Deci avem 70% hidratare, 11% inoculare cu maia, un 1-2-3 modificat pentru mai putina maia.
Aparent nici un motiv sa nu iti iasa...
A doua paine as zice ca trebuia sa fie un failure total... 10 ore dospire la RT imi suna a supradospire totala, ai scris tu ca doar s-a lasat, posibil sa fi ajutat temperatura scazuta de 21 grade, dar la mine la 24 grade ar ajunge o fleasca inutilizabila, imposibil de pus in forma, cam ca o ciabatta.
Asa ca doar faina ramane singurul vinovat, depinde ce 650 ai folosit... ai reusit sa obtii un aluat care sa treaca testul window pane ? laminare ai facut? adica aluatul a fost capabil de o laminare decenta?
Dupa ce am incercat cam tot, as zice ca doar Dobrogea si 7 spice sunt competitive, cu oarecare rezerve Pambac, Titan si Kaufland marca proprie "Vreau din Romania", restul nu le-as folosi cu maia, pur si simplu nu se leaga... probabil ca au fost gandite pentru drojdie exclusiv.
Chiar si cele doua din top, fara macar 25% o faina strong nu as merge peste 65% hidratare cu ele.
Vezi in pagina anterioara cea de Carrefour de care am povestit.
De framantat as zice ca framanti prea mult, mie 5 minute imi ajung, doar manual, in rest doar impaturiri.
Nu imi place sa amestec cu mixerul, al meu rupe prea rau structura. Are doar carlige din alea de aluat cozonac, si turatie mare, nu am mixer de stand, cu carlig unic mare, gen captain Hook

In clipul cu painea corporatistului de acum o saptamana, acolo framanta doar 2 x 2 minute, tot manual. As zice ca e suficient, ca sa iti spuna ca ai faini bune.
Ca timp as zice ca o rascoci, dar asta depinde si de puterea cuptorului. la mine sigur ar fi "prajire italiana" daca as tine-o o ora la cuptor :)
Eu ma ghidez dupa cat a scazut aluatul, coc 20 min cu capac si 20 fara, scazand progresiv temperatura, de la 240 la 210 in final, adica pe termostatul cuptorului dela 7 la 5, din 8 trepte la maxim.
La 40 min o scot si o cantaresc asa fierbinte, daca a atins 10% scadere o consider gata. Adica 650g paine din 720g aluat.
Testul cu temperatura e aiurea, pe dotarea mea, nu stiu ce termometru a folosit cel care a lansat teoria ca la 93 grade painea ar fi gata, ca la mine am 93 grade in miez cand scot capacul si e crud, scot tija termometrului cu aluat lipicios pe ea. O paine gata are spre 98 grade intotdeauna, la 96 inca e necoapta.
Si am termometru bun, care chiar arata 99.8 cand apa fierbe...