(24-03-2020, 14:25)lisimah Wrote: ...
nu exista limbajul fainii, este o aberație. exista doar STAS-ul care este determinat științific si denumirile comerciale. pe fiecare pachet pe lateral trebuie sa existe denumirea din STAS.
Esti intr-o dulce naivitate...

Poftim stas-ul:
https://lege5.ro/Gratuit/gqydimzy/norma-...n-14062002
... fa paine cu el, succes.
Pe pungile de 1kg nu esti obligat sa treci stas-ul, am verificat pe ce am in camara.
Nici macar proteinele nu iti mai zic nimic, desi toate lumea se leaga de ele, daca ai structura lor, adica factorul W, care stas-ul nu te obliga sa il pui decat pentru utilizare profesionala, pe saci de la 25 kg in sus.
Nu mai zic ca stas-ul ala pomenit mai sus incepe cu:
Quote:nu se aplică pentru:
a) produsele obținute din grâu dur
... adica pentru fainuri fara de care eu nici nu ma mai apuc sa fac astazi o paine, daca nu am sa pun macar 25% in compozitie.
Ca sa fiu totusi constructiv

eu m-as uita pe rafturi dupa firme care iti dau mura in gura pentru ce este faina aia, si nu neaparat coduri. Cand vezi un producator care nu scrie doar 000, ci are multiple sortimente, 000 de cozonac, 000 de prajituri/blat/patiserie, atunci sa stii ca ala este unul care stie ce grau sa achizitioneze si cum sa faca blendul, la fel ca la cafea.
Intr-un fel se intinde aluatul de foietaj, si altfel cel de pandispan... desi ambele sunt cu faina trei nule.
Restul sunt doar simple srl-uri cu o moara, care cumpara grau de unde apuca, ii trag o analiza doar de cenusa, baga niste proteine din burta, si vand doar la punga de 1 kg, unde nu sunt obligati sa dea prea multa socoteala.
Asa ca... eu as cumpara faina la care sa citesc pe punga "pentru pizza", si nu neaparat coduri...