Hello There, Guest! Login Register

Pastrare cafea verde

Vreau sa ma apuc de prajit si eu cafea, iar pentru inceput am sa folosesc un aparat de popcorn. M-am gandit sa cumpar mai multe tipuri de cafea de la Cortina, dar nu stiu cum pot sa o pastrez fara ai afecta calitatea. Avand in vedere ca voi consuma in continuare si cafea prajita de prajitori, probabil ca va trebui sa o pastrez pe cea verde o perioada mai mare de timp. Voi cum procedati?

Reply
Prea mult nu o poti pastra, nu te repezi la cumparat cu sacul, cea de la Cortina este recolta de anul trecut, din cate scriu ei, chiar"april-june" si daca este sa te iei dupa regula celor 15, una recoltata in aprilie anul trecut expira in iulie acum.
Asa ca socotestes cat timp consumi cele 8kg comanda minima, si alege sortimente recoltate macar vara-toamna anul trecut.

De pastrat, intr-un loc mai racoros, camara este ok, in ambalajul in care vine, fara sa iti faci griji deosebite de etansare, gandeste-te ca a stat deja 12 luni intr-un sac de panza.

Reply
Recipientul in care se pastreaza este indicat a fi etans sau cafeaua verde trebuie sa "respire"?
Lelit PL41TEM \ Kinu M47 \ Ascaso I-steel i1 \ Gene Cafe CBR 101 \ L-Beans tamper holder

Reply
(06-11-2016, 10:02)d@n Wrote: Recipientul in care se pastreaza este indicat a fi etans sau cafeaua verde trebuie sa "respire"?

Cafeaua pe care o am in cantități mai mari o împart in pachete de câte 1 kg (patru șarje la prajit), pe care le videz si pe care le pun in dulap.
Restul de cafele le țin in săculeți din pânza, pe care ii depozitez in dulapul de care vorbeam mai sus, la întuneric si la temperatura constanta.
La fel procedez si cu pungile vidate pe care le desfac.
In concluzie, dacă nu videz las cafeaua sa respire.
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
@Radu: cred ca e "safe" sa presupun ca ai făcut un mic studiu asupra pieței aparatelor de vidat. Putem profita si noi de pe urma concluziilor lui? Reviewurile de pe net sunt cam ca pentru "gospodine""
Adică, pe scurt: ce aparat ai? :)
Bezzera Strega, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500

Reply
Am inteles. Este vreo diferenta intre cea vidata si cea pastrata in saculeti? Se mai pierde ceva din aroma la cea din saculeti sau pierderea e insesizabila?
Merci
Lelit PL41TEM \ Kinu M47 \ Ascaso I-steel i1 \ Gene Cafe CBR 101 \ L-Beans tamper holder

Reply
Aceste griji au rost pentru cafele la care se cunoaste totul, si sunt din cea mai recenta recolta.
Cum noi consumam inca din recolte 2015. si intre timp au stat in saci de panza in depozite de toate soiurile...
Inteleg, e duminica... :)

Reply
Chiar si asa [Image: biggrin.gif] , voiam sa vad daca se merita sa cumpar un aparat de vidat sau trec pe saculeti. [Image: confused.gif]

Reply
Salut
De unde ai cumpărat cafea verde?

Reply
Mihaimtl, citeste aici.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
Mersi.dar ma intereseaza in cantitati mai mari. La un pret mai fair play. Doresc sa prajesc si sa.vand cafea.

Reply
Cat de mari? Cat de "fair play"? Cool

Reply
10 euro/kg. 4-500 de kg

Reply
(04-01-2017, 01:04)Mihaimtl Wrote: Mersi.dar ma intereseaza in cantitati mai mari. La un pret mai fair play. Doresc sa prajesc si sa.vand cafea.

La asemenea cantitati se cumpara direct din bursa de la Hamburg. Este cantitate lunara ?
Probabil insa nu vei putea sa faci import fara sa ai firma... daca cumperi local poti cumpara si pe persoana fizica.
Ce prajitor ai ?

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)