Am primit kit-ul pt. stabilizarea axului rasnitei Hario Skerton (
http://www.orphanespresso.com/OE-Lower-B...4066.html#). Mi-a luat 90 de minute de incercari repetate in vederea centrarii conului de macinare de pe ax, dar tot nu mi-a iesit foarte bine, cu toate ca m-am uitat pe Youtube cum se face corect. Acum de-abia inteleg de ce spuneau cei de la OE ca un Hario Skerton, dupa efectuarea acestui upgrade, nu mai poate macina la fel de fin. :(
Pro:
- macinisul este ceva mai uniform, dar inca departe de a fi perfect (mai ales la cafeaua prajita ceva mai intens, unde daca incerci sa macini mai grosier, boabele se sparg in microgranule);
- praful de cafea rezultat in urma macinarii Medium/Coarse a scazut cam la jumatate sau poate chiar mai putin (lucru imbucurator pentru presa franceza);
- axul fiind acum stabilizat, pare ceva mai "inchegata" rasnita, deci e posibil sa reziste mai mult in timp.
Contra:
- nu se mai poate rasni foarte fin, dar sunt ceva sanse sa reusesti sa macini relativ fin daca te chinui foarte-foarte mult sa "calibrezi" cutitul conic pe ax, dupa efectuare acestui up-grade.
Zgomotul produs in timpul macinarii nu mi se pare sa fi scazut dupa acest up-grade, asa cum spun unii, dar poate n-am eu urechea "fina". :)
In concluzie, recomand acest upgrade celor care au nevoie sa macine medium, medium/coarse sau coarse, in special pentru presa, dar musai trebuie si o sita adecvata pentru inlaturarea prafului fin de cafea (cel putin pentru presa franceza).
Kit-ul mi-a venit direct la cutia postala, in plic gros de 5 mm.
Gaggia Classic E24 (9 bar + PID), De'Longhi Magnifica Plus, Hario V60, Eureka Mignon Silenzio mk2, Hario Skerton + OE kit, IKEA ANRIK & UPPHETTA (ex. Gaggia Classic II RI9403/11).