(11-05-2016, 15:31)radudani Wrote: in plus, filetul fiind unul de diametru mic, nu va permite un reglaj suficient de fin, uzual in dial-in-ul espresso;
si, in sfarsit, mai e problema ca distanta setata intre cutite nu e fixata rigid, ci... elastic, adica se bazeaza pe forta arcului care impinge in jos axul; in interiorul distantei de reglaj, axul poate vibra vertical, in sistemul elastic alcatuit de arc si de boabele care se sparg;
ar fi util cel putin un arc mult mai puternic, sau niste saibe pe ax, sau un tub scurt care sa reduca la zero jocul axial in interiorul distantei de reglaj pe verticala; complementat la capatul celalalt unde e piulita de reglaj, cu o contrapiulita sau alta metoda de rigidizare a piulitei in pozitia setata;
...
Finetea reglajului este data de pas, nu de diametrul filetului.
Este mai greu de realizat un pas mic la un diametru mare... ar zice un strungar batran...
La obiectivele video CCTV, unde si acolo conteaza finetea de reglaj, vorbim de un pas de 0.5mm la filet M12. Realizarea acelui filet costa cat pretul lentilelor, la exemplarele ieftine ;)
Problema cu distanta intre cutite este o non problema, elasticitatea nu exista, unele de la OE chiar nu au arc... de-loc !
Prin macinare imbulzeala boabelor creeaza o forta de impingere in jos a rotorului conic careia nu i se contrapune nici o alta forta care sa-l impinga in sus, eu cel putin nu vad nici una in peisaj... nici macar cel care macina nu are forta necesara ca sa traga de con in sus odata ce s-a umplut spatiul de macinatura.
Arcul e pus doar ca sa nu joace conul sus-jos la transport, cand rasnita nu e in pozitia corecta, si sa se atinga cutitele... sau daca o agiti, ca ti s-a parut ca se misca ceva in interior :) alta functie nu ii vad... :s
(11-05-2016, 11:12)tristian Wrote: ... Ps: pe hario mini mill-ul meu merge pusa (e unul din motivele ptr care am cumparato)
As fi curios cum actionezi axul Hario mini mill = pentagon, cu o surubelnita electrica al carui cap este hexagonal, fara nici un adaptor... :s