@
sebastiangrg, inainte de a ajunge la inca o masina prin casa, ai putea incerca cu o sita conceputa special pentru cafele light, cum sunt cele produse de BiT.
Le gasesti pe emag, si pe site-ul creatorilor:
https://www.baristaimprovingtaste.com/shop
In special modelul
R90+ cred ca este ce cauti... o sa dai si de numele meu pe acolo, nici o legatura :)
Eu am ajuns la o sita de genul asta inainte de a aparea BiT, si pe o cale diferita... nu ma interesau atat cafelele light cat dozele mici, in jur de 12g.
Nici o sita single din cele incercate pe 58 nu mi-au produs rezultate, si am inceput sa studiez fenomenul... ajungand la aceeasi concluzie ca cei de la BiT, sunt necesare mai putine gauri, pentru a opune o rezistenta care pucul singur nu e capabil sa o asigure. Fie din motive de cantitate fie de solubilitate, ca in cazul celor light.
Sa macin mai fin iesea din discutie, dadeam in amareala care nu o acceptam.
Am gasit sita satisfacatoare pe alt sistem, pe 53mm, dar nu diametrul pucului a fost cheia, ci perforatiile, de 3x mai putine ca la o sita cilindrica obisnuita... in jur de 200 fata de 600 +/-
Doar recent am descoperit sitele de la BiT, dar e prea tarziu, nu mai revin la 58... folosesc sita respectiva pe 3 masini de 53, si m-am linistit.