Hello There, Guest! Login Register


Pâinea, preparata acasă

auleeeeu... din aia crescuta la cernobil Smile
Cum o aveai, faina sau granule? ai macinat-o ?
 
Reply
Instrument de bataus ou...?
Quamar M80DR, ex-PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
(08-06-2019, 23:00)renatoa Wrote: auleeeeu... din aia crescuta la cernobil Smile
Cum o aveai, faina sau granule? ai macinat-o ?

de la sanovita , faine de hrisca
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex . 
 
Reply
(08-06-2019, 23:00)Mihai L Wrote: Instrument de bataus ou...?

Da sa vedem cum arata, ca sunt multe modele ...
Folosesti asa ceva? 
Ce am prin casa mi s-au indoit sarmele rapid...  Confused

Si fiindca am fost intrebat cum rezolv la framantare problema sa nu ating aluatul, folosesc spatula de silicon si metoda impaturirii concomitent cu rotirea vasului.
 
Reply
Voi la final scoateti din banneton direct in cuptor pe piatra sau intai pe masa il mai rutunjiti nitel si de acolo in cuptor ?
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex . 
 
Reply
Scoteam pe masa la inceput, dar de la un timp folosesc ceva intermediar... un capac de vas Jena, care vine perfect pe oala de fonta. Acestea se incing impreuna in cuptor pe gratar sau pe piatra.
Cand deschid usa cuptorului trag capacul de sticla Jena pe usa ca pe o masutza, rastorn aluatul ca intr-o farfurie, crestez, pun oala de fonta "reversed", si bag la copt.
Este substantial mai lejer sa fac operatiile astea la gura cuptorului decat in interior... dar pentru asta trebuie sa ai un cuptor cu o usa care se deschide perfect orizontal.
 
Reply
(09-06-2019, 13:54)renatoa Wrote: Scoteam pe masa la inceput, dar de la un timp folosesc ceva intermediar... un capac de vas Jena, care vine perfect pe oala de fonta. Acestea se incing impreuna in cuptor pe gratar sau pe piatra.
Cand deschid usa cuptorului trag capacul de sticla Jena pe usa ca pe o masutza, rastorn aluatul ca intr-o farfurie, crestez, pun oala de fonta "reversed", si bag la copt.
Este substantial mai lejer sa fac operatiile astea la gura cuptorului decat in interior... dar pentru asta trebuie sa ai un cuptor cu o usa care se deschide perfect orizontal.
Mersi , si inca ceva tu la sfarsit speli painea (cu o pensula in apa rece) ?
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex . 
 
Reply
Nuuu... Confused ce practica pagana mai e si asta... Smile
 
Reply
(09-06-2019, 14:10)renatoa Wrote: Nuuu... Confused ce practica pagana mai e si asta... Smile

Pentru inmuiatul cojii este o metoda strabuna prin care paine se "spala" iar coaja nu mai este asa tare 
"Recomandat de stomatologi impotriva ruperii dintilor  Big Grin "
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex . 
 
Reply
Bine ca nu ma pui sa ii fac RDT ... Big Grin

Si crantzu, ce ne facem fara crantz...
 
Reply
Scuze de dezinfirmare, spelta care nu mi-a placut a fost de la AgranoLand, nu de la TerraNatura.
 
Reply
https://www.libertatea.ro/stiri/cel-mai-...at-2660669

Apropo de nenea de mai sus... in Ardeal, pe aria Sebes-Alba-Iulia-Cluj-Sibiu, stiti mori de la care merita cumparata faina ?
 
Reply
Am scos și eu cuptorul din cămară. Fiind alergic la gluten a cam șomat iar pâinea fără gluten obținută cu el nu mi-au plăcut până acum. Asta până am descoperit o alta combinație cu faina de in, hrișcă, fibre mazăre, tărâțe de orez și amidon de porumb de la Schar. A fost o încântare.[Image: ca562cd536745ddbf3646f7fc679c47b.jpg]
Lelit Bianca PL162T, Lelit PL72 William, Kinu M47, Gefu hand grinder, Rok espresso maker, Aeropress, Hario V60, Wega HX, LaCimbali Max, Gene CBR 101, Lavazza Guzzini.
 
Reply
As putea sa pun peste 50 de grame de maia, 200 de faina si 200 de apa ca sa fac maia din care apoi sa fac painea?

Sau e musai ca ce pun peste maia sa fie 1:1 cu maiaua?
Kinu M47 | Hario V60 | Flair PRO | Popcorn Popper
 
Reply
Nuuu... este perfect fezabil, rapoartele sunt la liber alese, cu cat e mai mare cu atat va dura mai mult cresterea prefermentului, personal am mers pana la 1 : 5 : 5, altii si mai mult.

Inclusiv la hranire e valabil asta, maresti raportul in functie de cat stii ca o vei tine pana la hranirea urmatoare, si temperatura.

Daca faci paine zilnic se poate merge chiar "back-to-back", maiaua sa fie chiar prefermentul.
Sa zicem ca am 110g de maia/preferment din ziua anterioara, iau din ea 100g si fac painea, restul de 10 g le hranesc 10+50+50 refacand cele 110g de maia/preferment pentru maine.
Asta merge totusi mai pe racoare... sub 20 grade daca ai o camara/beci. Cum am acum 26 in bucatarie in 8 ore 1 : 5 tipa de foame.
 
Reply
(11-06-2019, 14:34)renatoa Wrote: https://www.libertatea.ro/stiri/cel-mai-...at-2660669

Apropo de nenea de mai sus... in Ardeal, pe aria Sebes-Alba-Iulia-Cluj-Sibiu, stiti mori de la care merita cumparata faina ?
Sunt câteva mai deosebite in judetul alba, pe la Șard, Pâclișa... ma interesez si iti transmit info pe pm. Sper sa iti fie de ajutor
PL41TEM; Xeoleo 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)