Hello There, Guest! Login Register


Philips Saeco HD875/19

#1
Buna ziua,

vreau sa-mi cumpar un aparat espresso de crăciun și am găsit aparatul din titlu la prețul de 850 lei, nou.
Saeco HD8745/19
Ce credeți despre acest aparat?

Nu vroiam să dau mai mult de 500 ron pentru o mașină espresso simplă, dar prețul acestui aparat ma pus pe gânduri, dacă nu merită investiția.

Mersi pentru sfaturi!
 
Reply
#2
(04-12-2014, 17:40)pinka Wrote: Buna ziua,

vreau sa-mi cumpar un aparat espresso de crăciun și am găsit aparatul din titlu la prețul de 850 lei, nou.
Saeco HD8745/19
Ce credeți despre acest aparat?

Nu vroiam să dau mai mult de 500 ron pentru o mașină espresso simplă, dar prețul acestui aparat ma pus pe gânduri, dacă nu merită investiția.

Mersi pentru sfaturi!

Este un automat pentru cafea . 
In consecinta vei fi nevoit sa bei mereu ceea ce vrea acesta sa-ti dea si nu ceea ce  vrei tu .
Motivele pentru care te vei confrunta cu aceasta siuatie sunt foarte multe si sunt explicate pe larg pe acest forum .
Daca esti genul comod , caruia nu ii pasa ce bea , atunci este ok .
Daca esti genul comod dar caruia ii place un espresso sau un cappuccino bune mai degraba nu cheltui banii si mergi in oras , la cele cateva cafenele recomandate de colegi , in sectiunea dedicata .
Daca insa vrei sa bei acasa ceva ce nu prea gasesti in oras va trebui sa te orientezi spre un semiautomat cu rasnita separata .
Pe acest forum se dezbat teme legate de prepararea unui espresso , ale combinatiilor cu crema de lapte despre echipamentele si manoperele implicate .
Espresso inseamna 30-60 ml de cafea , obtinute din 7-9 g , respectiv 14-18 g de macinatura , in 25-30 min . 
Pentru aceasta se foloseste o presiune de extractie de 8,5-9 bari , o temperatura de 90-95 gc , cafea proaspat prajita , macinata doar la utilizare si tampata cu o anumita forta . 

Orice alta bautura pe baza de cafea, obtinuta prin alte metode , nu se numeste espresso .
Aparatul ales de tine nu se incadreaza in randul aparatelor care sa poata face aceste lucruri asa ca ceea ce va turna in ceasca se va numi oricum dar nu espresso . Laptele frotat nu va fi crema ci clabuci .

Parerea mea este categorica , NU MERITA ! 
Tu esti cel in masura sa decida , in functie de una din cele 3 categorii de consumatori de mai sus in care crezi ca te poti incadra .
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#3
Mulțumesc pentru răspunsul detaliat!
 
Reply
#4
Buna inka,

Am avut ocazia sa folosesc aparatul cu pricina, in varinata neagra, nu stiu exact daca difera si specificatiile. Concluzia este ca nu merita nici jumatate din banii dati pe el. Cred ca poti obtine o cafea mult mai buna prin multe alte metode, mult mai ieftine.

Pe scurt, nu poti sa ii reglezi decat durata de curgere a apei printr-o cantitate fixa de cafea, a carui grad de macinare o decide aparatul. In plus, persoana care detine aparatul a si avut destul de multe probleme cu el, deci nu e foarte fiabil. Sistemul de spumare nu functioneaza nici el ok, asa cum zicea si Liviu.

Si concluzia mea e ca nu merita investitia.
Lelit PL41EM, Lelit PL043MMI, Tamper Dinamometric Concept Art 57.5mm, Portafiltru bottomless, Pitcher 350ml
 
Reply
#5
Mersi.
Și ce ați recomanda? Există ceva mai ieftin și de o calitate acceptabilă?
Variantele manuale Philips Saeco HD8323/69 sau DeLonghi EC 200.CD sunt bune de ceva?

Pratic mi-ar trebui un aparat micut sa fac dimineata o cafea si cateodata un cappuchino bun.
 
Reply
#6
cum bei cafeaua, cum iti place, cum o prepari acum? 
ce asteptari ai avea de la un espressor?
Gaggia Classic, Macap M42M, Ridgeless VST 18g, Hario Mini
 
Reply
#7
Cum am editat mai sus, mi-ar trebui sa fac dimineata o cafea/doua cu lapte, iar mai rar cappuchino.

Momentan ori cumpar de la o cafenea sau de la un aparat (ye, shame on meSmile .
Banuiesc ca de la ultima orice ar fi un upgrade mare Big Grin

Dar acasa facem si la ibric cand avem timp, e prea tare asa.
 
Reply
#8
inka, lucrurile trebuie puse intr-o ordine, de aceea te indemn sa citesti sinteza de pe blog referitoare la diferentierea dintre espressoare - http://www.espressoman.ro/care-espressor...oi-restul/

Daca tot esti din Cluj, ti-ai face un mare bine trecand pe la Olivo (si in curand prin al doilea loc de genul din Cluj, voi reveni cu detalii), incercand cateva shot-uri de espresso sau cesti de capuccino. Astfel vei sti cam la ce sa te astepti, in mare, de la aparatele despre care vorbim noi aici, adica espressoare si rasnite nonchinezesti.

Incearca asadar sa nu te grabesti cu achizitia, informandu-te si degustand mai intai.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#9
Mersi, o sa incerc sa-mi fac timp sa citesc materialul. Scuze daca vin cu prostii, vad ca aici voi vorbiti la un alt nivel.

De Olivio am auzit, dar inca nu am fost pe acolo, cred ca ar fi timpul Smile
 
Reply
#10
tot n-am inteles, poate n-am fost atent, cum bei cafeaua?
espresso de cafenea? lungă de la cafenea + lapte (cand spui lapte, te referi la lapte condensat). 
aia de la aparat stiu cum e, tip zeama. 
cafeaua la ibric poate sa fie senzationala, daca e facuta corect si din ce trebuie. 

De la un aparat, ce fel de cafea iti doresti: espresso (30 ml, 60 ml) adica scurta sau mai lungita, cu care sa jonglezi cu lapte condensat ori crema (spuma) de la lapte?

Te intreb toate astea, pentru ca e posibil sa nu ai nevoie de aparat, ci doar de o rasnita si de cafea proaspata, deci investitia sa fie mai mica decat crezi. 
Gaggia Classic, Macap M42M, Ridgeless VST 18g, Hario Mini
 
Reply
#11
De obicei cafeaua o beau lungă cu lapte (crema de lapta sau lapta condensat, depinde), sau cappuchino.
Espresso scurta foarte rar.

Si cam astea asi dori si de la aparat: sa poate faca o cafea lunga + crema de lapte.
 
Reply
#12
(05-12-2014, 09:23)inka Wrote: De obicei cafeaua o beau lungă cu lapte (crema de lapta sau lapta condensat, depinde), sau cappuchino.
Espresso scurta foarte rar.

Si cam astea asi dori si de la aparat: sa poate faca o cafea lunga + crema de lapte.

Cred ca este bine sa pornim de la o realitate .
Ca bem un espresso sau doua  , mai scurte sau mai lungi , un cappuccino sau un latte ,  odata sau de mai multe ori pe zi sau de doua sau mai multe ori pe saptamana , se vor reflecta mai putin in nivelul investitiei pe care fiecare este dispus sa o faca pentru achizitionarea echipamentelor dedicate . 

Important este ceea ce ne dorim sa avem in ceasca . 
Vrem un shot de espresso , cremos , corpolent , din care sa explodeze aromele in contact cu papilele gustative , vrem un latte sau cappuccino cu o crema matasoasa , stralucitoare care sa-si pastreze caracteristicile pana la ultima sorbitura , atunci discutam de o anumita gama de aparate cu un anumit nivel de pret dar care sunt capabile sa furnizeze calitate constanta .
Preturile nu au nicio legatura cu cantitatea de cafea pe care o consumama ci doar cu calitatea acesteia .
Cu aceasta varianta a bea un shot de espresso devine o experienta si creaza permanent o provocare pentru utilizator . Provocarea pleaca de la potentialul cafelei folosite . Fiecare soi are propriile caracteristici de gust ( florale , fructate , ciocolatii , citrice etc , etc , etc ) care , functie de gradul de prajire , perioada de degazare , temperatura si presiunea de extractie , dozaje manopere ofera in ceasca rezultate diferite dar surprinzatoare , de fiecare data .

Vrem un shot de espresso decent , corect extras dar in care este greu sa identifici arome , mirosuri fine si o crema buna care sa multumeasca atunci avem un alt nive de echipamente cu un buget mai redus .

Daca nu conteaza nimic din cele de mai sus se poate achizitiona orice chinezarie , care va fi oricum supraevaluata privind prin prisma raportului pret / satisfactie . 
In locul acestora din urma exista alte metode de preparare a cafelei , folosind alte metode de preparare , iar pentru crema de lapte se pot folosi o multime de alte aparate , manuale sau electrice , care scot o spuma fina excelenta pentru o combinatie cu cafea .

De aceea este bine ca inainte de a decide asupra nivelului de investitie sa fie clarificata si definita asteptarea si dorinta in legatura cu ce se doreste . 
Deasemenea , este la fel de important sa se cunoasca aspectele legate de nivelul de manopera , pricepere necesare fiecarui nivel de echipamente si daca , cel interesat , este dispus sa consume timp pentru invatare , preparare si intretinerea aparatelor ( curatiri , decalcifieri , reglaje samd ). 

La fel , parerea mea ! 
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#13
Mulțumesc pentru răspunsuri.
Din păcate eu nu mă pricep la cafea atât de bine, așa că nu pot să comentez nimic.

Dar cred că momentan întrebarea este mult mai simplă:
există aparate de cafea (fără rășniță și accesorii) acceptabile în intervalul de preț 500-600 și dacă puteți comanda ceva concret? Marcă, model, etc. : Philips, Delonghi, Krups, sau e imposibil să găsești ceva acceptabil la prețul asta?
 
Reply
#14
Marcile acelea sunt chinezarii si trebuiesc evitate. Uite aici o discutie cu doua alternative, dintre cele mai ieftine - http://www.espressoman.ro/forum/Thread-G...-Baby-Dose Deci minimul este 765 de lei.

Din pacate nu cred ca ai gasit timp sa citesti acel articol de mai sus despre alegerea espressorului, caci te-ar fi luminat mai bine asupra chestiunilor de baza. Cum ar fi o rasnita, fie ea si manuala.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#15
Chiar acum am citit articolul si vroiam un edit, dar nu mai era posibil Smile
 
Reply
#16
(04-12-2014, 19:12)RaduCarutasu Wrote:
(04-12-2014, 17:40)pinka Wrote: Buna ziua,

vreau sa-mi cumpar un aparat espresso de crăciun și am găsit aparatul din titlu la prețul de 850 lei, nou.
Saeco HD8745/19
Ce credeți despre acest aparat?

Nu vroiam să dau mai mult de 500 ron pentru o mașină espresso simplă, dar prețul acestui aparat ma pus pe gânduri, dacă nu merită investiția.

Mersi pentru sfaturi!

Este un automat pentru cafea . 
In consecinta vei fi nevoit sa bei mereu ceea ce vrea acesta sa-ti dea si nu ceea ce  vrei tu .
Motivele pentru care te vei confrunta cu aceasta siuatie sunt foarte multe si sunt explicate pe larg pe acest forum .
Daca esti genul comod , caruia nu ii pasa ce bea , atunci este ok .
Daca esti genul comod dar caruia ii place un espresso sau un cappuccino bune mai degraba nu cheltui banii si mergi in oras , la cele cateva cafenele recomandate de colegi , in sectiunea dedicata .
Daca insa vrei sa bei acasa ceva ce nu prea gasesti in oras va trebui sa te orientezi spre un semiautomat cu rasnita separata .
Pe acest forum se dezbat teme legate de prepararea unui espresso , ale combinatiilor cu crema de lapte despre echipamentele si manoperele implicate .
Espresso inseamna 30-60 ml de cafea , obtinute din 7-9 g , respectiv 14-18 g de macinatura , in 25-30 min
Pentru aceasta se foloseste o presiune de extractie de 8,5-9 bari , o temperatura de 90-95 gc , cafea proaspat prajita , macinata doar la utilizare si tampata cu o anumita forta . 

Orice alta bautura pe baza de cafea, obtinuta prin alte metode , nu se numeste espresso .
Aparatul ales de tine nu se incadreaza in randul aparatelor care sa poata face aceste lucruri asa ca ceea ce va turna in ceasca se va numi oricum dar nu espresso . Laptele frotat nu va fi crema ci clabuci .

Parerea mea este categorica , NU MERITA ! 
Tu esti cel in masura sa decida , in functie de una din cele 3 categorii de consumatori de mai sus in care crezi ca te poti incadra .
Scuze ca ma bag in seama dar e bine sa fie corectat: in 25-30 secunde.
Acasa: Expobar Brewtus IV,  K30 Vario sh, Duomo Eight, Bravo Distributor & Tamper, Tampercube, Acaia Lunar, site VST, IMS
In deplasare: Kinu M47, filtre Kalita
 
Reply
#17
Haha, bine observat Big Grin
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)