Espresso Man
Rosu
30-04-2022, 13:34
(Edited 30-04-2022, 13:37 by RaduCarutasu.)
Atat timp cat multe dintre postarile pe diferite teme, iar cele cu experiente pe cuptoare pentru prajit cafea acasa nu fac exceptie, devin surse de tensiuni, de reactii agresive si de contre sterile, cu continuturi care mai mult incurca decat ajuta la clarificarea multor aspecte, este de inteles de ce posesori de asemenea aparate evita sa mai posteze experiente, opinii sau sa genereze continut care sa conduca la intelegerea multora dintre aspectele care ii preocupa.
S-a ajuns ca cei care isi cumpara un cuptor de prajit sa fie considerati vinovati ca nu isi fac singur unul si, dupa impartasirea experientelor ulterioare, sa li se arate ca sunt niste ignoranti care ii umplu pe altii de bani, in loc sa stea si sa mestereasca in garaj sau pe balcon ceva sau sa renunte daca nu sunt instare.
Pentru unii dintre cei care intervin, niciun cuptor pentru uz casnic, aflat in ofertele producatorilor de profil, nu este bun, acestea au mai multe dezavantaje si defecte decat echipari si solutii bune, care usureaza sau ajuta pe durata ciclului de prajire..
Asta nu inseamna ca cei care folosesc cuptoare fabricate de divresi producatori nu comunica intre ei.
Dimpotriva, s-a dezvoltat un forum paralel, cu oameni pasionati, membri ai forumului, prajitori, sustinut pe zonele de mesaje private, grupuri de wapp, intalniri samd…
Foarte multa informatie serioasa, interesanta si folositoare circula in aceste moduri, multi alegand aceste canale mai relaxante, mai prietenoase si mai eficiente.
Si eu am fost in fata unei alegeri pentru un alt cuptor, cu care sa imi prajesc cafeaua acasa.
Am analizat cam tot ce e pe piata de profil din aceasta zona, inclusiv Aillio, am discutat cu posesori de asemenea aparate din tara si de afara dar am evitat platforma vizibila a forumul, tocmai pentru genul de aspecte aratate mai sus, cu care multi ne-am intalnit.
Deja exista in comunitate multe modele fabricate, nu DIY, cu la fel de multe variante si surse de incalzire, cu marimi diferite de sarje, care necesita curbe diferite de invarare dar care, la final, ofera acelasi produs finit, boabe de cafea prajite.
Chiar azi discutam pe un grup unde, la final s-a concluzionat cat de faina este prajirea acasa, cat de interesant este sa poti prepara shoturi din cafele prajite dupa profile pe care prajitorii mari nu le pot aborda in ofertele lor; atentie, nu din nepricepere ci din cauza majoritatii clientilor din care este formata piata careia, fiecare, i se adreseaza.
Prajind controlat acasa, sarje mici, nu exista limite in abordarea prajirii si in experimentarea rezultatelor.
BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
(Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)