Welcome Back Log In Create Account

Pizza facuta acasa

Tipul asta are fix aceasi problema 230V in De.

https://www.pizzamaking.com/forum/index....=19732.860

A pus si o schita cineva cum trebuie conectate, o sa ma apuc sa-l desfac diseara sa vad ce e acolo. Vad ca omul ala nu i-a dat de cap deci nu stiu ce are.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
Pe rand, la fiecare element radiant, deconectezi din circuit ambele borne, adica scoti papucii... apoi masori daca ai vreo rezistenta intre bornele lor si carcasa cuptorului, care se presupune ca este legata la inpamantare, borna din mijloc a cuplei Schuko.

Daca ai asa ceva, radiantul respectiv e de inlocuit/aruncat.

Reply
Cu împământarea montata înainte să le desfac așa am măsurat un pin de la rezistenta și pe carcasa insa am valori mari pe aparat la amândouă rezistente. Insa corpul lor atinge cupola metalica și dacă masor pe un pin de la rezistenta și pe exterior tot îmi arată rezistenta mare pe aparat (1.5mohm și se duce tot in sus)

Rezistențele măsoară 22.6 și 22.9

Șansele să fie amândouă bulite sunt nule realistic. Deci care e problema ? 
[Image: zTx1TeY.jpg][Image: KbPa3qL.jpg][Image: GGhcDSK.jpg][Image: ijMo5Qu.jpg]

Am atașat o schiță cum îs legate

[Image: YvD2Zd8.jpg]

Reply
Probabil una din cele doua rezistenta la încălzire întra în scurt circuit.

Un miez protejat de inele ceramice îmbrăcate într o teaca metalica formează elementul de încălzire adică rezistenta.

Eu as elimina pe rand cate un din cele doua rezistente prin suntarea lor.

Prima data as uni firul galben cu alb și astfel am eliminat rezistenta de jos

După care as testa dacă sare siguranța.

Dacă da.

As pune la lucrul lor firul alb și galben și as uni negru cu galben și as testa.

Sau poate siguranța este mai mica decât consumul cuptorului și find de curbă C (adică mai lenta ca să poată prelua curenți mai mari pt scurt timp) si decupează un pic mai târziu.
Bianca V3 Black <> FlairPro3 <> EurekaSD <> BravoTools <> KinuM47Clasic <> FellowStaggEKG <> HarioSwitch <> Paragon Nucleus <> Refractometru <> Prajitor Nucleus Link
Past : Mara X

Reply
Ciudat faptul ca sunt legate in serie... adica elementele de incalzire merg la 115V !
Sau cuptorul o fi de export US, si cineva a refacut cablarea, ca sa mearga la 230V... lucru care nu ar fi gresit in principiu, asa se face la multe electrocasnice gen radiator, daca vrei sa fie universale 115-230.

Valoarea rezistentei confirma ipoteza... 115V/23O=5A... adica 575W fiecare, 1200W total

La Ferrari am 48 Ohmi pe mufa stecher, deci tot 5A curent, dar rezistentele sunt de 230V, deci au probabil 96O fiecare, daca au putere egala.

Mai ramane de verificat daca lamele termostatului nu fac cumva masa vreuna.
Sau ipoteza lui Kosti, poate numai cand se incing fac scurt... adica de masurat imediat cum a sarit siguranta, dar instant, sa nu se raceasca. Poti inchide pacientul, e ok daca masori intre borne stecher si carcasa.

Reply
Cuptorul e luat de aici dar acum multi ani (e model vechi) dar pe cutie scrie 230V (da se poate sa fie rezistentele pe 110V- asta nu stiu- este ceva cod stantat pe ele) A fost un model vechi vandut de un magazin norvegian local, acum e alt model mai nou. Asta a fost folosit de cateva ori si pus in cutie. Sigur a stat 5-8 ani cam asa.

Am citit ca daca stau mult timp nefolosite (estimez ca e facut de minimi 6-8 ani cuptorul asta) poate intra umezeala la interior si asa face scurt. 

M-am gandit ca in loc sa bag in priza fara impamantare, cum ar fi sa bag cupolele in cuptor la 100-125C vreo 1-2 ore.  (cupolele cu tot cu rezistente, asa prinse cum sunt). Ar rezolva ceva?

Pot sa testez si cu cate una pe rand, sa vad care e cu problema.

Reply
Siguranța poate fi un disjunctor diferențial (e o siguranță cu un buton pe care scrie Test).
Scopul lui este de a înlocui siguranța și oferă protecție la electrocutare dar și dacă o rezistenta la încălzite da la masa (adică elementul activ sarma din mijloc atinge teaca exterioara atunci declanșează.)
Bianca V3 Black <> FlairPro3 <> EurekaSD <> BravoTools <> KinuM47Clasic <> FellowStaggEKG <> HarioSwitch <> Paragon Nucleus <> Refractometru <> Prajitor Nucleus Link

Reply
Cu valorile citit pe Ohm-metru nu au cum sa fie la 230V, sau ar trage 10A, deci 2300W fiecare, 4600W impreuna...
Asa ca abtine-te sa testezi doar una, in priza de 230V... sau fii pregatit sa o vezi la rosu in cateva secunde, asta daca nu se arde...

Umezeala s-ar citi si ea pe aparat, de asta te-am pus sa le masori.

Fa intai testul de izolare la termostat, ambele lamele sa NU "sune" fata de carcasa.

Reply
Mi-am dat seama dupa ce am scris ca au 110V ca nu ai cum sa le testezi individual. Momentan au stat 1 ora in cuptor la 110C, le mai las o ora si apoi la racit. Vedem, fac si testul cu termostatul.

Pana la urma, daca nu o dau de capat, comand doua rezistente si gata (eventual un mod ceva, 1500W dubla sus si jos ceva mai mic. Si eventual le cuplez separat fiecare cu cate un buton on-off.

Nu aveam chef de un proiect dar ce sa faci, asta a venit, decat sa il arunc sa iau altceva, il repar pe asta ca e in stare buna.

Nevasta mea deja turbeaza cand aude de alte proiecte diy. 5-7 ani am tot tras cu proiecte DIY, mi s-a acrit. mai ales ca dupa ce te muti dintr-o tara in alta si nu iei nici o scula, trebuie sa cumperi iar tot.

Reply
Am revenit. Am lasat in total 2 ore in cuptor alea si apoi inca 1 ora cu cuptorul inchis.

Le-am inspectat vizual, nici o problema, le-am masurat arata la fel 22.6 si 22.9. Montat tot la loc (inspectat cablaje si mufe, am tras de ele sa vad daca se misca totul okay). Inainte sa-l inchid am masurat switchul, si este bun. La pozitia off/0 lamelele nu se ating deloc, pe pozitia 1 sau cand face click se ating si conduce. Impamantare la switch exista, mi-am dat seama cum, cu surubul ce strapunge potul, prin carcasa si saiba surubului si mai are impamantare de la tabla ce vine din capac si da caldura switchului. 

Am bagat in priza si l-am lasat pe pozitia 2 cam 6 minute, s-a incalzit si a mers. Maine mai fac un test de 10-15 minute si daca merge iar, pun piatra si il pun la munca. Sigur ca revin cu poze si cu pizza ca tot am facut asa mult off-topic. Am sa comand preventiv 2 rezistente insa nu stiu daca sa le iau de 230V (pot lega 2 de 230V in serie sau fac o bomba?

Astea au stantat pe ele 115V an fabricatie 2007.

Reply
Poti pune in serie doua de 230V dar vor da fiecare un sfert din puterea nominala, deci impreuna jumatate.
Daca vrei 1200W va trebui sa iei rezistente de 2400W, care la 115V vor da 600W fiecare.
Plus ca la un sfert din putere nu vor mai ajunge la rosu, nu stiu cata radiatie IR vor da...

Ha, ha, ce gluma trista... se pare ca si la Ferrari e la fel, tot 115V 600W:
https://ennebiservice.it/products/resist...-g3ferrari

... inseamna ca schema aia de pe site-ul nemtesc e gresita, sau e o modare personala cu alte rezistente.

Ma fac astia sa il desfac pe al meu pana la fire, sa verific si eu ce rezistente am... [emoji12]

Reply
Am pus piatra la loc (a fost un pic de reglaj pt ca mi se pare ca piatra are un mic joc) iar capacul nu se aseaza perfect pe rama de la piatra, trebuie impinsa piatra spre fata ca sa calce bine pe ea.

Am dat cuptorul la max (poz 3) si l-am incalzit 12 minute. Pe la minutul 10 am bagat un senzor de temp cu multimetru (cica rezista la 1000C vrajeala) si imi arata cam 350C dar nu atingea piatra (imi trebuie un pistol IR de temp).  Estimativ si din ce am citit pe net cam 15 min minim trebuie incalzit, poate si mai bine.

Azi fac aluat si maine fac 2-3 pizza.

Reply
https://www.aliexpress.com/item/32699945380.html

Gasiti altceva? in cuptor nu cred ca intra ceva mai mare de 25 cm, 30 cm exclus.

O solutie este 2 din astea, fiecare cuplata cu cablul ei, le bagi in priza pe amandoua si le dai on/off.

Reply
Înseamnă 4000 wați adică un curent de aproape 20 Amperi.

Dar vezi ca sunt pentru încălzit apa nu aer.

Cel puțin asta înțeleg eu din descriere.

Reply
De ce nu iei de ferrari? al tau pare copiat... nici nu prea mai ai ce sa schimbi prea mult...
Sunt la bucata, cel se sus/jos, sau set pereche, sub 10 euro bucata, si se gasesc in EU.

Reply
Da-mi link. eu vreau sus ceva mai puternic, 1500-2000W si sa fie 230V sa nu fie nevoie de conexiune in serie cu alt element.

Adica, daca tot schimb rezistentele sa sa am de backup in casa, de ce sa nu pun ceva mai bun? sa duc temperatura de lucru la 450-480C si sa fac o pizza de 200-220g in 60-70 sec, asta e targetul, nu 3 minute.

Reply
Fratilor, tot la cuptoare gen Effeuno ajungeti, doar ca mai cheltuiti niste bani in plus, luati ce trebuie din prima.
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply
Sigur ca da. am dat 22 euro pe cuptor, mai dau 50 euro pe modificari. Cum ajungem la pret de 800-1200euro?  Plus ca fac pizza odata la luna, renteaza sa dau 1000euro pe cuptor?

Rezultate de cuptor cu rezistenta care trebuie si evident aluat de care trebuie timp coacere 60-80 sec max:

[Image: 6Q4IAXt.jpg][Image: r1PMrRE.jpg]

Reply
(05-08-2023, 23:29)Darsidius Wrote: Da-mi link. eu vreau sus ceva mai puternic, 1500-2000W si sa fie 230V sa nu fie nevoie de conexiune in serie cu alt element.

Adica, daca tot schimb rezistentele sa sa am de backup in casa, de ce sa nu pun ceva mai bun? sa duc temperatura de lucru la 450-480C si sa fac o pizza de 200-220g in 60-70 sec, asta e targetul, nu 3 minute.
Ai grija ca nu e făcut sa ducă asa sus. Sunt tunate de italieni pe Youtube și carcasa sare de 200°. E periculos. Vezi cum poți pune izolație între carcasa și cupola. Plus ca ți-aș recomanda sa schimbi lițele alea, cabluri sigur nu's. Sincer, cu un kit de pid ii pui ssr care sigur tine temperatura aia și chiar ai control. La effeuno mai costa câteva sute de euro sa ai și pid dar na, e soluție la cheie.
https://www.youtube.com/watch?v=1TyBd7_8KP0
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
[Image: 5Dbc98W.jpg]

Reply
(06-08-2023, 09:24)tecsi78 Wrote: [Image: 5Dbc98W.jpg]

L-ai folosit?
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 

Reply
(06-08-2023, 00:32)vlaicu Wrote:
(05-08-2023, 23:29)Darsidius Wrote: Da-mi link. eu vreau sus ceva mai puternic, 1500-2000W si sa fie 230V sa nu fie nevoie de conexiune in serie cu alt element.

Ai grija ca nu e făcut sa ducă asa sus. Sunt tunate de italieni pe Youtube și carcasa sare de 200°. E periculos.

Exact... adica eu ma limitez voluntar la 360 grade si sa sfatuiesc pe altu cum sa sara de 450... nici nu ma gandesc.
L-am luat ca sa nu mai incalzesc cuptoru mare cand fac o pizza, nu ca sa imi iasa arsurile alea de ii excita pe unii... :@

Reply
(06-08-2023, 10:08)N3cks Wrote:
(06-08-2023, 09:24)tecsi78 Wrote: [Image: 5Dbc98W.jpg]

L-ai folosit?

Am cuptorul, da.

Reply
Varianta de curatare la Ferrari Delizia:
https://youtu.be/8jIbmHA2Htk
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
[Image: ZQlcHmg.jpg][Image: HN6eV9O.jpg][Image: M9ZqpXe.jpg]

Okay am incalzit cuptorul 15 min și am pus prima pizza (aluat maia 20ore + cu frigider) prima pizza exact ce am citit direct arsa pe funda. Piatra stock cedează prea agresiv căldura în aluat. Iar pe deasupra din cauza rezistentei slăbuțe 600w nu se coace cum trebuie. 

Deci trebuie abordat altfel. Primul lucru e sa mi iau pistol de temp.

Al doilea posibil sa mut rezistenta de jos sus și jos sa nu fie nimic. Am incercat și folie de aluminiu împăturată ținută în cuptor sa nu încălzesc tare piatra dar tot a fost prea fierbinte. A 3a pizza am dat la 2/3 cuptorul și a ieșit bine pe fund dar necoapta deasupra chiar și după 3 min.

Gustul la branza și aluat e total diferit fata de cuptorul classic.

Reply
Eu as încerca să încălzesc mai puțin piatra as pune pizza și as da cuptorul la maxim.

Și teoretic as avea piatra mai rece astfel nu se arde pe fund, iar temperatura ar creste odată cu pizza.

Ar merge?

Reply
Merge, insa partea de sus tot nu se coace suficient, pt ca 600W sunt prea putini pt pizza facuta in sub 90 sec. Merge pt pizza facuta in 3-4 minute dar si atunci nu e unde trebuie, unde vreau eu.

Daca nu ai vrea modificari, atunci asta ar fi solutia, sa iei un pistol IR sa masori o valoare safe la piatra cand il incazlesti (360C de ex) sa bagi pizza si sa dai temp mai tare sa radieze pe aluat de sus mai ales.

O alta varianta e piatra schimbata cu ceva din teracota, care iti cedeaza caldura mai lent spre aluat, si nu o arde in halul asta, insa cele mai bune rezultate sunt cu o rezistenta sus de 1200-1600W pusa pe un buton, si una sub de 600W pusa la alt buton. Aduci piatra la cat e safe, bagi pizza, ii dai blana la aia de sus si te incadrezi in 60-90sec max.
Cuptorul are potential, e compact, foarte simplu de folosit (curatat, incalzit, pus si scos pizza) dimensiunea este buna la pizza, nu trebuie mai mare.

Reply
Din ce am observat eu, aluatul se prinde daca nu are suficienta faina pe fund. Sau e putin supradospit si iarasi, inghite rapid faina. Sau a stat pe palete destul si a inglobat faina.
Cand iese greu de pe palete cu siguranta se arde pe fund.
Si atentie sa fie cuptorul pe curba de incalzire cand puneti pizza.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Asta ar putea fi spilul acelei recomandari fabricant... :s

Quote:...sa fie cuptorul pe curba de incalzire cand puneti pizza.

... adica piatra inca nu frige la maxim, in timp ce capacul radiaza tot timpul aceasi energie, pentru ca e radiatie directa, fara nici un obstacol.
Dar nu scade timpul de coacere, pentru asta e necesara marirea puterii.
Dar nu mult... estimez ca 1500W in loc de 1200 ar duce timpul sub 3 minute. Pentru 90 secunde nu ma hazardez.

Reply
Cred ca am sa cumpăr și eu un cuptor pt pizza.[emoji848]
Sa ma joc și eu cu voi[emoji846]

Nu știu ce ar fi ok ca și cuptor.

Am vrut un onni pe gaz dar nu poate fi folosit în casa. Cel electric e și mare e și scump.

Ferrari e ceea ce trebuie? Cu mici tehnici de manipulare ar fi ok?

Sau trebuie modificări importante? Alte rezistente etc.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)