Welcome Back Log In Create Account

Philips Saeco Poemia (HD8425) cu PID

Pt. cei cu buget limitat poate e util:
A aparut o oferta la Altex pt. acest espressor - reducere de la 600 la 420.
Liviu, sterge te rog, daca reclamele sunt interzise. Mersi.
Gaggia Classic + PID Espressuino + Mazzer Major Doserless Mod + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino

Reply
nicio problema, suntem deschisi aici :) Oricum, espressoarele nu se iau dupa oferte speciale ci dupa calitate/dotari. Erau si pana acum Philips Saeco la 400 si ceva de lei peste tot.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Un nou test: - portafiltru original presurizat, gol.
Eram curios la ce presiune deschide.

Se pare ca pompa Ulka se poate controla in impulsuri, astfel controland presiunea.

Cam asa suna primul test la mine :)

Gaggia Classic + PID Espressuino + Mazzer Major Doserless Mod + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino

Reply
Mai e un pic de lucru, dar se pare ca functioneaza.
Ce am observat: ca sa mentin cat de cat presiunea la 10 bari, imi scade debitul, pucul opune prea mare rezistenta.
Urmeaza sa cresc un pic presiunea sau sa modific rasnirea, tamparea sau cantitatea de cafea.
Presiunea maxima, fara control software: 14.5 bar

Primul test cu cafea:

Reply
Salut,
Vreau sa mi cumpar tamper,ai idee ce marime are pf-ul aparatului? 53 mm cumva?
Lelit PL91T & MahlkonigVario Grinder.

Reply
(07-08-2013, 11:54)chitsro Wrote: Salut,
Vreau sa mi cumpar tamper,ai idee ce marime are pf-ul aparatului? 53 mm cumva?

Salut.
Da e 53mm.

Reply
Csabitec, inca o intrebare...m-am uitat pe schema lu' espressuino si, pe cat am reusit sa inteleg, ai un ssr fotek pentru comanda pompei...l-ai luat de pe ebay? La niste incercari pe masa, cu un ssr fotek de pe ebay si o pompa de 48W, ssr'ul nu inchide circuitul daca am doar pompa pe iesire. Daca, in paralel, folosec un bec (sau presupun ca orice sarcina rezistiva dar nu am avut un rezistor mai...rezistent pentru AC) merge ca prin minune. Tu cum faci?

Ps: scuze daca ar trebui sa se inteleaga din schema...ma depaseste putin...:(
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
(11-08-2013, 00:37)nickso Wrote: Csabitec, inca o intrebare...m-am uitat pe schema lu' espressuino si, pe cat am reusit sa inteleg, ai un ssr fotek pentru comanda pompei...l-ai luat de pe ebay? La niste incercari pe masa, cu un ssr fotek de pe ebay si o pompa de 48W, ssr'ul nu inchide circuitul daca am doar pompa pe iesire. Daca, in paralel, folosec un bec (sau presupun ca orice sarcina rezistiva dar nu am avut un rezistor mai...rezistent pentru AC) merge ca prin minune. Tu cum faci?

Ps: scuze daca ar trebui sa se inteleaga din schema...ma depaseste putin...:(

Da asa e pe schema (si da SSR luat de pe ebay).
Sincer pt. pompa nu am incercat Fotek, deoarece nu aveam destul loc pt. 2 Fotekuri. Aici cred ca am gresit eu, am presupus ca o sa mearga si cu Fotek.
Eu am folosit un SSR Sharp S202S02 (sau S202S12). Important e, sa aiba detector de trecere prin zero (ZeroCrossDetector, eventual si filtru: Snubber circuit), deoarece controllerul PID nu are feedback de la retea pt. urmarirea sinusoidei.
Vezi la Fotek sa nu pui rezistor pt. LED, are incorporat, iar tensiunea minima pe LED sa fie minim 5V, altfel triacul din Fotek nu se deschide complet.
Cand am timp o sa incerc si Fotekul, pt. comanda pompei.

Am facut pt. cineva o scurta descriere, legat de acest controller. Am modificat un pic pt. domeniul public.
Documentul puteti descarca de aici.
S-ar putea sa contina mai multe greseli, mai ales la specificarea modului de functionare a electrovalvei la espressoare, poate si la modul de conectare la Espressor (Gaggia Classic). Daca gasiti ceva problema, va rog dati un feedback. Mersi.

Reply
Am adaugat o noua functie la controller, prin care se poate temporiza o rasnita, conectat prin SSR la Espressuino (de la 1 la 40 secunde, rezolutie 0.2 secunde).
Din pacate in afara de Hario Mini, care e manual, nu am decat unul cu lame, cea din filmulet.

Reply
As vrea si eu sa tai la al meu fundul.

Ideea e ca am mai gasit o varianta unde nu se taie si partea pentru suruburi. E taiat oarecum 85% din fund.

https://farm2.staticflickr.com/1367/8813...bbcf_z.jpg
https://farm2.staticflickr.com/1193/8813...c589_z.jpg

Are vreo importanta daca e asa sau trebuie taiat de tot si prins cu suruburi pe lateral ???
Wega Mininova, Mazzer SJ

Reply
Salut,

Raspunsul vine cam tarziu, banuiesc ca deja l-ai si taiat.
Daca nu tai complet, cafeaua mai curge si pe plastic, respectiv se poate observa mai greu ce se intampla in sita, la extractie, dar solutia din poza e mai usor de facut si nici nu risti sa rupi PFul cu aceasta modificare.

(07-05-2014, 13:30)robo374 Wrote: As vrea si eu sa tai la al meu fundul.

Ideea e ca am mai gasit o varianta unde nu se taie si partea pentru suruburi. E taiat oarecum 85% din fund.

https://farm2.staticflickr.com/1367/8813...bbcf_z.jpg
https://farm2.staticflickr.com/1193/8813...c589_z.jpg

Are vreo importanta daca e asa sau trebuie taiat de tot si prins cu suruburi pe lateral ???

Reply
Da, l-am taiat asa cum e cel din poze.
Se prelinge un pic si pe plastic dar nu e nici o problema ca tot in cana ajunge.

Asa e, am ales varianta asta ca sa nu mai fiu nevoit sa dau gauri laterale pentru prinderea portafiltrului.
Wega Mininova, Mazzer SJ

Reply
Salut,

Am si eu un Philips Saeco Poemia care a binevoit sa se defecteze si am zis sa cer parerea cunoscatorilor. Modelul meu este HD8323 si este inca in garantie, dar nu stiu la cine pentru ca l-am primit cadou si deocamdata nu am actele lui. A mai facut el citeva figuri pina acum, dar de fiecare data si-a revenit. Acum nu mai vrea si banuiesc ca are nevoie de "doctor". Problema ar fi ca nu se mai stinge ledul verde din dreptul simbolului cafea si drept urmare nici nu mai incalzeste apa. Pe partea de panarrelo functioneaza bine mersi.

Care ar putea fi problema ? Ce ma sfatuiti sa fac?

Reply
Decalcifiere a primit vreodată? Ce apa ai folosit?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(22-05-2014, 14:30)florin71_skoda Wrote: Modelul meu este HD8323 ......nu se mai stinge ledul verde din dreptul simbolului cafea si drept urmare nici nu mai incalzeste apa.

Am acelasi model de expresor de aproximativ trei ani, timp in care nu am avut probleme (inca il folosesc zilnic la birou). Faptul ca nu se mai stinge ledul verde este normal, deoarece acesta semnalizeaza ca aparatul este in tensiune.....mai degraba, problema o vad ca nu se mai aprinde ledul rosu care semnalizeaza temperatura apei ajunsa la nivelul unde poti incepe preparea cafelei. Este posibil sa fie o problema la termostat...Apa folosita conteaza mai putin, spre aproape deloc , la fel si cu decalcifierea. La un astfel de aparat cu boiler din inox, problemele cu calcifierea pot sa apara dupa trei-patru ani
Sab Antica Levetta HX, 5 l boiler (rotary pump & water plumbed), La San Marco Super Jolly burrs, IMS screen shower and filter 

Reply
(22-05-2014, 14:30)florin71_skoda Wrote: Salut,

Am si eu un Philips Saeco Poemia care a binevoit sa se defecteze si am zis sa cer parerea cunoscatorilor. Modelul meu este HD8323 si este inca in garantie, dar nu stiu la cine pentru ca l-am primit cadou si deocamdata nu am actele lui. A mai facut el citeva figuri pina acum, dar de fiecare data si-a revenit. Acum nu mai vrea si banuiesc ca are nevoie de "doctor". Problema ar fi ca nu se mai stinge ledul verde din dreptul simbolului cafea si drept urmare nici nu mai incalzeste apa. Pe partea de panarrelo functioneaza bine mersi.

Care ar putea fi problema ? Ce ma sfatuiti sa fac?

Salut,

Cred ca problema e cu termostatul bimetalic de 95C (cred) sau cu comutatorul frontal, din moment ce aburi ai in pozitia cealalta (alt termostat bimetalic de temp. mai mare), din cate inteleg.
Asa cum spune Lyvyoo cateodata mai trebuie si decalcifiat.

Reply
(22-05-2014, 14:30)florin71_skoda Wrote: Salut,

Am si eu un Philips Saeco Poemia care a binevoit sa se defecteze

Si eu cred ca e problema cu termostatul de cafea.
Poti sa verifici daca treci comutatorul pe abur ar trebui sa se stinga becul de cafea.
Daca se stinge inseamna ca e termostatul defect.
Termostatul poti sa-l verifici daca cu boilerul rece si comutatorul pe 0, scurtcircuitezi picioarele termostatelor pe rand.
La unul din ele cand faci asta, trebuie sa se stinga becul de cafea si sa se incalzeasca boilerul.
Trebuie sa fii pregatit ca o sa apara niste scantei cand faci operatia asta.
SI sa tii doar cateva secunde ca sa nu se incalzeasca prea tare

Reply
Cum ziceau si colegii cel mai probabil e termostatul.
Desfa capacul si vezi firele care vin de la butonul pentru espresso catre termostat.
Daca pentru abur zici ca merge lasa-l nu umbla la el.

Lasa experimentele astea cu scurtcircuitatul ca poate te mai curentezi sau faci alte boacane.
Se poate verifica cu un multimetru banal de 10-15 lei pe functia de masurare ohmi.
Dai pe scala cea mai joasa si vezi daca are continuitate.

[Image: thermostat-de-regulation-cafe-95-d-expre...026907.jpg]
Asa arata termostatul.

Asa se verifica. Sa ii scoti firele cand ii verifici terminalele sa arate exact ca acelea din video, chiar daca ramane fixat pe aparat.

MARE ATENTIE LA CURENT !!! Sa fie scos din priza espressorul cand faci verificarile.
Wega Mininova, Mazzer SJ

Reply
(22-05-2014, 16:49)robo374 Wrote: MARE ATENTIE LA CURENT !!! Sa fie scos din priza espressorul cand faci verificarile.
Este adevarat, asta trebuie sa fie cea mai mare grija.
Verificarea cu aparatul de masurat cred ca se poate face si fara sa se scoata conectorii de la termostat, daca expresorul e scos din priza. Daca termostatul nu indica rezistenta zero inseamna ca e defect.
Scoaterea conectorilor s-ar putea sa fie destul de dificila pentru inceput.

Reply
Oho, ce rapizi sunteti. Nu va mai citez dar o sa iau pe rind raspunsurile primite.

@Lyvyoo, nu am facut niciodata decalcifiere. Il folosesc de prin noiembrie cu apa de la robinet. Apa din zona noastra nu are calcar. M-am limitat doar la curatarea lui.

@Silvio, eu am toate 3 ledurile verzi. Nu am led rosu. Dupa cum am spus, eu ma refer la ledul de jos care are in drept cu el o ceasca de cafea si care ar trebui sa se aprinda doar cind este calda apa. Ori la al meu se aprinde imediat ce-l bag in priza.

@csabitec, cam asta banuiam si eu, ca o fi ceva bimetalic dus. Daca mai iau dupa "zgomote" posibil sa am 3. Nu stiu ca nu l-am defacut inca de teama sa nu-mi pierd garantia.

@altul, este exact cum ai spus.
- Cu selectorul pe "zero" sau pe "cafea" am ledul "cafea" aprins.
- Daca comut selectorul pe abur, se stinge ledul "cafea" si dupa o perioada aud un clik de parca cupleaza un bimetal si dupa o alta perioada aud alt clik si se aprinde ledul "äbur"
- Daca comut dupaia selectrorul pe "cafea", se aprind ambele leduri cafea/abur, face cafea (ca are apa calda de la abur :D) si dupa o perioada se stinge ledul abur. Fireste, ledul cafea ramine aprins.

@robo374, o sa ma uit sa vad daca are pe undeva ceva sigiliu si daca nu are, ma apuc de desfacut. De curent nu-mi este frica deoarece lucrez destul de des cu el (repar centrale termice). Daca ajung la concluzia ca-i bimetalul, probabil ca momentan o sa-l schimb cu unul de protectie de la ceva centrala termica.

Reply
Pina la urma nu era sigilat si era prins in doar 2 suruburi, asa ca am desfacut aparatul. Intradevar bimetalul de 95grd este defect. Schema electrica vad ca-i foarte simpla.

Partea ciudata este ca cele 2 termostate au pe ele trecut aceasi cod, cu toate ca in manualul cu piese in explozie zice ca unul este de 95grd si altul de 127grd. Eu ma gindeam sa le schimb intre ele.

Am cautat prin toata casa si nu am gasit termostat de 95grd. Am gasit doar 2 dinalea pe invers si pe deasupra sunt de 45grd, asa ca nu ma ajuta la nimic. Acum am desfacut centrala si l-am scos pe ala din centrala. Partea proasta este ca cel din centrala vad ca-i de 105grd. Nici nu stiu ce sa fac.

Reply
Nu se intampla nimic la espressor daca e pus ala de 105. Singura treaba o sa se resimta in gustul cafelei.
Daca nu e urgent tare si mai poti astepta vreo saptamana cat face cu Posta Romana daca il pun luni, iti trimit eu un termostat de 95 care a fost tot pe un Saeco, dar care a ajuns intr-un final pentru piese.
Wega Mininova, Mazzer SJ

Reply
(22-05-2014, 21:01)florin71_skoda Wrote: Pina la urma nu era sigilat si era prins in doar 2 suruburi, asa ca am desfacut aparatul. Intradevar bimetalul de 95grd este defect. Schema electrica vad ca-i foarte simpla.

Partea ciudata este ca cele 2 termostate au pe ele trecut aceasi cod, cu toate ca in manualul cu piese in explozie zice ca unul este de 95grd si altul de 127grd. Eu ma gindeam sa le schimb intre ele.

Am cautat prin toata casa si nu am gasit termostat de 95grd. Am gasit doar 2 dinalea pe invers si pe deasupra sunt de 45grd, asa ca nu ma ajuta la nimic. Acum am desfacut centrala si l-am scos pe ala din centrala. Partea proasta este ca cel din centrala vad ca-i de 105grd. Nici nu stiu ce sa fac.

Ma gandeam eu ca parca tu erai cu centrale termice de pe alt forum, zic imposibil sa nu poti testa si schimba termocontactul.
105C ar fi cam mult, temp. apei o sa ajunga peste 110 grade.
De 95C poti gasi si aici: http://www.tehnoelectric.ro/131-senzori_de_temperatura

Reply
Multumesc @robo374 pentru ajutor.

Pina la urma nu am montat termostatul de 105grd, deoarece m-am gindit si eu ca o fi cam mult si am preferat sa astept pina astazi ca poate fac rost de unul de 95grd. Am zis ca mai bine folosesc deocamdata metoda de facut cafea cu abur decit sa-l pun pe ala de 105grd.
Pina una alta cel defect a primit citeva cozi de surubelnita pentru resurcitare si deocamdata functioneaza. Nu se stie cit timp, dar merge.
Termostatele de siguranta pentru centrale sunt destul de scumpe (fata de cele din Oradea) si nu cred ca gasesc pe la mine prin oras sub 25 ron bucata. Probabil ca o sa ma uit la astia din Oradea sa vad ce mai au de vinzare, sau o sa-mi comand de la ei 4-5 bucati de 95grd si 1-2 de 125grd, ca sa fie. O sa fie mai scump transportul fata de piese :D

Reply
Pentru pid ne mutăm aici http://www.espressoman.ro/forum/Thread-P...tare-piese

Reply
Salut. Am si eu un Saeco Poemia si ... din pura prostie am dat eu sa curat filtrul presurizat. Bineinteles ca l-am stricat. De unde as putea achizitiona unul ... caut si nu gasesc. Va multumesc

Reply
Pai tocmai ca trebuie folosit depresurizat. Deci ti-ai facut un bine :)

Reply
pai am dat eu jos tot ce inseamna plastic ... dar nu mai am crema ...folosesc cafea tchibo albastru ... gresesc eu undeva?

Reply
da!

1. Renunta la cafeaua oxidata "de marca" si treci la proaspat prajita - http://www.espressoman.ro/care-este-cea-mai-buna-cafea/

2. Rasneste tu boabele inainte de preparare la granulatia potrivita pentru espresso, cu o rasnita pentru espresso, manuala sau electrica, astfel incat din 14g de cafea sa iti curga 60ml in 25 de secunde.

Reply
ca si rasnita pentru un utilizator .. casnic ... la un buget mic .. ce ai putea recomanda?

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)