(20-06-2016, 20:50)Alin T. Wrote: Liviu, stie sa macine M68-ul? [emoji1]
Inca n-am apucat sa ma joc asa de mult cu ea caci curierul imi tot plimba cafeaua de joi, desi pachetul a ajuns in Bucuresti. Acum am o cafea prajita de o luna, oricum mai lights, si cu siguranta mare lucru nu am de observat.
Rasnita M68 am folosit-o la intalnirea de sambata, pentru a trage niste shot-uri cu ce am prajit acolo. Nu am facut comparatii cu cea existenta, caci nu aveam timp si cafea. Dar a macinat fiecare si am studiat-o putin.
Fiind in stadiu de prototip, care se evidentieze functionalitatea nu design-ul final, piesele negre erau vopsite nu facute din aluminiu eloxat (cum vor fi pe serie, din ce am inteles), palnia de directionare cafea spre pahar era din plastic (nu metalica, asa cum va fi in final), iar sistemul anti retentie sa-i zic asa, neimplementat cu magnetii ce vor face palnia de curgere sa vibreze la fiecare actionare de manivela, cum se propune, ci facut dintr-o sarmulita care misca palnia la fiecare invartire.
Asa cum arata acum ca si prototip, la finalul rasnirii am provocat o scurta balansare stanga - dreapta a rasnitei (o data) , ajungand pe cantar la o retentie de 0.03g. Fara balansare mai ramaneau electrizate pe acolo 0.5-0.7g dar, cum palnia va fi metalica si sistemul de vibratie imbunatatit, ne putem astepta la o retentie zero reala.
M68 are cutite de...68mm si raport de demultiplicare a fortei de 1:2, deci evident ca efortul de rasnire va fi mai mare ca la M47. Cum va concura in mod direct cu HG One (raport 1:1) , putem trage cu ochiul la sus numita si sa ne dam seama ca asemenea rasnite
se tin mai greu pe loc. Eugenm avusese o idee foarte buna, in loc sa o tii de sus, ca in
clipul facut la Yume, o apesi cu pumnul pe baza si lucrurile se schimba radical. Dar in final baza va fi si mai solida decat o are prototipul, cu prize cauciucate, plus un modul electric optional.
Rasnita este grea dar portabila (nu in sensul ca o pui in rucsac) eu plimbandu-ma sambata la intalnire cu ea intr-o mana, ceea ce mi s-a parut fun pentru o rasnita solida de 68mm. Poate ar trebui sa fie chiar si mai grea, caci nu portabilitatea va fi atuul ei.
Reglajele au fost precise si categoric nedeplasabile. Sa zicem ca as cobori putin boltul si filetul, astfel incat rotita de reglaj sa nu atinga niciodata zonele mai inalte ale palmei, daca tii apasata partea de sus a rasnitei, dintr-o pozitie mai inalta. Am tras vreo 4 runde pana sa cadem exact pe punctul in care espresso-ul a curs cel mai frumos (asta dupa ce exersasem acasa cu alta cafea si stiam zona), pozitia de reglare vis a vis de punctul de unire fiind in jur de 2 din 10, cu o tura inapoi de la 1, punctul de unire al cutitelor.
"La mana" macinatura mi s-a parut cu mai uniforma si cu mai putine fines-uri ca M47, dar asta s-ar putea sti cel mai bine intr-un test de distributie a particulelor, care am inteles ca este in plan.
As vrea sa o pun langa a mea K30 sa vedem ce si cum, desi asemenea teste sunt greu de facut. Eventual poate o sa-i dau niste mostre lui rdumitrescu pentru cateva fotografii macro, daca este amabil.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper