Aero...
Bucuresti
(06-08-2023, 19:43)renatoa Wrote: Asta ar putea fi spilul acelei recomandari fabricant... :s
Parca VladP testase si sta catre 1-2 minute pana incepe din nou incalzirea…? Nu este foarte precis termostatul sau locul senzorului nu este unul fericit.
Utilizarea e simpla, nu sunt necesare modari. Din start ai peste 400 grade. E decent daca faci 4-6 pizza odata, chiar si mai multe. Dar probabil nu zilnic.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Espressoman infocat
Otopeni
(06-08-2023, 19:48)Kosti Wrote: Cred ca am sa cumpăr și eu un cuptor pt pizza.[emoji848]
Sa ma joc și eu cu voi[emoji846]
Nu știu ce ar fi ok ca și cuptor.
Am vrut un onni pe gaz dar nu poate fi folosit în casa. Cel electric e și mare e și scump.
Ferrari e ceea ce trebuie? Cu mici tehnici de manipulare ar fi ok?
Sau trebuie modificări importante? Alte rezistente etc.
La noul cuptor electric Spice Diavolo Pro, au marit puterea la 600W la partea de jos si 1400W la partea de sus. Ferrari G3 are o putere totala de 1200W. Multi utilizatori din Italia au dublat rezistenta de pe capac la Ferrari G3, probabil simtind ca nu este suficienta puterea de deasupra pietrei.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.
Espressoman infocat
Bergen (Norway)
06-08-2023, 21:10
(Edited 06-08-2023, 21:10 by Darsidius.)
Gasesti cuptoare noi sigilate sau folosite putin local (fa-le proba) la 100-300 lei pe olx. Chiar si daca nu il modezi doar iti iei un pistol IR si inveti sa-l folosesti tot ai rezultate bune la bani putini.
Daca vrei si mai bune rezultatele, trebuie modat cu rezistenta dubla sau mai mare sus. Daca nu vrei deranj desigur exista metoda bune out of the box, doar sa scoti banii 500-1000euro.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
07-08-2023, 09:25
(Edited 07-08-2023, 09:35 by renatoa.)
(06-08-2023, 20:40)Dan_R Wrote: La noul cuptor electric Spice Diavolo Pro, au marit puterea la 600W la partea de jos si 1400W la partea de sus. Ferrari G3 are o putere totala de 1200W. Multi utilizatori din Italia au dublat rezistenta de pe capac la Ferrari G3, probabil simtind ca nu este suficienta puterea de deasupra pietrei.
Se vede se implica marirea puterii? Adaugare de ventilatoare... aviz amatorilor de modari...
Forno N3, vezi pagina anterioara, are 2100W, apropiat de Diavolo Pro.
Ar merita incercata poate o izolare a capacului de sus... ca sa se micsoreze pierderile de caldura, in loc de cresterea puterii... :s
Aero...
Bucuresti
Sincer acum, mi se par si subtirele cuptoarele. Asa ca daca dati tare in ele sa nu se topeasca sau sa se deformeze ceva pe acolo (de la manere pana la table si izolatii).
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Espressoman infocat
Bergen (Norway)
Fara frica, am extinctorul langa din ala mare de 1 metru. Plasticele se dau jos, se baga doar cabluri rezistente si camasi peste care rezista la 500+C (pana la 800C).
Il fac, deja imi adun piesele. Am aflat ca la modelul meu se poate indoi pinul de stop de la buton sa poti sa-l dai mai tare de 3/3. Ar merge testat sa incalzesc piatra la 380-400C si apoi sa bag pizza si sa maresc puterea sa radieze pe pizza deasupra (vedem peste 1-2 saptamani cand mai fac pizza). Cred ca o sa fac din 2 kg de aluat vreo 15 bile, si nu pun nimic pe ele doar ma joc cu teste.
Espressoman
Iasi
(06-08-2023, 20:40)Dan_R Wrote: (06-08-2023, 19:48)Kosti Wrote: Cred ca am sa cumpăr și eu un cuptor pt pizza.[emoji848]
Sa ma joc și eu cu voi[emoji846]
Nu știu ce ar fi ok ca și cuptor.
Am vrut un onni pe gaz dar nu poate fi folosit în casa. Cel electric e și mare e și scump.
Ferrari e ceea ce trebuie? Cu mici tehnici de manipulare ar fi ok?
Sau trebuie modificări importante? Alte rezistente etc.
La noul cuptor electric Spice Diavolo Pro, au marit puterea la 600W la partea de jos si 1400W la partea de sus. Ferrari G3 are o putere totala de 1200W. Multi utilizatori din Italia au dublat rezistenta de pe capac la Ferrari G3, probabil simtind ca nu este suficienta puterea de deasupra pietrei.
L ai văzut de vânzare pe la noi?
Mulțumesc
Bianca V3 Black <> FlairPro3 <> EurekaSD <> BravoTools <> KinuM47Clasic <> FellowStaggEKG <> HarioSwitch <> Paragon Nucleus <> Refractometru <> Prajitor Nucleus Link
Past : Mara X
Espressoman infocat
Otopeni
Diavolo Pro este de vanzare doar la Spice Electronics cu 270Eur. Sa fiu sincer am studiat problema pentru ca si eu doream sa achizitionez un cuptor care se incalzeste mai repede decat cel traditional din casa. Mi se pare ca sistemul Ferrari sau Diavolo sunt cam "subtirele" si mai putin izolate. Ma indrept cu atentia spre Forno Effe N3 care este construit mai profesional. Sunt inca in studii.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.
Espressoman infocat
Bergen (Norway)
Am comandat pistol de temp merge pana la 600C si am comandat camasa de cabluri/protectie pt cabluri ce rezista la 600C.
Acum intrebarea de 100 de puncte. Am cautat un element de 220V care sa aiba intre 1 si 2kw si care sa fie pt aer nu pt apa. Aici e problema, ca nu gasesc nimic.
Cupola la cuptoarele astea accepta o rezistenta de 25-27cm diametru. M-am gandit ca si daca iau ceva mai mare pot sa il indoi la mana sa-l fac sa incapa.
Am gasit doar asta, insa problema e ca nu este rotunda si o sa fie nevoie sa rotesc pizza de 2-4 ori.
https://www.aliexpress.com/item/1005001934113748.html
Aveti alte variante?
Ar mai fi asta pt aer la 1kw rotunda de 30cm - deci trebuie indoit suprapus in zona de conectori ca sa incapa in cupola de 27-28cm:
https://www.aliexpress.com/item/1005004308573807.html
Craiova
19cm 1500W, cu bucla dubla... iti coace si buricu la pizza...
https://www.aliexpress.com/item/1005001829633629.html
Daca vrei sa mai cauti, foloseste termene gen "for baking pan" sau "electric wok", nu "for air", ei nu folosesc exprimarea asta.
Si zici ca e mare stingatoru ala ? :D
Espressoman infocat
Bergen (Norway)
09-08-2023, 17:35
(Edited 09-08-2023, 18:14 by Darsidius.)
Astea nu prea ai cum sa le fixezi de cupola, decat cu lita/sarma cam primitiv.
BTW este bine sa fie caldura venita din lateral spre partea de margine, ca acolo ai aluatul cel mai gros.
M-am lamurit:
https://www.youtube.com/watch?v=_JC6h_tII3w
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Eu ma gandeam daca as putea folosi piroliza sa incalzesc piatra in cuptorul normal, dar mi se blocheaza usa. Ar trebui sa intervin in el sa desfiintez acea blocare.
A doua varianta e cuptorul ferrari.
Acum ai venit cu a treia varianta, ceva diy, ca sa fie si mai greu de decis :39:
Interesanta ideea.
PL41TEM, PL43MMI, Kinu Simplicity
Espressoman infocat
Bergen (Norway)
Nu-s facute sa reziste la asta. Plus aerul in cuptorul mare e stratificat pe diferita temp, de asta s-a inventat ventilatia, care nu e buna la aluat ca il usuca.
Nu o sa ai aceleasi rezultate. Adica la cuptoarele astea deja am rezultate mult mai bune la aluat/textura/gust chiar daca o coc in 3 minute vs cuptor care o coace in 4-6 min. Cuptorul meu are piroliza, dar pizza am facuto in el la 300C.
Ieri am comandat rezistenta asta:
https://www.aliexpress.com/item/1005001934113748.html
Varianta mare 57cm lungime. Are suruburi pe capete sa o pot prinde cu saibe prin 2 gauri, si o indoi la mana sa mearga pe marginea cupolei in zona de cornison pizza, sa radieze din lateral la unghi. 1600W imi sunt suficient ca sa incalzesc piatra cuptorul la temperatura dorita (420-450C) si sa coc pizza. O sa fie o singura rezistenta sus de 1.6kW, cea de jos se elimina pt ca e 115V in serie cu aia de sus. Timpul de revenire intre pizza o sa aiba de suferit in sensul ca o sa dureze cateva minute bune pana se incinge piatra dupa fiecare pizza dar macar am control mai bun, si nu mai ard partea de jos (ceea ce se intampla cu o rezistenta de 600w jos).
Weekendul asta mai fac 2-3 pizza, o sa fac o smecherie cu o hartie de copt bagata sub pizza dupa ce consider ca e facuta suficient (si modez termostatul sa il pot da mai tare de 3/3 - indoi un pin cu pantentul sa il poti da mai tare).
Piesele imi vine din China, livrare 2-3 saptamani, aprox. Vama nu platesc ca este sub 35 euro fiecare colet. Va tin la curent.
Aero...
Bucuresti
Cu hartia de copt nu stiu daca e bine.
Pe ele scrie in general 230 grade. Am pus-o pana la 250 grade la paine, se rumenea putin (fiind si mai jos).
Cand am facut pizza si am pus-o aproape de rezistenta de sus, aproape de carboniza. Si maxim are 250 grade cuptorul.
Espressoman infocat
Bergen (Norway)
Atunci trucul cu paleta de pizza (de metal). Dupa ce esti multumit de cat de facuta e sub, bagi paleta sub pizza si o lasi acolo cu capacul cat se inchide.
Vezi aici:
https://youtu.be/H8ZRR0GBLgI?t=501
Craiova
10-08-2023, 14:06
(Edited 10-08-2023, 14:15 by renatoa.)
Nu faci nimic fara rezistenta jos, fix acelasi lucru il poate face oricine intr-un cuptor de bucatarie, incalzind piatra doar de la rezistenta de sus. Pe ultimul raft, fara ventilatie, fara limitari/protectii.
Cel putin la al meu rezistenta de sus e sub control manual on-off, fara nici o inteligenta sau protectie incorporata.
Volumul cuptorului nu mai e un factor negativ in cazul asta, pentru ca incalzirea pietrei se face prin radiatie directa.
Dar in clipa cand bagi aluatul piatra scade sub 150, vorbesc de ceramica cordierit de 1 cm... si nu vad de unde sa isi mai revina, ca radiatia rezistentei de sus nu trece prin aluat.
Se poate si masura, se poate si calcula... tot aia iti da... ceramica are capacitatea calorica de 3x mai mica decat aluatul, 0.9 vs 2.7 Piatra pierde 100 grade ca sa ridice aluatul cu 33... ghici pe unde se vor intalni daca una pleaca de la 25 si cealalta de la 400.
Piatra cere sursa de caldura sub ea, daca vrei rumenire pe fund.
Sau... o piatra de 3-4x mai groasa, ca sa se egaleze diferenta de capacitate calorica intre ele, si sa ai sub aluat 165 grade macar ca sa aiba de unde sa caramelizeze ceva pe fund...
Espressoman infocat
Bergen (Norway)
Nu am de gand sa te contrazic, iti demonstrez cand ajunge:
https://www.pizzamaking.com/forum/index....#msg472089
Mentine temperatura pietrei de 1.5cm grosime cu incalzitorul dat la 1000W. Al meu o sa aiba 1600W.
Acu evident, depinde de ce rezultate avem in minte si unde vrem sa ajungem, cred ca nu vrem sa ajungem la aceleasi rezultate dpdv vizual sau de gust.
Aero...
Bucuresti
Vei avea rezistenta mai mare sus, insa sub pizza tot 150 grade raman, ca aia poate piatra…
Espressoman infocat
Bucuresti
Am patit chestia din poza, desi am urmat pasii de pana acum si am folosit fix aceleasi ingrediente si conditii... in trecut mi-a iesit super bine
Acum nu a crescut deloc si pare cruda la mijloc, desi a stat chiar mai mult ca de obicei in cuptor
Bilele au crescut binisor si s-au format ok, dar uite ce a iesit.
de la ce credeti ca poate fi? Sa nu repet greseala
![[Image: NVsRL7p.jpg]](https://i.imgur.com/NVsRL7p.jpg)
![[Image: 7yuYLIF.jpg]](https://i.imgur.com/7yuYLIF.jpg)
Lelit PL81T, Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton
Aero...
Bucuresti
Supradospita? Subdospita?
Cand le-ai intins a fost usor sau greu? Temperatura ambianta a fost mai mare sau mai mica fata de obicei?
Espressoman infocat
Bucuresti
Le-am intins usor, temp a fost cam 8 gr in frigider peste noapte, apoi dupa formarea bilelor cam mare...27 grade in casa. Poate de la asta. Dar am mai facut o data asa si aiesit bine
Lelit PL81T, Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton
Aero...
Bucuresti
Supradospite. Animalutele toaca glutenul si nu mai are ce sa se ridice si sa sustina structura. Si 8 grade par cam multe, ar fi trebuit sa scurtezi timpul la frigider.
Aero...
Bucuresti
Craiova
12-08-2023, 10:49
(Edited 12-08-2023, 10:50 by renatoa.)
Vad ca Ferrari si altele de genul nu rumenesc cam de loc pe laterala... :s
Si nici nu prea ar avea cum, la goana asta dupa timpi cat mai scurti... cum e torturata biata pizza numai sus radiant jos contact, convectia nu mai are timp sa lucreze...
Aero...
Bucuresti
Pai totul e sus-jos aici. Ooni are lateral flacara…
Espressoman infocat
Bergen (Norway)
Aero...
Bucuresti
Exista faina de orez. Se mai foloseste si la paine cand o lasi la rece, in baneton.
Mai e si varianta cu malai, pus tot asa, pe aluat.
Craiova
Plus 1 pentru malai, ii da un feeling crocant "de la tara"... de nedescris.
Espressoman infocat
Slobozia
Din ce in ce mai bine
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro
Espressoman infocat
Bergen (Norway)
Am fost intr-un magazin si am gasit caputto la 5kg pt pizza. Vad ca la proteine are doar 12.5 ma asteptam la mai mult, vedem.
Am luat si semolina sa formez pizza cu ea si sa renunt la ulei/faina/orez.
Intre timp ma mai informez, piesele sunt pe drum din China. Am o intrebare, am indoit pinul care bloca butonul de reglaj si acum merge peste 3, insa nu sunt lamurit cu ce face lamela de metal de la cupola la buton. E un termostat care incalzeste butonul sa decupleze? sau care e faza?
Am mai vazut ca unii desfac butonul si in interior este un fel de filet cu care se joaca, dar cred ca daca am deja reglaj peste blocaj nu mai e nevoie.
Sa decuplez lamela de pe cupola de la buton, si asa nu o sa mai decupleze cuptorul?