Si am copt, si temperatura in bucatarie nu a crescut nici 2 grade...
Quote:La mine cel putin, cel electric e mult mai bine izolat.
Nu stiu cum poti aprecia asta, adica izolatia in sine... fara sa desfaci doua si sa vezi cum sunt facute. :s
Daca e ceva cert este ca intr-adevar in cel cu gaz ai caldura adevarata, nu poti compara 2000 grade cat e intr-o flacara de arzator, cu maxim 650 cat este o rezistenta cand ajunge la portocaliu incandescent.
In plus diferenta radicala este la cum se transfera caldura.
Flacara, impreuna cu tirajul de care vorbeste @
vdub, creeaza in interior o adevarata furtuna de convectie naturala, nu o sa vedeti ventilator la cele cu gaz, nu e nevoie de proptele ca sa ajute circulatia aerului cald.
La cele electrice avem radiant pur, forma de producere si transfer caldura cea mai putin inteleasa... am vazut asta la prajitorul Skywalker.
In primul rand ca radiatia IR nu incalzeste mediile transparente prin care circula, nici aer nici sticla.
Simtim caldura de la soare care cosmosul pe care il strabate ca sa ajunga pana la noi e rece.
Radiatia IR se transforma in caldura de abia cand e absorbita de un solid, cu cat culoarea lui e mai inchisa cu atat mai multa absorbtie se petrece.
Din cauza asta, daca ai peretii cuptorului din inox, razele se reflect ca intr-un labirint cu oglinzi multiple pana gasesc ceva in care sa fie captate... vasul cu mancare, corect.
In conditiile astea normal ca ai senzatia, falsa, ca ar fi cuptorul izolat mai bine...
Quote:@renatoa, pai esti boier la sub 25C. Eu ma topesc intr-un apartament orientat sud-vest si fara usi sau geamuri intre camere si cele doua balcoane.
Buba cuptorului pe gaz este ca are peretii laterali subtiri iar prin aerisirile menite sa-l oxigeneze, iese foarte multa caldura.
Nu mai spun ca senzorul pentru codoi montat la 2 camere distanta o ia razna dupa 10 minute si trebuie sa aerisesc Confused .
De acord, sunt un norocos... al meu are laturile cu ferestre exact diametral opus Est-Vest, si aceasta este si directia vanturilor dominate in regiune, fie intr-un sens fie in celalalt. Asa ca pot avea curent in orice moment al zilei.
Caldura degajata pe evacuare o rezolv cu hota, tirajul ei pare sa fie suficient ca sa traga toata caldura ce iese prin spate, chiar daca nu am ventilatie naturala.
Schimba senzorul, al meu este la sub 2m de aragaz, in bucatarie, ca altfel n-ar mai avea rost, si nu s-a declansat niciodata. Doar ca e senzor de gaz, nu co2, nu stiu cine ar avea motiv sa dea alerte de co2... :s