Friday, cu discount de peste 40% (+transport gratuit) la o cafea pe care nu o regasiti in oferta noastra curenta.
 
De aceasta data va prezentam Brazilia Sao Silvestre Pulple Natural, daca sunteti curiosi sa gustati cafeaua procesata natural a variantei din care avem nou lansata experimentala Brazil Sao Silvestre Cryo Fermentata, din acelasi varietal Yellow Icatu, dar care datorita procesarii am reusit sa obtinem un profil delicios de espresso, cu un gust bogat de ciocolata, cacao, alune de padure, miere si dulceata de fructe galbene si o aciditate scazuta. 

Am activat formularul de precomanda, unde regasitit intreaga poveste, in care acesta cafea este valabila intr-un stoc foarte limitat, prajit in data de 1.10.2021
 https://espressoman.sloanecoffee.com/espressoman

Daca doriti sa completati comanda cu oricare dintre noile origini disponibile pe site, puteti sa specificati in sectiunea comentariilor si acestora le vom aplica de espressoman de 15%!

Numai bine!
Echipa Sloane

Cafeaua care se pliaza perfect pe gustul meu si a sotiei !

Realistic am cautat de mult o cafea care sa nu fie nici prea acrisoara dar nici prea amara, sa aibe note dulci, sa fie cat mai fina si mai rafinata...ei asta pentru mine le depaseste pe toate. Nu e nici acra, dar nici amara, are note dulci si iti lasa un gust extraordinar.

Sunt atat de incatat de ea incat desi am comandat 1kg de test, deja mi-am mai achizitionat 1 stoc. La mine trecand aproximat 500g de cafea pe saptamana.

Personal vi-o recomand cu mare drag !
 
Reply
Ai uitat sa prefatezi postarea cu un [P]...
 
Reply
a simtit nevoia sa isi faca un cont aici special pentru a putea impartasi aceasta experienta
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Staresso Mirage Pro | Skywalker Roaster
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso

 
 
Reply
Deja pare a spam.. A postat și în topicul cu cafele low acidity... Pff
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 
 
Reply
(13-10-2021, 14:30)RazvaNNN Wrote: a simtit nevoia sa isi faca un cont aici special pentru a putea impartasi aceasta experienta

Contul e din 2019, nu e facut special. Doar ca pana acum a tacut...
 
Reply
@hanesalin - am sters postarea aproape identica din alt topic
Pentru ca imi parea cunoscut numele, am dat un search in mail si cu Alin chiar am schimbat mai multe mesaje inca de cand si-a facut cont aici, e un espressoman pasionat nu vreun cont spam. Probabil entuziasmul sau a fost prea debordant, scriind in doua thread-uri. E suficient initial sa dati un report si cercetez nu e nevoie sa tavalim userul. Deci sa ramanem on topic.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
(13-10-2021, 14:30)RazvaNNN Wrote: a simtit nevoia sa isi faca un cont aici special pentru a putea impartasi aceasta experienta

contul il am din 2019, mi se pare aberant daca fac o postare in ambele topicuri sa le numiti spam...

Da, am postat acum pentru deja realistic imi pierdusem speranta sa mai gasesc gustul care-l cautam, finul meu, kosmin probabil ca si cont pe aici mi-a zis sa mai incerc odata, si da, e un entuziasm extraodinar pentru aceasta cafea deoarece balanseaza perfect aroma, si notele dulci. Dar e doar o parere.
 
Reply
my bad, ma bucur ca ai gasit ce iti doreai atunci, si multumim pentru recomandare
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Staresso Mirage Pro | Skywalker Roaster
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso

 
 
Reply
Cum ziceam eram curios si am luat un sample sa vad care-i faza daca tot eram prin zona.
Am folosit rasnita bimodala (Honne) si nu am uzat de profilare initial ca sa nu induc variabile suplimentare pe care alti colegi poate nu le au. Prajire 1 octombrie.
Prajirea este putin de tot mai light fata de alte origini braziliene, ceea ce mie mi-a placut Smile , chiar mult, insa nu in varianta 19g - 25s 1:2 (acolo unde simteam ca lipseste ceva) ci in varianta 19g extractie 1:2 dar in 45 de secunde, 92 grade care pot fi si 93 foarte bine. Cafeaua nu are bitter deci nu e periculoasa schema si char se evidentiaza si putintica aciditate. Eu nu am o problema cu un corp mai putin intens, probabil de aici unele viziuni diferite. In cazul meu shot-ul in formula de mai sus s-a dus inspre cacao (nu si ciocolata amara), biscuiti si a avut bineinteles dulceata.
Am incercat si in profilare si totul s-a amplificat, daca nu lungesti prea mult preinfuzia. Deci v-as recomanda ca pe langa reteta de mai sus sa incercati experimental si "profilarea low cost", macar de curiozitate, eliberand rotita de aburi pentru o preinfuzie la debit mai mic si apoi strangand-o la loc. 

[Image: 9lcBtCw.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
Făcând aceasta profilare, temp apei nu scade? Riscând sa rezulte un shot mai slab calitativ?

Ms
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 
 
Reply
E o variantă extrema, s-a analizat pe alt topichttps://www.espressoman.ro/forum/Thread-Profilare-control-debit-pe-Lelit-PL41-PL42-PL81-PL91-PL82-etc

Cu siguranță extractia de 45s la 92, 93 poate 94 de grade va aduce un plus de corp pe aceasta cafea.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
Am mai testat si eu astăzi cu doză de 20g in, 45out in 40sec temp 94 grade si a ieșit mai ok, a fost de băutSmile. Mai aștept câteva zile ca poate scap si de gustul acru (nu acid, imi place aciditatea). Corp a avut cat de cat de la primele extracții in "parametri" .....
revin dacă ajung sa fiu încântat de ea...ar fi culmea sa nu fac asta după ce mi-am arătat nemulțumirile când au fost Smile
Bezzera Unica PID | Niche Zero | CS-001 | Eureka XL | Kinu Phoenix | Hario V60 | AeroPress | Klarstein Kettle | KRIBLI-GRABLI | Loveramics | VST 
 
Reply
(15-10-2021, 16:17)d2florin Wrote: Făcând aceasta profilare, temp apei nu scade? Riscând sa rezulte un shot mai slab calitativ?

Ms

Dupa mai multe teste facute de mine, pe unele cafele, in timpul extractiei am o cadere a temperaturii(voită) de 2 grade, ceea ce nu imi afecteaza gustul cafelei.
Decent, Comandante, etzmax, bentwood
 
Reply
Astazi am gasit o cafenea drăguță in Porto - C'alma. Surpriza a fost ca aveau (si) cafea Sloane la vânzare. Foarte tare!
[Image: FW3e51y.jpg]
Lelit PL41TEM + Eureka Mignon SD , sita IMS 12/18 g / Ascaso 14-20 g
 
Reply
Am si eu o intebare: cam la cate saptamani dupa prajire recomandati sa fie bauta cafeaua voastra, de ex Guatemala el Amate?
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
Salutare, am cumparat o punga de Peru San Fernando acum 2 saptamani, cand au fost reduceri. 

Am facut de 5-6 ori aeropress din cafeaua asta. Mirosul mereu mi s-a parut unul foarte placut, insa cafeaua nu iesea ceva ce sa ma multumeasca. Pare subextrasa, putin amara si lipsita de note. Ultimul aeropress a fost ceva mai reusit, am simtit putin rom si nu mi s-a mai parut la fel de subextras, insa amareala a ramas tot acolo. Tot nu e ceva ce sa ma multumeasca. Am observat ca dupa ce se raceste si ajuge aproape de temperatura camerei isi pierde foarte mult din gust, si devine mult mai amara decat era inainte.

Personal, nu tin minte sa mai fi intalnit o cafea care sa imi fie asa de greu sa o extrag. Pana acum m-am jucat cu temperatura apei, timpul de extractie si macinatura, am mers mai fin, insa nu am sesizat diferente atat de mari ca si la alte cafele. M-ar ajuta niste sfaturi ca sa ma pot bucura cu adevarat de cafeaua asta Big Grin
Aeropress GO, 1Zpresso K-Max, Timemore Fish
 
Reply
Asta e o problema ce o ridic și eu la multe cafele proaspăt prăjite : cum se răcește putin , 1 min 2 , cum devine acida , amara etc etc… de la sloane am pățit și eu așa de multe ori dar sj de la alte prăjitorii .
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 
 
Reply
Eu am trecut prin unele cafele care dupa ce se racesc putin, devin mai placute la gust, mai dulci.
Now: Lelit Bianca V2; Kinu Phoenix; Eureka SD
Past: Lelit PL41TEM
 
Reply
La Peru aia parca am avut si eu probleme pe v60. in sensul ca trebuie sa te joci un pic pana iese si parca nu iese mare lucru, dar nu prea mai tin minte ca a fost acum cateva luni. Dar stiu ca mi-a atras atentia chestia asta, deci nu esti nebun, sau poate nu stim noi sa facem cafeaSmile

cat despre racit, eu las cafeaua sa se raceasca destul de mult, fiindca mi se pare mai complexa, e si logic ca limba noastra nu e ”proiectata” sa simta prea mult gust la temperaturile alea. Dar fix la cafeaua aia nu mai tin minte, daca se schimba ceva cand se racea.
zp6/v60 
 
Reply
@robeert.77 poti intreba prajitorul sa iti recomande un punct de plecare, in ce zona sa te invarti. Ei stiu cel mai bine cafeaua si profilul de prajire.
Now: Lelit Bianca V2; Kinu Phoenix; Eureka SD
Past: Lelit PL41TEM
 
Reply
eu i-as propune sa o rasneasca mai fin decat acum, poate 3 clickuri mai fin, are totusi kmax care e o rasnita super ok. pe la cat rasnesti? cred ca as rasni pe la 7.4 pentru v60, aeropress poate chiar 7, ceva de genul, daca tin bine minte corelarea dintre zp6, xpro, kmax(primele 2 le am, kmax nu am incercat).
zp6/v60 
 
Reply
In mod normal, la aeropress ma duc peste 8.0 clickuri, insa la cafeaua asta stiu ca am coborat sub(nu mai tin minte exact la cate clickuri).

De dimineata am mai facut o incercare, cu 7.2 clickuri(Poza macinatura) si apa la 94 de grade. A iesit mai ok, se simte ca e mai aromata putin, insa tot e amaruie cafeaua, iar cand se mai raceste, pare din nou subextrasa
Aeropress GO, 1Zpresso K-Max, Timemore Fish
 
Reply
probabil faci inverted, care inseamna imersie. deci nu e mare filozofie, singurul lucru unde ai putea gresi e sa apesi prea repede/tare la final. in rest habar n-am, eu nu mai fac aeropress de cand am descoperit v60. 

ai mai putea sa faci cupping, daca vrei sa scoti factorul uman din ecuatie. rasnesti cam cum rasnesti tu de obicei, 8, si faci ce zic astia aici:

https://fellowproducts.com/blogs/learn/a...ing-coffee
zp6/v60 
 
Reply
Din pacate ceva asemanator am patit si eu. Am comandat 5 origini diferite (prajite la final de Ianuarie) si nu reusesc sa obtin nimic interesant din ele. Curgerile sunt ok, chiar frumoase la aspect, insa gustul e acelasi la toate (Brazilia, Etiopia, Columbia si Winter Blend, singura din care iese ceva mai gustos este Yemen). Am incercat cu doze de 18 si 19 gr, temperatura mai mare sau mai mica, timpi de extractie diferiti, insa nu ma incanta deloc rezultatele.
Postarea nu are rol de critica, e doar un feed-back si accept si eu ca posibil sa fi gresit cu ceva, insa cafelele au ajuns la un prieten in automat.
PS: preparate cu lapte cafelele sunt ok, insa tinand cont ca beau 90% espresso am renuntat la ele, intrucat mi se pare ca stilul de prajire nu e pentru mine.
Lelit PL62X MaraX | Niche Zero | Logo Cups
 
Reply
Asta e inca o dovada de cat de diferite pot fi experientele fiecaruia dintre noi.
Si eu am comandat tot 5 origini diferite si dupa ce am testat mai multe metode de preparare, as zice ca mi s-au parut mai potrivite pentru espresso, unde au fost foarte reusite fara a necesita vreo profilare.
Honne (de vanzare) | Timemore Sculptor 078~Kinu M47 Phoenix + OreaV3~V60~Clever~Aeropress~Picopresso
 
Reply
Am avut si eu o colectie consistenta de la Sloane anul asta, si la primele incercari cu fiecare din ele am experimentat ceva smilar. Apoi am umblat putin la doze si am incercat alta rasita, in cele din urma rezultatele s-au imbunatatit mai mult decat satisfacator.

Dar intr-adevar ciudat...mai ales pt winter blendul acela care imi imaginam ca va iesi corect oricum, chiar si cu apa firbine de la robinet turnata peste cafeaua in ceasca Tongue
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

 
 
Reply
Yemenul l-am pastrat, deci aici inca am sperante ca voi obtine ceva bun...voi cam in ce "formula" ati obtinut rezultate bune (doza, ratie, temperatura sau timp extractie)?
Lelit PL62X MaraX | Niche Zero | Logo Cups
 
Reply
Vorbesti despre lotul proaspat lansat cu procesare anaeroba de 120h sau lotul anterior?
Am o mostra de 100g din lotul nou, dar nu am deschis-o.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)