Welcome Back Log In Create Account

Pastrare / Conservare arome cafea

Daca nu ma puneti sa beau un butoi d-ala, poate incerc. Totusi l-as scurta mult, sa ia maxim 300g de cafea.
Sa vezi acu ce curtez io un horecarist d-asta sa-mi dea un bidon. S-or da la schimb ca alea de apa.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Sau vine reprezentantul vietii si taie un sac de cafea de hypermarket si varsa in butoi (nu de fata cu "managerul" caruia ii cere 200 lei/kg ca doar i-a dat in comodat un espressor de 2000 lei si o rasnita de 300 lei si ii da cafea de 30 lei/kg....)
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II

Reply
Dacă găsești sa te uiți atent la ce improvizație au făcut sa se potrivească la gatul rasnitei pentru care a fost destinat. Nu de alta dar cel mai probabil va fi lipit cu superglue și va avea mult loc de reziduuri. Am avut unul dar cred ca l-am aruncat...venise cu quamarul.
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
Odata cumparata cafeaua vedem data prajirii .
     1.Daca este de pana-n 5 zile ar fi bine de scos din ambalaj si rasfirata pentru degazare pana la 5 zile ?
     2.Daca este dupa 5 zile o scoatem din ambalajul propriu (pe care-l vad destul de etans si bine facut) si o punem la borcan pentru o mai buna conservare sau o lasam in ambalajul propriu pana la desfacere si abia dupa aia o punem la borcan.
     3.Este bine de pastrat in bucatarie unde de cele mai multe ori este cald , la frigider unde poate condensa la deschidere ,sau intr-o debara la temperatura camerei si intuneric ?
     4.Este mai bine de pastrat in recipiente de sticla sau de metal gen cutie de Illy care etanseaza foarte bine ?
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex . 

Reply
(24-10-2015, 13:54)Bcc Wrote:      Odata cumparata cafeaua vedem data prajirii .

Ce cantitate aprovizionezi si ce perioada de consum acopera ?
Ar fi bine sa cumperi cafea pentru maxim 2 saptamani .

1.Daca este de pana-n 5 zile ar fi bine de scos din ambalaj si rasfirata pentru degazare pana la 5 zile ?

Nu .

2.Daca este dupa 5 zile o scoatem din ambalajul propriu (pe care-l vad destul de etans si bine facut) si o punem la borcan pentru o mai buna conservare sau o lasam in ambalajul propriu pana la desfacere si abia dupa aia o punem la borcan.

Este bine sa o lasi in ambalajul propriu .
Este conceput special pentru cafea , este opac si are acea supapa unisens .
Aerul si lumina favorizează oxidarea . Iti recomand ca , dupa ce ai desfacut punga , sa o împarți in alte pungi identice si sa pui in fiecare dintre ele cantitatea necesara pentru 3-4 zile de consum . Astfel nu vei umbla de fiecare data la toata cafeaua , limitând contactul cu elementele care conduc la oxidare prematura .

3.Este bine de pastrat in bucatarie unde de cele mai multe ori este cald , la frigider unde poate condensa la deschidere ,sau intr-o debara la temperatura camerei si intuneric ?

Pastreaza la indemana punga cu cafeaua pe care o folosesti in acel moment . Poti sa o tii si langa expresor , dar nu pe acesta si nici langa zonele calde ale acestuia . 
Pana de curand tineam aceasta punga intr-un recipient din plastic care are un capac cu supapa pentru etanșare .
Am constatat ca era o masura inutila avand in vedere ca punga cu supapa protejează foarte bine cafeaua din interior .
Mult mai eficienta si utila este împărțirea in cantitati mici la care sa nu se umble decat atunci cand se epuizează stocul precedent . 
Acestea nu se recomanda a fi ținute in frigider ci intr-un dulap , la intuneric , la temperatura constanta si umiditate redusa .
Daca lipsesc mai mult de 2 saptamani eu bag la frigider , doar asa pe considerentul ca stiu de la chimie ca agitația termica scade odata cu scaderea temperaturii si încetinește reactiile .
Nu pot sa-mi dau seama care este efectul concret asupra boabelor de cafea in acest interval de timp , dar am eu impresia ca asa este mai ok .

4.Este mai bine de pastrat in recipiente de sticla sau de metal gen cutie de Illy care etanseaza foarte bine ?

Important este ca recipientul sa limiteze cat mai mult contactul boabelor cu factorii care accelerează  oxidarea , aerul si lumina .
In rest materialul trebuie sa fie unul igienic si sa nu păstreze mirosuri.
Am mai spus , eu folosesc pungi cu supapa , speciale pentru cafea si un recipient din  material plastic cu capac etanș .
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
(24-10-2015, 14:38)RaduCarutasu Wrote:
(24-10-2015, 13:54)Bcc Wrote:      Odata cumparata cafeaua vedem data prajirii .

Ce cantitate aprovizionezi si ce perioada de consum acopera ?
Ar fi bine sa cumperi cafea pentru maxim 2 saptamani .

Nu .

Este bine sa o lasi in ambalajul propriu .
Este conceput special pentru cafea , este opac si are acea supapa unisens .
Aerul si lumina favorizează oxidarea . Iti recomand ca , dupa ce ai desfacut punga , sa o împarți in alte pungi identice si sa pui in fiecare dintre ele cantitatea necesara pentru 3-4 zile de consum . Astfel nu vei umbla de fiecare data la toata cafeaua , limitând contactul cu elementele care conduc la oxidare prematura .

Pastreaza la indemana punga cu cafeaua pe care o folosesti in acel moment . Poti sa o tii si langa expresor , dar nu pe acesta si nici langa zonele calde ale acestuia . 
Pana de curand tineam aceasta punga intr-un recipient din plastic care are un capac cu supapa pentru etanșare .
Am constatat ca era o masura inutila avand in vedere ca punga cu supapa protejează foarte bine cafeaua din interior .
Mult mai eficienta si utila este împărțirea in cantitati mici la care sa nu se umble decat atunci cand se epuizează stocul precedent . 
Acestea nu se recomanda a fi ținute in frigider ci intr-un dulap , la intuneric , la temperatura constanta si umiditate redusa .
Daca lipsesc mai mult de 2 saptamani eu bag la frigider , doar asa pe considerentul ca stiu de la chimie ca agitația termica scade odata cu scaderea temperaturii si încetinește reactiile .
Nu pot sa-mi dau seama care este efectul concret asupra boabelor de cafea in acest interval de timp , dar am eu impresia ca asa este mai ok .

Important este ca recipientul sa limiteze cat mai mult contactul boabelor cu factorii care accelerează  oxidarea , aerul si lumina .
In rest materialul trebuie sa fie unul igienic si sa nu păstreze mirosuri.
Am mai spus , eu folosesc pungi cu supapa , speciale pentru cafea si un recipient din  material plastic cu capac etanș .

De unde iei pungi ?
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex . 

Reply
Bcc wrote:

De unde iei pungi ?

Am cumparat de la prajitorii de la care cumpar si cafea .
Sunt foarte rezistente si le refolosesc .
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
pastrarea cafelei e o tema frecvent intalnita pe forumuri, inclusiv la noi si e probabil una din preocuparile de baza ale compartimentelor de cercetare la marii giganti ai cafelei industriale;

dar in final, ceea ce vad eu esential, este dezvoltarea unui discernamant propriu: adica experienta, informatia specifica si preferintele se topesc impreuna intr-un procedeu adaptat conditiilor concrete, pentru fiecare casa in parte...

din punctul meu de vedere, cea mai buna metoda de a pastra cafeaua, mai ales cand nu esti din Bucuresti sau Cluj, insfarsit, cand esti din ceva gen Brasov, este sa o pastrezi boabe verzi!
si sa o prajesti dupa nevoi, lasand daca esti atat de organizat, cateva zile decalaj fata de consum, pentru "maturare";

si despre asta doresc sa mentionez cateva constatari valabile in ce ma priveste:

- un espresso bun se poate extrage dintr-o cafea boabe buna, prajita corect pentru gusturile mele, deja la cca. 12 ore, adica in dimineata urmatoare unei prajiri de seara;  boabele puse, odata racite, in borcane de sticla inchise ermetic; la intuneric, intr-un dulap;

- la prajeli prea proaspete, las macinatura mai mult la aer, ceea ce se face usor cu rasnita cu doser pe care o folosesc: rasnesc cele cca. 90-110g de cafea in mers continuu, din hopper (adica nu single dose) si macinatura ramane, tot mai putina, pe parcursul celor 10-15 min cat dureaza "sesiunea" mea espresso;

- aceleasi boabe, in acelasi borcan, vor da in ziua urmatoare o extractie mai echilibrata, mai putin aspra; nu e o problema de finete, e ceva ce simte cu siguranta orice bautor de espresso;

- intre ziua a 3-a si, cam a 5-a pot face din boabele respective, extractia cea mai buna, mai distincta in straturi de arome, mai completa...

- deja in ziua a 6-a, sigur in ziua a 7-a, se poate simti la deschiderea borcanului, note de vechi si pierderea stralucirii in general;

- sigur, beau si cafea mai veche, spre 8-12 zile, dar e vorba de fractiunea din blend, prajita mai demult, peste care am adaugat prajeli recente; caz in care, nuanta de vechi din gustul final, se confunda cu nota generala de maturitate, nu de vechi;
probabil o impresie: o cafea relativ veche in blend (8-12 zile) ajuta, netezeste notele aspre, ale unei cafele prea proaspete;

- o macinatura din cafea prea proaspata, deci foarte bogata in bioxid de carbon, da in apa, sub presiune si temperatura inalte, acid carbonic, care interactioneaza cu componentele aromate si e principalul vinovat pentru notele de aspru si acid ale cafelei prea proaspete;
dar o macinatura prea proaspata da, desigur, si cea mai frumoasa crema, rivalizata numai de blendurile cu robusta...
insfarsit, unii beau espresso numai dupa ce colecteaza si arunca crema :)

- problema "degazarii" are mai multe fatete: in fond, bioxidul de carbon ramas in boabe este o masura a prospetimii lor! iar bioxidul de carbon eliberat din boabe, creeaza o suprapresiune de gaz protector in punga sau borcan;
protejat - cat de cat - de oxidare, mai raman ca "dusmani" ai prospetimii boabelor respective: caldura, lumina si umiditatea...
o cafea "degazata" este, sau devine rapid, o cafea veche!

nu mi se pare intamplatoare, asemanarea dintre efectele unei cafele prea proaspete si ale componentei de robusta dintr-un blend italian!
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
(24-10-2015, 16:06)radudani Wrote: - un espresso bun se poate extrage dintr-o cafea boabe buna, prajita corect pentru gusturile mele, deja la cca. 12 ore ......

Cred ca in acest moment se vad diferentele  in concepție ale aparatelor pe care le folosim . Regimurile diferite de presiune si de temperatura fac posibila aceasta abordare in cazul tau.
Sunt curios in ce masura , cu Bezzera pe care ai avut-o inainte , puteai aborda prepararea unui espresso in aceleasi conditii dupa prajire .
Gustul extractiei era la fel de ok , neluând in considerare caracteristicile de gust specifice fiecarui model de expressor .
Eu nu pot afirma ca imi place un shot extras mai devreme de 3 zile de degazare . Dupa 5-6 zile pot aprecia ca ajung , la cele mai multe sarje , la un maxim . 
Si la cappuccino , dupa 5-6 zile bautura capata o dulceata si o aroma aparte . 

- la prajeli prea proaspete, las macinatura mai mult la aer.....

La fel forțez si eu degazarea , pentru un rezultat mai aromat si mai echilibrat in ceasca 

- intre ziua a 3-a si, cam a 5-a pot face din boabele respective, extractia cea mai buna, mai distincta in straturi de arome, mai completa...

Cu o zi sau doua intârziere si la mine gustul se îndreaptă spre zona de maxima complexitate si echilibru .

- deja in ziua a 6-a, sigur in ziua a 7-a, se poate simti la deschiderea borcanului, note de vechi si pierderea stralucirii in general;

Pentru a evita acest aspect împart sarja prajita , care imi ajunge per total 7-8 zile in doua pungi . Deoarece la cea de a doua nu umblu , oxidarea este mai lenta si fenomenul de îmbătrânire este mai lent . Asa cafeaua are un miros proaspat pana la sfarsit iar extractiile evolueaza in parametri de la prima pana la ultima .

Extractii reusite ! 

Reply
Jim Schulman si Ken Fox au repetat impreuna un experiment : a congela sau nu cafeaua .

https://www.home-barista.com/store-coffe...eezer.html

Reply
(15-12-2015, 17:54)RaduCarutasu Wrote: Jim Schulman si Ken Fox ...

+1

(la un moment dat cineva dadea cu "...nu putem sa vorbim cu toții de Jim Schulman și sa citam din mostrele lui de înțelepciune. ...") - dar asta-i off topic ;-(

apropo de ce spuneam despre cafeaua la 6-7 zile de la prajire - citat mai sus: 
da, solutia este partajarea, chiar pe zile daca se poate (cand faci 90-120g pe zi...);

insa in ce ma priveste, tin sarjele in borcanase separate (cca. 190-200g boabe prajite pe sarja), chiar fac extractii SO uneori, dar totdeauna, mai devreme sau mai tarziu, le amestec intr-un singur borcan (5-600g);
vanturat in/out hopper in fiecare zi; dar se termina in 5-6 zile si vine urmatorul;

ar mai fi ceva de notat, apropo de perisabilitatea mare a unor cafele: spre deosebire de verisoarele lor... robusta, cafelele (verzi) arabica mai ieftine (dar nu neaparat la propriu; soiul desigur, dar si faptul ca sunt mai putin sortate, mai vechi, si mai sunt si amestecate ferme si recolte), odata prajite se degradeaza mai repede; isi pierd rapid stralucirea, mai ales cea specifica prajirilor light;
de altfel, acesta e si motivul pentru care pastrez separat pentru apreciere cafeaua dintr-o sarja, mai multe zile;
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
:) ei, din când în când mai merge!

Și eu împart cafeaua în mai multe pungi, cam 150g/pungă sau, dacă se mai întâmplă să rămân fără pungi, folosesc una în mod curent, pe care o umplu de fiecare data cu 1-200g de cafea, în general după ochi, din punga mai mare. Funcționează foarte bine din ce am observat pana acum..
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
(24-10-2015, 13:54)Bcc Wrote: Odata cumparata cafeaua vedem data prajirii .

Salut,
Eu dupa desfacerea pungii de o pastrez la frigider sau in macinator,bine nu cantitati mari 200-300 gr .Este ok?
Nu sunt un fin cunascator de aceea te intreb.

Mersi

(24-10-2015, 15:37)RaduCarutasu Wrote: Bcc wrote:

De unde iei pungi ?

Am cumparat de la prajitorii de la care cumpar si cafea .
Sunt foarte rezistente si le refolosesc .

poti sa achizitionezi timpul respectiv de pungi si de la IKEA.

Reply
Eu folosesc asta [post #82]. Cind sint plecat mai mult timp, o pastrez in frigider.
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Reply
Se găsește de cumpărat si pe meleagurile noastre?
Vibiemme Super 2B/PID, Honne/Arco, Bullet R1 v2
Prev: Breville BES920XL 2B, Niche Zero, K30, KN-8828B-2K+
Prev: LaSpaziale S1 Vivaldi II, Mazzer Mini E, Baratza Sette 270W, Kinu M47
Prev: Gaggia Evolution PID, Varion Home, Ascaso I-mini I1

Reply
O poti inlocui cu un recipient tip armonica, de uz medical, pe care il comprimi cat sa nu ai aer in el, genul asta.
Se gasesc de 200 si 500 ml.

[Image: mini-quicky1.jpg]

Reply
Decat platicul asta, mai bine pun ca la putina de varza, un capac cu piatra pe el.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Acolo e simplu, trebuie tinuta varza sub moare... cu aerul e mai greu sa-l tii deoparte :)

Solutia asta este folosita de cand ma stiu in medii industriale, pastram solutiile fotografice pe vremea cand aveam laborator, ca sa nu se oxideze, mult mai pretentioase si mai greu de procurat decat cafeaua...
O alternativa, care mergea la solutii lichide, la cafea mai greu, era sa completez cu bile de sticla, intr-un recipient normal, astfel incat sa ridic nivelul solutiei pana la capac.

Reply
Regret, dar in ceva din plastic care aduce a irigator, nu o sa bag niciodata cafea, chiar de mi-ar creste in curte.
M-ai facut sa sar un shot. :(

Reply
Lol...

Pai bre, de uz medical... adica numai titanu are voie... ?

Atunci ce sa mai zic de seringa aia de o fierb zilnic ?
Sau pungile? Ce crezi ca au pe interior ? Nu zice aluminiu, ca pierzi :) si oricum aluminiu e mai nociv ca plasticul de uz medical.

Ma faci sa mai imi fac o cafea pe ziua de azi :)

Reply
Am si eu idiosincrazia mea, deh.
La mine sta in borcan Ikea de 250 fara probleme. Sunt acum, de exemplu, la ultimul borcan dintr-un lot prajit pe 23 dec 2015.

Reply
Auleeu de o luna , nu prea mai mai e proaspat prajita !!!

Reply
La crema de o face, n-ai zice. In final bem cafeaua (care in cazul de fata e OK), nu timpul de la prajire.

Reply
Am si eu o problema legata de ambalarea si conservarea cafelei.Pentru ca  nu am prajitorie in localitate, comand 1 kg lunar in pungi de  250 de grame.Acum inconvenientul evident pe langa durata de o luna(n-am  ce face ) ,este faptul ca desfacand punga ,dureaza cam o saptamana ,deci 6 sau 7 zile pana la epuizare.Aromele se simt cam trei zile in mod pregnant.Apoi slabesc in intensitate pana spre fad la finele intervalului de 7 zile.Ma-m gandit sa trec pe pungi de 125 de grame.Am gasit prajitor care imi poate oferi cafeaua in pungi de 125 de grame.Asta inseamna ca m-asi incadra foarte bine in cele 3 zile de maxim de calitate de la desfacerea pungiii respective.Dar mai e o problema ,pungile de 125 nu au valva  si asta inseamna ca gazele acumulate raman in punga ,nefiind evacuate.Doresc sa stiu daca ramanerea acestor gaze acumultate in urma degazarii normale la o cafea proaspat prajita poate influienta in vreun mod negativ calitatea cafelei timp de o luna de la achizitie.
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.

Reply
Mai bine stau boabele in acel dioxid de carbon decat in aer. Eu folosesc mason jars de 100gr. Containere cat mai mici posibil.
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II

Reply
Comanda in continuare la 250 grame si foloseste doar o punga de 125 grame ca sa imparti pe cea de 250 cand o desfaci. Sau un borcan, cum zise mai sus.
Mi se pare totusi ciudat ca se duce in 3 zile... :s Huh

Reply
Pai e  simplu.Folosesc cam 19 grame dimineata si aceeasi cantitate seara.Asa ca in trei zile si jumatate se duce punga.Sa o desfac pe cea de 250 si sa o distribui,nu prea ma incanta,asa ca voi proceda asa, un tip de  cafea ,cred ca o Ethiopia o voi lua in doua pungi de 125,restul in pungi de 250.De ce Ethiopia?Pai pentru ca ii cunsoc bine gustul,il stapanesc bine la nivelul memoriei papilare.Si dupa ce  consm o punga de  250 din alt tip ,intru in cele de 125.Asta ar insemna cam intre saptamana intai si cea de a doua de la prajire,suficient cred pentru a vedea cam ce fac doamnele gaze acumulate cu aromele mult dorite.Voi trage cred o concluzie corecta.Daca totul e bine,voi trece numai pe pungi de 125 de  grame.Daca nu ,raman la cele clasice cu valva de 250 de grame.Sa vedem ce rezulta din micul meu experiment.
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.

Reply
Eu sunt cel mai mare fan al congelatorului pentru conservarea cafelei
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola, Bentwood v63, Nuova Simonelli MDJ+SSP, Felicita Arc

Reply
Organon nu vorbeste de conservare a la longue, ci de scurt durata.

Sincer, aici este multa subiectivitate... unii nu ar zice ca desfacand zilnic o punga de 250 grame timp de o saptamana se simte diferenta intre cafeaua de luni si cea de sambata, dar altii da.
Iar impartirea unei pungi de 250 in doua de 125, care una sa stea inchisa 3 zile, cu atat mai mult... altfel am si trecut toti la 100-125 grame.
Astfel de dileme m-au facut sa ma apuc de prajit, iar Organon ar avea motivatie din plin sa incerce, nu stiu ce il tine... ;)

Reply
(29-02-2016, 19:48)organon Wrote: Pai e  simplu.Folosesc cam 19 grame dimineata si aceeasi cantitate seara.Asa ca in trei zile si jumatate se duce punga.Sa o desfac pe cea de 250 si sa o distribui,nu prea ma incanta,asa ca voi proceda asa, un tip de  cafea ,cred ca o Ethiopia o voi lua in doua pungi de 125,restul in pungi de 250.De ce Ethiopia?Pai pentru ca ii cunsoc bine gustul,il stapanesc bine la nivelul memoriei papilare.Si dupa ce  consm o punga de  250 din alt tip ,intru in cele de 125.Asta ar insemna cam intre saptamana intai si cea de a doua de la prajire,suficient cred pentru a vedea cam ce fac doamnele gaze acumulate cu aromele mult dorite.Voi trage cred o concluzie corecta.Daca totul e bine,voi trece numai pe pungi de 125 de  grame.Daca nu ,raman la cele clasice cu valva de 250 de grame.Sa vedem ce rezulta din micul meu experiment.

Cam asa consum si eu, 1 kg de cafea pe luna, care in cele mai multe cazuri la cei mai multi prajitori, vine in ambalaje de 250 de grame! Dar am observat ca, dupa desigilare, daca scot aerul complet din punga, si o inchid cat mai bine pentru a nu patrunde nici aer, nici umiditate nici lumina, se pastreaza cat de cat 7 zile.
Expobar Brewtus IV-R Mahlkonig Pro M Espresso Grinder TORR Elite Titanium 58.4mm Softconvex E61 Original-Bottomless  IMS E61 Competition Shower IMS Basket Set Competition, ECM Tamper Station

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)