![]() |
|
OUTIN Nano - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Espressoare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare) +--- Thread: OUTIN Nano (/Thread-OUTIN-Nano) Pages:
1
2
|
OUTIN Nano - Jethro - 06-08-2023 Pare interesanta jucaria asta pt. deplasari, mai ales ca incalzeste si apa. Sunt curios daca l-a incercat cineva. Astept impresii Outin Nano - portable espresso maker https://youtu.be/rPN08WSOxKw RE: OUTIN Nano - renatoa - 06-08-2023 Au mai fost chestii similare in trecut, chiar cu 2-3 ani in urma, ti se pare ca e plina piata de asa ceva ? Cel mai relevant, primul care a avut o prezenta pe piata as zice, este NowPresso, care se vinde pe emag, deci il poti testa si returna [emoji12] Mai e si HiBrew, aparut ulterior. Ideea ar fi ca totul este proiectat mult prea la limita in aparatele astea, sa incalzesti apa la fierbere, si apoi sa actionezi si o pompa, totul in spatiul ala... dintr-o baterie cat una de smartphone, suna un pic cam SF... chiar daca e posibil, nu va tine mult, parerea mea. Cei care au incercat macar un fierbator sau un kettle operat din bateria de la masina, pe mufa de bricheta, o sa iti spuna ca dureaza de iti trece cheful, dar sa incerci asta dintr-una cat un celular... Chiar si cand e nou, gasesti review-uri la NowPresso din care aflam ca dureaza incalzirea 10-12 minute, desi in manualul initial de la lansare scria 5 minute, ulterior corectat la 8-10 minute... Oarecum paralel on topic, pentru un moderator, daca petarde din astea su topic la "espressoare", iar Staresso Mirage este tinut aiurea in balarii... mie imi suna a acru... RE: OUTIN Nano - Swizz - 04-06-2024 Salutare grup. Eu detin aparatul si face cafea surprinzător de buna. Am fost cu el la "degustare" la Barshaker si am fost si eu si cei care au gustat impresionati de espresso -ul care il poate scoate cu o cafea proaspat macinata. Am incercat mai multe cafele si ies bine toate. Pentru excursii si pescuit eu zic ca e ideal. Se folosește aproximativ 8 grame de cafea macinata cu 50 ml de apa. Probabil se mai evapora pe drum ca ies undeva la 35 grame din el. Cafeaua suficient de tare si cremoasa. Cu o incarcare completa am reusit sa fac 4 espresso cu apa rece, iar daca pui apa fierbinte am inteles ca ies undeva la 200 de cafele (nu am incercat atatea). RE: OUTIN Nano - cradun - 14-08-2024 Am testat azi cu cafea dark. Parerea mea e ca partea de incalzire a apei (chiar daca torn apa fierbinte) face ca rezultatul sa fie mult peste orice pseudo-espressor ca ROK sau ca Robot sau ca Flair cu grupul neincalzit, din ce am folosit. Chiar si workflow-ul este foarte ok (cu pachetul Pro, insa, cu sita de metal, pe cealalta de plastic nu am incercat-o). Am testat cu Aergrind-ul, mai ramane sa testez insa si Orca flat, comparativ. RE: OUTIN Nano - cradun - 20-08-2024 Testat Aergrind vs Orca, cu Outin Nano, pare ca espresso-ul care este rasnit cu Orca este lipsit de asprimea gustului specifica rasnitelor manuale conice. Pare ca Orca e o rasnita pentru espresso ceva mai buna decat conicele manuale. Insa as ramane cu Outin pe cafele dark-medium, nu ca gustul nu ar fi ok, dar pana acum pare ca nu poate sa scoata tot ce se poate dintr-o cafea mai buna si atunci pare mai buna varianta safe cu cafea ceva mai prajita/solubila. RE: OUTIN Nano - cradun - 30-08-2024 Revin cu ceva experiente. Am un Summer Punch Blend de la Sloane. Prefer Aergrind pentru cafele mai putin prajite, pare ca extrage mai mult decat Orca, pe aceste cafele. Prefer cu Outin in continuare Orca pentru cafele prajite dark (si probabil aceasta este destinatia pentru care a fost facut acest espressor portabil, pentru extractii cu cafele ceva mai dark, unde rezultatele sunt bune). Workflow-ul e foarte fain cu acest device, e usor de folosit, imi place foarte mult. Am scos si cu Summer Punch Blend ceva bun, o extractie 1:3 in peste un minut, cu pauza de preinfuzie de vreo 5 secunde dupa prima picatura cazuta in ceasca, insa tot compar rezultatul obtinut cu Outin cu ce obtin pe Honne + E61 si parca e pacat de cafelele mai scumpe :) RE: OUTIN Nano - cradun - 25-06-2025 Despre Outin cu cafele light: din pacate Outin nu e potrivit pt cafele light. Temperatura e ok, insa sita Pro este conica, ingustata spre partea inferioara. Iar cu cea de plastic nu mi am batut capul. Aceasta sita cere o macinatura mai grosiera, ceea ce face ca shot-urile din cafele light sa nu fie asa complexe, sunt subextrase. Debitul la liber este scazut, mult sub o pompa vibratoare tipica, gen 2 ml/s, are si asta impact asupra rezultatului, dar nu stiu exact cum. Deci merge pe cafele dark, pt ca altfel strici cafeaua pe Outin, din pacate... RE: OUTIN Nano - renatoa - 25-06-2025 Nu este standard sita, sa o inlocuiesti cu una cilindrica ? Dar... privind la cum arata, as zice ca nu acela este motivul, aia nu e conicitate sa te afecteze... nici 15 grade nu ai inclinare la pereti... ar trebui sa vezi cu ce conica extrag eu... e ca o palnie... si n-am gasit pana acum ceva mai bun. Perceptia mea este ca mai mult conteaza numarul de gauri, decat conicitatea si teoriile alea alambicate ca nu s-ar extrage in mod egal in toata masa. Fizica zice altceva, ca presiunea este egala in toate directiile, intr-un lichid. De exemplu astea doua, ambele la 14 grame, aceeasi macinatura: https://barshaker.ro/sage-53mm-precision-filter-basket-10-14g https://barshaker.ro/sage-53mm-precision-filter-basket-16g Pai chiar se vede in curgere diferenta de rezistenta opusa de 648 fata de 240 gauri. RE: OUTIN Nano - edri - 25-06-2025 (25-06-2025, 15:29)cradun Wrote: din pacate Outin nu e potrivit pt cafele light. .... Pentru astea light exista Staresso Mirage
RE: OUTIN Nano - cradun - 25-06-2025 (25-06-2025, 20:06)edri Wrote:(25-06-2025, 15:29)cradun Wrote: din pacate Outin nu e potrivit pt cafele light. .... ;) stiu. Am si eu unul identic, cred, 1zpresso Y3, dar partea de preincalzire mi se pare foarte neplacuta... RE: OUTIN Nano - cradun - 26-06-2025 @renatoa - are diametrul interior de 46 de mm, o sa caut ceva. RE: OUTIN Nano - renatoa - 26-06-2025 Pai, vezi daca te aranjeaza after-marketu asta pentru Kompresso... https://www.espressoman.ro/forum/Thread-Cafflano-Kompresso?pid=193191#pid193191 RE: OUTIN Nano - cradun - 26-06-2025 (26-06-2025, 07:36)renatoa Wrote: Pai, vezi daca te aranjeaza after-marketu asta pentru Kompresso...Multumesc, am comandat sita de Zacconi de pe lamacchinadelcaffe, revin daca reusesc ceva. RE: OUTIN Nano - renatoa - 26-06-2025 Offf... grabit mai estii... asteapta sa posteze omu tot ce are adunat... https://www.kickstarter.com/projects/stepped-coffee/sweet-and-full-bodied-espresso-mod Asta necesita un pic de "post-procesare"... ca sa elimini partea de 58... 49 banui e nu iti incape acolo, dar poate intereseaza pe altii, asa, mai... introvertiti https://introvertmakes.com/products/58mm-to-49mm-stepdown-espresso-basket RE: OUTIN Nano - cradun - 26-06-2025 (26-06-2025, 14:41)renatoa Wrote: https://www.kickstarter.com/projects/stepped-coffee/sweet-and-full-bodied-espresso-mod Asta, cu ceva post-procesare, era bun, ca puteam sa il potrivesc perfect. Sper sa mearga cu cele de Zacconi. RE: OUTIN Nano - cradun - 28-06-2025 Debitul la liber e 4 ml/s, nu 2 ml/s, scuze pt dezinformare. RE: OUTIN Nano - ghrt - 19-07-2025 Pâlnie / funnel şi tamper pentru Outin Nano pentru coşul mic, de 5-8gr: https://www.printables.com/model/1125784-outin-nano-funnel Pâlnia cel puţin e life-saving device. Le-am găsit loc în interiorul aparatului aşa cum sunt: tamperul în cuva de apă iar pâlnia împreună cu dozatorul lui în pahar, nu încape chiar la fix dar e ok. Ar încăpea şi mai bine mai bine dacă tamperul ar fi mai scurt astfel încât să intre cu dozatorul în cuva de apă, aviz amatorilor de editat fişierele. Similar pâlnia poate fi puţin mai îngustă la partea de sus. RE: OUTIN Nano - ghrt - 10-09-2025 Sunt încântat de jucărie, dar atenţie la o chestie: mi-a crăpat basketul de plastic, cel mai probabil de la presiune când am pus prea multă cafea; de extras a făcut-o de fiecare dată. Mai merge să fac şi aşa cu el crăpat deşi curge pe alături, e pe drum un set de 5 basketuri (146 lei cu transport). RE: OUTIN Nano - vladdooo - 11-09-2025 recomand setul cu basket mai mare metalic, dosing ring si tamper RE: OUTIN Nano - cradun - 11-09-2025 (10-09-2025, 23:50)ghrt Wrote: Sunt încântat de jucărie, dar atenţie la o chestie: mi-a crăpat basketul de plastic, cel mai probabil de la presiune când am pus prea multă cafea; de extras a făcut-o de fiecare dată. Mai merge să fac şi aşa cu el crăpat deşi curge pe alături, e pe drum un set de 5 basketuri (146 lei cu transport). Am luat acest accesoriu si mi se pare mai fiabil decat basket-ul de plastic, mai versatil si de o calitate mult mai buna. RE: OUTIN Nano - sebastiangrg - 11-09-2025 E cineva mulțumit de rezultatele obținute cu cafele light? Caut să fac downsize de la Flair 58 și nu mă pot hotărî între Outin și Picopresso (sau Staresso!?) RE: OUTIN Nano - therealsebo - 11-09-2025 Pentru cafele mai light ma uitam si eu si am doua probleme cu Outin - temperatura la care incalzeste apa si cantitatea de cafea - maxim 12g. Picopresso pare sa rezolve problema cantitatii, poti pune pan la 18 grame dar nu incalzeste apa, e manual si are cam mult plastic. Pixapresso incalzeste pana la 96 de grade apa si merg pana la 16 grame dar ma deranjeaza basketul de plastic la el. Starseeker 58 pare ca e tot din metal si are si basket standard de 58mm dar nu incalzeste apa. Imi scapa vreun model electric care sa aiba si un basket decent (ca diametru si cantitate), sa fie full metal si sa incalzeasca apa? RE: OUTIN Nano - renatoa - 11-09-2025 @sebastiangrg, inainte de a ajunge la inca o masina prin casa, ai putea incerca cu o sita conceputa special pentru cafele light, cum sunt cele produse de BiT. Le gasesti pe emag, si pe site-ul creatorilor: https://www.baristaimprovingtaste.com/shop In special modelul R90+ cred ca este ce cauti... o sa dai si de numele meu pe acolo, nici o legatura :) Eu am ajuns la o sita de genul asta inainte de a aparea BiT, si pe o cale diferita... nu ma interesau atat cafelele light cat dozele mici, in jur de 12g. Nici o sita single din cele incercate pe 58 nu mi-au produs rezultate, si am inceput sa studiez fenomenul... ajungand la aceeasi concluzie ca cei de la BiT, sunt necesare mai putine gauri, pentru a opune o rezistenta care pucul singur nu e capabil sa o asigure. Fie din motive de cantitate fie de solubilitate, ca in cazul celor light. Sa macin mai fin iesea din discutie, dadeam in amareala care nu o acceptam. Am gasit sita satisfacatoare pe alt sistem, pe 53mm, dar nu diametrul pucului a fost cheia, ci perforatiile, de 3x mai putine ca la o sita cilindrica obisnuita... in jur de 200 fata de 600 +/- Doar recent am descoperit sitele de la BiT, dar e prea tarziu, nu mai revin la 58... folosesc sita respectiva pe 3 masini de 53, si m-am linistit. RE: OUTIN Nano - ghrt - 12-09-2025 M-am grăbit să îi laud pe cei de la Outin: comandă plătită pe Outin Shop, apare în plus un ramburs de 29 lei, adică +20% la niscaiva băieţi isteţi. Am scris la OutinShop, încă nici un răspuns. Probabil o să refuz coletul şi o să văd dacă îmi mai pot recupera banii. E o firmă bulgărească în spatele vânzării. Am încercat să sun, nu preia apelul şi îmi închide. Deci, caveat emptor. Revin când se încheie povestea. Prefer coşul de plastic pentru că pot folosi puţină cafea, 6 gr e suficient pentru a simţi gustul de espresso şi nu am de ce să pun mai multă. M-am decofeinizat printr-o pauză de 3 luni şi acum câteva grame sunt absolut suficiente. RE: OUTIN Nano - renatoa - 16-09-2025 Model nou... https://outin.com/products/mino-portable-electric-espresso-machine Nano, Mino, Nino, Mano... sa vezi ce le incurcam...
RE: OUTIN Nano - renatoa - 22-09-2025 Inca unu care... "promite" RE: OUTIN Nano - ghrt - 25-09-2025 Pe scurt, OutinShop.ro e, cel mai probabil, ţeapă. Dacă ajung la concluzia că am greşit, revin. Quote:We have verified with our team that the website you mentioned (OutinShop.ro) is not an official Outin store. Our only authorized website is: RE: OUTIN Nano - Sorin0311 - 25-09-2025 ACASĂ INFINITY DS LTD hello@outinshop.com BULEVARDUL TSARIGRADSKO SHOSE 425, ETAJUL 2, BIROUL 201, 1137 SOFIA, BULGARIA +359 896 900 808 VIES TVA №: 206285280 BG206285280 Verifica asta. Astia sunt outinshop.ro conform site-ului . O firma inregistrata intr-o cladire de birouri in bulgaria . Probabil cu multe alte firme la aceeasi adresa. Posibil sa nu fie teapa dar sa dureze 3 saptamani livrarea. RE: OUTIN Nano - ghrt - 25-09-2025 Îţi mulţumesc de info. Am plătit integral când am făcut comanda (confundasem cu Outin) şi când a venit coletul avea ramburs încă vreo 20%. I-am sunat, au zis că revin ei şi nu au mai revenit. Curierul i-a dat retur, le-am scris să îmi returneze banii şi nu am nici un răspuns de peste o săptămână. Deci, aşa cum am zis, ţeapă, dar dacă îmi recuperez banii revin şi zic. De la Outin (oficial) vine din Germania şi durează mai mult. RE: OUTIN Nano - cradun - 26-09-2025 Direct de la shop-ul original Outin pe domeniul lor .com, aprox 5 zile, parca asa a venit. |